Recension: Brilliant Smile – Vitare tänder och ett briljant leende

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Säkerligen har du hört talas om Brilliant Smile och deras produkter. Som namnet avslöjar så handlar det om produkter till tänderna – så kallade whitening produkter närmare bestämt. Whitening produkter är produkter som gör tänderna vitare, ofta tandkrämer och behandlingar med tandskena.

Även tandläkare erbjuder den typen av tandblekning som kan utföras hemma, skillnaden är då att man får hjälp att komma igång hos dem för att sedan ta över behandlingen själv.

Men nu handlar det alltså om Brilliant smile, som erbjuder många olika produkter. Tandkrämer, munskölj, rengöringsdukar för tänderna, och tandborstar. De har faktiskt ingen tandblekning med tandskena, utan de produkter de erbjuder för blekning är tandkräm och munskölj. Det är också dessa produkter vi ska fokusera på här.

Brilliant smile har tre olika munskölj, varav en är en whitening munskölj och den heter Rewhite Mouthrinse Sweet Mint. När det gäller tandkräm så erbjuder de fyra olika, varav tre stycken whitening tandkrämer.

Brilliant Smile

Dessa heter; WhiteningBoost Toothpaste, WhiteningEvo Toothpaste, och Rewhite Toothpaste Sweet Mint. Det är egentligen ingen jättestor skillnad mellan dessa tandkrämer, alla tre ska göra tänderna vitare.

WhiteningBoost Toothpaste är dock en intensivtandkräm som används i två veckor åt gången och därefter använder man WhiteningEvo Toothpaste, som är ”originalet” så att säga. Rewhite Toothpaste är framtagen specifikt för att ta bort fläckar från tobak, rödvin, kaffe, och te.

Köpguide

Många, om inte alla, är skeptiska till whitening produkter. Hur många gånger har man inte blivit lovad mycket vitare tänder på kort tid av en produkt för att sedan bli besviken?

Men när det gäller Brilliant Smile är sannolikheten faktiskt hög att man blir positivt överraskad. Till skillnad från många andra whitening produkter på marknaden så håller Brilliant Smile vad de lovar.

Det är vanligt att whitening tandkrämer, kanske framför allt billigare sådana, innehåller slipmedel som gör tänderna vitare genom att slipa dem. Detta är väldigt skadligt och kan ge bland annat ilningar.

Brilliant Smile

WhiteningBoost och WhiteningEvo innehåller inget sådant, utan gör tänderna vitare utan att slipa, vilket är väldigt bra. Huruvida detta även gäller Rewhite framkommer dock inte.

Produkterna, och då främst tandkrämerna, räcker länge tack vare att en del av dem säljs i relativt stora förpackningar och är dessutom dryga. Man kan dessutom köpa paket med såväl tandkrämer som munskölj, vilket är både smidigt och blir billigare.

Prisvärt

När det gäller priset så ligger Brilliant Smile ganska lågt i jämförelse med en del andra whitening produkter från andra märken. Men i jämförelse med en vanlig tandkräm så är det förstås precis tvärtom.

Dock går det ju inte att jämföra med en vanlig tandkräm eftersom detta knappast är en vanlig tandkräm som man köper i matbutiken.

Brilliant Smile

Även om det finns tandkrämer från välkända märken för 20-30 kronor som utlovar vitare tänder så är dessa sällan särskilt effektiva. Så prismässigt måste vi ändå säga att Brilliant smile ligger i en lägre prisklass, och är helt klart prisvärd.

Är det tandkrämen för dig?

Så vem passar då Brilliant Smile för? Ja, egentligen alla som vill ha vitare tänder. Extra bra passar dessa produkter kanske för den som röker eller snusar, och då inte enbart Rewhite Toothpaste som är framtagen för att ta bort missfärgningar från bland annat tobak, utan alla produkterna passar bra.

Dock är det faktiskt inte alla som tycker att tänderna blir vitare av dessa produkter, även om många ser skillnad efter bara en vecka eller två.

Brilliant Smile

Men förmodligen är det så att alla produkter inte passar för alla, utan det gäller att hitta rätt produkt för just dina tänder. Vi gissar att det är därför det finns flera olika tandkrämer och munskölj.

Fördelar

 • God och fräsch smak.
 • Ger en fräsch känsla efteråt.
 • En del av produkterna (dock inte de som vi fokuserar på här) finns i både mindre och större förpackning. Perfekt om man bara vill testa först.
 • Tar effektivt bort missfärgningar.
 • Bra utbud, dels flera olika kategorier och dels flera olika produkter inom samma kategori.
 • Roligt med lite annorlunda produkter, som till exempel whitening munskölj och rengöringsduk.
 • Bra pris, i jämförelse med många andra märken.
 • Tandkrämen känns effektiv även när det gäller rengöring.
 • Åtminstone två av tandkrämerna är utan slipmedel, vilket är en stor fördel!
 • Produkterna, framför allt tandkrämerna, räcker länge tack vare ganska stora förpackningar och att de är relativt dryga.
 • Det finns paket med tandkrämer och munskölj, vilket blir något billigare än att köpa dessa var för sig.

Nackdelar

 • Det kan ta lite tid innan man ser resultat, även om många ser skillnad inom ett par veckor.
 • Man ska helst kombinera tandkräm och munskölj, för bästa resultat.
 • Munsköljen ska användas före tandborstning, vilket visserligen är smart då den hjälper till att få bort fläckar och beläggningar när man sedan borstar tänderna, men det kan vara svårt att komma ihåg att börja med den.

Produktfakta

 • Mängd: 20 ml respektive 65 ml (tandkrämer), 500 ml (munskölj).
 • Egenskaper: Blekande, motverkar ilningar och känsliga tänder, motverkar dålig andedräkt, innehåller fluor, för känsliga tänder, motverkar karies, reducerar plack, stärker emaljen.
 • Smak: Sweet mint (tandkräm och munskölj), fresh mint (tandkräm).

Sammanfattning

Brilliant Smile erbjuder ett stort utbud av whitening produkter, bland annat en munskölj och flera olika tandkrämer. Deras ”original” tandkräm WhiteningBoost rekommenderas att användas i två veckor som en intensivbehandling och därefter använder man WhiteningEvo.

Och till skillnad ifrån många andra produkter som utlovar vitare tänder, så är faktiskt dessa produkter effektiva. Även om inte alla får ett tydligt resultat, så får väldigt många det.

Dock bör man ha tålamod eftersom det kan ta några veckor innan man får effekt och om en tandkräm inte ger resultat så kan någon av dem andra göra det.

Utöver WhiteningBoost och WhiteningEvo finns det ytterligare en tandkräm från Brilliant Smile, nämligen Rewhite som är speciellt framtagen för att ta bort missfärgningar från kaffe, te, rödvin, och tobak. Och just sådana missfärgningar är faktiskt alla tandkrämer väldigt effektiva mot.

Munsköljen hjälper till att göra det lättare att få bort fläckar och missfärgningar och används innan tandborstning. Detta kan vara lite knepigt att komma ihåg eftersom man är van att använda munskölj efter tandborstning. Dock är det en väldigt smart idé och det känns verkligen som att munsköljen gör sitt jobb.

Brilliant Smiles produkter kostar mellan 100-150 kronor, vilket förstås är dyrare än vanliga tandkrämer – men också billigare än många andra whitening produkter från andra märken. Och framför allt är det väldigt prisvärt eftersom produkterna faktiskt håller vad de lovar – åtminstone för de allra flesta.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals