Recension: Eucerin Ansiktskräm – En kräm som är älskad av många

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Eucerin är en ansiktskräm som utvecklas av företaget Beiersdorf. Den här organisation har jobbat med hudvård och medicin ända sedan början på 1800-talet. Den första eucerin-produkten togs fram i början av 1900-talet och sedan dess har den haft en stabil andel av marknaden.

Eucerin ansiktskräm är en produkt som är avsedd för skadad och mycket känslig hud. Den är väl anpassad för allergiker att använda. De har numera fler hudvårdsserier i sitt sortiment och därmed också flera typer av ansiktskrämer med sina specifika egenskaper.

Eucerin Ansiktskram

I guiden nedan kan du se mer detaljerad information om dessa. I sin framställning av ansiktskräm sätter Eucerin förståelse för hudens egenskaper i fokus. Alla hudtyper är olika och utsätts för olika typer av yttre faktorer.

Forskningen bygger på att huden reagerar och förändras i och med dessa faktorer. På basen av den har man kunnat ta fram flera högkvalitativa ansiktskrämer för olika behov.

Köpguide

Alla Eucerins ansiktskrämer bygger på en djupgående kunskap och forskning om människors hy. Man resonerar som så att när man förstår hur dess egenskaper är och hur de reagerar på yttre miljöförhållanden, kan man ta fram krämer som är lämpliga för dessa olika behov.

Deras systematiska forskning när det gäller hud är världsberömd och många andra företag tittar på den och deras testresultat. Deras forskning bedrivs i huvudsak inom fem kategorier:

  • Hudens strukturer och egenskaper
  • Hudens åldrande
  • Faktorer och skador som påverkar huden
  • Hudinflammation
  • Särskilda hudproblem

Hudens behov av fukt

Huden behöver generöst med fukt för att må bra och fungera som den ska. Det här gäller oavsett vilken hudtyp man har och var man befinner sig i livet. Torr hud kan börja fjälla, kännas stram, och känslig.

Dess förmåga att hantera ämnen som kan irritera huden minskar betydligt. Den blir alltså mer känslig om den inte får tillräckligt med fukt.

Eucerin har tagit fram flera ansiktskrämer som ger långtidsverkande återfuktning för huden och ger den de bästa förutsättningar för att se bra ut och må så bra som det är möjligt.

Eucerin ansiktskräm förstärker hudens naturliga egenskaper

De flesta ansiktskrämer främjar återfuktningen genom att binda fukt i hudens yttersta lager och förhindra vattenavdunstning genom att använda glycerin eller liknande humektanter.

Eucerins ansiktskrämer förstärker istället en egen förmåga att transportera vatten mellan hudcellerna och främjar därför återfuktningen inifrån.

En aktiv beståndsdel i Eucerin är är glykol och glycerol, som är återfuktande och högklassiga ingredienser som ökar fukten i hudcellerna.

Eucerin har tagit fram flera olika typer av ansiktskrämer för att kunna täcka olika hudkvaliteters behov och lägga fuktnivåerna på precis rätt nivå.

Eucerin Ansiktskram

Man kan utveckla samtliga krämer för alla hudtyper på ett sätt som gör att krämerna absorberas så snabbt som möjligt av huden och att effekten sitter i så länge som möjligt. Det vill säga i 24 timmar.

Det här beror naturligtvis på hur mycket fukt och kräm din hud absorberar och man kan inte vara säker på att fuktnivåerna hålls på hög nivå så länge - något man bör ha i minnet när man väljer krämer.

De har också utvecklat en kräm för känslig hy som varken innehåller parfym eller parabener. Här nedan har vi deras olika typer av ansiktskrämer.

Eucerin Hyaluron-Filler

Eucerin Hyaluron-Filler har utvecklats specifikt för mogen hy. Med åren förlorar huden sin elasticitet på grund av att kollagenproduktionen i huden minskar.

Det kan också vara i perioder där det sker hormonella förändringar av någon anledning, som man har behov av den här krämen. Men olika sjukdomar, graviditet med mera, kan orsaka väldigt torr hy och då är den här perfekt att använda.

Det största aktiva ämnet i den här krämen är retinol. Det är en A-vitamin, som tack vare de väldigt små molekylerna de består av, klarar att penetrera huden och nå långt ner i hudlagren.

Väl nere i huden omvandlas det till till A-vitaminsyra som är väldigt vårdande och effektiv när det gäller tillstånd som rynkor, torr hy, och solskador samt även akne, psoriasis, och rosacea.

Eucerin Elasticity + Filler Day Cream

Eucerin Elasticity + Filler ansiktskräm innehåller ämnen som stimulerar hudens egna produktionen av kollagen och slätar ut rynkor. Den har en åtstramande och modellerande effekt av ansiktskonturerna.

Det här får man ju naturligtvis ta med en nypa salt och inte tro att man får ett ansiktslyft med krämen, men man ökar hudens fräschör och gör den synligt fastare efter ett tags användning.

Eucerin Anti-Pigment Day Cream

Pigmentfläckar är vanligt och de flesta personer märker att det här är symtom som uppkommer på huden allt eftersom åren går.

Det är för att melaninproduktionen i huden avtar och en anti-pigmentkräm innehåller den syra som påverkar hudens melaninproduktion i positiv riktning.

Den ger ett bra resultat, men man måste naturligtvis använda den dagligen över en lång tid för att den ska kunna ge synliga resultat.

Eucerin UltraSENSITIVE och AntiREDNESS

Har du hud som blir fläckig och rodnade på olika partier är det här krämen för dig. Den lugnar och neutraliserar pigmenten och är dermatologiskt framtagen.

Eucerin Ansiktskram

Den har kliniskt bevisad effekt med permanent lindring för hud som har synliga kapillärer, rodnader, och röda fläckar. Har du svåra problem bör du ju naturligtvis också kontakta en hudläkare.

Fördelar

När man läser recensioner och omdömen på nätet är det man slås av att få produkter har så många enbart positiva omdömen som Eucerin. De är verkligen proffs på återfuktning och många har fått hjälp av deras produkter på olika sätt.

Nackdelar

Deras antirynk-krämer är inga underkrämer, utan ett stöd på vägen för friskare och fastare hy. Det är lätt att tro att den kan göra underverk när man läser reklamen.

Produktfakta

  • Tillverkare: Eucerin
  • Produktkategori: Ansiktskräm
  • Förpackning: Burk/tub

Sammanfattning: En kräm som är älskad av många

De har numera en stor bredd i sortimentet och man kan hitta en produkt efter ens speciella behov. Eucerin är ingen mirakelprodukt, men med tanke på vad den ger och den forskning som ligger bakom, är den otroligt prisvärd för att inte säga billig.

Vill man ha en återfuktande kräm eller har några problem med huden en i form av akne eller rosacea, kan vi varmt rekommendera att man ger den här krämen ett försök. Det finns naturligtvis ingen produkt som kan hjälpa alla. Men en sak är säker och det är att den här har hjälpt många.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals