Recension: Exuviance Vespera Bionic Serum – Föryngrande hudvård utvecklad av hudläkare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

I recensionen här nedan kommer du att få lära dig om Exuviance Vespera Bionic Serum och dess för- och nackdelar. Vi kommer att gå igenom hur du ska använda produkten, baserat på vilken hudtyp du har. Du får också lära dig vad serumet innehåller och på vilket sätt beståndsdelarna är verksamma.

För dig som känner att du behöver lägga till något till din hudvårdsrutin, kan vi varmt rekommendera att du läser igenom om artikeln. Exuviance Vespera Bionic Serum är nämligen populär bland användare som behöver spänst och riklig återfuktning i huden.

Exuviance är ett företag som tar fram produkter baserade på 50 års forskning inom dermatologi. Exuviance är också grundat av två hudläkare. Vi kan varmt rekommendera Exuviances övriga sortiment som komplement till serumet, särskilt om du har känslig hy och har svårt att hitta produkter som passar för dig.

Vad är Exuviance Vespera Bionic Serum?

Exuviance Vespera Bionic Serum är framtaget för att motverka och reparera rynkor, solskadad hud, stora porer och ojämn pigmentering. Serumet är avsett för att ge huden fräschör och lyster. 

Serumet ska ge dem som inte har behov av att gå till en hudläkare eller vill gå till en klinik och utföra olika behandlingar, men som ändå vill dra fördelen av medicinskt utvecklad hudvård som ger synliga förändringar.

Innehållet i Exuviance Vespera Serum

Exuviance Vespera Bionic Serum passar alla typer av hud. Serumet innehåller en rad ingredienser som bidrar med intensiv vårdande produkter och skydd från fria radikaler. Den innehåller även ingredienser som fyller ut och ger huden mer lyster.

De aktiva ingredienserna är en potent blandning av aha-syra och laktobionisk syra. Serumet innehåller även vitamin A, C och E. Andra intressanta ingredienser är också havsalger och extrakt från grapefrukt. Låt oss titta lite mer i detalj hur de här ingredienserna i verksamma. 

AHA-syra

AHA-syra är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror och i det här fallet innehåller serumet mandelsyra. AHA-syra är ett naturligt förekommande ämne som utvinns ur sockret från olika plantor. Ibland kallas det också för fruktsyra.

Exuviance Vespera Bionic Serum

AHA-syror är mycket effektiva på att understödja cellförnyelsen samt exfoliera huden. När huden exfolieras och döda hudceller avlägsnas kan huden lättare absorbera näringsämnen och bevara fukt. AHA-syror gör också att produkten håller längre och används av vissa företag som ett konserveringsmedel. 

Laktobionisk syra (PHA)

En annan ingrediens i Exuviance Vespera Bionic Serum är laktobionisk syra, vilket är en syra i gruppen PHA-syror. Den är speciellt anpassad för hud som lätt blir irriterad och röd. PHA-syror har inte lika små molekyler som AHA-syror, vilket gör att den penetrerar huden långsammare. Det gör syran mild och också effektiv för att vårda akuta tillstånd, som eksem eller rosacea. 

PHA-syror är mycket effektiva på att binda fukt och har samma skyddande effekter mot fria radikaler som antioxidanter har. Det är förstås en stor fördel att många personer med känslig hy också kan använda den.

Vitamin A

Vitamin A finns huvudsakligen i animaliska livsmedel. Men du kan också få i dig A-vitamin genom att ta betakaroten, som sedan omvandlas till a-vitamin i kroppen. Men i Exuviance Vespera Bionic Serum har vi alltså rent vitamin A. 

A-vitamin har många bra effekter på huden. A-vitamin kan förnya hudcellerna och är också en mycket kraftfull antioxidant. Fria radikaler, som bildas av luftföroreningar, stress och dålig kost, är något som a-vitamin effektivt bekämpar. För personer med fet hy kan a-vitamin vara effektivt, eftersom det dämpar och reglerar hudens talgproduktion och gör den mindre oljig. 

A-vitamin finns ofta i acneprodukter. A-vitamin är bakteriellt hämmande och rengör huden effektivt. A-vitamin är också effektivt mot hyperpigmentering och hudfläckar. En nackdel  med a-vitamin kan vara att huden blir extra känslig för solljus. Använd därför gärna en dagkräm med hög solskyddsfaktor efter att du applicerat produkter med a-vitamin. 

Alger

Alger har blivit väldigt populärt i hudvård det senaste decenniet och idag finns det hudvårdsmärken som helt och hållet bygger sina ingredienser på marina extrakt och alger. Alger delas huvudsakligen in i två kategorier: macro- och mikroalger.

Makroalger är en storskalig alg som du kan se med ögat. Mikroalger är väldigt små alger som bara kan ses i ett mikroskop. Fördelen med alger i hudvård är att de har ett brett spektrum av användningsområden.

Alger binder fukt samtidigt som det skyddar hudbarriären. Det gör också huden mjuk, smidig och återfuktad. Alger är proppfulla och laddade med en massa vitaminer, proteiner och aminosyror. 

Du kan äta alger som kosttillskott om du vill komplettera serumet och ge huden hälsokick inifrån. Populära alger att ta i tablett- eller pulverform är exempelvis spirulina eller chlorella. 

Vitamin C

C-vitamin återfinns i första hand i grönsaker och frukt. Vitamin C är bra för immunförsvaret och fungerar också antiinflammatoriskt. C-vitamin har en väldokumenterad effekt på att jämna ut hudtonen och förbättra lyster och spänst i huden. 

Men för att förbättra sin hudkvalitet är det svårt att få i sig den c-vitamin som behövs via kosten. Därför är c-vitamin väldigt vanligt i hudvård och den blir ännu mer potent när den används ihop med e-vitamin. 

Exuviance Vespera Bionic Serum

Serum med c-vitamin är fördelaktigt att applicera innan du lägger på en solskyddskräm. Detta eftersom vitaminet är extra bra på att skydda huden mot fria radikaler, som uppstår av solens strålar.

Vitamin E

Vitamin E är vitaminer som reparerar. De skyddar och minskar mycket effektivt bildandet av fria dekaler i huden och hjälper till att stärka hudens barriär. Ofta hittar du e-vitamin i after sun-krämer, samt i produkter som ska motverka ärr och bristningar. Vitaminet är också antiinflammatoriskt. Eftersom e-vitamin stärker hudens motståndskraft passar den alla hudtyper.

Hur används Exuviance Vespera Bionic Serum?

Exuviance Vespera Bionic Serum appliceras genom att några droppar fördelas med fingertopparna i hela ansiktet och även runt ögonen. Används efter ansiktstvätt och toner och innan ansiktskrämen. Serumet ska sjunka in i huden en stund innan du applicerar ansiktskräm. Eftersom den innehåller a-vitamin, är det bra att använda sig av en ansiktskräm med solskydd.

Kan Exuviance Vespera Bionic Serum kombineras med andra produkter?

Exuviance har ett flertal ansiktstvättar, toner och krämer, som kan användas innan och efter serumet. De har också en ansiktskräm med hög solskyddsfaktor som passar bra om du använder produkter med AHA-syror. 

Exuviance har mer än 50 års klinisk erfarenhet av att ta fram effektiv hudvård. Alla produkter är dermatologiskt testade. Deras produkter används flitigt inom professionell hudvård och kan också användas av hudvårdsterapeuter.

Älskad av sina användare

Nätet bokstavligen svämmar över av nöjda användare när det gäller Exuviance Vespera Bionic Serum! 

I konsistensen kan serumet kännas ganska oljigt. Det ska masseras in i huden varsamt med fingertopparna. Dock lämnar den ingen oljig hinna utan absorberas av huden och gör den redo för en bra ansiktskräm, gärna med solskyddsfaktor

Priset ligger i premiumklass och är ett av de dyraste serumen på marknaden. Har du torr hy, kommer det att gå åt en hel del av serumet och det här är inte en speciellt dryg produkt. Däremot tycker de flesta som använder sig av den, att priset helt klart är värt det.

Hudtyper och Exuviance Vespera Bionic Serum

Beroende på vilken hudtyp du har, så bör serumet användas på lite olika sätt. Här nedan redogör vi för hur du kan använda serumet, beroende på ålder, miljöfaktorer, arvsanlag och typ av hud

Exuviance Vespera Bionic Serum för normal hud

En hudtyp du kallar för normal har en måttlig talgproduktion och normalstora porer. En hy av den här typen kan också variera i torrhet och kännas fetare i perioder och vara torrare ibland. Det här kan bero på vilken årstid det är, men också åldersfaktorer spelar in. 

Den normala hyn brukar vara problemfri men kan drabbas av pormaskar och enstaka stress- och akneutslag.

För normal hy använder du sparsamt med Exuviance Vespera Bionic Serum på hela ansiktet. Är du inne i en period med fet hy, kan du blanda ut serumet i din vanliga hudkräm för att dryga ut den och få ett lättare resultat.

Exuviance Vespera Bionic Serum för blandhy

Blandad och kombinerad hud kännetecknas av större porer och en fetare t-zon, det vill säga området kring haka, näsa och panna. Kinderna och huden kring ögonen brukar vara de partier som är torrare. 

Exuviance Vespera Bionic Serum

Här behövs en balansering av talgproduktionen och märker du att huden blir väldigt fet av Exuviance Vespera Bionic Serum, kan du använda serumet på de partier i huden som är torra och hoppa över de andra.

Exuviance Vespera Bionic Serum och känslig hud

Personer med känslig hud reagerar lätt på både inre och yttre belastning. Känslig hud har ofta en tendens att bli röd och kanske till och med flagnande. Många användare med känslig hud och hudåkommor som till exempel rosacea, säger sig ha fått hjälp av Exuviance Vespera Bionic Serum.

Exuviance Vespera Bionic Serum för torr hy

En torr hud kännetecknas av låg talgproduktion och små porer. Torr hud kan klia och strama, särskilt under vinterhalvåret. Torr hud åldras snabbare och behöver mycket omsorg och tillförsel av fukt och fett. Serumet ger ett ordentligt tillskott med fukt och det går utmärkt att kombinera med en ansiktsolja vid behov.

Exuviance Vespera Bionic Serum och mogen hud

Förutom att mogen hud ofta är väldigt torr, kan den ha en förminskad spänstighet. Den kan vara ojämn och ha pigmentering. Exuviance Vespera Bionic Serum är mycket passande för den här typen av hud och kan med fördel användas både morgon och kväll, under ansiktskrämen.

Exuviance Vespera Bionic Serum och fet hud

Fet hud kan ha stora porer, glansig hy och obalanserat hög talgproduktion. Tendenser till acne och orenheter i hyn är vanlig hos personer med fet hy. Huden blir lätt blank under dagen och under sommarhalvåret kan huden bli ännu mer fet. 

För den riktigt feta huden kan det här är serumet kännas för oljig och det kan istället rekommenderas att du tittar på på ett annat serum från Exuviance, som passar bättre för fet hy.

Fördelar med Exuviance Vespera Bionic Serum

Det många användare gillar med det här serumet är att den fyller upp och stramar åt. Den är också oljig och passar mogen hy med torra tendenser. Ingredienserna i serumet är mycket potenta och dokumenterat effektiva. Serumet har även många användare med eksem och rosacea som har använt den med goda resultat.

Nackdelar med Exuviance Vespera Bionic Serum

Har du extremt torr hy som behöver mycket fett och fukt, kommer du att märka att det behövs en hel del av serumet. Det beror att huden törstar efter återfuktning och näringsämnen och snabbt tar upp serumet i huden. Men det gör också att det kommer att kosta en del att använda serumet i längden.

Produktfakta

  • Uppstramande effekt
  • Dermatologiskt testad

Innehåll

  • AHA-syra
  • PHA-syra
  • Vitamin A, C och E
  • Marina extrakt

Sammanfattning

Exuviance Vespera Bionic Serum är något för den som gillar hudvård baserat på vetenskap och kliniska studier. De amerikanska läkarna som grundat och utvecklad hudvårdsmärket har vunnit pris för sina framsteg inom hudvård. Det är alltså faktatyngd hudvård baserad på vetenskaplig forskning. 

Exuviance hudvårdsprodukter är otroligt populära trots att de ligger i den högre prisklassen. Det gäller även Exuviance Vespera Bionic Serum, som har otroligt många användare. Det är lätt att hitta hitta recensioner och blogginlägg på nätet som redogör för serumets resultat och fördelar. 

Det finns naturligtvis ingen produkt på marknaden som passar precis alla och vi hoppas att du tack vare den här produktrecensionen, ska kunna få en bra sammanfattning av hur serumet fungerar och hur du ska använda det, beroende på din hudtyp.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals