Recension: Hårkontroll – Kosttillskottet som ger friskt hår och starka naglar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
8/10
KVALITET

I den här produktrecensionen får du lära dig allt om kosttillskottet Hårkontroll. Många av oss är noga med att använda bra hårvårdsprodukter, men ett kosttillskott avsett för håret är även det väldigt viktigt för att håret ska bli glansigt och starkt. Du kommer att få veta hur Hårkontroll fungerar och vilka de verksamma beståndsdelarna är. 

För att ge håret styrka och lyster och få det att frodas, är det viktigt att vi stärker håret inifrån. Om du inte är otroligt noggrann med din kost, är det svårt att få i dig de näringsämnen som behövs för att för att håret ska må riktigt bra.

Hårkontroll är en svensk produkt som har funnits på marknaden i mer än 20 års tid. Företaget har verkligen nischat in sig och hade länge endast en produkt i sitt sortiment. Ingredienserna har ändrats och utvecklats något, men är i grunden desamma och i den här produktrecension får du lära dig allt om dem.

Näring inifrån med Hårkontroll

Vi är ofta väldigt noggranna med att använda oss av krämer, serum och hårvårdsprodukter för att vårda och ta hand om hår och hud. Men faktum är att det är lika viktigt att vårda inifrån, genom att se till att vi får i oss det som är nödvändigt för att exempelvis håret ska ha styrka och lyster. 

Ett riktigt bra resultat kräver helt enkelt att du även tillför näring till håret inifrån.

Hur fungerar Hårkontroll?

Hårroten får sin näring via blodcirkulationen när den når hårbotten. Om ett särskilt ämne fattas, förlorar håret sin glans och styrka.

Harkontroll

Hårrötternas hälsa är viktigt. För att håret ska bibehållas och kunna bygga upp styrka, är det viktigt att rötterna får den näring de behöver. Det här sker med hjälp av vår blodcirkulation, som gör att håret kan få tillgång till de näringsämnen som behövs från kroppen.

Hur används Hårkontroll?

Att ta Hårkontroll är enkelt. Två tabletter i samband med måltid är det enda som behövs. Varför du bör äta något samtidigt när du tar dem, är för att magen kan reagera på koncentrationen av näringsämnen. Det är inte farligt, men obehagligt och kan enkelt undvikas på det här sättet.

När ska jag undvika att ta Hårkontroll

Vissa av ämnena kan vara allergena i Hårkontroll, så är du allergiker bör du kontrollera innehållet. Det kan du hitta på hemsidan och också på förpackningen. Hårkontroll innehåller inte laktos, mjölkprotein eller gluten, så av de orsakerna behöver du inte undvika Hårkontroll.

Enligt tillverkaren kan du ta Hårkontroll när du är gravid eller ammar. Fråga dock alltid din läkare eller barnmorska innan du tar kosttillskott under den här perioden.

Så här länge kan du ta Hårkontroll

Ett friskt hår växer i genomsnitt en centimeter per tillväxtperiod, med flera viloperioder däremellan. Det är bra att ta Hårkontroll under en period på ca två månader, för att se ett riktigt bra resultat. Men eftersom Hårkontroll är ett kosttillskott som tillför många nyttiga ämnen till kroppen, kan du ta det så länge du tycker att du behöver.

Harkontroll

Innehåll i Hårkontroll

Hårkontroll ger både nagel- och hårstyrka inifrån. Hårkontroll innehåller flera aktiva ingredienser som gör att produkten är effektiv för ändamålet. Det innehåller biotin, zink, selen, vitaminer, och mineraler. Hårkontroll innehåller också kisel, bambu och hirs.

Kreatin

Keratin är ett protein som är den huvudsakliga beståndsdelen i håret. Det är keratin som gör att styrka byggs upp i håret och gör det tjockt, glansigt och starkt. Keratinet i hårkontroll är från en så kallad biotillgänglig källa. Det betyder att den fäster sig på hårroten via hårsäcken och ger näring till strået och gör det fylligare.

Biotin

Biotin har en väl dokumenterat positiv effekt på naglar och hår. Det är ett enzym, som även benämns vitamin B7 och som har stor effekt på hår, hud och naglar. Förutom genom ett kosttillskott, kan du få i dig biotin från kött, fisk, ägg, bananer och mjölkprodukter.

Zink

Zink är ett mineralämne som ger friskt och starkt hår. Zinkbrist kan orsaka håravfall. Zink är ett mineral som vi svenskar lider stor brist på, eftersom om det finns för lite av det i våra jordar. Förutom kosttillskott är källor för zink proteinrika livsmedel, som ägg, fisk, kött, skaldjur, ost och mejeriprodukter.

Harkontroll

Selen

Selen är en antioxidant som effektivt hjälper hår, hud och naglar att skyddas från att brytas ner och förändras. Kroppen utsätts hela tiden av yttre påfrestningar, där selen och andra antioxidanter hjälper till att skydda huden och håret. 

Vårt immunförsvar behöver selen för att kunna fungera ordentligt och vår kropp står bättre mot infektioner om vi har selen i kroppen. För lite selen påverkar håret och naglarna mycket.

Kisel

Kisel är en viktig komponent för hårhälsa och finns naturligt i kroppen, men inte alltid i tillräckligt stora mängder. Kisel är ett spårämne som behövs för att bibehålla normal kollagen och bindvävsuppbyggnad. Kiselbrist påverkar hår, hud och naglar mycket.

Hårets olika livscykler kräver tillförsel av näring

Genom att ta ett tillskott som Hårkontroll behåller vi balansen i hårsäckarna och stråets livscykel kan utvecklas normalt. Men det finns många olika perioder i livet när är en normal livscykel för håret kan störas och leda till att du tappar extra mycket hår. Sådana perioder kan vara:

  • Stress 
  • Hormonrubbningar
  • Årstidsväxlingar 
  • Försämrad blodcirkulation

Under sådana perioder har du mycket nytta av ett hårtillskott, som hjälper till att bibehålla hårproduktionen eller åtminstone minska håravfall.

Hur bra är Hårkontroll?

Hårkontroll är flerfaldigt prisvinnande och kosttillskottet har funnits på marknaden i mer än 20 år. Idag finns det flera produkter från varumärket att komplettera med och de har även en en återfuktande inpackning och ett schampo. 

Hårkontroll har massvis med nöjda användare och det är inte svårt att hitta positiva recensioner, av personer som fått mycket hjälp av att ta hårkontroll som kosttillskott. 

Resultatet är förstås varierande från person till person och kan se olika ut. Precis som när det gäller de flesta andra tillskott av den här typen, finns det ingen produkt som passar alla. 

Många får framförallt mycket bättre hårkvalitet, men märker kanske inte så mycket av att håret skulle växa mer i någon större utsträckning. Andra upplever att de fått starkare naglar, medan andra noterar att naglarna växer, men inte blir så mycket starkare. 

Harkontroll

Många personer med så kallat skandinaviskt hår, det vill säga tunt och flygigt hår, tycker sig har fått mycket bra resultat med hårkontroll och rekommenderar den varmt. Personer som haft besvär med håravfall, har tyckt sig tappa håret i mindre utsträckning med hjälp av Hårkontroll. 

För att vara säker på att du uppnått ett optimalt resultat med kosttillskottet, bör du ta det i minst två månader. Då kan du vara säker på att ha fått ett korrekt resultat.

Fördelar

Hårkontroll innehåller en bred sammansättning av flera olika ingredienser, som alla samverkar för håret hälsa. Hårkontroll innehåller ingen laktos eller gluten och kan alltså tas av personer som är känsliga för dessa ämnen. Hårkontroll är inte ett särskilt dyrt kosttillskott och gör definitivt inget stort hål i plånboken. 

Vill du komplettera tillskottet med hårvårdsprodukter från samma märke, kan du göra det för att få en bra helhet på din hårvård.

Nackdelar

Det finns användare som blivit hårda i magen av hårkontroll, även om det inte förekommit särskilt många sådana röster, så vill vi påpeka att vissa upplevt det. Tabletterna är inte särskilt små och personer som har svårt att svälja tabletter kan tycka att dessa är stora. Vissa personer upplever också att det inte haft någon effekt alls på deras hårkvalitet.

Produktfakta

  • En sammansättning av noga utvalda ingredienser för hår och naglar
  • Innehåller biotin och zink, som hjälper till att bibehålla hårets hälsa
  • Innehåller vitamin C, B och E
  • Extrakt från kisel, bambu och hirs

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi säga att hårkontroll definitivt hjälper många att få håret att växa och se friskare ut. Hårkontroll är en helsvensk produkt och är flerfaldigt prisvinnande och har genom åren varit flitigt omtalad av bloggare och modetidningar. 

En produkt passar dock sällan alla och så är det även i det här fallet. Så visst har Hårkontroll användare som säger sig inte blivit hjälpta av produkten. 

Eftersom Hårkontroll har flera olika ingredienser, tar den sig an många olika brister och det kan vara det som gör att så många ändå upplever förbättring av håret, trots att de har olika typer av hårproblem. Så ska vi förstås inte glömma att många också fått starka och snygga naglar av hårkontroll och vissa har till och med upplevt att huden blivit bättre.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals