DeoDoc – Dermatologisk intimvård för kvinnor och män

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

DeoDoc är ett omtalat märke för intimvård. I den här märkesguiden ska du få lära dig om företaget och dess utveckling av produkter. Så om du funderar på om DeoDoc kan erbjuda något som passar just dig har du kommit helt rätt!

Vi har plockat ut fyra särskilt populära produkter, som många användare är väldigt nöjda med och som fått många positiva recensioner och omdömen på bloggar och testsidor.

Vi kommer också att berätta om företagets policy och produktion. Företagets grundare är två unga systrar, som dessutom båda är läkare. De såg att högkvalitativa intimvårdsprodukter saknades på marknaden. Sakta men säkert har företaget etablerat sig och har idag både vunnit priser och hyllats av livsstilsbloggar i flera länder.

Fyra produkter nådde favoritplats i märkesguiden. För det första har vi Jasmine Pear Intimtvål. Vidare har vi en mild och skonsam rakningskräm som heter Fresh Coconut Shaving Foam

Efter rakningen rekommenderar vi att du använder After Shave Intimate Balm Fresh Coconut. Intimvård för män är inte så vanligt och det förklarar säkert att Intimdeo Man blivit så populär.

Bästa intimtvålen: DeoDoc Jasmine Pear Intimtvål

DeoDoc Jasmine Pear intimtvål är en mild intimtvätt. Den innehåller mjölksyra, vilket gör den extra vårdande och balanserande för slemhinnorna. Tvålen matchar hudens eget pH-värde och är därför väldigt skonsam mot huden. Den är inte parfymfri, men är dermatologiskt testad och mycket skonsam.

Fördelar

 • Lågt pH
 • Innehåller mjölksyra

Nackdelar

 • Liten flaska
 • Dyr

Bästa raklöddret: DeoDoc Fresh Coconut Shaving Foam

Många som vill raka bikinilinjen upplever att området väldigt lätt blir irriterat och att det är lätt att få utslag efteråt. Därför har DeoDoc tagit fram ett raklödder som innehåller mjukgörande kokosnöt. Dessutom har den en härlig men diskret doft. Rakkrämen är återfuktande och mjukgörande och efter rakningen har du en mjuk och len hy.

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Doften tilltalar inte alla

Bästa after shave: DeoDoc After Shave Intimate Balm Fresh Coconut

Efter en intimrakning eller rakning av bikinilinjen är det väldigt bra att använda en vårdande after shave. DeoDoc har tagit fram en mjukgörande och svalkande after shave som förebygger utslag och irriterad hy. Den är milt parfymerad men dermatologiskt testad och de flesta klarar av att använda den utan problem.

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Svalkande

Nackdelar

 • Doftar mycket kokos

Bästa Intimdeodorant för män: DeoDoc Man Intimdeo

Deodocs intimdeodorant för män, var väldigt uppskattad när den lanserades och populariteten har hållit i sig. Det finns inte jättemånga intimvårdsprodukter för män och här uppfyllde verkligen DeoDoc ett behov. Deodorant är en antiperspirant, som också minskar mängden svett i viss mån.

Fördelar

 • Doftar fräscht
 • Svalkar

Nackdelar

 • Fungerar ej mot kraftiga svettningar
 • Dyr

Vad är DeoDoc?

När systrarna och läkarna Hedieh Asadi and Hasti Asadi grundade sitt varumärke DeoDoc, var det med ett huvudsakligt syfte: att skapa intimvård för kvinnor som är skonsam, bibehåller kroppens naturliga bakerieflora och som verkligen fungerar. De ville också bryta tabut kring kvinnors underlivshälsa och osäkerheten som det kan skapa.  

Underlivet är egentligen ett självrenande system och ett känsligt ekosystem, som lätt rubbas och blir i obalans. Inte minst när vi preparerar det med sådant som parfym och tvålar med fel pH-värde. I förlängningen skapar det en ond cirkel och ställer till mer skada än nytta. 

Med den utgångspunkten började systrarna att utveckla naturliga och pH-balanserande produkter, som rengör och samtidigt vårdar. Produkterna håller bakteriefloran i balans. Du behöver inte oroa dig för infektioner eller irritationer på grund av produkterna. Och samtidigt vet du också att du håller dig fräsch under dagen.

Bemötandet av produkterna har varit positiva. Många livsstils- och skönhetsbloggare har uppmärksammat dem på olika sätt. En recensent ansåg att den gav henne utrymme att den stund varje morgon lägga ner lite extra omsorg på en kroppsdel som lätt hamnar i skymundan och med produkter som dessutom balanserar bakteriefloran och ph-värdet.

Veganskt och pH-neutralt

Alla DeoDocs produkter har ett pH-värde på 5, vilket kroppens eget pH-värde också ligger på. De är 100 % veganska. Tillverkningsprocessen sker på basen av forskningsresultat och samarbete med läkare. En av deras huvudsakliga rådgivare är gynekologen Gunvor Ekman-Ordeberg, som varit med från företagsstarten. 

Enligt henne är ett av de stora problemen att kvinnor tvättar sitt underliv alldeles för ofta och väldigt överdrivet. Detta skapar obalans i bakteriefloran. Därför har hon valt att ställa sitt kunnande och sin 50-åriga yrkeserfarenhet till förfogande för företaget.

Så här använder du sprayprodukterna

Deospray appliceras genom att flaskan först skakas noggrant. Spraya sedan från ca 15 cm avstånd. Deras produkter ska användas en eller högst två gånger om dagen, för att vara så skonsamma som möjligt.

Effekten av produkterna

Hur länge effekten av doftprodukterna sitter i är väldigt individuellt. Det beror på hur mycket du svettas, vad du har ätit eller om du menstruerar. I genomsnitt kan det sägas att exempelvis dofterna håller i sig cirka 8-10 timmar. Produkterna är framtagna för att kunna användas varje dag. Enligt företaget är det också säkert att använda dem om du är gravid.

Svensktillverkade produkter

Alla DeoDocs produkter är helt tillverkade i Sverige och det är något som företaget är stolta över. De kompromissar inte med innehållet och följer noggrant riktlinjerna för hur kosmetik och intimvård ska produceras.

Hyperallergena produkter

DeoDocs produkter är hyperallergena. Det betyder att de inte innehåller några ingredienser eller substanser som kan orsaka allergier och hudreaktioner. DeoDocs passar för de flesta med känslig hud. 

Om du har särskilda hudåkommor eller är väldigt allergisk, bör du prova ut produkten i armvecket först, innan du använder den. Detta för att säkerställa att du inte reagerar på produkten. 

Alla deras parfymer är hypoallergena, för att inte skapa hudirritationer. Produkterna är milda och vårdande och kan också användas på rakade områden.

Antiperspiranter i DeoDoc-produkter

För att kunna ha en odörhämmande effekt på produkterna, har DeoDoc använt sig av antiperspiranter. Det är i det här fallet ett aluminiumsalt som används för att förhindra att odör uppstår.


Våra favoriter i DeoDocs sortiment

Det finns några produkter som sticker ut extra mycket, när det gäller popularitet hos användarna. Intimtvålen har väldigt många uppskattade recensioner på nätet. Men inte minst har företagets nya produkter för män fått många trogna användare redan.

Bästa intimtvålen: DeoDoc Jasmine Pear Intimtvål

För dig som vill ha en en extra mild intimtvål, finns det många som rekommenderar DeoDoc Jasmine Pear. Den lämpar sig för dagligt bruk och har en en mild doft av päron, jasmin och bergamott.

DeoDoc Jasmine Pear innehåller mjölksyra, som bevarar bakteriefloran. Mjölksyra har ett lågt pH-värde som matchar hudens eget pH och gynnar den goda bakteriefloran. Mjölksyran återfuktar huden och lindrar irritationer.

Specifikationer:

 • Dermatologiskt testad
 • Volym: 100 ml

Fördelar

 • Lågt pH
 • Innehåller mjölksyra

Nackdelar

 • Liten flaska
 • Dyr

Bästa raklöddret: DeoDoc Fresh Coconut Shaving Foam

DeoDocs rakskum är perfekt att använda efter att du förbehandlat med rakoljan från samma företag. Den är väldigt krämig och lätt att jobba in in i huden och håret. Skummet är återfuktande, mjukgörande och minskar friktionen vid rakning.

Många rakprodukter av den här typen torkar ut huden och gör den stram och kliande. DeoDocs Fresh Coconut Shaving Foam har fått bra kritik just för att den är så återfuktande och mjukgörande. 

Den är också dryg och trots att produkten är ganska dyr, upplever användarna att den räcker länge. Rakskummet är dermatologiskt testat och har genomgått samma noggranna kontroll som de andra produkterna från DeoDoc.

Specifikationer:

 • Plastflaska med pump
 • Volym: 100 ml

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Doften tilltalar inte alla

Bästa after shave: DeoDoc After Shave Intimate Balm Fresh Coconut

DeoDoc After Shave Intimate Balm Fresh Coconut är en formula helt framtagen för att mjukgöra, lugna och återfukta huden efter rakning. Den förebygger klåda och röda prickar och är avsedd att komplettera raklöddret från samma märke.

DeoDoc After Shave Intimate Balm Fresh Coconut innehåller ingen alkohol och svider inte alls vid applicering. Istället känns produkten svalkande och lugnande på huden. Ibland kan kan klåda uppstå när håret är påväg att växa ut igen. Den här produkten minskar risken för det, tack vare sin speciella formula. 

DeoDoc After Shave Intimate Balm Fresh Coconut innehåller inga sulfater eller parabener. Många användare vittnar om att produkten är dryg och att en flaska räcker länge. Den är dermatologiskt testad, men har dock och en mild parfymering som väldigt känsliga personer kan reagera på, särskilt på nyrakad hud.

Specifikationer:

 • Glasflaska  med spraykork
 • 30 ml

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Svalkande

Nackdelar

 • Doftar mycket kokos

Bästa Intimdeodorant för män: DeoDoc Man Intimdeo

Intimdeodoranten för män hjälper dem som svettas mycket och som vill ha en svalkande känsla och en mild väldoft. Antiperspiranter minskar svetten tillfälligt och intimdeodoranten har en fräsch doft av mysk, hav och sandelträ. Den är dermatologiskt testad och parabenfri. Innehåller också en mjukgörande olja.

Många män som använt den här har varit glatt överraskade av effekten och att den dessutom doftar gott. Däremot har personer med kraftiga svettningar kring ljumskarna inte alltid blivit effektivt hjälpta av den här produkten. Så har du stora problem med svettningar är intimdeon kanske inte något för dig. 

Det finns inte så många produkter av det här slaget för män på marknaden och vi får nog säga att det var ett smart drag av DeoDoc att utveckla den. Den har som sagt verkligen många glada och tacksamma användare!

Specifikationer:

 • Sprayflaska
 • 100 ml

Fördelar

 • Doftar fräscht
 • Svalkar

Nackdelar

 • Fungerar ej mot kraftiga svettningar
 • Dyr

Andra produkter från Deodoc

I den här märkesguiden har vi med många av varumärkets produkter, eftersom vi tycker att det är bra med intimvård som är så grundligt kontrollerade och dessutom utvecklade av två läkare och en gynekolog. Här nedan vill vi också presenterar några andra produkter än de favoriter vi valt ut.

DeoDoc Intimate Deospray

DeoDoc Intimate Deospray är avsedd att använda som intimdeodorant. Den neutraliserar odör, men har även ett balanserat pH-värde. Sprayen är väldigt populär bland sina användare och många gillar den milda kokosdoften. 

Flaskan ska skakas väl innan användning och sprayas på cirka 10-15 cm avstånd. Den är endast avsedd att användas på de yttre delarna och ska inte sprayas på slemhinnorna. 

DeoDoc Intimate Deospray är gynekologiskt och dermatologiskt testad. Den är också hypoallergen och helt fri från parabener. PH-balansen ligger på 5, vilket är samma som de intima kroppsdelarna också har.

Fördelar

 • pH-neutral
 • Fräsch doft

Nackdelar

 • Liten flaska

DeoDoc Fresh Coconut Shaving Pre-shave Oil

Intimrakning kan ofta ge hudirritationer och rakutslag. DeoDoc Fresh Coconut Shaving Pre-shave Oil innehåller naturliga oljor, som mjukgör huden och hårstråna före rakning. Det gör rakningen lättare och skonsammare. Dessutom ger oljorna en skyddande barriär på huden, så att den skyddas mer effektivt.

Endast naturliga oljor har använts i framställandet av produkten. Pre shave oljan passar alla hudtyper, även de med torr, kliande och känslig hy. Oljan har fått bra recensioner och har många nöjda användare, som intygar dess effektivitet. Ett stort plus är också doften.

Fördelar

 • Naturliga oljor
 • Mjukgörande

Nackdelar

 • Tunn och rinnig

DeoDoc Intim Deo Wipes Jasmin Pear

DeoDoc Intim Deo Wipes Jasmin Pear våtservetter för intimhygien är bra att ha med sig under dagen när du är på språng. De är också perfekta vid exempelvis resor. Ett paket innehåller 10 stycken enskild förpackade våtservetter, som är lätta att ta med sig.

Våtservetterna motverkar odör och svett och har en väldigt mild doft av päron, bergamott och jasmin. Dermatologiskt testad och även parabenfri.

Eftersom servetterna är pH-balanserade är de väldigt skonsamma mot slemhinnorna. Våtservetterna innehåller aloe vera och vitamin E som verksamma beståndsdelar. Aloe vera har intensivt återfuktande egenskaper och är också lugnande för huden. Vitamin E är en kraftfull antioxidant som skyddar, vårdar och mjukgör huden.

Fördelar

 • Innehåller lugnande aloe vera
 • Vitamin E
 • Svalkande

Nackdelar

 • Endast 10 våtservetter
 • Dyr

DeoDoc Fragrance Free Oil Wash

DeoDoc Fragrance Free Oil Wash har tagits fram för att personer med torra och sköra slemhinnor ska kunna få en mild och vårdande rengöring. Tvättoljan är skonsam mot slemhinnorna och har mjukgörande egenskaper, samt är berikad med vitamin E. 

Den ger en lätt skyddande hinna och återfuktar sköra slemhinnor effektivt. DeoDoc Fragnance Free Oil Wash är helt oparfymerad och passar därför även allergiker och mycket känsliga personer bra.

Den här rekommenderas av många användare med torra slemhinnor och den passar alldeles utmärkt för personer i exempelvis klimakteriet eller för dem som har de här problemen av andra skäl.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Återfuktande
 • Vårdande

Nackdelar

 • Liten flaska som tar slut fort

DeoDoc Lugnande & Vårdande Intimolja

DeoDoc Lugnande & Vårdande Intimolja kan sägas vara en hudkräm för underlivet. Den kan användas både på de inre och yttre blygdläpparna samt på slemhinnorna. Intimoljan har vårdande och lugnande ingredienser. Kamomill lugnar och vårdar och mandelolja bidrar med mycket vitamin E, som bildar en skyddande hinna på slemhinnorna. 

Kokosolja är även den mycket mjukgörande har även antibakteriella egenskaper.  Användas dagligen för att ge lindring vid torra slemhinnor. Har en lätt blommig doft.

Fördelar

 • Lindrande
 • Vårdande

Nackdelar

 • Lätt att få ut för mycket olja ur pumpflaskan

DeoDoc Man Intimtvål 

Så har vi en till efterlängtad produkt för män! Nu kan män också slippa använda vanliga duschtvålar på det känsliga området kring de intima kroppsdelarna. Deodoc Man intimtvål är en skonsam rengöring som motverkar uttorkning och är fuktbevarande och mjukgörande. Den har en mild doft av mysk och är parabenfri.

Fördelar

 • Fräsch, mild doft
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Svår att dosera

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals