Recension: Exuviance – Hudvårdsmärket som baseras på vetenskaplig forskning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
10/10
KVALITET

På åttiotalet utvecklade två läkare från USA den så kallade alfahydroxisyrateknologin (AHA). När de förstod vilken potential teknologin hade så patenterade de den. Det här visade sig vara en av hudvårdsbranschens största innovationer och företaget som bildades i samband med det utvecklade också hudvårdsserien Exuviance som är baserade på AHA-teknologi.

Företaget har idag en ledande position inom utvecklingen av hudvård och mycket annat som har med AHA-syran att göra och upphovsmännens forskning har ett flertal gånger publicerats i flera av världens ledande, medicinska tidskrifter.

Köpguide

Dr. Eugene Van Scott, ledande dermatolog, och Dr. Ruey Yu har tagit patent på mer än 120 olika sammansättningar och behandlingar och flera är på kö för att bli patenterade. Konkurrensen är stenhård på marknaden och att de kommit så långt som de gjort visar på att forskning och seriositet är det som vinner i längden.

Exuviance

Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu är numera respekterade både i forskarvärlden likväl som i skönhetsbranschen. Vid sidan av sin framställning av Exuviance har de även gjort framstående forskningsinsatser när det gäller hudcancer.

Exuviance och dermatologi

Exuviances grundare är alltså dermatologer och dermatologi är helt enkelt läran om huden, dess hälsa och sjukdomar. Dermatologi är en medicinsk vetenskap som även har kirurgiska delar.

Det är i segmentet kosmetisk dermatologi som Exuviance befinner sig och märket erbjuder ett komplett system av vetenskapligt framtagna och effektiva produkter för huden - allt utvecklat med de senaste innovationerna inom teknologin.

Exuviance

Något som kännetecknar Exuviances hudvårdssystem är att den underlättar hudens egen exfolieringsprocess. Genom att försiktigt men effektivt avlägsna döda hudceller täcks inte porerna längre till och huden får en sundare och friskare utstrålning. Fnasighet och hudrodnader försvinner. Resultatet blir helt enkelt en hy som har vackrare, yngre, och sundare utseende.

Exuviance och forskningen

I sin helhet är det mer än 50 års forskning som ligger bakom utvecklingen av de avancerade hudvårdsprodukterna från Exuviance. Märket är både kända och stolta över sin historia och sin framträdande roll i hudvårdsbranschen.

Det råder ingen tvekan om att grundarnas drivkraft, vision, och passion är det som fått företaget att gå så långt som det har gjort. Produkterna testas aldrig på djur och basen i dem är alltid fukt och bidrar därför inte till pormaskar eller acne, utan tvärtom förebygger och gör så att huden får tillfälle att återhämta sig från acneutbrott.

Exuviance

Exuviance passar också känslig hy och är du en person som lätt får irriterad hy av olika produkter är det helt klart värt att prova på Exuviance. De har en rad olika produkter i sitt sortiment idag och Exuviance säljs endast hos utvalda distributörer samt ett antal hudvårdssalonger i Sverige.

Exuviances sortiment

Exuviance passar för alla åldrar, men är ypperlig att använda för den med mogen hud eller den som börjar närma sig medelåldern. Deras reparerande och rikt återfuktande nattkrämer passar för alla hudtyper.

Det återuppbygger huden och minskar rynkor och fina linjer markant efter en tids användning. I de här produkterna får du en riktig boost av näringsrika ämnen som innehåller urinsyra, vitaminer, lipider, och olika växtextrakt som har en lugnande inverkan på trött hy.

Exuviance

Nattkrämerna från Exuviance innehåller också en rad vitaminer såsom C, E, och A-vitamin som alla skyddar huden mot skadlig påverkan utifrån så som exempelvis sol och fria radikaler.

Krämerna är trots sin höga näringstäthet lätta och absorberas enkelt av huden. Nattkrämerna är helt enkelt perfekta för dem med en stramande och torr hy och de finns i flera varianter för att du ska kunna hitta den som passar just dig bäst.

Exuviance serum

Är du en sann serumnörd? Vi är många som lärt oss älska serum sedan de gjorde sitt inträde på marknaden. Här har vi verkligen en effektiv bekämpning av fria radikaler och något som föryngrar huden, lugnar den, och ger en kraftfull blandning av återhämtande ämnen. Exuviance serum är proppfulla av provitaminer, havsväxter, och extrakt från frukt och bär som minskar synliga tecken på åldrande.

Du får ett skydd från yttre påverkan på huden och det här är en perfekt produkt att lägga på huden först av allt innan man lägger på solskyddsfaktor eller annan skyddande kräm på huden. Den är perfekt att använda under den ljusa perioden, inte minst på sommaren när huden blir mycket utsatt för sol.

Vad är AHA-syra?

AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acid och är samlingsnamn för flera typer av syror där de allra mest effektiva är mjölksyra och glykolsyra. Den är naturligt förekommande och utvinns ur olika växter, därför kallas den ibland också för fruktsyror. AHA-syra kan också utvinnas ur mjölksocker.

Exuviance

AHA-syror är effektiva på att exfoliera och avlägsna döda hudceller. De här egenskaperna bidrar också till att huden får lättare att själv bevara fukt. När huden och våra små rynkor blir fyllda med fukt får den en så kallad plumbingeffekt och rynkor minskar och huden ser yngre ut.

Torr hy är rynkigare och stramare. Se därför alltid till att återfukta väldigt mycket - det är grunden i all hudvård. AHA-syror kan också framställas på syntetisk väg och används ofta då i industrin, i mat och i medicin.

Glykolsyra

Glykolsyra är den allra minsta molekylen av AHA-syrorna. Det är den som tas upp av huden bäst. Glykolsyran kommer från sockerröret, men kan även framställas syntetiskt.

Funktionen den har tar bort döda hudceller och motverkar narig och torr hud samt minskar fina linjer och rynkor på huden. Glykolsyran är bra vid rynkor, torr hud, hyperpigmenteringar, och bland annat acne. Den är också effektiv att använda vid olika hudsjukdomar.

Mjölksyra

Mjölksyra är en annan form av AHA-syra och den framställer man av syrade mjölkprodukter, såsom yoghurt, ost, och även från jästa grönsaker och frukter. I hudvård används mjölksyra som ett alternativ till glykolsyra och är väldigt bra för personer som är känsliga mot dem.

Exuviance

Mjölksyra har en hög fuktighetshalt och är bra på att hjälpa huden att binda vatten. Mjölksyra har också antibakteriella egenskaper. Mjölksyrorna är bra vid stora porer, acne, rynkor, och hud som är i obalans mellan fukt och torrt.

Vinsyra

Vinsyra är ytterligare en AHA-syra som förekommer mycket i bär och frukter, men som främst finns i bananer och vindruvor. Det är också vinsyra som ger vinet dess speciella smak.

Citronsyra

Citronsyra hittar man i lime, citroner, och apelsiner. Det är en antioxidant som fungerar som ett naturligt konserveringsmedel. Syran används som ingrediens i diverse hudvårdsprodukter, men bara i mycket små mängder, på grund av den höga surheten och sammandragande effekterna.

Äppelsyra

Äppelsyra är ytterligare en syra som finns i frukt och grönsaker och som man i första hand naturligtvis förknippar med äpplen, men den finns även i körsbär. I jämförelse med de andra syrorna är äppelsyrans molekyler milda, vilket har en lugnande effekt på huden och äppelsyra passar bra för hud som lätt blir irriterad.

Mandelsyra

Till sist har vi mandelsyran som utvinns ur bittermandel. Den används ofta för att behandla torr hud. Tack vare sina antibakteriella egenskaper är den även effektiv mot acne. Alla de här syrorna är alltså olika delar av AHA-syran som utgör grunden i Exuviance-produkterna.

Fördelar

  • Baserad på forskning och vetenskap.
  • Rik på den vetenskapligt bevisade AHA-syran.
  • Flerfaldigt prisbelönad och redovisad i flera vetenskapliga artiklar.

Nackdelar

  • Exuviance är ett exklusivt varumärke som också kostar mer än genomsnittliga hudvårdsprodukter.
  • Finns inte att köpa överallt, utan enbart på skönhetssalonger, hudvårdskliniker, och på utvalda kosmetikkedjor på nätet och i butik.

Företagsfakta

Exuviance är alltså avancerad hudvård skapad av läkare och forskare som själva tagit patent på sina produkter och sedan helt enkelt börja framställa hudvårdsprodukter på basen av sina patenterade upptäckter.

Den unika sammansättningen av AHA och BHA-syror lämpar sig särskilt väl för olika typer av hudproblem och för dig som vill förebygga rynkor och ha en ung, frisk, och fräsch hy. Läkarna har genom åren fått många prestigefyllda priser och utmärkelser och har vid sidan av sin verksamhet med Exuviance även gjort betydande forskningsinsatser inom hudcancerområdet.

För dig som gillar produkter som står på trygg vetenskaplig grund är Exuviance verkligen varumärket för dig. Sortimentet utökas hela tiden och vilken hudvårdstyp du än har idag och vilka behandlingar du än vill göra kan du vara rätt säker på att hitta det du söker i Exuviances sortiment. Om du köper produkterna från din skönhetsklinik kan du få expertråd och guidad vägledning om vilka produkter som passar just dig bäst.

Sammanfattning

Sammantaget kan man alltså säga att när du köper Exuviance får du en produkt som du kan känna dig trygg med. Trygg att du får resultat för pengarna. För det här är en exklusiv serie produkter och priset ligger definitivt på den höga sidan. Men man bör komma ihåg att här får man verkligen vad man betalar för och du kommer inte att bli besviken.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals