Recension: Braun Silk Epil 9 – Enkel och långvarig hårborttagning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Välkommen till vår recension om Braun Silk Epil 9. Här får du lära dig allt om den populära epilatorn. Undrar du hur bra den verkligen är, och om den kan passa just dig? Läs vidare, så får du veta just det!

När det kommer till hårborttagning för kvinnor så finns det många olika alternativ. Rakhyvel, vaxremsor, varmvax, hårborttagningskräm, laser eller epilator. Och det är ändå bara några exempel på alla metoder som finns.

Det säger sig självt att det är svårt att veta vilken metod du ska välja. Vilken metod är billigast, eller kanske enklast? Eller vilken metod ger bäst resultat, eller mest långvarigt resultat?

När det gäller epilering är fördelen att resultatet oftast blir väldigt bra, och att det ger ett relativt långvarigt resultat. Det är också en relativt enkel metod, och du slipper kladda med kräm eller vax. 

Nackdelen är att det kan kännas en del, men det är inte alla som besväras av det. Många vänjer sig efter ett tag, och känner inget obehag alls. 

Överlag så är dock epilator ett bra alternativ på många sätt, och en populär metod när det kommer till hårborttagning. Därför ska vi nu fokusera på en populär sådan - nämligen Braun Silk Epil 9. Just denna epilator är väldigt populär, och har en hel del fördelar. 

Men är den verkligen så bra som den verkar? Är den värd sitt pris? Och för vem är den egentligen ett bra val - för alla, eller bara för en del? Eller inte för någon? Det, och mycket mer, kommer vi att svara på här.

Vad är Braun Silk Epil 9?

Braun Silk Epil 9 är en efterföljare till Silk Epil 7, eller närmare bestämt en vidareutveckling av Silk Epil 7-serien. Designen har förändrats sedan tidigare modeller, och det finns även en rad nya funktioner. Bland annat är huvudet 40 procent bredare, för att det ska gå fortare att epilera benen. Pincetterna sitter tätare och fångar upp kortare och tunnare hårstrån.

En annan stor förbättring är att det inte gör lika ont att använda den - den slätar nämligen ut huden innan den rycker bort hårstråna. Därav är detta en epilator som orsakar ovanligt lite smärta, jämfört med många andra modeller som kan vara väldigt smärtsamma.

Hur fungerar Braun Silk Epil 9?

Epilering har många fördelar. Ingen metod är jättesnabb, men epilering går relativt fort och är oftast väldigt lätt. De är ganska dyra att köpa, men istället kan de användas gång på gång. En uppladdningsbar epilator kräver inga batterier och kostar därför inget att använda efter att du har köpt den, så i längden är det oftast ett bra alternativ. 

Braun Silk Epil 9

Resultatet beror mycket på vilken epilator du använder, men det blir vanligtvis ett bra resultat - och ett väldigt långvarigt.

Så hur bra fungerar Braun Silk Epil 9, och vad tycker vi om den? Det är svårt att veta vart vi ska börja någonstans, för det finns väldigt mycket att berätta om denna epilator och alla fördelar. Därför börjar vi med nackdelarna, för de är inte lika många.

Är det svårt att använda Braun Silk Epil 9?

Om du inte har använt en epilator tidigare så kan det vara lite svårt att få till ett bra resultat i början, det krävs helt enkelt lite träning. Detta gäller dock oavsett vilken epilator du än använder, men att den här är lite stor och tung gör det förmodligen en aning svårare. Det är dock främst ett problem första gångerna, och troligtvis vänjer du dig fort vid den. 

Vi tror ändå att detta är ett bra val även för den som inte har använt en epilator tidigare, eller kanske främst då egentligen. Dels för att det är en väldigt bra epilator, men också för att den inte orsakar särskilt mycket smärta.

Är Braun Silk Epil värd sitt pris?

Priset kan vara en viktig faktor för många, och vid första anblick kan denna epilator kännas lite dyr - men med tanke på hur effektiv den är så är den faktiskt väldigt prisvärd. Så vi tycker egentligen inte att det finns så mycket att anmärka på när det kommer till priset. Även om det finns billigare epilatorer, så är det svårt att hitta en bättre.

Braun Silk Epil 9 Flex

Braun Silk Epil 9 Flex

Dessutom känns den väldigt stabil och robust, det känns verkligen att det är hög kvalitet - och inte bara på epilatorn, utan även på tillbehören. 

Vi kan egentligen fortsätta hur länge som helst, för det finns väldigt mycket som är positivt med denna epilator. Men det vi har kommit fram till är helt enkelt att det är en riktigt bra och prisvärd epilator av hög kvalitet.

Vem passar Silk Epil 9 för?

Vi skulle faktiskt vilja påstå att den passar precis alla, men det är kanske inte riktigt sant - men nästan. Alla som vill ha en relativt snabb och smidig hårborttagning, som ger ett långvarigt resultat. Om du redan föredrar epilering så lär du älska Braun Silk Epil 9, för det här kan vara den bästa epilator som går att hitta. 

Den orsakar mindre smärta än andra epilatorer, den är enkel att använda, den är sladdlös, den har bra batteritid, den är effektiv, den har många bra tillbehör, den ger ett väldigt bra och långvarigt resultat - ja, vi kan fortsätta hur länge som helst. Det är en mycket bra epilator, helt enkelt.

Nackdelar med Braun Silk Epil 9

Det vi reagerar mest på är att det är en ganska stor och klumpig epilator. Detta är egentligen ingenting som stör överdrivet mycket, men för den som inte är van att använda epilator så kan det kanske kännas lite bökigt. Lite smidigare hade vi önskat att den var - men då hade den kanske inte varit lika effektiv heller.

En annan nackdel är att du kan behöva använda den på samma ställe flera gånger för att få med alla hårstrån. Detta gäller främst på vissa ställen, och främst första gångerna. Vi känner ändå att det är lite av en besvikelse, eftersom den trots allt ska kunna få med alla hårstrån med sitt breda huvud och de täta pincetterna.

Fördelar med Braun Silk Epil 9

Det finns som sagt väldigt många fördelar med denna epilator. Den är enkel att använda, den glider lätt över huden och får med de flesta hårstråna - inte alltid alla, som sagt, men det beror också lite på vart du använder den och hur mycket hår du har. 

Braun Silk Epil 9 kan användas i duschen eller i badet, vilket är väldigt smidigt. Vi skulle också vilja påstå att den känns ännu mindre i duschen, så för den som tycker att det gör ont att använda den kan det vara en bra idé att testa i duschen eller badet. 

Braun Silk Epil 9

Det går fort att epilera benen, mycket tack vare det breda huvudet och de täta pincetterna, och resultatet blir fantastiskt bra. Och väldigt långvarigt, dessutom. Det ska räcka med att använda den var fjärde vecka, och det stämmer väl ändå relativt bra - även om detta förstås är individuellt.

Den inbyggda lampan är väldigt praktisk, och faktiskt mycket mer användbar än vad vi först trodde. Och det är en väldigt stor fördel att epilatorn är batteridriven, och uppladdningsbar. Att slippa ha en sladd i vägen är väldigt skönt, och tack vare att den är uppladdningsbar så slipper du lägga pengar på batterier och se till att det alltid finns hemma.

Ett annat stort plus med Braun Silk Epil 9 är alla praktiska tillbehör, som gör att du kan använda epilatorn på många olika sätt och överallt på kroppen och även i ansiktet. 

Att den dessutom är skonsam mot huden och lämnar huden silkeslen och fin, det är förstås också ett stort plus. Många hårborttagningsmetoder kan irritera huden, speciellt direkt efteråt, och det finns även epilatorer som kan orsaka irritation och liknande. Men Braun Silk Epil 9 är verkligen snäll mot huden, vilket bidrar till ett väldigt fint resultat.

Fördelar

 • Går snabbt att använda
 • Kan användas när man duschar eller badar
 • Bra tillbehör
 • Uppladdningsbar och sladdlös
 • Skonsam mot huden
 • Exfolierar samtidigt
 • Kan användas i princip överallt på kroppen och i ansiktet
 • Gör inte särskilt ont att använda, känns mindre än andra epilatorer

Nackdelar

 • Kan krävas lite övning
 • Ganska stor, tung och klumpig
 • Kan göra lite ont att använda
 • Kan behöva användas flera gånger på samma ställe för att få med alla hårstrån

Produktfakta

 • Produkttyp: Epilator, trimmer
 • Antal pincetter: 40 stycken
 • Antal inställningar: 2
 • Batteridriven: Ja
 • Drifttid: 40 minuter
 • Laddningstid: 60 minuter
 • Justerbar hastighet: Ja, 2 hastigheter
 • Tillgängliga färger: Vit, brons, lilla, brun, blå, rosa
 • Egenskaper: Laddningsställ, tvättbar, massagefunktion, smart light, rengöringsborste, utbytbart huvud, för våt och torr användning, exfolierande

Sammanfattning

En epilator passar inte för alla, men för den som gillar sådana så är Braun Silk Epil 9 ett bra val. Det är kanske den bästa epilator som går att hitta just nu! 

Det största nackdelen med epilatorer är att det känns en del, ibland väldigt mycket. Braun Silk Epil känns också en del, men den är mindre smärtsam än många andra epilatorer.

Braun Silk Epil är lite tung och klumpig, och om du inte är van att använda epilator så kan det behövas en del träning - men det gäller ju förstås oavsett vilken epilator du än använder. På vissa ställen kan man även behöva använda den flera gånger på samma hårstrån för att få bort allting.

Och bortsett från dessa saker så finns det faktiskt inte så mycket att anmärka på. Det här är faktiskt en väldigt bra epilator, som håller vad den lovar och mer därtill. Den kan användas i princip överallt på kroppen och i ansiktet, den är lätt att använda och resultatet blir väldigt bra - och långvarigt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals