Recension: Fudge Silverschampo – Silverschampot som låter blondiner vara blondiner

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
10/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Den som är på jakt efter den där riktigt snygga, eftersträvansvärda, svala blonda looken har nog ofta väldigt svårt att få fram den och får säkert istället en knallgul nyans. Då kan ett riktigt bra silverschampo vara räddningen och ge dig en mer balanserad ton genom att lägga i svagt lila pigment som tar bort det gula.

Notera dock att om håret är väldigt oranget och grundtonen inte som du vill ha den kommer det inte att hjälpa. Missfärgat hår måste tyvärr alltid göras om, men för att få en betydlig förbättring fungerar silverschampo utmärkt.

Notera en spännande detalj; att även brunetter faktiskt kan använda silverschampo för att få en kallare nyans. Det kan vara bra om man upplever att håret blivit för rödbrunt eller fått en kopparaktig ton. Då kan man alltså få till en neutral brun ton och även göra den lite mörkare genom ett silverschampo.

Utvecklingen av silverschampo har verkligen gått framåt de senaste åren och förr kunde det slita rejält på håret. Det gäller dock fortfarande att ha koll på marknaden och noggrant läsa recensioner och omdömen på nätet.

Fudge Silverschampo

Det är viktigt att verkligen välja ett bra silverschampo som till exempel Fudge silverschampo eftersom man aldrig kan komma ifrån det faktum att produkterna är väldigt uttorkande.

Kör alltid en rejäl inpackning efter att du använt ett silverschampo. Då återställer du fuktbalansen i håret igen och det har en chans att återhämta sig från både färgning och silverschampo.

Idag finns det många typer av olika inpackningar så välj gärna en som boostar håret utifrån ett fuktperspektiv. Både hårbotten och själva hårstrået behöver återfuktas rejält efter behandlingen och därför ska du vara lika noggrann med valet av inpackningen som du är med silverschampot.

Fudge Silverschampo

Det finns ett otal bloggare och influencers i Sverige som verkligen älskar Fudge Silverschampo och de positiva recensionerna på nätet är otaliga. Fudge Silverschampo är ett sulfatfritt schampo. Sulfater torkar ur håret extremt mycket och att det här schampot inte innehåller uttorkande sulfater är naturligtvis ett stort plus eftersom silverschampo som sagt är mycket uttorkande i sig.

Man har också tillsatt en patenterad teknologi som heter Optiplex och som hjälper till att skydda och stärka håret. Optiplex är ett vegetabiliskt protein som stärker håret från insidan och i schampot finns också ämnen som jobbar för att återfukta håret.

Fudge Silverschampo
Fudge Silverschampo

En av de stora fördelarna med Fudge Silverschampo är helt klart alla de skyddande och stärkande ingredienserna som produkten har. Det finns nog knappast något silverschampo på marknaden som motsvarar det i den bemärkelsen.

Schampot innehåller också guarana, vilket även det är en återfuktande ingrediens. Guarana är en klängväxt från Sydamerika och ämnet utvinns ur bönorna på växten. De har även andra produkter inom hårvård i sortimentet och du kan kombinera och komplettera ditt silverschampo med flera olika stylingprodukter.

Så här applicerar du silverschampo

För att få det bästa resultatet ska du applicera schampo på fuktigt hår. Kom ihåg att aldrig låta schampot verka för länge för då kan det bli grått. Det har du säkert sett ute på stan även om grått numera också är en populär nyans som många vill ha.

Schamponera först igenom håret ordentligt med ett bra och skonsamt schampo som du använder till vardags. Var noggrann i rengöringen och schamponera gärna in håret två gånger.

För att silverschampo ska fördelas jämnt i håret behöver håret vara helt fritt från preparat och hårbehandlingar sedan innan. Det ska alltså inte finnas rester av mousse eller hårsprayer. Då kommer silverschampot att fördela sig ojämnt över håret och resultatet blir helt enkelt inte bra.

Fudge Silverschampo

När du tvättat håret ordentligt handdukstorkar du det ordentligt så att håret är lagom fuktigt. Ta en rejäl klick silverschampo och fördela i håret genom att applicera försiktigt. Massera inte in det för hårt.

Läs noggrant på anvisningarna hur länge silverschampo ska sitta i håret, det brukar snitta på cirka tre minuter. Men notera att det också beror på hur ditt hår är i sig. Blonderade hår är ofta väldigt torra och fnasiga och har du väldigt torrt hår kommer silverschampot att sugas in extra mycket i de partierna.

Har du aldrig använt Fudge Silverschampo förut, så låt det sitta i endast en kort stund och skölj ur det och kontrollera hur resultatet blev. Oroa dig inte om resultatet inte blir så påtagligt som du vill ha det första gången.

Fudge Silverschampo
Fudge Silverschampo

Det kan behövas upprepade behandlingar för att få det perfekt. Det viktiga är att du tar det stegvis så att ditt hår inte plötsligt blir grått eller blått. När du använt Fudge Silverschampo några gånger kommer du att kunna se på pigmenten medan schampot verkar och när det är lagom att ta ur produkten ur håret.

Överskottspigment sätter sig på ytan av hårstråna och ser mörkare ut, vilket inte är något att oroa sig för. Men det här lär du dig som sagt, att se exakt vilken nyans schampot har fått och när det är lagom att ta ur det ur håret.

Efterbehandling med extra vårdande balsam

När du använt ditt silverschampo ska du göra en riktigt generös inpackning eller behandling med ett bra balsam. Idag finns det många bra produkter på marknaden och det finns också utmärkta balsam med olika vårdande oljor. En riktigt bra hårolja kan vara en utmärkt idé efter en behandling med Fudge silverschampo eller någon annan sort.

Den kanske mest effektiva och dessutom enormt prisvärda inpackningen är helt enkelt ekologisk kokosolja och det kan du numera köpa i stort sett i alla mataffärer. Se bara till att den är kallpressad och ekologisk för att den ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

Fudge Silverschampo

Ta ett par matskedar av oljan och massera in i håret och låt sitta i ca 15 minuter. Du kan också låta inpackningen sitta över natten om du har riktigt torrt hår. Därefter sköljer du ur ordentligt och tvättar håret med ett återfuktande och bra hårbalsam.

Får du inte bort all ekologisk kokosolja kan du blanda lite schampo i balsamtvätten också. Ditt hår kommer att få en helt annan lyster än det hade innan och det här är verkligen en perfekt olja att använda efter behandlingen med silverschampo. Kokosolja tas snabbt upp av håret och hårbotten och lämnar inte ett fett, tjockt lager efter sig.

Fördelar

  • Inga sulfater som många silverschampon har. Sulfater är kraftigt uttorkande
  • Har ett flertal återfuktande ingredienser som minskar torrheten i håret
  • Väldigt omtyckt av dem som har använt produkten och har många bra recensioner på nätet

Nackdelar

  • Det är svårt att se resultatet under behandlingen när man är ovan. Det är därför viktigt att man har produkten i korta stunder när man använder den för första gången

Produktfakta

Fudge är ett internationellt känt företag som tagit influencers och bloggvärlden med storm. Det är ett premiummärke som används av salonger likväl som privatpersoner och har många olika stylingprodukter i sortimentet som alla är av hög kvalité och hålls i högt beaktande.

Sammanfattning

Vilka produkter som är bäst för var och en är naturligtvis ganska individuellt, men märket Fudge har vunnit flera utmärkelser och är otroligt populärt på marknaden idag både i Sverige och internationellt. Prismässigt klarar de sig bra i konkurrensen och den är varken onödigt dyr eller ligger i ett sådan budgetklass att man blir misstänksam gällande kvaliteten.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals