Cicamed – Dermatologisk och naturlig hud- och hårvård

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här märkesguiden kan du läsa om Cicamed och deras produkter. Det svenska företaget har tagit fram flera spännande och effektiva produkter och här kan du bland annat läsa om våra favoritprodukter från Cicamed, samt lära dig mer om de aktiva ingredienserna.

Cicameds historia börjar på Proforma Clinic i Stockholm; en av Nordens största plastik- och ögonkliniker. Kirurgerna där tyckte sig sakna effektiva produkter att efterbehandla sina patienter med. Ett samarbete med duktiga dermatologer och kemister inleddes. Så småningom hade en hel hudvårdsserie utvecklats!

Idag kan du köpa hudvård från Cicamed på flera olika ställen, till exempel här och här. Vi gjorde en ordentlig genomgång av sortimentet och tog fram några favoriter från varumärket. Dessa är:

Här följer en kortfattad introduktion till våra favoritprodukter. Blir du nyfiken kan du läsa mer om produkterna längre ner. Håll till godo!

Cicamed Collagen Boost Mask Golden Edition

Ansiktsmasken Cicamed Collagen Boost Mask Golden Edition innehåller något så exklusivt som guldpigment, vilket stramar åt och ger lyster. Masken är väldigt fuktgivande och berikar huden med antioxidanter tack vare ekologiska örter.

Fördelar

 • Innehåller guldpigment som stramar upp huden och ger lyster
 • Rikligt återfuktande
 • Multifunktionell

Nackdelar

 • Fet kräm som inte passar oljig hy

Cicamed Hair Loss Treatment

Cicameds Hair Loss Treatment shampoo och balsam mot håravfall passar både kvinnor och män. Produkterna reparerar håret och ger intensiv näring till hårsäckarna. De återfuktande egenskaperna gör att de också är bra mot torr och kliande hårbotten.

Fördelar

 • Innehåller inga silikoner
 • Fri från uttorkande mineraloljor

Nackdelar

 • Håret kan upplevas som extra fett under en övergångsperiod

Cicamed Face Mist Sensitive

Cicamed Face Mist Sensitive är en ansiktsspray som har en lugnande effekt på känslig hy. Den ger omedelbar återfuktning och passar bra som förbehandling innan serum och ansiktskräm, om ansiktet behöver en rejäl återfuktande kur. Passar bra för mogen och torr hy som snabbt behöver extra fukt.

Fördelar

 • Ger omedelbar återfuktning
 • Lugnande inverkan på hudrodnader

Nackdelar

 • Doften tilltalar inte alla

Cicamed Intense Repair Facial Oil

Cicamed Intense Repair Facial Oil är en väldigt effektiv ansiktsspray med många funktioner. Den stärker och skyddar den torra huden. Sprayen innehåller också jojobaolja och solrosolja som återfuktar och bidrar med reparerande egenskaper.

Fördelar

 • Flera samverkande oljor
 • Tillför rikligt med näring

Nackdelar

 • Lätt att dosera för mycket olja ur pipetten

Högklassig och trygg hudvård

Cicamed vill kombinera de mest effektiva ingredienserna direkt från naturen, med de senaste forskningsrönen kring hud- och hårvård. De strävar efter att en så stor del av ingredienserna som möjligt ska vara ekologiska. Cicamed jobbar med dermatologer, kemister och plastikkirurger för att säkerställa kvaliteten.

Cicamed har funnits på marknaden sedan 2008. Det som började med en ärrsalva som påskyndar läkning har idag utökats till allt från serum, oljor, hud- och hårvård. Utgångspunkterna är att ta fram produkter som är effektiva, säkra och också har ett naturligt innehåll. Deras sortiment är också veganskt.

Cicamed

Cicamed har delat in sina produkter i två kategorier: en som fokuserar på hår- och hudvård med  vårdande egenskaper. Den andra kategorin fokuserar på problem som typen håravfall, pigmentfläckar, acne och ärr.

Ett långsiktigt arbete med produkterna

Cicameds utvecklingsteam arbetar långsiktigt med sammansättningarna och de aktiva ingredienserna, för att få bästa möjliga resultat. På så sätt säkrar de att produkterna är trygga att använda. Produkterna kostar därför generellt mer än genomsnittet.

Genomtänkta förpackningar 

Ekologiska och naturliga ämnen är extra känsliga för ljus och syre. Cicamed använder sig av lufttäta förpackningar för att förhindra att ingredienserna oxideras och försämras kvalitetsmässigt.

Vilka är Cicameds unika egenskaper?

 • Vegansk
 • Naturligt och ekologiskt innehåll
 • Lufttäta förpackningar
 • Svensktillverkade produkter 

Kombinerar naturliga ingredienser med vetenskap

Cicameds vision är att skapa en ekologisk hudvårdsserie som efterliknar hudens egen balans av bland annat lipider, vitaminer och fuktgivande ämnen. Genom att förstärka och komplettera hudens egen sammansättning vill man nå förstklassiga resultat. 

Cicamed vill med sin komposition av ingredienser också hämma hudens åldrande. Med rätt ingredienser ska mottagligheten för yttre stressfaktorer minska och skadad hud kan återuppbyggas.

Varför används lipider?

Lipider är en grupp oljor som tillsammans binder ihop cellerna i hudens yttre lager. Lipiderna har en avgörande inverkan på hundens hälsa. De bygger också upp hudens skyddsbarriär och binder fukt. Lipider av olika slag är en viktig ingrediens i Cicameds hår- och hudvård.

Cicamed

Hormonella förändringar kan påverka lipidernas funktion i kroppen. Det kan vara i perioder i livet som till exempel puberteten, klimakteriet eller under en graviditet. Vid brist på lipider i huden blir den stram och kan börja flagna och klia.

Vilka vitaminer används i Cicameds produkter?

Vi vet att vitaminer har en väldigt stor betydelse för vår hälsa. Vitaminer kan också göra stor skillnad i en hudvårdsrutin.

Cicamed använder flera olika vitaminer i sina produkter. Företaget tar till vara på de potenta egenskaperna som inte bara vårdar och bygger upp huden, utan även de som lindrar och förebygger en rad olika hudåkommor. Låt oss titta lite närmare på de vitaminer som utgör byggstenarna i produkterna.

 • A-vitamin är numera en vanlig beståndsdel i hudvård. Det är en kraftfull antioxidant med exfolierande effekter och föryngrande egenskaper. En typ av a-vitamin som är omtalad är till exempel retinol. 

 • Retinol har förmåga att kunna tränga ner i det undre hudlagret, dermis, och där bidra till hudcellernas uppbyggnad. Cicamed använder retinol både i produkter som är förebyggande och behandlande. Retinol är en bra ingrediens i produkter som ska behandla akne. Det påskyndar läkningen, men reglerar också talgproduktionen. 

 • Vitamin C - Här har vi verkligen en supervitamin som verkar i hudens alla lager. Vitamin C är avgörande för att skydda huden från fria radikaler och luftföroreningar. C-vitamin stöttar också hudens kollagenbildning och förmåga att bevara sin elasticitet. 

 • Vitamin E är en kraftfull antioxidant. E-vitamin stärker hudens funktion genom att binda fukt. Vitaminet är också antiinflammatorisk och skyddar även det mot fria radikaler. E-vitamin tillsätts ofta i produkter som läker skadad hud och motverkar ärrbildning. 

 • Vitamin B3 är ett fettlösligt vitamin som är fuktbevarande. B-vitaminet samverkar med lipiderna i huden för att förstärka dess elasticitet. Den här funktionen är extra viktig när huden utsätts för yttre påfrestningar.

Fuktgivande ämnen i Cicameds produkter

Att tillföra fukt i hyn är A och O för att den ska må bra och vara spänstig. Cicamed har förstås noga utvalda fuktgivande ämnen i sina produkter. Numera anses hyaluronsyra vara en av de absolut effektivaste tillsatserna i fuktgivande hudvård. Det har Cicamed tagit fasta på och de har mycket hyaluronsyra i sina produkter.

En bra, återfuktande kräm kan minska torr hud direkt vid första appliceringen och gör därmed väldigt stor nytta. Detta inte minst eftersom huden blir mycket lättare mottaglig för bakterier och infektioner om den är torr, flagnande eller kanske till och med sprucken.

Det var lite om Cicameds unika sammansättning av ingredienser. Nu vidare till våra favoritprodukter!

Cicamed Collagen Boost Mask Golden Edition

Vår absoluta favoritprodukt är ansiktsmasken Collagen Boost Mask Golden Edition. Det är en spännande ansiktsbehandling som ger huden en näringskick och fin lyster.

Produkten kan användas på flera olika sätt. Du kan använda den som en uppstramande och återfuktande ansiktsmask, som också kan sitta kvar över natten. Du kan också använda den som primer under sminket. Eftersom den har en rikligt återfuktande effekt går det också att använda den som fuktserum innan du lägger på din vanliga ansiktskräm.

Koffeinet i krämen stimulerar blodcirkulationen och alger bidrar med flera viktiga mineraler. Eftersom krämen har hög näringstäthet tar det en stund för den att sjunka in i huden. Därför får du bäst resultat om du väntar i minst fem minuter innan du lägger på ansiktskräm eller smink.

 • Flaska med skruvkork
 • Volym: 50 ml

Fördelar

 • Innehåller guldpigment som stramar upp huden och ger lyster
 • Rikligt återfuktande
 • Multifunktionell

Nackdelar

 • Fet kräm som inte passar oljig hy

Cicamed Hair Loss Treatment

Cicamed Hair Loss Treatment är ett paket med schampo och balsam som motverkar och förebygger håravfall. Produkterna är konstruerade för att reparera och ge anpassad näring till hårsäckarna. De har även återfuktande egenskaper och passar för känslig och uttorkad hårbotten. De är också fria från silikoner, parabener och mineraloljor.

Balsamet innehåller naturliga extrakt från rött te, vete och protein. Utöver det innehåller balsamet vitamin A, som är rikligt återfuktande. Vitamin E kapslar in fukten och ger en skyddande effekt. 

Många schampon och balsam innehåller uttorkande ingredienser, såsom sulfater och mineraloljor. Om du använt produkter som innehåller dessa ämnen innan, kan håret först reagera med att bli fett när du påbörjar Cicameds hårbehandling. 

Det innebär bara att hårbotten balanserar upp den naturliga talgproduktionen igen och det brukar vara övergående.

 • Flaska med skruvkork
 • Volym: 2 x 300 ml 

Fördelar

 • Innehåller inga silikoner
 • Fri från uttorkande mineraloljor

Nackdelar

 • Håret kan upplevas som extra fett under en övergångsperiod

Cicamed Face Mist Sensitive

Cicamed Face Mist Sensitive innehåller klassiska, återfuktande ingredienser som hyaluronsyra och aloe vera. Tack vare trollhassel har sprayen en lugnande och antiseptisk verkan. Ekologiskt grönt te, Q10 och vitamin E ger skyddande antioxidanter. Appliceras på ansikte, hals och dekolletage efter rengöring.

Face Mist är perfekt när du behöver omedelbar återfuktning vid tillfällen där huden är extra utsatt, som till exempel efter en dag på stranden, inför flygresor eller under perioder av allmän stress. Fungerar också bra för den som arbetar i miljöer där hyn lätt blir uttorkad.

 • Sprayflaska
 • 100 ml

Fördelar

 • Ger omedelbar återfuktning
 • Lugnande inverkan på hudrodnader

Nackdelar

 • Doften tilltalar inte alla

Cicamed Intense Repair Facial Oil

Cicamed Intense Repair Facial Oil är särskilt avsedd att stärka och skydda torr hy. Behandlingen innehåller ett flertal intressanta och verksamma oljor. Havtornsolja innehåller hyaluronsyra, som återfuktar huden inifrån. Olja från havtorn innehåller också Omega 7, som har en antirynk-effekt och stramar åt huden.

Solrosolja och jojobaolja återfuktar och bidrar med skyddande antioxidanter. Samtliga oljor är kallpressade, vilket innebär att maximalt med näringsämnen och aktiva ingredienser har bevarats.

Ansiktsoljan används på problemområden eller på hela ansiktet. Applicera några droppar på huden och massera försiktigt in den. Komplettera därefter med en återfuktande ansiktskräm. Du kan också blanda i ett par droppar av oljan i din favoritkräm. Den här oljan kostar en del, men den är också väldigt dryg.

 • 40 ml 
 • Flaska med pipett

Fördelar

 • Flera samverkande oljor
 • Tillför rikligt med näring

Nackdelar

 • Lätt att dosera för mycket olja ur pipetten

7 andra bra produkter från Cicamed

Cicamed har ett brett sortimen och här nedan går vi igenom några fler produkter som är intressanta. De har exempelvis ett antal produkter med en speciell antioxidant profil, som kan vara intressant för den som vill ha extra skydd mot fria radikaler och exempelvis solexponering. 

Här är några produkter som inte fick plats bland våra favoriter:

Cicamed Asd Clear Skin

Det här paketet är ett behandlingssystem mot akne. Den hjälper till att reglera talgproduktionen och dämpa rodnaden på infekterade områden.

Paketet innehåller en djupverkande ansiktstvätt och en balanserande ansiktskräm. Cicameds 3-i-1 punktbehandlare ingår också. Med den behandlar du specifika områden eller enskilda akneutslag som är besvärliga.

Fördelar

 • Komplett behandlingsprogram
 • Balanserar talgproduktionen

Nackdelar

 • Har du torr hy kan du behöva en extra fuktgivare

Cicamed Eye Antioxidant

Cicamed Eye Antioxidant är en ögonkräm med trippelverkande effekt. Krämen åtgärdar mörka ringar under ögonen, kråksparkar och fina linjer, samt dämpar svullnader och påsar under ögonen. Den återställer fuktbalansen och bidrar med antioxidanter.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Absorberas snabbt i huden
 • Dämpar svullnad

Nackdelar

 • Innehåller koffein som kan ge en stickande känsla på ovan hy

Cicamed Collagen Boost Mask

En kollagenstimulerande ansiktsmask som ger en uppstramande effekt. Tack vare alger och örter ger ansiktsmasken en vitaminkick som hjälper åldrande och trött hud att se fräsch och uppstramad ut. Det är en leave-in mask, som ska appliceras och absorberas. Masken har många bra omdömen och är väldigt populär.

Fördelar

 • Rikligt med näring
 • Innehåller mineralrika alger

Nackdelar

 • Innehåller citrus som kan vara allergent

Cicamed Day Antioxidant

Cicamed Day Antioxidant är en klassisk dagkräm som återfuktar och och skyddar tack vare en riklig mängd antioxidanter.

Krämen innehåller också peptider, som gör huden elastisk och smidig. Krämen passar alla hudtyper och väldigt torr hud kan kompletteras med en ansiktsolja eller ett serum.

Fördelar

 • Innehåller vårdande lipider
 • Snabbt absorberande

Nackdelar

 • Passar inte dem med väldigt torr hy

Cicamed Cicaclean Handhygien

Cicamed Cicaclean är en trevlig produkt för alla som tycker om att ha handsprit tillgänglig i badrumsskåpet och i handväskan. Men som däremot inte tilltalas särskilt mycket av de produkter som finns på apoteket, som är kladdiga och och luktar alkohol.

Trots att den innehåller 70 % alkohol torkar den inte ut huden, tack vare vitamin E och aloe vera. Den absorberas snabbt. Cicaclean är också perfekt att använda i kombination med de produkter som kräver extra god handhygien; exempelvis aknebehandlingar.

Fördelar

 • Passar känslig hy
 • Doftar diskret och gott

Nackdelar

 • Gelen är ganska krämig och kan vara trög att få ur pumpflaskan

Cicamed 24h Antioxidant Ansiktskräm

En riklig och intensivt vårdande ansiktskräm för dem med torr hy. I krämen ingår flera bindande ämnen och ekologiska, naturliga oljor. Vitamin E fungerar som effektiv fuktbindare i krämen. Aloe vera bidrar med kraftig återfuktning. Jojoba-, solros- och kokosolja binder fukt och bildar en effektiv och skyddande barriär mot yttre påfrestningar. Huden blir spänstig och fyllig.

Grönt te bidrar med ett flertal antioxidanter som även de skyddar huden mot solskador och temperaturväxlingar. Som doft har man tillsatt citrus och blodapelsin, vilket ger en en fräsch men diskret doft. Personer med atopiskt eksem kan ibland vara allergiska mot apelsin och bör då avstå från att använda krämen.

Krämen kan användas både som dag- och nattkräm för ansikte, hals och dekolletage. Cicamed 24h Antioxidant tillför rikligt med fett och fukt och kan med fördel användas av personer med mogen eller torr hy.

Fördelar

 • Kombinerad dag- och nattkräm
 • Rikligt återfuktande
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Citrus och apelsin kan vara allergen för personer med känslig hy

Cicamed 24h Cream Balance

Cicamed 24h Cream Balance är också en 24-timmars kräm, men den är speciellt framtagen för känslig hy. Ekologiska örter lugnar huden och reducerar rodnader och irriterad hy. En lugnande och balanserande ingrediens är också aktiv betaglukan som är utvunnen ur svensk havre. 

Grönt te bidrar med effektiva antioxidanter och tillsammans med vitamin E och Q10 får huden ett effektivt skydd mot fria radikaler. Jojobaolja ingår också i krämen som fuktbindare.

Krämen innehåller ingen doftgivare, vilket gör den en särskilt anpassad för känslig hy. Men notera att den inte har en märkning från Astma- och allergiförbundet. Det finns heller inga uppgifter om att den skulle vara dermatologiskt testad i produktbeskrivningen. Har du en väldigt känslig hy måste du alltså prova dig fram.

Fördelar

 • Innehåller ingredienser som har en lugnande inverkan på huden
 • Återfuktar rikligt utan att vara fet

Nackdelar

 • Inte allergitestad

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals