Recension: Fit Me Foundation – Kvalité till lågt pris

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
6/10
DESIGN
6/10
KVALITET

Fit Me Foundation från Maybelline New York finns i två varianter. Deras matta version är för dig som vill ha en foundation med ett matt resultat som döljer porer och som samtidigt ger en naturlig finish.

Den passar bäst för den som har normal till oljig hy. Av de två varianterna är det här den mest täckande. Fit Me Foundation Luminous passar för dig som vill ha ett resultat med mer glow och som har en mer torr hy eller mogen hy.

Fit Me Foundation

Den ger ett fylligt, men samtidigt naturligt resultat. Fit Me Foundation Luminous finns i 9 färgnyanser och Fit Me Foundation Matte finns i 15 varianter. Maybelline hämtar sin inspiration från de trendiga Uptown-ungdomarna som hör till New Yorks modeelit.

Deras produkter tilltalar ofta en ung publik, eftersom deras produkter är i en av de lägre priskategorierna. Men man ska inte låta sig luras av detta, eftersom kvaliteten på den är verkligt utmärkt.

Köpguide

Som nämndes i inledningen så finns Fit Me Foundation alltså i 2 olika nyanser, en för dig som vill ha ett helt matt resultat och en för dig som vill ha mer glow.

Den senare brukar passa mogen och torr hy, medan blandhy till oljig hy med fördel används med Fit Me Foundation Matte.

Fit Me Foundation Matte har ett stort utbud av hudtoner och för att den ska göra sitt jobb, så ska den också vara perfekt matchad med din egen ton på huden.

Fit Me Foundation

Fit Me Foundation Matte är också avsedd att använda för den som vill ha mindre porer och som ger en slätare finish utan att för den sakens skull se översminkad och torr ut.

Fit Me Foundation Glow kan bli för fet för den som har väldigt oljig hy. Den passar bättre för den som har torr hy och som behöver något som ger glow och en frisk och fräsch finish. Fit Me-serien har också både puder och concealer, som man kan kombinera med.

Applicering

För ett naturligt resultat applicerar du Fit Me Foundation i ett tunt lager och som vi tidigare nämnde med fingertopparna eller med en makeup pensel, om man vill ha ett tjockare lager med en gång. Även en beauty blender fungerar bra.

Vill man ha ett riktigt täckande lager för exempelvis en fotografering eller en fest ska man applicera flera lager. Om du vill ha en riktigt kraftig makeup med contouring, använder du concealer som det sista lagret på de områden som önskas.

Har du mörka ringar under ögonen är det också bra att komplettera med en concealer där. Avsluta med puder för att sätta makeupen.

Pigmenten i Fit Me foundation

Hemligheten med en sådan här foundation är att den har en sammansättning av naturliga pigment som gör produkten delvis täckande med naturlig transparens.

Den lätta konsistensen är fuktgivande och man har också tillsatt C-vitamin, vilket gör att den också är en bra antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler och yttre påfrestningar.

Fit Me Foundation

Noteras bör också att den inte sitter jättelänge på alla, det beror på hudtypen. Vill man ha en makeup som håller från morgon till sena kvällen är det bra att kombinera sin foundation med ett avslutande puder och en concealer.

Om Maybelline

Idag räknas Maybelline New York som ett av världens största kosmetikföretag och de har en marknad över hela världen. Därför har man kunnat satsa en hel del på forskning och att ta fram bra produkter som får kvinnor att känna sig självsäkra och snygga både till vardags och fest.

Man hittar ett komplett sortiment, med allt från nagellack till läppstift, eyeliner och ögonskugga hos företaget. Produkterna är kanske inte de mest exklusiva på marknaden, men definitivt över genomsnittet utan att kosta för mycket.

Maybelline är ett utpräglat makeup-märke och här finns ingen ansiktskräm från samma märke att grunda med, men väl en ansiktstvätt som är anpassad för just deras produkter.

Som grund för makeupen kan vi rekommendera en rikligt återfuktande ansiktskräm av ett eget favoritmärke. Då är man väl rustad för att bygga på med deras produkter.

Fördelar

Prismässigt passar Maybelline bra för ungdomar och för den som helt enkelt inte sminkar sig extremt mycket och därmed känner att man inte behöver lägga ner så stora summor på smink.

Fit Me Foundation

Nackdelar

Nackdelen med Maybellines foundation är att den inte är riktigt lämplig för den som har mycket oljig och fet hy. Har man det är det bättre att hitta nåt annat märke.

Vi skulle säga att den är lämplig för någon som har en hy som fortfarande är inom spannet för det normala, till torr hy som ännu inte börjat flagna.

De mest extrema obalanserna i hyn fungerar inte så bra med Maybellines foundation alltså. Man riskerar att resultatet blir att rynkorna och porerna synliggörs mer, istället för att minskas och trollas bort.

Produktfakta: Fit Me Foundation Luminous

  • SPF 18
  • 30 ml

Sammanfattning

Maybelline New York ger oss i och med Fit Me Foundation-serien en bra bruks-foundation att använda till vardags, som passar de flesta som har en normal hy. Det här en utmärkt foundation som passar både många plånböcker och de som har en hy inom normalspannet.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals