Få dina naglar att växa fortare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se, Kicks.se, och Lyko.se

För att få naglarna att växa fortare krävs det ofta att man har bestämt sig, för om man inte gör det som krävs kan man glömma bra resultat. Här har vi alltså att göra med den gamla vanliga ”Vill man vara fin får man lida pin”! 

Jag tycker att nagelstärkare fungerar oerhört bra och enligt mig är det en av de bästa uppfinningarna vad gäller skönhetsvård någonsin. Har du inte testat? Det är bara att måla nageln med nagelstärkare-nagellacket och sedan är det klart! 

Det är ju genomskinligt så det är perfekt! Man kan måla på vanligt nagellack över sen, om man vill, men det viktiga är att man låter nagelstärkaren vara direkt på nageln. 

Mina favorittricks

Nu ska inte denna text handla uteslutande om nagelstärkare, men jag ville ta upp det direkt eftersom jag verkligen tycker att det är en otroligt bra produkt som alla borde testa! 

En annan klassiker är ju Silicea som jag antar att många av er redan har testat? Inte? Då är det dags!

Kör på Silicea + nagelstärkare så kommer du slippa gå och fixa ”låtsasnaglar”, för visst är det roligare om du kan ha dina egna naglar istället för att bygga dem eller ha lösnaglar? Det är väl klart! 

Massage och återfuktning

Att ta hand om sina naglar har också att göra med att ta hand om sina händer. Tillhör du den kategori som ser till att smörja händerna ofta? Bra! Då är inte steget långt för dig att sätta igång och smörja och massera nagelbanden. 

Se till att lägga lite extra pengar på en bra handkräm som även är bra för nagelbanden så ska du se att det blir en stor förändring!

Fa dina naglar att vaxa fortare

Det är värt att lägga en större summa pengar på en bra kräm och strunta i att köpa första bästa, så tänk på det så att du har en bra kräm i första hand.

Genom massage av nagelbanden ökar du blodcirkulationen. Det, i sin tur, gör att du hjälper dina naglar att växa fortare och man får ju lite mysig stämning till på köpet! 

Massage av nagelband är mysigt det också även om det kanske inte är riktigt lika härligt som en kroppsmassage, men ändå! Klart värt det! 

När vi ändå talar om just återfuktning är det också så att jag vill slå ett slag för vatten. Drick mängder av vatten så ska du se att mycket av det du har problem med vad gäller hud, tarmar, naglar, hår, etcetera nästan helt säkert kommer att lösa sig! 

Nagellack – hjälp att hitta rätt! 

Som ni alla vet är det så att nagellack finns att köpa både i mataffärer, skönhetsbutiker, i leksaksaffärer, i klädbutiker, på marknader, och så vidare i all oändlighet.

Vad är det som förenar dem alla? Att de är nagellack, men det är också den enda, för olika nagellack är olika bra för dina naglar och det är viktigt att lära sig att välja rätt nagellack. 

Istället för att köpa 10 olika nagellack för några hundralappar är mitt tips att istället köpa 1 som kostar lika mycket som 20 billiga för det kommer du att vara tacksam för senare. 

Fa dina naglar att vaxa fortare

Med dyrare nagellack från ett märke som gör bra och kvalitativa produkter är dina naglar i bättre förvar, så tänk som så att det definitivt är värt det att köpa färre, men bättre. Kvalitet framför kvantitet, alltså! 

En annan viktig sak att komma ihåg är baslack! Om du inte har nagelstärkare under ditt topplack måste du istället ha ett baslack.

Ett baslack skyddar nageln mot starka färger från topplacket så att du slipper missfärgningar. Det är också så att nageln mår bättre av det, så det är en god investering av flera olika anledningar. 

Ta hand om kropp och själ

När du tar hand om dig och äter bra, är ostressad, och mår bra i själen är det också så att du ser friskare ut. Om saker och ting inte är bra kommer du att märka av det både på hår, hud, och naglar och det är ju inte så kul. 

Det är inte värt att få dåliga naglar bara för att man äter mindre bra, utan se till att äta bra hela tiden så kommer du att se att naglar, liksom allt annat, funkar och ser bra ut. 

Du behöver exempelvis både A-, B-, och C-vitaminer, kisel, och kalcium för att dina naglar ska hålla sig snygga och fräscha.

Är det så att du av en eller annan anledning har svårt att få i dig det genom mat så finns det andra vägar att gå. Det finns nämligen bra vitaminer och kosttillskott på burk som du kan äta!

Fila naglarna och använd rätt remover

Att få höra att man ska fila ner sina naglar när man vill få dem att växa låter kanske konstigt, men så är faktiskt fallet, så se till att göra just det. Investera i en bra nagelfil så att du har bästa möjliga utsikter när du sätter igång. 

Precis som med nagellack så finns det ju nagelfilar runt varje hörn, men vill du ha ett bra resultat är det också så att du får räkna med att lägga lite mer pengar. 

Fa dina naglar att vaxa fortare

Att ta bort nagellack är en ganska trist grej, men det behövs göras och när man ändå vet att man måste göra det är det smart att välja en nagellacksborttagning som är så ”snäll” mot naglarna som möjligt. 

Vad betyder det i klarspråk? Det betyder att man ska införskaffa en remover som inte innehåller aceton. Det finns många olika varianter idag, så det är bara att välja den som känns bäst för dig.

Slutligen: Pilla INTE!

Tillhör du kategorin som ”pillar” på allt hela tiden? Finnar, avskavt nagellack, med mera? Ja, då är du ju knappast ensam, men en sak är säker och det är att pillande gör allting sämre. Det är bara ett faktum som man får acceptera! 

Om du har lite avskavt nagellack så ta bort det med remover, sitt inte och pilla bort det med fingrarna. Detsamma gäller för finnar – låt dem vara! 

Man ska inte heller pilla under naglarna, även om man är smutsig. För detta ska man istället använda sig av en nagelborste.

Ett sista ord

Slutligen vill jag säga att alla människor är olika och en del personer kanske inte ser en förbättring på en gång, men har tålamod då så ska du se att dina naglar och händer snart kommer må toppen.

Alternativt kan du prova att ändra någonting i din rutin (eller matvanor). Jag hoppas att ovanstående tips för att få dina naglar att växa fortare kommer till användning!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals