Bästa Hårfönen 2024 – Torka och styla ditt hår effektivt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

De flesta använder nog redan en hårfön till att torka eller styla (eller både och) sitt hår och det är ju ett perfekt verktyg att alltid ha i badrummet så man faktiskt kommer i tid till jobbet eller skolan med en snygg frilla. Men du kanske inte är nöjd med den du har idag och behöver en ny?

Efter många timmars efterforskning så har jag kommit fram till att GHD Air Hair Dryer är den bästa hårfönen för de flesta. Med en kraftig motor och jonisk teknologi så blir håret torrt utan frissiga hårstrån. Med de två medföljande munstyckena blir stylingen också enklare.

Testvinnare – Bästa hårfönen (2024)

 1. Bästa hårfönen i premiumsegmentet: GHD Air Hair Dryer
 2. Bästa hårfönen i mellansegmentet: HH Simonsen Boss Hairdryer
 3. Bästa hårfönen i budgetsegmentet: OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro
 4. Remington On the Go Dryer 2000
 5. Babyliss Pro Silence 2200W
 6. Remington PROluxe AC9140
 7. Braun Satin Hair 1 Style & Go
 8. Dyson Supersonic
 9. GHD Aura
 10. OBH Nordica Björn Axen Tools AC 2000 Hair Dryer
 11. Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools
 12. Remington Keratin Protect Dryer
 13. GHD Helios
 14. Philips DryCare Pro BHD272
 15. Remington AC9007 Salon Collection Dryer

1. Bästa hårfönen i premiumsegmentet: GHD Air Hair Dryer

Vill du ha en hårtork som torkar ditt hår snabbt men som inte är skadlig för håret? Då är denna hårfön från GHD en fön du måste kolla närmare på.

Den kraftfulla AC-motorn ger hårfönen en längre livslängd och snabbare torkning av håret. Efter användning av hårfönen kommer inga frissiga hårstrån vara synliga tack vare den speciella joniska teknologin som finns på plats.

Om du använder hårfönen till att styla ditt hår varje dag kommer det med en praktisk ‘cool shot’-knapp som ger dig kallare luft så du kan styla håret och få en mer glansig finish.

Dessutom får man med två olika munstycken för lättare och en mer varierad styling. Priset kan tyckas lite mycket för en hårfön, men det man får är verkligen av hög kvalité.

De privatpersoner vi pratade med som hade köpt denna hårfön meddelar också att det är en slittålig hårfön som de använt i flera år utan att den blir sämre. Allt som allt är hårfönen alltså värd sitt dyra pris!


2. Bästa hårfönen i mellansegmentet: HH Simonsen Boss Hairdryer

HH Simonsens hårfön är verkligen en Boss när det kommer till att få bort frissigt hår under torkningen. Det är tack vare sin Ionic-funktion som frisset lägger sig ner och du kan stoltsera med fint och glansigt hår.

Det finns hela sex inställningar för värme och hastighet och det ingår även ett munstycke så du kan styla ditt hår på många olika sätt. Med den effektiva 2000 Watts AC-motorn blir håret även torrt på nolltid.

För en optimal styling finns det även en kalluftsfunktion som hjälper till att hålla håret på plats och ger ditt hår mer glans. Det är enkelt att byta mellan varm- och kalluften med en knapptryckning.

Vi tyckte den var superlätt att använda och om man inte har för tjockt hår behöver man heller inte använda någon stylingspray eller hårolja som hjälper till att göra håret glansigare eller hålla håret på plats under dagen.

Om du är på jakt efter en hårfön som kommer eliminera alla dina frissiga hårstrån kan detta vara hårfönen för dig.

3. Bästa hårfönen i budgetsegmentet: OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro

Björn Axén är ett välkänt namn inom värmeverktygsvärlden och säkert mångas favorit. Då är det inte så konstigt att denna hårfön, som används av många professionella hårstylister, från just det märket vann i budgetklassen.

Denna hårtork har en motor på 2200w och det smala munstycket hjälper till att koncentrera luftflödet optimalt för en snabbare styling eller om du endast vill torka håret.

En smart teknik med jonisering finns på plats för att minska statisk elektricitet i ditt hår, vilket är väldigt irriterande för personer som har problem med det.

För ännu bättre styling kommer hårfönen med tre olika inställningslägen för värme och hastighet och det finns även en kalluftsfunktion.

Det som är extra praktisk med denna hårfön är att sladden är väldigt lång, 2,8 meter, och att man enkelt kan rengöra hårfönen tack vare det avtagbara filtret.

Det var inget snack om att denna hårfön var vinnaren i budgetklassen då alla i testpanelen och de privatpersoner vi frågade hade gett den höga poäng och skulle rekommendera den till vänner och familj.

För priset är det en av de bästa budgetalternativen och en utmärkt hårfön som passar till alla hårtyper och den är så himla enkel att använda.

4. Remington On the Go Dryer 2000

Det här en liten bubblare från Remington vi ville ha med eftersom den passar perfekt för dig som ofta är på resande fot då den är speciellt designad för att kunna få plats i alla väskor.

Den fungerar på det sättet att man kan vika upp handtaget och ta bort munstycket så den förvandlas till en kompakt och praktisk hårfön när man vill förvara den i handbagaget eller handväskan. Men de har inte slösat på funktionerna för det.

Motorn är fortfarande effektiv på 2000 Watt och det finns två inställningar för värme och hastighet. Munstycket är även väldigt koncentrerat så man ska kunna få bättre styling. En smart ögla finns på den nästan 2 meter långa sladden för smidig upphängning.

Priset gör den verkligen till ett hett erbjudande som man inte kan gå miste om, i alla fall om man reser mycket och vill kunna ha med sig hårfönen för att styla håret.

Eller du kanske inte har så mycket plats hemma eller vill ha ett bra budgetalternativ? I vilket fall som helst är detta en hårfön man kan lita på som passar alla hårtyper.

5. Babyliss Pro Silence 2200W

Om du vill ha en hårfön med en kraftfull motor och många inställningar kan denna hårfön från Babyliss vara hårfönen du har letat efter. Som namnet antyder har den en 2200 Watts motor – alltså torkar håret väldigt snabbt.

Inom funktioner kan vi meddela att det finns hela sex stycken inställningar för värme och hastighet och lufthastigheten är på hela 110 km/h.

För bättre styling finns det en kalluftsfunktion, en jon-teknik som motverkar statiskt hår, och ett 6 mm långt munstycke för bättre koncentrerat luftflöde ingår.

Visserligen kommer fönen för ett pris som kan få en att hicka till, men du kommer inte behöva byta hårfön på flera år och du får en hårfön av hög kvalité.

6. Remington PROluxe AC9140

Här har vi en riktigt bra och smart hårfön som både är prisvärd och användbar! Med denna hårfön från Remington kan du vara säker på att du snabbt resultat tack vare dess kraftfulla blåst, samtidigt som den är lätt att använda och har många olika lägen för värmevariation. 

Det vi verkligen gillade med denna är att den har så många olika smarta funktioner, alltså utöver de varierande värmeinställningarna och den kraftfulla blåsten. 

Kort och gott en riktigt kraftig, snabb och effektiv hårfön som gör jobbet riktigt bra och är lätt att använda. Passar alla hårtyper tack vare de olika värmeinställningarna, samtidigt som den i sig känns rejäl utan att vara i vägen. Riktigt prisvärd och med en snygg design dessutom!

7. Braun Satin Hair 1 Style & Go

Med Braun Satin Hair 1 Style & Go slipper du oroa dig för att din hårfön tar upp all vikt i väskan. Detta är alltså en kompakt version av hårfön som verkligen gör ett bra jobb utan att vara stor eller klumpig, vilket gör den optimal att ha med på resan. Den är även väldigt billig och kan alltså passa allas behov!

Däremot är den inte optimal att använda om du vill göra lite mer komplicerade stylingar eller om du vill att hårfönen ska ge ett väldigt långvarigt resultat, så på de planen kommer det billiga priset in och drar ner kvalitén. Men så länge du bara är ute efter en bra och effektiv hårfön som gör sitt jobb och är smidig att använda (och ta med) så kan detta vara ett bra alternativ.

Sladden är inte så lång, men å andra sidan följer det med ett munstycke vid köp. Smidigt med vikbart handtag. Tack vare dess joniserande funktion blir håret glansigt och fint efter användning. Vi gillar denna starkt för de tillfällen då vi är på resande fot eller inte orkar hålla i en tung fön.

8. Dyson Supersonic

Här har vi en hårfön som verkar med stark effekt utan att vara onödigt slitsam på ditt hår. Med tanke på att den är så effektiv slipper du föna håret onödigt länge, och det var just detta som gjorde att vi fastnade för denna variant, samt dess moderna och smidiga design som gör den lätt att använda. 

När du använder Supersonic så torkas ditt hår med ett luftflöde som är tre gånger så snabbt som hos andra hårfönar, vilket gör att denna är otroligt effektiv och gör ett riktigt bra jobb med att torka hår. Trots att den är så effektiv så är den ändå relativt tyst, vilket är något som vi verkligen uppskattar.

Utöver det så är designen modern, stilren och snygg. Tack vare att vikten sitter i handtaget så är den inte lika svår att använda och den kan upplevas som lite lättare än andra. Med denna minskar även risken för att du ska bränna håret!

Dock är prislappen på Dyson Supersonic inte något som alla uppskattar. Rent ut sagt så är det en väldigt dyr produkt, men känner du att det finns budget för det så kommer denna inte göra dig besviken. Vi har aldrig upplevt en effektivare hårfön än denna. 

Vid köp medföljer även två munstycken, ett volymstycke, en förvaringsmatta och en upphängningsögla.

9. GHD Aura

Denna hårfön från GHD är en uppdaterad och lite lyxigare variant av deras klassiska hårfön, för den som känner för att uppgradera sina hårprodukter och ta det till nästa nivå. Denna variant, GHD Aura, ser ut som en vanlig hårfön utan några speciella egenskaper, men det är när man väl använder den som man märker dess tillförande specialiteter.

Just denna variant fönar nämligen med en så kallad linjär luftström, vilket innebär att den fönar på ett sätt som gör håret mycket mjukare och med en fin glansig effekt. Med tanke på att dess munstycke inte heller blir mer än 44 grader finns det ingen risk för att varken du eller ditt hår bränns i onödan, och alltså kan du använda denna mycket närmare hårbotten för mer volym.

Med andra ord passar denna riktigt bra för er som gillar en volymgivande och lite kraftigare effekt, utan att du behöver anstränga dig mer än med någon annan hårfön.

Dessutom väger den mindre,  och den har en lägre strömförbrukning vilket såklart är bra för miljön. Kort och gott en snabb, bra och lite ”vänligare” hårfön, som kan göra stor skillnad både för dig och ditt hår!

10. OBH Nordica Björn Axen Tools AC 2000 Hair Dryer

Denna hårfön från OBH Nordica är ett bra alternativ för dig som vill ha en snygg och modern fön som presterar bra! Trots att den är tillverkad av ett högkvalitativt hårmärke så håller den en bra prisnivå som kan passa väldigt många, utan att du behöver minska på kvalité eller upplevelse. 

OBH Nordica och Björn Axen har alltså lyckats med att skapa en professionell men vardagsvänlig hårfön som funkar för det mesta. Tack vare dess effektiva joniseringsfunktion får håret ett fint glans som gör det lättarbetat, vilket i kombination med den effektiva motorn ger ett långvarigt resultat utan friss. Det smala munstycket ger maximal effekt vid styling för att minska onödigt slitage!

11. Cloud Nine Airshot Hair Electrical Tools

Denna hårfön från Cloud Nine kommer med keramiska element som hjälper till att skydda ditt hår när du torkar eller stylar det. Den antistatiska tekniken tar även bort partiklar som gör att ditt hår flyger eller blir frissigt och du får glansigt och mjukt hår istället.

För att kunna styla håret enklare och ha fler alternativ att välja mellan kommer hårfönen med tre olika inställningar för värme och du kan även se temperaturen på en LED display.

En kalluftsknapp finns på plats för snabb överföring till kallare luft så att stylingen kan hålla bättre under dagen. Den har även en diffuser man kan köpa till separat.

Priset kan tyckas lite väl mycket för en hårfön och om priset hade varit lite lägre hade den varit en värdig kandidat till att vinna i premiumklassen.

Priset var inte rättfärdigat av de flesta i testpanelen, men om man inte behöver bekymra sig om vad en hårfön kostar är den verkligen värd att investera i.

12. Remington Keratin Protect Dryer

Remington Keratin Protect Dryer är en professionell variant av hårtork med keramiska värmeelement. De här värmeelementen är belagda med keratin och mandelolja.

Det du får ut av den här avancerade tekniken i kombination med jonfunktionen är att hårtorken faktiskt har vårdande egenskaper för håret och ger ett glänsande och mjukt resultat i och med att keratinet och mandeloljan gör håret friskt, starkt, och mjukt.

Med i köpet får du två extra smala munstycken, vilket gör att du kommer åt hårbotten, vilken typ av hår du än har. Munstyckena ger maximal koncentration av luftflödet både vid styling och torkning. Det finns även ett munstycke som ger volym.

Hårfönen har ett avtagbart bakre galler, vilket gör den extra lätt att rengöra och den är utrustad med en upphängningsögla som gör den smidig att förvara i badrummet.

13. GHD Helios

Det här är en riktig lyxlirare när det kommer till hårtorkar, inte minst när det kommer till det saftiga priset. ghd Helios Hairdryer har fått goda betyg och vi blev väldigt imponerade över den otroligt snygga och stilrena designen med exklusiva detaljer!

Just denna variant är den lättare hårtorken som ghd släppt, och då menar vi både lätt i vikt och lätt att använda. Den jobbar snabbt men tar sig fram med precision och noggrannhet för optimal kontroll vid styling. Tack vare den kraftfulla och effektiva motorn slipper du slita onödigt mycket på håret. 

Däremot kan den upplevas som något högljudd och störig, just för att motorn är så otroligt stark och spinner i upp till 120 km/h. Störs du inte av ljudet och den något stora modellen så kan den här vara ett riktigt bra alternativ oavsett styling. Den torkar snabbt, är skonsam och känns smidig att använda. 

Och som sagt så vill vi verkligen slå ett slag för den otroligt snygga designen. Den känns modern och klassiskt stilig på en och samma gång. Dyr men verkligen lyxig på alla sätt!

14. Philips DryCare Pro BHD272

Philips Drycare Prestige är en hårtork som har allt; den skyddar håret samtidigt som den jobbar effektivt, den har både varm- och kalluft, den verkar för att arbeta skonsamt och vårda håret så gott det går, och den har den joniserande egenskapen som minskar friss och statiska hårstrån.

Sen så har den även en väldigt smart detalj som vi alltid gillar att se, nämligen ThermoProtect som gör att den inte överhettas. På så sätt finns det ingen risk för att du fönar med alldeles för varma temperaturer, vilket i sin tur bidrar till att behandlingen blir så skonsam som möjligt.

Resultatet av denna teknik blir ett glansigt hår som känns friskt, mjukt och hälsosamt trots daglig användning av hårtorken. Håret blir inte av med onödigt mycket fukt för att dess naturliga barriär ska hålla sig så gott det går.

15. Remington AC9007 Salon Collection Dryer

Remington AC9007 är en hårfön som har en professionell kvalitet och har samma höga standard som de som används på salong. Du får snabba, hållbara resultat och en massa funktioner med den här hårtorken.

Du har ett dubbelt så snabbt luftflöde än motsvarande hårtorkar i samma prisklass och med i köpet följer två munstycken plus en diffusor som används när du vill skapa volym.

Handtaget är ergonomiskt utformat och har en upphängningsögla som gör att den är lätt att förvara på en lättåtkomlig plats. Sladden är hela tre meter, vilket är värt en del bara det!

Köpguide – Så hittar du den perfekta hårfönen för dina behov

Vad är en hårfön?

En hårfön, eller fön eller hårtork eller vad du nu kallar det (kärt barn har många namn), är ett verktyg som används för att torka håret. Vanligast är att du använder en hårfön för att torka håret efter till exempel dusch eller bad, men det kan också användas för att forma eller blåsa till torrt hår. 

Produkten uppfanns under sluter av 1800-talet, och sen dess har dess marknad utvecklats väldigt – framförallt under de senare åren. Det finns en hel del olika varianter av hårfönar, där du kan välja mellan olika färger, former, storlekar, funktioner och egenskaper, beroende på hårtyp och behov. 

Med tanke på att vi idag är väldigt medvetna om mångt och mycket, däribland om hur våra hår mår och hur saker och ting påverkar dess kvalité, så har behovet av effektiva men snälla hårfönar ökat. Många vill ha en som torkar håret snabbt, samtidigt som du vill ha en som inte sliter så mycket på håret. 

Alltså finns det väldigt många bra hårfönar på marknaden, som inte alls behöver kosta skjortan för att vara riktigt bra – så som det ofta var förut. 

Den vanligaste hårfönen för hemmabruk är den variant som kallas för en handhållen fön, med värmefläkt och ett praktiskt handtag. 

Det är sådana varianter som du idag syftar på om du pratar om hårfönar eller hårtorkar. Kort och gott så är en hårfön ett mycket användbart värmeverktyg vid tillfällen där du inte vill gå omkring med blött hår, till exempel om du tvättat håret på morgonen eller om du badat innan middagen.

Vem behöver köpa en hårfön?

Om du frågar mig så skulle jag säga att alla kan få nytta av att ha en hårfön i hemmet, oavsett om du är du eller kvinna, ung eller gammal. 

Återigen så är en hårfön det optimala värmeverktyget för stunder då du vill få håret torrt utan att behöva vänta på att det ska lufttorka, något som ofta tar väldigt lång tid.

Det är mycket smidigt att till exempel ha en hårfön till hands när du kommit ut ur duschen och  vill torka ditt hår snabbt, eller om du vill styla det (funkar både i blött och torrt hår). 

Faktum är att denna funktion där du kan torka håret på några minuter ofta är en lifesaver för många som är på språng, och för att inte tala om hur skönt det är att slippa gå runt med blött hår. 

Kanske tar du inte alltid nytta av hårfönens fantastiska funktion efter varje hårtvätt eller bad, vilket är hälsosamt för håret, men det är alltid smidigt att ha tillgång till en när situationen kräver. 

Eftersom en hårfön är en typ av värmeverktyg så går det absolut att använda den för att få rakt hår, nästintill lika bra som det går att använda en plattång eller liknande. Hårfönen är också mycket bra om du vill få till ett sånt där härligt svall som du ser i alla schamporeklamer, speciellt om du fönar håret i kombination med att du använder en rullborste.  

Idag finns det så många bra och olika hårfönar, och även så många olika tekniker för att föna hår, så finns det så mycket du kan göra för att få till ett snyggt resultat (vilket sällan är svårt om du har en bra fön). Med lite ansträngning och rätt teknik kan du verkligen få till sjukt bra resultat, tack vare det enda redskapet och några små medhjälpare.

Tycker du att det är svårt att få till det här perfekta svallet, där resultatet liknar en blowout hos frisören, svallet genom att ”bara” använda en vanlig hårfön och borste så kan du investera i en så kallad värmeborste; en kombinerad borste och värmeverktyg för enklare användning.

Sliter hårfönen på håret?

Med tanke på att en hårfön är ett värmeverktyg så kommer användningen av den att slita på håret, och det är ett faktum som du faktiskt inte kan undvika. Såklart kan du investera i bra verktyg och skyddande/vårdande hårprodukter, men så länge du använder någon form av värme på håret kommer det slita, punkt. 

Detta gäller alltså både när du använder hårfön, plattång och locktång, för trots att de genererar olika typer av värme så är det ändå den värmande effekten som står för jobbet. 

Däremot är inte hårfönen lika slitsam som plattången eller locktången, då den egentligen bara blåser ut luft (varm eller kall). Men, även denna varmluft har en slitande och uttorkande effekt på håret. Och för att förtydliga, återigen – allting med värme sliter på håret, till och med varmt vatten. 

Bryr du dig mycket om sitt hår och är orolig för över att slita på det så skulle vi rekommendera dig att trappa ner på användandet av värmeverktyg så gott det går, alltså inklusive att inte använda hårfönen för ofta. Alternativt att du investerar i en hårfön där du kan kontrollera värmen, samt att du tänker på att inte blåsa för länge på samma ställe. 

Genom att använda en hårfön där du själv kan reglera värmen, oftast mellan kallt, medel och varmt, kan du minska på slitaget och se till att ditt hår håller en bättre kvalité längre. Det bästa är väl egentligen om du då fönar så mycket som möjligt med kall luft, håret blir torrt till slut i alla fall. 

Mot det finns det dock en liten motsägelse, nämligen att du helst inte ska föna håret allt för länge. Att föna håret med värme under en längre tid är också en faktor som gör att du sliter onödigt mycket på håret, så det gäller att hitta en balans mellan värmen och tiden. 

Huruvida detta berör föning på den lägsta nivån, alltså den kalla luften, är svårt att säga då du egentligen bara blåser håret med luft, men oavsett tror jag inte du ska dra ut på föningen allt för länge. Alltså kan det vara smart att blåsa med varm luft, utan att jobba för länge och för nära. 

Att föna på medelvärme är ingen större fara så länge du flyttar runt fönen samtidigt, alltså att du inte fönar så länge på samma ställe. Däremot är det onödigt att föna på den högsta värmen, då det sällan krävs mer än medelvärme för att håret ska torka snabbt. För höga temperaturer sliter mer, och gör att du kanske sparar in på några ynka få minuter – inte värt det!

Ett tips är att använda värmeskydd i samband med att du fönar ditt hår, eller egentligen i samband med alla typer av värmeverktyg som används på håret. Detta ska då appliceras innan du torkar eller stylar ditt hår, för att det ska agera som ett extra skydd.

Hur länge håller en hårfön?

Exakt hur länge är svårt att säga eftersom det är så olika beroende på märke. Det kan till viss del också skilja sig mellan olika typer av fönar, men främst beror hållbarheten på hur ofta och hur mycket den används.

Däremot är det inte ovanligt att en hårfön håller i uppåt en 10 år, eller till och med några år mer än det. En hårfön är en produkt som ofta håller väldigt länge, utan att du märker någon större skillnad på kvalitén eller effektiviteten. Många hårfönar har till och med garanti, ibland upp till 5 år, vilket innebär att du kan få en ny om den skulle gå sönder inom denna tidsram. 

Vill du vara på den säkra sidan så skulle jag rekommendera att ni köper en hårfön med någon slags garanti. Däremot finns det liksom ingen garanti för att en hårfön ska hålla x antal år, då nästan alla modeller och varianter kan gå sönder i princip när som.

Idag är de flesta hårfönar av väldigt bra kvalité, vilket såklart har en påverkan på dess hållbarhet och om det finns en risk för att de bara kan gå sönder sådär. Men, att en hårfön går sönder sker inte alltid på grund av att den slits ut eller liknande, utan det kan hända på grund av kortslutning eller omedvetna fel.

Vilken hårfön ska du välja?

Ja, detta beror ju lite på vad du själv är i behov av och vad du föredrar. Det finns små och smidiga hårfönar för dem som ofta är på språng eller som vill ha smidiga verktyg, eller så kan du fokusera på designen och dina preferenser kring det. Vissa sorter är extra kraftfulla och torkar snabbare än andra, och så vidare. 

Det finns alltså en del olika faktorer som du kan ta i åtanke när du ska välja hårfön, där du helt enkelt får utgå från vad du själv gillar mest. 

Men, det du måste komma ihåg är att alla hårfönar verkar för samma sak; att få håret torrt snabbare. Den funktionen skiljer sig minimalt åt mellan de olika varianterna, för oavsett vilken hårfön du köper kommer den torka ditt hår på ett eller annat sätt. 

Sen har det ju såklart en påverkan vad gäller det här med hur du kan justera styrkan, effektiviteten, värmen och specifika funktioner, men i grund och botten kan du klara sig med vilken hårfön som helst så länge den kan blåsa varmluft. 

De specifika egenskaper, som skiljer en hårfön från en annan, har mer en påverkan på hur pass mycket den sliter på håret, och vilket resultat du får. Så jag skulle rekommendera att du främst fokuserar på att hitta en hårfön som jobbar effektivt, och att du sen ser resterande egenskaper som en bonus. 

Såklart ska du utgå efter just dina egna behov och önskemål, och vad just du tycker är viktigast. Kanske har den ”vårdande” egenskapen större betydelse för dig med riktigt slitet och skört hår, medan den starka och effektiva egenskapen verkligen är nödvändig för dig med tjockt eller långt hår. 

Tänk ut vad du ska ha hårfönen till, först och främst, och gör sen en grundlig efterforskning innan du väljer och köper en. De hårfönar som vi listat och recenserat i denna köpguide har riktigt goda kvalitéer, och vi skulle verkligen säga att ni kan hitta en som passar er oavsett behov, önskemål, preferenser och budget.

Vad kostar en hårfön?

Precis som ovanstående frågor så är även priset på en hårfön varierande beroende på vilken variant du köper, där märke, design, storlek, effektivitet och funktioner har en stor betydelse. 

Det finns hårfönar för någon hundralapp, som i och för sig lever upp till det billiga priset; dessa har sällan fler funktioner än att den kan torka håret, och designen är ofta väldigt enkel. Andra hårfönar kan kosta upp till flera tusen kronor, men då är det verkligen en maxad sådan. 

De flesta hårfönar kostar mellan 300 – 800 kronor, där du ofta får med funktioner som värme- och luftreglering, samt en snygg design och praktisk hållning. De billiga hårfönarna behöver dock inte vara alldeles för dåliga, och lever du utefter en budget så kan de absolut vara ett bra alternativ. 

Något jag nästan kan garantera dig är att du kommer få jobbet gjord oavsett vilken hårfön du köper, bara att det kanske tar lite längre tid eller att den egentligen blåser lite för varmt. För trots att den inte har massa extra funktioner, regleringar eller en snygg design så blåser den varm luft, och det är ju vad du är ute efter. 

Med andra ord finns det något för alla, och det är något som vi verkligen uppskattar. Tänker du efter så är en hårfön en rätt simpel produkt, då du som sagt bara är ute efter dess funktion att blåsa varm luft. 

Sen om det tillkommer några extra grejer har ingen betydelse för produktens funktion i det stora hela, och alltså är kraven inte sådär jättehöga som det kan vara på andra produkter av liknande kategori. Vi önskar er lycka till med allt som har med hårfönar att göra, och hoppas att våra tips kan underlätta för att ni ska hitta er perfekta match!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals