Recension: Filorga — Märket att åldras med

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Hudvård är en sådan sak som rent spontant känns enkelt, men som sällan är särskilt enkelt i praktiken. Man testar produkt efter produkt i jakten på den rätta, man läser på, men känner ändå aldrig att man hittar rätt, och även om en produkt fått oändligt många bra recensioner så fungerar den inte alls för en själv.

Du är inte ensam, vi har också varit där. Och ja, när det kommer till hudvårdsprodukter så är det en riktig djungel. Det finns så otroligt många olika märken, och ännu flera produkter. Självklart är det svårt att veta vad man ska välja, och vad som verkligen fungerar.

Och tyvärr så måste man faktiskt prova sig fram för att veta det. För även om en produkt fungerar för många andra, så är det inte alls säkert att den fungerar för dig. Det vet man aldrig innan man har testat. Det är den bittra sanningen.

Filorga

Men med det sagt så kan det ändå vara jättebra att lyssna på rekommendationer och läsa recensioner, speciellt om det är från någon som har samma hudtyp som dig. Och även om det känns hopplöst så hittar man rätt till slut, även om det inte känns så när man frustrerad letar sig fram bland mängder utav hudvårdsprodukter och testar den ena produkten efter den andra.

Nu ska vi inrikta oss lite på en specifik typ av hudvård, nämligen anti-age produkter. Det vill säga hudvård som ska kunna få huden att se yngre ut.

Fungerar det? Ja, en del produkter kan faktiskt ha viss effekt - självklart ser man inte 10-20 år yngre ut på direkten (och kanske inte efter några månader heller för den delen), men visst kan det få rynkor och liknande att synas mindre och få huden att se fastare ut.

Vi har kollat in hudvårdsmärket Filorga, som har just sådana produkter - hudvård med anti-age egenskaper. Fungerar de? Är de prisvärda? Är de värda att testa? Vem passar de för? Finns det några nackdelar - eller kanske enbart nackdelar? Det och mycket mer har vi tagit reda på.

Köpguide

Filorga är ett spännande hudvårdsmärke på många sätt. Filorga grundades 1978 som det första franska laboratoriet inom estetisk medicin. Man utformade, utvecklade, och producerade injicerbara produkter som användes i hela världen av specialistläkare.

Det var först nästan 30 år senare, år 2007, som allmänheten fick ta del av deras expertis. Då skapades MEDI-COSMETIQUE som var en serie revolutionerande anti-age produkter. Dessa innehöll NCEF, den unika sammansättningen som man hade använt i injektioner.

Filorga
Filorga

Sedan dess har det hänt mycket. Filorga har lanserat mer än femtio olika kosmetiska produkter, och alla bygger på samma princip. Nämligen kombinationen av optimal och klinisk bevisad effekt, som dessutom ska vara synlig inom 7 dagar, en skön konsistens och premiumförpackningar.

När det gäller den synbara effekten så har man gjort tester på alla dagkrämer, och endast en av dem tar längre tid på sig - Pigment White som tar bort mörka fläckar på 15 dagar. Deras produkter säljs i mer än 70 länder.

Visst låter det som ett intressant märke. De har varit med länge, och verkar onekligen kunna sin sak. Produkterna har klinisk bevisad effekt. Detta borde ju rimligtvis betyda att det är effektiva produkter.

En annan intressant sak med Filorga är, såklart, produkterna. Varje produkt låter verkligen intressant, och bara namnen på dem får en att vilja testa varenda en - och man blir inte mindre intresserad när man läser om dem.

Något som gör att man avstår från att köpa varenda produkt, förutom det faktum att man kanske inte behöver alla, är priset. Det här är inget budgetmärke, långt ifrån. Men å andra sidan så kan de såklart vara värda sitt pris, om de verkligen fungerar.

Filorga

För att ta reda på det så har vi valt att inrikta oss på tre produkter; Time-Filler Absolute Wrinkle Correction Cream, Eyes Absolute Ultimate Anti Ageing Eye Cream, och Global-Repair Cream.

Vi kommer att presentera var och en av produkterna närmare, och mer allmänt. Berätta vad de gör, eller rättare sagt vad de lovar. Därefter kommer vi att berätta hur de faktiskt fungerar, vad vi tycker om var och en av dessa produkter.

Time-Filler Absolute Wrinkle Correction Cream

Den här krämen, med det väldigt långa namnet, korrigerar rynkor. Den har en avslappnande effekt, utan att ditt ansiktsuttryck stelnar. Den fyller ut markerade och djupa rynkor och jämnar ut mindre rynkor.

Den motverkar och minskar även uttorkningsrynkor. Redan efter tre dagar ska effekten vara tydlig, och på två månader ska antalet rynkor ha halverats.

Krämen kan användas både morgon och kväll, och den är väldigt dryg så det räcker med en liten mängd. Den gelaktiga krämen ska ge intrycket av en utfylld hud, redan direkt efter applicering.

Såhär tycker vi: En väldigt bra kräm, som verkligen håller vad den lovar. Det bästa är att effekten verkligen kommer direkt; eller rättare sagt, att huden ser och känns slätare och finare direkt.

Och efter en tids användning så har huden verkligen blivit bättre - mindre rynkor, slätare och mer välmående hud.

Den är lätt att använda och går snabbt in i huden, och den är verkligen dryg, vilket är ett stort plus då den räcker länge och på så sätt blir ännu mer prisvärd.

Produktfakta: Time-Filler Absolute Wrinkle Correction Cream

 • Mängd: 50 ml
 • Hudproblem: Rynkor
 • Konsistens: Kräm
 • Egenskaper: Anti-Age, utslätande, återfuktande, motverkar rynkor, motverkar åldrande
 • Hudtyper: Alla, blandad, torr, känslig, mogen, normal hud, torr hud
 • Förpackning: Burk

Time-Filler Eyes Absolute Ultimate Anti Ageing Eye Cream

Den här ögonkrämen är en 6-i-1 produkt, en multikorrigerande kräm som behandlar ålderstecken runt ögonen. Den är förstärkt med en kryokorrigerande applikator och har en kryoaktiverande konsistens, för att kunna ge den optimala anti-age effekten.

Den har dessutom ljusreflekterande ingredienser, vilket ger en uppljusande effekt runt ögonen. Krämen appliceras med hjälp av applikatorn, runt ögonen och inifrån och ut.

Den appliceras även på ögonlocken och vid fransroten. Man applicerar med ett lätt tryck och masserar sedan med cirkelrörelser runt ögonen. 

Såhär tycker vi: Ja, även denna fungerar faktiskt. Och överlag är det samma fördelar med denna som med ovanstående produkt; den är lätt att använda, den är väldigt dryg och den ger snabbt resultat.

Den fungerar väldigt bra om man har mörka områden runt ögonen, den uppljusande effekten är verkligen fantastisk. Det finns inte så mycket att anmärka på här, helt enkelt.

Produktfakta: Time-Filler Eyes Absolute Ultimate Anti Ageing Eye Cream

 • Mängd: 15 ml
 • Hudtyper: Torr hud
 • Hudproblem: Rynkor, mörka ringar
 • Egenskaper: Anti-Age, motverkar rynkor, motverkar åldrande och mörka ringar 
 • Konsistens: Kräm
 • Förpackning: Pump
 • Vitaminer: Vitamin C, Vitamin E

Global-Repair Cream

Denna kräm är högkoncentrerad och har intensivt återuppbyggande egenskaper som motverkar torr hud, slappa ansiktsdrag, markerade rynkor, trött hud och pigmenteringar. Den kan användas som såväl dag- som nattkräm, passar alla oavsett hudtyp och är utformad för livlös hud.

Den innehåller mineralerna magnesium och zink som skyddar mot fria radikaler, aminosyror som skyddar både kollagen, och elastin från nedbrytning samt 50 meso-ingredienser och 4 cellulära boosters som motverkar hudens åldrande.

Den kan användas på morgonen, på kvällen eller både och. På morgonen applicerar man ett tunt lager på ansikte och hals och masserar in det i huden. På kvällen applicerar man ett tjockare lager, som en ansiktsmask, och låter det verka under natten.

Såhär tycker vi: Återigen; den fungerar. Även denna kräm håller vad den lovar. Den tar bort mindre rynkor och förminskar de större, återfuktar huden och ger den näring.

Och resultat blir en hud som faktiskt ser betydligt yngre ut än vad den faktiskt är. Produkten är lätt att använda och även med denna märker man en viss skillnad direkt, huden känns slät och mjuk.

Produktfakta: Global-Repair Cream

 • Mängd: 50 ml
 • Hudproblem: Rynkor
 • Konsistens: Kräm
 • Egenskaper: Anti-Age, mjukgörande, reparerande, vårdande, motverkar rynkor
 • Hudtyper: Fet hud, kombinerad hud, känslig hud, mogen hud, normal hud, torr hud
 • Förpackning: Burk

Vad ska man tänka på när man köper anti-age produkter?

När man ska köpa hudvårdsprodukter med anti-age egenskaper är det viktigt att komma ihåg att alla faktiskt inte fungerar, och att alla märken och produkter inte fungerar för alla.

Dessa produkter kan ofta vara ganska dyra, så om det finns möjlighet att köpa mindre förpackningar så kan det vara en bra idé att börja med det.

Filorga

Tänk också på att man kan behöva prova sig fram, den första produkten du testar kanske inte fungerar, men det kanske den andra eller tredje gör. Men ge det lite tid, det är inte alltid effekten kommer direkt utan det kan dröja några veckor eller någon månad.

Vem passar Filorgas produkter för?

Filorga passar för alla, oavsett hudtyp. Det är ett bra val för den som vill ha en effektiv anti-age produkt med många bra egenskaper. Dessa produkter passar bäst för den i 40-årsåldern och uppåt, men de kan användas tidigare än så.

Det är omöjligt att säga om det här märket fungerar för just dig, men det är tydligt att produkterna är väldigt effektiva för väldigt många, så det kan definitivt vara värt att ge dem en chans.

Fördelar

 • Produkterna håller vad de lovar.
 • Väldigt effektiva mot rynkor.
 • Återfuktande, vilket är ett stort plus.
 • Ger synligt resultat väldigt fort!
 • Dryga produkter som räcker länge.

Nackdelar

 • En aning dyra, även om de faktiskt fungerar och dessutom är dryga.

Sammanfattning

Vi har egentligen inget negativt att säga om detta märke, för det här kan faktiskt vara det bästa hudvårdsmärket när det gäller anti-age produkter. Produkterna är väldigt effektiva och ger ett snabbt resultat.

Och det finns flera fördelar, så som att de återfuktar huden och är väldigt dryga. Det blir verkligen en stor skillnad, och huden både känns yngre och ser yngre ut.

Nackdelen är möjligtvis att produkterna är något dyra, men å andra sidan är de också väldigt effektiva - och dryga - så de är trots det prisvärda.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals