Recension: Footmender – Allt-i-en-produkten för dina fötter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Torra fötter, förhårdnader, och sprickor. Ja, problemen man kan få med fötterna är många, och det finns även många lösningar på dessa problem. Fotbad, filar, krämer, och så vidare. Listan kan göras lång och resultatet är kanske inte alltid så bra som man hade önskat, eller tillräckligt långvarigt. Footmender erbjuder en produkt som ska kunna lösa alla dessa problem och ännu fler och ersätta alla andra produkter.

Men är det för bra för att vara sant? Det är det vi ska försöka svara på. Vi har nämligen kollat närmare på denna produkt för att kunna berätta för er om den är någonting att ha, hur den används, och vad den gör.

För visst vore det väl fantastiskt att kunna hitta en produkt som verkligen fungerar? Vi använder trots allt våra fötter i princip varje dag, hela livet. Att de behöver lite omvårdnad är knappast konstigt, men att hitta rätt metod är inte alltid så enkelt. Så den stora frågan är; kan Footmender vara den rätta?

Köpguide

Footmender är en ”All in one” produkt som hjälper mot det mesta; förhårdnader, torra fötter, liktornar, och sprickor. Den ska kunna ersätta andra krämer, fotbad, filar, och fotsockor. Du ska alltså inte behöva någon annan produkt än denna.

Footmender

Så fungerar den då? Ja, det gör den faktiskt. Kanske inte mot alla problem, men när det gäller till exempel förhårdnader så gör den faktiskt underverk. Skillnaden märks i princip direkt eller dagen efter och efter några veckor är fötterna som nya.

Fötterna blir mjuka och förhårdnaderna kan försvinna helt, eller åtminstone nästan helt, beroende på hur stora problem man har. Den gör dock inte lika mycket om man inte har några problem alls.

Footmender

Men å andra sidan är den ju trots allt framtagen för att ta bort och motverka sådant som förhårdnader och sprickor, så det är väl knappast konstigt att den inte hjälper när man inte behöver hjälp med något. Men visst kan den väl ge mjukare fötter möjligtvis och förhoppningsvis hjälpa till att motverka torrhet och förhårdnader och liknande.

Användning

Produkten är lätt att använda och är inte särskilt kladdig. Det kan dock bli lite kladdigt om man använder den över natten, så då kan man behöva sova med tunna strumpor på, alternativt vänta en liten stund innan man lägger sig.

Footmender

Det finns dessutom en ”Footmender Diabetic” för dem som har diabetes. Den är speciellt framtagen för diabetiker, så att även de ska kunna få mjuka fötter utan förhårdnader, sprickor, liktornar, och torrhet.

Rekommendationen är att använda den dagligen i en vecka, som en kur. Därefter använder man den en eller två gånger i veckan som underhållsbehandling. Med Footmender Diabetic kan man välja en lite längre kur om man vill, i två veckor, och därefter en eller två gånger i veckan.

Footmender

Footmender har bara denna produkt, eller totalt två produkter – Footmender och Footmender Diabetic. Inte en för torra fötter, en för förhårdnader, en fotmask, och en produkt till fotbadet och så vidare.

Priset

Priset är något högt, både när det gäller vanliga Footmender och Footmender Diabetic, men å andra sidan är den dryg och ska räcka i upp till fyra månader – och upp till sju och en halv månad för Footmender Diabetic. Det innebär ungefär 25, respektive 37, behandlingar.

Footmender

De har bara en enda produkt eftersom man inte ska behöva någonting annat än den. Detta känns seriöst, och det gör också priset något mer överkomligt eftersom man ändå bara behöver köpa en enda produkt.

Produkten har åtta olika ”delfunktioner”:

 • En 12 timmars antimikrobiell effekt där återväxt av mikroorganismer förhindras.
 • Exfolierande huden och avlägsnar döda hudceller.
 • Footmender har en bindande och fuktbevarande effekt på huden.
 • Den har mjukgörande egenskaper.
 • Minimerar hudens känslighet och reducerar vattenavgivningen.
 • Stärker hudcellernas omsättning.
 • Har en läkande effekt på hudsprickor.
 • Stärker hudbarriär.

Fördelar

 • Att den ersätter många olika produkter, så som fotbad och fil samt andra krämer. Smidigt att bara behöva använda en produkt
 • Enkel att använda
 • Praktisk förpackning, en dospump som gör att man får rätt mängd kräm varje gång och slipper kladd och korkar till tuber som försvinner
 • Tack vare den smarta förpackningen, samt produktens sammansättning, behövs inget konserveringsmedel. Och det är förstås ett plus!
 • Inte testad på djur och innehåller inte heller något animaliskt överhuvudtaget. Vilket förstås alltid är ett stort plus!

Nackdelar

 • Den luktar inte så gott. Ingenting man stör sig jättemycket på dock, men man hade kanske önskat en trevligare doft. En mild, fräsch, och behaglig doft hade helt klart varit att föredra
 • Något dyr, även om den räcker relativt länge. Det hade varit bra om det även fanns en mindre, och billigare, förpackning för dem som vill testa den innan man köper en stor förpackning
 • Lite kladdig och kan ta lite tid på sig att torka ordentligt, så man bör smörja in den när man ändå sitter i soffan till exempel och inte precis innan man lägger sig eller ska gå ut

Produktfakta

 • Mängd: 100 ml
 • Tillverkare: Kräm
 • FörpackningDospump
 • EgenskaperExfolierande, mjukgörande, återfuktande, reparerande, och vårdande

Sammanfattning

Footmender är en produkt som hjälper mot förhårdnader, sprickor, liktornar, och torrhet. Den ska ersätta alla andra produkter till fötterna – och det gör den faktiskt. Kanske inte för alla, men för väldigt många som har dessa problem med fötterna.

Produkten är enkel att använda med en praktisk dospump, lätt att smörja in, och ger resultat redan efter första behandlingen. Att smörja in krämen tar inte mer än någon minut och därefter ska den själv torka in i fötterna.

Efter en vecka eller två märks en stor skillnad mot innan och då ska man smörja in dem en eller två gånger i veckan för att undvika att besvären kommer tillbaka. Det är en enkel behandling för att bli fri från till exempel förhårdnader.

Det kräver inte mycket tid eller många produkter, bara en enda produkt och en minut om dagen den första veckan och därefter en eller två minuter i veckan. Definitivt värt för att få mjuka och fina fötter.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals