Recension: Eucerin Hyaluron Filler – En serie med anti-age egenskaper

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
4/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Det där med hudvård är en hel vetenskap. Och hudvård med anti-age egenskaper, ja, det är en vetenskap för sig. Vi ser ständigt reklam för produkter som utlovar fantastiska resultat - förminskade rynkor, färre nya rynkor, uppställning av huden, motverkande av ålderstecken och så vidare.

Och samtidigt hör vi med jämna mellanrum att sådana produkter inte fungerar, att det inte går att motverka ålderstecken. Och visst låter väl det kanske rimligt, men samtidigt vill vi ju tro att man faktiskt har kommit så långt idag att man kan göra det - till viss del, åtminstone.

Eucerin Hyaluron Filler

Nu tänkte vi kolla på just sådana produkter som ska kunna bekämpa ålderstecken, och fokusera lite extra på ett märke och serie - Eucerin Hyaluron Filler. I denna serie finns väldig många olika produkter, alla med anti-age egenskaper.

Men hur bra fungerar de egentligen? Vem passar de för? Gör de verkligen det de lovar, och gör de det tillräckligt bra? Det och mycket mer kommer vi att svara på här.

Köpguide

I denna serie finns ett stort antal produkter, och därför kommer vi att skriva om ett fåtal av dem och utvärdera hur bra de fungerar.

Först kommer en beskrivning av produkten, följt av en utvärdering. Därefter sammanfattar vi vårt helhetsintryck av Eucerin Hyaluron Filler.

Hyaluron-Filler Night Peeling & Serum

Det här är en produkt med många fördelar, som främst bekämpar ålderstecken på flera sätt. Den återfuktar och fyller ut rynkorna under natten - även de allra djupaste rynkorna, den exfolierar milt och förfinar hudens textur, den ger en slätare hud med förfinade porer, den främjar hudens cellförnyelse och den är lystergivande.

En lång lista med bra egenskaper, helt enkelt. Night Peeling & Serum innehåller hyaluronsyra och en kombination av AHA- och PHA-syror. Den är icke-komedogen och täpper inte till porerna.

Så här tycker vi: Själva produkten är verkligen helt fantastisk, utan minsta överdrift. Den håller vad den lovar, och mer därtill. Huden blir ren, välmående, får lyster - och ja, man ser faktiskt lite yngre ut.

Eucerin Hyaluron Filler

Men ett stort minus är förpackningen. Det är en pump med två behållare, där två olika krämer ska komma ut i lika mängd. Det blir dock väldigt ojämnt, och ibland kommer ingenting av den ena.

Ibland slutar den ena sidan dessutom fungera helt, så att man bara kan använda den ena sidan. Det går inte att ta isär förpackningen heller, och få fram krämen på så sätt.

Den här förpackningen är helt enkelt under all kritik, och vi hoppas att den byts ut snart. I övrigt en väldigt bra produkt, som sagt, men omöjlig att använda om man inte lyckas få ut båda delarna av den.

Hyaluron-Filler Hyaluron Intensive Mask

Det här är en så kallad sheet mask, en slags duk som placerar över ansiktet en stund och därefter tas bort. Precis som övriga produkter i serien så är denna åldersbekämpande, och den innehåller hög-och lågmolekylär hyaluronsyra.

Den reducerar fina linjer och gör att huden ser och känns uppfräschad och yngre ut på bara fem minuter. Även denna produkt har många bra egenskaper: Den är återfuktande, ger en uppfräschad hud, ger lyster, bekämpar ålderstecken och så vidare.

Ansiktsmasken är dessutom gjord av biocellulosa, som är ett biologiskt nedbrytbart material av naturligt ursprung. Och den passar även för känslig hud.

Så här tycker vi: Först och främst så gillar vi att det är just en sheet mask, eftersom dessa är så mycket smidigare att använda. Man behöver bara öppna förpackningen, placera masken över ansiktet, låta den vara där en stund, och sedan tar man bort den.

Eucerin Hyaluron Filler

Betydligt enklare än att behöva kladda med en ansiktsmask på tub. Just den här masken är dock lite svår att få på plats, den passar inte perfekt alla ansikten - men det är väl inte så konstigt.

I övrigt fungerar den väldigt bra - den återfuktar huden och huden känns fräschare efteråt. Den fräscha känslan avtar dock ganska fort, men maskens positiva egenskaper består säkerligen. Huden känns dessutom mjuk och får fin lyster.

Ett plus är att man kan köpa båda 1-pack och 4-pack - den förstnämnda är perfekt om man använder den för första gången och bara vill testa, medan ett 4-pack är ett bättre och mer prisvärt alternativ om man använder den regelbundet.

Hyaluron-Filler Eye Cream

Den här ögonkrämen är oparfymerad, har SPF15, och är särskilt utformad för att behandla linjer och rynkor i den känsliga huden runt ögonen. Den passar från 25 år och uppåt.

Ögonkrämen återfuktar även huden och får den att se mjukare och yngre ut. Den innehåller hyaluronsyra och är dermatologiskt testad.

Så här tycker vi: Till skillnad från de två tidigare produkterna så känner vi oss tveksamma här. De första veckorna återfuktar den bra och känns positiv. Den är lätt att använda och absorberas lätt utav huden.

Eucerin Hyaluron Filler

Det känns som att den faktiskt ska kunna fylla ut och minska rynkorna, så det känns minst sagt lovande till en början. Men efter en längre tids användning så känns den inte lika bra längre, det känns snarare som att den torkar ut huden.

Detta kanske inte alla upplever dock och det beror säkert på hur torr hy man har innan, men i och med att den ska återfukta så känns det väldigt negativt. Vi tror dock att den kan fungera bättre för många andra, med tanke på att den verkade lovande till en början.

Vad ska man tänka på när det kommer till anti-age produkter?

När man ska köpa hudvårdsprodukter med anti-age egenskaper så är det bra att tänka på att många ofta kostar en hel del, men att det inte är någon garanti för att de fungerar - eller att de fungerar bättre än billigare produkter.

Detta gäller förstås nästan alla typer av produkter, men kanske allra mest här då priserna kan springa iväg rätt så ordentligt.

Eucerin Hyaluron Filler

Börja gärna med en lite billigare produkt, för det är lika stor chans att de fungerar som att någon dyrare gör det. Och utgå gärna från recensioner och från rekommendationer från nära och kära.

Vem passar Eucerin Hyaluron Filler för?

Eucerin Hyaluron Filler passar för den som vill ha hudvårdsprodukter med anti-age egenskaper, men som inte vill betala en förmögenhet för dem.

De passar även om man har känslig hy, åtminstone många av produkterna. Det stora utbudet gör det dessutom lätt att hitta det söker, oavsett vilka produkter man vill ha.

Fördelar

 • Effektiva produkter.
 • Prisvärt.
 • Passar olika hudtyper.
 • Håller i stor utsträckning vad de lovar.

Nackdelar

 • En del av förpackningarna är verkligen under all kritik.
 • Förpackningarna är inte särskilt snygga, vilket förstås inte är något stort minus, men ändå ett minus.

Produktfakta

 • Användningsområde: Ansikte
 • Typ: Nattserum
 • Mängd: 30 ml
 • Egenskaper: Motverkar rynkor, motverkar åldrande, exfolierande, lystergivande, regenererande, utslätande, återfuktande
 • Innehåll: AHA-syra, hyaluronsyra
 • Hudtyp: Fet hud, kombinerad hud, känslig hud, mogen hud, normal hud, torr hud
 • Förpackning: Pumpflaska

Sammanfattning

Eucerin Hyaluron Filler är en serie hudvårdsprodukter med anti-age egenskaper som faktiskt håller vad de lovar, i väldigt stor utsträckning.

Serien innehåller ett stort antal produkter så det är svårt att ge ett samlat utlåtande för samtliga produkter, men överlag verkar faktiskt dessa produkter väldigt effektivt.

Av de tre produkter som vi kollade närmare på så kan vi utan tvekan rekommendera två, och den tredje är vi smått tveksamma till - den verkade lovande till en början, men var inte alls effektiv i längden. Men med det sagt så kan även den produkten fungera väldigt bra för andra.

Det finns många fördelar med dessa produkter. Priset är relativt lågt, speciellt med tanke på att anti-age hudvård ofta kan vara ganska dyr. Att det dessutom är effektiva produkter gör det förstås ännu mera prisvärt.

Produkterna har även många positiva egenskaper, och det är förstås bra eftersom de då kan ersätta andra produkter samtidigt som de bekämpar ålderstecken - till exempel återfuktande krämer.

Vi hittar inga egentliga nackdelar, förutom att en del förpackningar är riktigt dåliga och till och med kan göra det omöjligt att använda produkten.

I övrigt är detta väldigt bra och effektiva produkter som passar perfekt för den som vill ha anti-age produkter med flera positiva egenskaper utan att behöva betala jättemycket. Det stora utbudet gör det dessutom lätt att hitta precis det man vill ha.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals