Recension: Dentway – Tandblekning för hemmabruk

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Att få vitare tänder är en dröm för många. Tyvärr missfärgas tänderna av nästan allt - och inte minst av sådant som kaffe, te, rödvin, och tobak. Att få tänderna vita igen kan vara svårt, men det går trots allt att bleka tänderna.

Det är dock viktigt att komma ihåg att de kommer att missfärgas igen, och igen, och igen. Man måste alltså göra om blekningen med jämna mellanrum för att bibehålla effekten. Men det kan det förstås vara värt.

Men först måste man hitta en tandblekning som faktiskt fungerar. För det finns väldigt många olika tandblekningar, och även väldigt många för hemmabruk, men det är tyvärr långt ifrån alla som fungerar.

Och dessutom handlar det till stor del även om att hitta en som fungerar för en själv, för även om den fungerar för många andra så är det inte säkert att den gör det för dig.

Vi har kollat närmare på en utav alla tandblekningar, nämligen Dentway. Fungerar den, är den ett bra alternativ? Ja, det är precis det som vi kommer att gå igenom här. Hur bra den fungerar, vem den passar för, hur den används och mycket annat.

Så om du letar efter en tandblekning som ger dig det perfekta bländande leendet, då kan det här hjälpa dig på vägen. Kanske är det här rätt produkt för dig, eller kanske är det bättre att leta vidare.

Dentway

Dentway erbjuder tre olika produkter, men den produkt som vi kommer att fokusera på är tandblekningskitet - Dentway Starter Kit. De har även ett refill kit, som enbart innehåller blekgel.

Den tredje produkten är Whitening Strips, som är en enklare variant av tandblekning. Men vi kommer alltså att fokusera på själva blekningen med tandskena, och inte så mycket på Stripsen.

Så hur fungerar då Dentways tandblekning? Gelen används tillsammans med skenor, och om man köper Starter Kit så ingår dessa. Skenorna ska först formas efter ens egna tänder, och det gör man enkelt själv.

Dentway

Detta görs genom att man hettar upp vatten och doppar skenan i det heta vattnet. Skenan blir då mjuk och man sätter in den i munnen och biter till lite lätt. Därefter väntar man tills den har stelnat innan man tar ut den.

Just det här momentet kan vara lite bökigt till en början, speciellt om man aldrig har gjort detta tidigare. Det positiva är att man kan försöka flera gånger och forma om skenan om det blir fel, eller om den inte har blivit tillräckligt mjuk.

Om man däremot har skenan i vattnet för länge och den klibbar ihop sig så kan det bli svårt, eller omöjligt, att rätta till det. Det bästa är alltså att vara försiktig och prova sig fram, ta upp skenan ur vattnet med jämna mellanrum för att hålla koll på när den är lagom mjuk att formas.

När man sedan sätter in den i munnen så ser man till att den ligger rätt innan man biter till, för om det blir fel så måste man börja om igen och doppa skenan i vattnet på nytt.

Sedan är det dags för själva blekningen. Och detta är enkelt. Det bästa är att använda den efter att man har borstat tänderna, eftersom blekningen fungerar bäst på rena tänder.

När man har borstat tänderna så applicerar man blekgel i tandskenorna och sätter in dem i munnen. Sedan ska de sitta där i 30 - 60 minuter. Det är en väldigt enkel process, det jobbiga är egentligen bara att man ska ha skenorna i munnen så länge.

De är inte obekväma och skaver inte, men det kan ändå kännas obehagligt för en del att ha dem i munnen under så lång tid. Och för den som gillar att prata så kan det också bli en utmaning att behöva vara tyst i minst en halvtimme.

Men annars är det väldigt smidigt, att applicera gel och sätta in skenorna tar bara några sekunder och medan skenorna är i munnen kan man till exempel se på TV eller göra någonting annat - vad som helst egentligen.

Eller ja, kanske inte precis vad som helst, för man vill väl inte gärna gå ut med skenorna i munnen. Efter att man har använt tandblekningen så bör man bara dricka vatten, men om man använder den på kvällen efter tandborstningen så hade man kanske ändå inte tänkt dricka någonting annat.

Blekningen ska användas minst sju gånger, gärna sju dagar i rad, eller tills man har uppnått önskat resultat. Man kan alltså anpassa det lite efter sina egna behov och önskemål. För att bibehålla resultatet så använder man sedan blekningen lite då och då, vid behov helt enkelt.

Effekten och resultat

Nu är väl den stora frågan om det fungerar? Ja, det gör det faktiskt. Men precis som med allt annat så fungerar det inte för alla, tyvärr. Det gäller att hitta en produkt som fungerar för en själv. Dentway fungerar dock för väldigt många, och är dessutom väldigt enkel att använda.

Det är även en stor fördel att det är billigt, betydligt billigare än att bleka tänderna hos tandläkaren och även mycket billigare än många andra tandblekningar för hemmabruk. Om det inte skulle fungera så har man alltså inte slängt ut en förmögenhet åtminstone.

En tandblekning hos tandläkaren kostar betydligt mer, och inte ens där finns någon garanti att det blir ett tydligt resultat. Så prismässigt är det definitivt mer värt att testa, speciellt med tanke på att väldigt många har fått väldigt bra resultat.

Det man bör tänka på när man ska köpa tandblekning är just att det inte finns någon garanti för att det kommer fungera, och det finns ingen produkt som fungerar för precis alla. Det gäller helt enkelt att prova sig fram.

Dentway

Dentway kan dock vara en bra produkt att börja med, eftersom den inte är jättedyr och dessutom fungerar för många. En annan fördel är att den är enkel att använda.

Man bör också tänka på att priset kan variera en hel del beroende på vart man handlar, så jämför gärna innan för att hitta det lägsta priset.

Vem passar Dentway för?

Dentways tandblekning passar för den som vill ha en enklare och smidig tandblekning att använda efter sina egna behov, och som inte vill slänga ut en förmögenhet.

Den passar för de allra flesta, och fungerar även bra för många som besväras av ilningar i tänderna eftersom den sällan ger sådana besvär - eller några andra besvär heller, för den delen. Det är en snabb och smärtfri metod.

Fördelar

 • Bra pris.
 • Enkel att använda.
 • Snabbt resultat för de flesta.
 • Ger sällan ilningar.
 • Går att köpa ett refill kit om man vill fortsätta använda produkten.
 • Samma metod som tandläkaren använder.
 • Ger vitare tänder efter 3-7 dagar.
 • Innehåller inte peroxid.
 • Kan ge flera nyanser vitare tänder.

Nackdelar

 • Kan vara lite krångligt att forma tandskenorna.
 • För en del tar det ett tag innan resultatet syns (och en del fungerar det inte alls på).

Produktfakta

 • Mängd: 9 ml
 • Räcker till: 36 behandlingar
 • Funktioner: Bleker tänderna, passar för känsliga tänder, skonsam mot tänderna, samma metod som hos tandläkaren, ny formel med minskad risk för ilningar

Sammanfattning

Dentways tandblekning fungerar väldigt bra för väldigt många, och ger snabbt ett tydligt resultat. Och det finns många fördelar med denna tandblekning.

Den är enkel att använda, är skonsam mot tänderna, ger inga ilningar och antalet behandlingar anpassas efter ens eget behov och önskemål. Och till ett bra pris dessutom.

Vi kan inte se så många nackdelar här egentligen. Det fungerar förstås inte för alla, men så är det med alla produkter. Man måste helt enkelt testa för att veta om det fungerar. Men här känns det inte som något jättestort problem då det trots allt är en ovanligt billig tandblekning.

Att forma skenorna kan vara lite krångligt i början, men efter några försök så får man oftast till ett bra resultat. Så länge man inte låter dem vara för länge i vattnet och de klibbar ihop eller blir förstörda, så är det inget problem att testa igen tills man lyckas.

Det kan också vara lite jobbigt att behöva ha skenorna i munnen i minst en halvtimme när man bleker tänderna, men det går att stå ut med det några gånger. Skenorna är åtminstone inte obekväma och de skaver inte.

Så vi har egentligen inte så mycket negativt att säga om denna produkt. Den är helt klart värd att ge en chans, om man vill hitta en enkel tandblekning för hemmabruk - som dessutom kan ge samma resultat som tandblekning hos tandläkaren, för en del, men till en bråkdel av priset.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals