Recension: Dermalogica – Hudvårdsmärket som har det mesta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Kanske har du redan testat Dermalogicas produkter, eller åtminstone hört talas om dem. Det är knappast osannolikt, med tanke på att de har funnits sedan 1986, då de grundades i Los Angeles. Grundaren Jane Wurwand hade 3 år tidigare startat The International Dermal Institute.

Detta är ett vidareutbildningscenter för hud- och kroppsterapeuter, och världsledande inom detta. När Jane inte kunde hitta något hudvårdsmärke som kunde uppfylla hennes, och institutets, krav på hudvård så startade hon det själv istället – Dermalogica.

Dermalogica erbjuder många olika produkter – allt från ansiktsrengöring, ansiktsmasker, och serum till solskydd, ögonkräm, ansiktsskrubb, ansiktsvatten, och mycket mer. De har minst sagt ett stort utbud, och man kan med lätthet hitta produkter som passar en själv och ens egen hy – oavsett vad man söker, och oavsett vilken hudtyp man har. De har produkter inom många olika områden så som anti age, rengöring, läppvård, rakning, kropp och hår och så vidare.

Dermalogica

Men även om märket imponerar på många sätt – inte minst med sitt stora utbud – så återstår ju ändå frågan; är det så bra som det verkar? Det har vi tagit reda på! Vi har kollat närmare på Dermalogicas produkter, och fokuserat lite extra på deras rengöringsgel ”Special Cleansing Gel”. Här kommer du att få veta hur rengöringsgelen fungerar, om den gör det den ska, vilka av Dermalogicas produkter som är bäst och sämst – och inte minst, om Dermalogica är bra eller inte!

Köpguide

Dermalogicas produkter är minst sagt populära, och det gäller inte minst deras ”Special Cleansing Gel”. Och det är knappast konstigt – den här produkten överträffar nämligen alla förväntningar. Den är lätt att använda, känns behaglig, och löddrar fint. Direkt efter användning känns huden ren och fräsch, och dessutom silkeslen.

Dermalogica

Allra bäst resultat får man förstås om man kombinerar produkter från samma märke, och serie. Detta gäller oavsett om man använder Dermalogica eller något helt annat märke. Rengöringsgelen kan till exempel kombineras med ett ansiktsvatten, en ansiktsmask och förstås en återfuktande kräm.

Dermalogicas utbud

När det gäller ansiktsvatten så finns det fyra stycken att välja mellan – bland annat ”Redness Relief Essence” som dämpar rodnader och passar för känslig hy, eller ”Antioxidant Hydramist” som ger fukt och förbättrar strukturen.

Ansiktsmask är en populär produkt som är perfekt att kombinera med rengöring och återfuktande kräm – eller vilka produkter man än använder dagligen. Ansiktsmasken kan användas en till tre gånger i veckan, och det finns många olika ansiktsmasker för många olika behov.

Dermalogica

Djuprengöring, intensiv återfuktning, eller hjälp vid olika hudproblem. Dermalogica har flera olika ansiktsmasker – bland annat ”Multivitamin Power Recovery Masque” som är en närande vitaminmask och ”Blackhead Clearing Fizz Mask” som är en bubblande mask, och som löser tilltäpptheter.

När det gäller mjukgörande krämer – som bland annat passar perfekt att använda efter rengöring – så finns det närmare 20 stycken olika att välja mellan. Däribland ”Barrier Repair” som stärker barriären och ”Dynamic Skin Recovery SPF50” som är avancerat mjukgörande och dessutom har hög solskyddsfaktor.

Saker att tänka på när det gäller hudvårdsprodukter

När man ska köpa hudvård är det viktigaste att välja produkter som passar ens egen hudtyp och unika hy. Det gäller dels att välja produkter utifrån vilken hudtyp man har – till exempel produkter som är till för torr hy om man har det, eller fet hy om man har det och så vidare.

Det gäller också att prova sig fram för att hitta produkter som passar en själv och ens hy, produkter man trivs med och som fungerar bra, helt enkelt. Det kan ta lite tid att hitta rätt, men det är viktigt att välja produkter som verkligen fungerar för en själv.

Dermalogica

Det är också viktig att ha en hudvårdsrutin – och även den ska passa just dig. Använd inte för många produkter, men utgå alltid från vad som passar dig och din hy – återigen, prova dig fram för att hitta något som fungerar.

Tänk också på att du måste upprätthålla din hudvårdsrutin – om den är allt för avancerad och tidskrävande kan det bli så att du inte alltid orkar eller hinner genomföra den. Då är det förstås bättre med en lättare hudvårdsrutin men som faktiskt blir genomförd.

Vem passar Dermalogicas produkter för?

Dermalogicas produkter passar för nästan alla. Eftersom många av deras produkter, till exempel deras Special Cleansing Gel, passar alla hudtyper så kan de passa precis vem som helst – oavsett hudtyp.

Men det finns förmodligen ingen produkt som passar för precis alla människor, och det handlar som sagt alltid om att hitta produkter som man trivs med och som ens hy trivs med.

Dermalogica

Men med det sagt så passar ändå dessa produkter väldigt många och är du sugen på att prova är det ett ganska säkert val, även om du har exempelvis känslig hy.

Fördelar

  • Väldigt dryga produkter som räcker länge.
  • Finns i flera olika storlekar. Perfekt om man inte vill köpa en stor direkt utan vill testa produkten först, och samtidigt blir det mer ekonomiskt att köpa en större om man väljer att fortsätta använda den.
  • Passar alla hudtyper.

Nackdelar

  • Något högt pris, även om det är en förvånansvärt bra produkt.
  • Mindre flaskor har ingen pump, vilket gör att det blir något svårare att få ur någonting när det börjar ta slut.

Produktfakta: Dermalogica Special Cleansing Gel

  • Konsistens: Gel
  • Egenskaper: Lugnande, utslätande, återfuktande, ej testad på djur, vegansk
  • Hudtyp: Fet hud, kombinerad hud, känslig hud, mogen hud, normal hud, torr hud
  • Hållbarhetscertifieringar: Leaping Bunny, PETA

Sammanfattning

Det korta svaret på frågan vi ställde i början, om Dermalogica är bra, är ja. Dermalogica uppfyller alla förväntningar, och överträffar dem till och med. Det är bra produkter till ett överkomligt pris, de är dryga och räcker väldigt länge – vilket gör det ännu mer prisvärt – och framför allt så fungerar dem.

Här finns det egentligen inget negativt att nämna. Priset kan säkert kännas en aning högt för den som helst inte spenderar allt för mycket pengar på hudvårdsprodukter, men eftersom produkterna är väldigt dryga och räcker förvånansvärt länge så blir det egentligen inte särskilt dyrt i längden.

Dessutom känns det förstås mer värt att betala lite extra för produkter som verkligen är bra, istället för att köpa något som är billigt men inte riktigt fungerar så bra som man skulle önska.

Ett annat plus är att dessa produkter kan köpas i såväl större som mindre förpackning – detta är en stor fördel eftersom man då har möjlighet att prova produkterna innan man köper en större förpackning.

Och om man vill fortsätta med samma produkt så kan man komma lite billigare undan genom att köpa en större förpackning. Mindre förpackningar passar dessutom perfekt i resväskan!

Vi vill dock påpeka att när det gäller hudvård så är det väldigt individuellt vilka produkter som passar, och även om väldigt många är väldigt nöjda med Dermalogica så är det inte säkert att deras produkter passar för dig och din hy.

Men generellt är detta väldigt bra produkter, som passar de allra flesta. Så om du vill testa men känner dig lite osäker så rekommenderar vi att du börjar med en mindre förpackning och testar om det passar just din hy.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals