Recension: Bobbys Superhair — Fungerar verkligen kosttillskottet?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

3/10
PRIS
5/10
LIVSLÄNGD
4/10
DESIGN
5/10
KVALITET

Många är vi som drömmer om långt, friskt, och välmående hår. Eller som har klippt av håret och sedan ångrat det. Eller funderat över varför just mitt hår växer så mycket saktare än alla andras.

Om du känner igen dig så är du knappast ensam. Kanske har du funderat över om du själv kan göra någonting för att påverka hårets kvalitet eller få det att växa fortare? Ja, det kan du faktiskt.

Först och främst så gäller det förstås att ta hand om håret på bästa sätt. Undvik att använda stylingprodukter och annat som sliter på håret såsom locktänger och plattänger.

Tvätta håret, men inte för ofta, och välj så naturliga schampon och balsam som möjligt. Och klipp slitna toppar regelbundet, även om det är det sista du vill göra när du väntar på att det ska bli längre.

Det är faktiskt inte så snyggt med långt hår om det ändå är slitet, och när allt kommer omkring så är ett friskt och välmående hår betydligt viktigare, och betydligt snyggare.

Bobbys Superhair

Sedan ska man inte heller glömma att det är minst lika viktigt att ge håret näring inifrån, för det är ju faktiskt därifrån håret växer. Att dricka mycket vatten är såklart viktigt, och det påverkar håret mer än vad man tror.

Vad man äter har också stor betydelse, och många vitaminer och mineraler påverkar också håret. I dag finns det även “hårvitaminer”, vilket helt enkelt är en sammansättning av olika vitaminer som är bra för håret. En av dem är Bobbys Superhair, och den har vi tagit en närmare titt på.

Köpguide

Bobbys Superhair är hårvitaminer som är framtagna i ett samarbete mellan Better You och kändisfrisören Bobby Oduncu. Produkterna innehåller bambuextrakt, hirsfröextrakt, MSM, Vitamin B5, zink och biotin (vitamin B7).

Biotin bidrar till att bibehålla normal hud och normalt hår, och zink gör detsamma för naglar och hår. Produkten ska kunna få håret att växa fortare och må bättre, få naglarna att växa fortare och göra huden mer välmående.

Det är förstås roligt med en produkt som gör mer än en sak. När det gäller håret så ska produkten även kunna påverka ögonfransarna och ögonbrynen, och få ögonfransarna att växa fortare.

Att det dessutom får naglarna att växa fortare är såklart en fördel för många, och likaså att huden kan bli finare. Dock verkar många främst se skillnad på naglarna, eller uppleva att dessa enbart får håret att växa fortare. Och lika många märker ingen skillnad överhuvudtaget.

Vi känner oss smått tveksamma till denna produkt, på många sätt. Vi säger inte att den inte fungerar, för visst gör den det, för många. Men det där är lite klurigt, eftersom produkten innehåller vitaminer och mineraler.

Kosttillskott är alltid bra, men de fungerar främst om man faktiskt behöver få i sig mer utav just de vitaminer och mineraler som finns i produkten. Därav fungerar det, förstås, men för långt ifrån alla.

Priset

När det gäller priset så är det ingen billig produkt, och förmodligen inte den bästa heller. Det finns liknande produkter som är betydligt billigare och minst lika bra.

Dessutom är rekommendationen att man ska ta hela fyra tabletter per dag under de första två veckorna, och därefter tre tabletter per dag i en vecka. Från veckan fyra kan man ta två tabletter per dag i ett par månader, och därefter kan man minska ned till en tablett per dag, om man vill.

Bobbys Superhair

Detta innebär att första burken tar slut efter bara två veckor. Med tanke på att priset för varje burk är väldigt högt så känns det sådär. Och då bör man även tänka på att det kanske inte ens kommer att fungera för en själv - och att det finns betydligt billigare alternativ.

Tveksamma resultat

Något annat som gör oss tveksamma är marknadsföringen av produkten. Här har man använt sig utav kända personer på sociala medier, vilket såklart kan vara ett bra sätt att nå ut.

Men om ni undrar hur produkten fungerar för andra och söker på det, då kommer ni antingen att hitta inlägg från influencers som har fått gratis produkter - och oftast gör reklam för produkten innan de själva har hunnit testa den eller hunnit se något resultat - eller inlägg från Bobbys egna vänner och “ambassadörer”. Detta är tyvärr inte alltid särskilt säkra källor.

Men som sagt, produkten innehåller vitaminer och mineraler, och vitaminer och mineraler är bra. Men vi skulle inte rekommendera en sådan här produkt till ett sådant överpris, för man behöver verkligen inte betala så här mycket för vitaminer.

Bobbys Superhair

Det är helt enkelt inte priset det hänger på när det kommer till vitaminer och mineraler, utan snarare mängden och vilka vitaminer och mineraler.

Man kan dessutom välja produkter som innehåller flera olika vitaminer, och på så sätt kan påverka mer än håret - till exempel humör och energi. Och om vi ska vara helt ärliga så bör man inte betala flera hundra för en burk med vitaminer, det är inte alls rimligt.

Vem passar Bobbys Superhair för?

Bobbys Superhair passar för den som vill ha ett friskt och välmående hår som växer snabbare, men som samtidigt är beredd på att betala mycket för det - och även är beredd på att produkten kanske inte alls kommer att fungera.

För det är verkligen en chansning, och det fungerar för ungefär lika många som det inte fungerar på. För en del märks effekten främst på naglarna dock, och dessutom kan det ta några månader innan man märker någon effekt alls.

Fördelar

  • Innehåller vitaminer som är bra på många sätt, och inte bara för håret.
  • Kan även ge starkare naglar och bättre hy.

Nackdelar

  • En ganska dyr produkt.
  • Fungerar inte för alla.
  • Tar lång tid innan man ser skillnad, om man ens ser någon skillnad.

Produktfakta

  • Område: Hår, hud, naglar
  • Konsistens: Kapslar
  • Antal per burk: 60 stycken
  • Vitaminer och mineraler: B5, biotin, zink

Sammanfattning

Även om vitaminer och mineraler är bra, så är detta ingen produkt vi kan rekommendera. Först och främst för att den inte fungerar för alla, långt ifrån, utan enbart för dem som inte redan får i sig tillräckligt av de vitaminer och mineraler som finns i produkten.

Dessutom är det en väldigt dyr produkt, inte minst då man rekommenderas att ta hela fyra tabletter per dag de första två veckorna, därefter tre tabletter per dag under en vecka och sedan två tabletter per dag. Under de första två veckorna så kommer en hel burk att gå åt.

Det finns både billigare och bättre produkter än denna, och man bör inte betala flera hundra för en burk med vitaminer. Det finns liknande produkter, och till och med bättre, som kostar en fjärdedel eller ännu mindre.

Dessutom är vi tveksamma till marknadsföringen av produkten, och att de som har fått produkten utskickad för att testa ofta har skrivit om den innan de ens har testat den — eller innan de har hunnit se något resultat.

Dessutom ligger fokus mycket på att uppmana kunderna att köpa många burkar på en gång “så att de inte hinner ta slut när de precis har börjat hjälpa”.

Intrycket av produkten är att den är väldigt dyr, fungerar bra för vissa men inte för alla, knappast den bästa i sitt slag, och att det hela känns smått oseriöst. Fokuset ligger definitivt mer på att tjäna pengar än på att göra en prisvärd och bra produkt.

Men med det sagt så är vitaminer och mineraler bra, och om man är beredd på att betala mycket för det och att kanske få resultat, då kan det absolut vara värt att testa produkten.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals