Bästa Ansiktskrämen (Uppdaterad 2024) → 41 Bäst i Test-utmärkelser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Marknaden för ansiktskrämer är enorm och som de flesta läsare säkert förstår är det en rätt utmanande uppgift att välja ut den bästa ansiktskrämen. Alla har olika behov av hudvård och därför tipsar vi här om olika kategorier av ansiktskrämer, men med några gemensamma faktorer: samtliga är av hög kvalitet, innehåller exklusiva ingredienser och är populära. 

I den här artikeln har vi efter många timmars efterforskningar valt ut de bästa ansiktskrämerna för dem som behöver riktigt återfuktande krämer, en bra nattkräm eller en ansiktskräm med solskyddsfaktor. Vi har även alternativ för den som gillar naturlig och ekologisk hudvård.

Vi vill börja med att understryka att det inte finns en enskild ansiktskräm som passar alla.  Utgångspunkten ska alltid vara din egen hud och vilken kvalitet och karaktär den har. För att lära dig om olika hudtyper rekommenderar vi vår stora hudvårdsguide. Men några gemensamma nämnare har bra ansiktskrämer ändå och dessa är bland annat:

 • EU-certifiering
 • Ingredienslista på svenska
 • Märkningar och certifieringar på ekologiska produkter
 • Tuber eller burkar som är lätta att använda och som du kan få ut all produkt från
 • Svanen- eller Astma- och allergiförbundets certifieringar om krämen påstås vara allergivänlig
 • Fräsch doft, oavsett om den är parfymerad eller inte
 • Formula som gör krämen lättabsorberad, oavsett om den är fet eller inte
 • Kompletterande produkter såsom serum och ansiktstvättar som kan köpas till
 • Elegant förpackning som gör att den pryder sin plats i badrumsskåpet

🏆 Bästa Ansiktskrämerna 2024

Visa fler…

1. Cetaphil Facial Moisturizer 🏆 – Bästa ansiktskrämen 🏆 – Bästa budgetansiktskrämen 🏆 – Bästa fuktkrämen 🏆 – Bästa ansiktskrämen för torr hud 🏆 – Bästa ansiktskrämen för torr och känslig hud 🏆 – Bästa ansiktskrämen för känslig hud

Cetaphil är ett hudvårdsmärke som har ett utbud av skonsamma och hudvårdande produkter som passar för känslig hy i livets alla skeden. Deras ansiktskräm Cetaphil Facial Moisturizer återfuktar effektivt och innehåller vårdande ingredienser som de flesta tål. Det här är verkligen en ansiktskräm som kan ge även känslig hud ett härligt glow och återfuktning på djupet. 

Krämen passar faktiskt i stort sett alla, utom möjligen dem som har riktigt fet problemhy med akne och pormaskar. Har du riktigt torr hy som för med sig problem som flagnande hud och liknande kan vi varmt rekommendera Cetaphil Facial Moisturizer, eftersom den är parfymfri och omtyckt av många som är drabbade av de här problemen. 

Ansiktskrämen är dessutom otroligt prisvärd och det är verkligen en produkt som alla har råd att köpa. 

Cetaphil Facial Moisturizer är inte bara mild och skonsam mot huden utan har tack vare sin unika formula också förmågan att lugna känslig och irriterad hud. Men den är absolut inte avsedd endast för personer som har hudproblem utan passar alla som vill ha en högkvalitativ hudvård, utan onödiga tillsatser och parfymämnen. 

Trots att Cetaphil Facial Moisturizer är otroligt rikligt återfuktande absorberas den snabbt av huden och den höga fukthalten gör att den inte lämnar en fet hinna efter sig eller täpper till hudens porer.

Cetaphil Facial Moisturizer passar bra att använda som bas för både vardagssminkningen och mer omsorgsfull och riklig sminkning för fest eller fotografering. 

De grundläggande ingredienserna i Cetaphil Facial Moisturizer är framför allt mandelolja, vitamin E och glycerin. De lyxiga komponenterna gör att du får en riklig återfuktning av huden på djupet och sedan lagom andel fettlöslig bas för att för att fukten ska kapslas in i huden. Utan att porerna täpps till och fettet bildar en hinna.

🔎 Därför valdes Cetaphil Facial Moisturizer

Det finns en uppsjö ansiktskrämer på marknaden med väldigt många inriktningar. Den här krämen valde vi till bäst-i-test eftersom den passar så många grupper av användare. Samtidigt har den en enkel och mycket väl sammansatt ingredienslista som gör att krämen blir väldigt lyxig, trots att den är mycket prisvärd. 

Det här är verkligen en ansiktskräm som du kan ha med dig genom åren, trots att huden förändras på grund av olika faktorer såsom hälsotillstånd, graviditeter eller åldrande. Den passar de flesta som vill ha en rikligt återfuktande kräm som ändå inte blir för tung. Det är nämligen precis vad Cetaphil Facial Moisturizer ger användaren, tack vare det balanserade innehållet. 

Dessutom är den otroligt skonsam och passar personer med känslig hud som lätt blir rodnande och lättirriterad. Är du drabbad av atopiskt eksem eller har torr hud kommer du sannolikt att kunna använda Cetaphil Facial Moisturizer som din dagliga ansiktskräm.

Cetaphil Facial Moisturizer passar alltså många kategorier användare. Den kan enkelt optimeras utifrån de individuella behoven och personer med balanserad eller fet hy behöver använda väldigt lite av krämen för att få en skön återfuktning som inte täpper till porerna.  

Har du torr eller mogen hy som behöver mer välgörande och smörjande ämnen använder du helt enkelt mer av krämen för att tillgodogöra dig dess vårdande innehåll. Behöver du intensifiera andelen fukt i huden kan vi rekommendera att du kombinerar Cetaphil Facial Moisturizer på kvällen med en ansiktsolja av något slag, för att kapsla in de är välgörande, återfuktande ingredienserna som ansiktskrämen innehåller.

💄 Vem passar Cetaphil Facial Moisturizer för?

 • Personer med känslig hud
 • Alla som vill ha en ansiktskräm med exceptionellt mycket återfuktning
 • De som vill ha en riktigt bra och prisvärd ansiktskräm

💎 Utmärkande egenskaper för Cetaphil Facial Moisturizer

 • Absorberas snabbt av huden
 • Parfymfri och passar känslig hud
 • Bygger upp hudens förmåga att binda fukt

2. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen 🏆 – Bästa ansiktskrämen under smink

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en lyxig och dryg kräm som trots att den är riklig absorberas snabbt av huden och skapar en len, mjuk och matt hud. Det här är en ansiktskräm för alla som vill ha en extra boost för huden vintertid när hyn i ansiktet lätt blir narig och torr. 

Inte minst är den en perfekt kräm för alla som vill ha en uppstramande och uppfräschade verkan på mogen hy. Krämen är också väldigt bra att använda som bas för sminkningen eftersom den balanserar huden på ett bra sätt och gör att foundations och highlighters fäster väl på huden utan att bli “kakiga” eller lägga sig i rynkor. 

Många hudvårdsintresserade läsare har säkert hört talas om kollagen och att det är en av hudens absolut viktigaste byggstenar. När vi närmar oss 30-årsåldern minskar kollagenmängden i huden och det är en bidragande orsak till att den blir alltmer slapp och rynkig ju äldre vi blir. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream innehåller kollagenpeptider som understödjer huden med extra kollagen, vilket kan bidra till att huden återhämtar sig snabbare, blir fastare och får en ny fräschör. 

Nyckelingrediensen i krämen är extrakt från rödalger som skördas längs med atlantkusten i Europa. Algen är extremt näringsrik och är även den, precis som kollagen, en bidragande orsak till att huden får mer lyster och en uppstramande effekt. Om du vill kan du komplettera krämen med en rikligare nattkräm i samma serie, för att få ett optimalt resultat. 

Biotherms skonsamma sammansättning av ingredienser gör att de som har känslig hud, i de flesta fall, också kan använda krämen. Har du eksem eller kontaktallergier kan du först prova en liten mängd kräm i armvecket, innan du börjar använda den i ansiktet. 

Reaktioner verkar dock vara sällsynta och de flesta hudtyper tål krämen och kan tillgodogöra sig dess välgörande innehåll.

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Biotherm har ett stort sortiment av otroligt lyxiga och högteknologiska hudkrämer som är baserade på naturliga ingredienser. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream har ett mycket spännande och effektivt innehåll med rödalg och kollagenpeptider, vilket är hemligheten bakom den här exklusiva krämen. 

Den är ett givet val att ha med i det här testet och att det finns en kompletterande nattkräm gör den till en ännu mer relevant kandidat. Här kan du verkligen skapa dig ett helt komplett hudvårdsprogram där rödalgernas näringsämnen kommer till sin fulla rätt. 

Dessutom gillar vi att Biotherm har ett omfattande miljötänk och det innebär bland annat att de sponsrar ett flertal projekt med fokus på att rena haven. De är också miljömedvetna i sin produktion och deras förpackningar är alltid helt eller delvis tillverkade av återvunna material.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

 • Kvinnor över 40
 • Personer med känslig och lättirriterad hud
 • De som vill stödja varumärken med ett uttalat miljötänk

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

 • Innehåller kollagenpeptider
 • Innehåller extrakt från atlanskördad rödalg
 • Lämplig för dem med känslig hud

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

3. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa nattkrämen 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot rynkor 🏆 – Bästa ansiktskrämen med anti age 🏆 – Bästa lyftande ansiktskrämen 🏆 – Bästa uppstramande ansiktskrämen

Visa fler…

Exuviance Overnight Transformation Complex är enligt många entusiastiska användare en nattkräm för alla som vill vakna upp med återfuktad och slät hy. Och vem vill inte det! Exuviance baserar sina produkter på syror av olika slag och i Exuviance Overnight Transformation Complex är det PHA-syra som är den centrala ingrediensen. 

Den passar alla hudtyper men är särskilt lämpad för torr hy som behöver väldigt mycket återfuktning. Den passar även mogen hy, eftersom den bygger upp hudens skyddande barriär och bidrar till att huden får ett härligt glow. Det här är en kräm som det definitivt kan vara värt att titta närmare på om du passerat 40-strecket och vill ha något som fräschar upp huden och gör rynkor mindre framträdande.  

PHA-syra är en skonsam form av syra som jämnar ut huden och kan bidra till att fina linjer och rynkor slätas ut och blir mindre djupa. Fördelen med PHA är att den är mycket skonsammare än andra syror, som AHA och BHA. Av den anledningen passar Exuviance Overnight Transformation Complex ofta personer med känslig hy. 

Men PHA-syra är inte den enda aktiva ingrediensen i den här lyxiga krämen. Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller också hyaluronsyra som namnet till trots inte är en syra, utan ett kroppseget ämne i form av en sockerart som binder fukt och gör fibrerna i huden fylligare, varpå huden slätas ut. 

Vidare innehåller Exuviance Overnight Transformation Complex också tre vitaminer som är välkända och effektiva antioxidanter: vitamin A, E och C. Med hjälp av de här vitaminerna får du ett effektivt skydd mot yttre faktorer såsom luftföroreningar, torr inomhusluft eller strålning från datorskärmar. 

Andra nyckelingredienser är lipider och olika typer av växtextrakt som fungerar som fuktgivare och som samtidigt är väldigt näringsrika. 

Trots att krämen är väldigt riklig täpper den absolut inte igen porerna och det finns ingen risk för att du drabbas av akne eller pormaskar av krämen. Den absorberas snabbt av huden och bildar en slät, fräsch hudkvalitet efter sig och den blir inte kladdig, trots att du använder en större mängd av krämen.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Anledningen till att vi tog med Exuviance Overnight Transformation Complex var för att vi ville tipsa våra läsare om en lyxig nattkräm som återställer huden och som skonsamt vårdar huden med en syra. PHA-syra är effektivt men mycket mer skonsam än andra mer potenta typer av syror. Du får en mild men intensivt exfolierande och vårdande produkt som verkar hela natten.  

Utöver det innehåller ansiktskrämen dessutom A, C och E som alla är vitaminer som är populära i hudvård och anses effektiva. 

Det är helt enkelt en formula som effektivt vårdar huden och som i de allra flesta fall passar både torr och känslig hy. Vi vill avsluta med att påminna läsaren om att det alltid är viktigt att kombinera alla typer av syror med en dagkräm som innehåller solskyddsfaktor.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Alla som vill ha en ansiktskräm med anti age-verkan
 • De som har för känslig hy för att använda AHA- och BHA-syra
 • De som vill komplettera nattkrämen med serum och retinolprodukter från samma märke

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med lipider
 • Skonsammare än krämer med AHA- eller BHA-syra
 • Passar alla åldrar

4. Maria Åkerberg Face Lotion More 🏆 – Bästa ekologiska ansiktskrämen 🏆 – Bästa ekologiska ansiktskrämen för mogen hy

Maria Åkerberg Face Lotion More är en prisvinnande ansiktskräm från det ekologiska märket Maria Åkerberg. Precis som namnet More antyder är det här en riklig ansiktskräm som boostar huden med en cocktail av ett flertal naturliga ämnen som stimulerar cellförnyelse och motverkar hudens åldrande. 

Maria Åkerberg Face Lotion More är avsedd att användas på mogen hy. Men den passar också hud som behöver återhämtning av olika anledningar, alternativt är väldigt torr. Maria Åkerberg Face Lotion More har en mängd spännande, naturliga ingredienser som bidrar till att huden kan reparera sig och få ny elasticitet och spänst.

Rödklöver är en av nyckelingredienserna. I rödklövern finns ett ämne som heter isoflavoner som bidrar till att ge huden mer elasticitet och som återställer fuktbalansen. Face Lotion More innehåller också vårdande, eteriska oljor av bergamott, ros och patchouli. Även dessa naturliga ingredienser återfuktar och ger elasticitet. 

Här är en produkt som passar dem som är intresserade av så kallad ren hudvård, det vill säga ansiktskrämer utan artificiella ämnen och kemiska tillsatser. Maria Åkerberg är numera ett väletablerat, svenskt varumärke och populärt hos många som gillar naturlig och ekologisk hudvård.

🔎 Därför valdes Maria Åkerberg Face Lotion More

Precis som våra ovanstående produkter har även den här nyckelingredienser som kan vara väldigt effektiva för att återställa och regenerera huden.

Maria Åkerberg Face Lotion More skiljer sig en del från de andra produkterna, eftersom den går under kategorierna ekologisk och naturlig hudvård. Det är alltså en produkt som passar personer som gillar den typen av hudvård, men passar förstås även alla dem som vill ha en riktigt riklig och närande kräm för mogen hud rent generellt.

Vi vill dock poängtera att det här knappast är en kräm för den som har eksem och allergier, eftersom den innehåller eteriska oljor som mycket känslig hud kan reagera på. Då kan läsaren istället titta på Maria Åkerbergs mer skonsamma och vårdande krämer för känslig hy.

💄 Vem passar Maria Åkerberg Face Lotion More för?

 • De som gillar ekologisk hudvård
 • Alla som vill ha produkter med naturligt innehåll
 • Personer med torr och mogen hud

💎 Utmärkande egenskaper för Maria Åkerberg Face Lotion More

 • Innehåller naturliga extrakt från rödklöver och bergamott
 • Mycket riklig och vårdande
 • Passar som både natt- och dagkräm för personer med torr hud

🎬 Demonstration av Maria Åkerberg Face Lotion More

5. Verso Daily Glow 🏆 – Bästa ansiktskrämen med retinol

Med vetenskapen som utgångspunkt gör Verso högkvalitativa produkter med lågt antal ingredienser. Företaget tar inga genvägar i arbetet med att utveckla produkter som uppfyller detta krav. Produkterna innehåller retinol 8, vilket är ett A-vitaminderivat som är åtta gånger så effektivt, har mycket mindre påverkan på huden och är helt enkelt mer skonsamt.

Verso är ett intressant varumärke som använder sig av väldokumenterade ingredienser, samtidigt som de också strävar efter att produkterna ska vara så enkelt sammansatta som möjligt och ingredienslistan så kort som det går. I den spännande krämen Verso Daily Glow finns en otroligt effektiv kombination av vitamin B3, även känt som niacinamid, samt vitamin C och hyaluronsyra. 

Alla de här tre ingredienserna har dokumenterad effekt på hudens spänst och lyster och kan efter en längre tids användning också bidra till att minska fina linjer och rynkor i ansiktet.  

Retinol 8 är ingen vanlig typ av retinol, utan en form av ämnet som är väldigt effektivt, samtidigt som den är skonsam mot huden. Det är dock viktigt att du alltid kombinerar retinolprodukter med en solskyddsfaktor, även om den här typen av retinol påverkar huden i mindre utsträckning än den klassiska varianten. Men faktum är att retinol alltid gör huden tunnare och därmed också känsligare för solen. 

Niacinamid, eller vitamin B3, är ett annat ämne som har dokumenterad effekt på hudens spänst och som också binder fukt effektivt. Vitaminet är allmänt känt som en av de vitaminer som ger huden spänst och lyster och niacinamid hittas ofta i olika typer av hudvårdsprodukter, särskilt dem av de mer exklusiva slaget.  

Här skulle nog de flesta av oss vara nöjda med innehållet men Verso stannar inte där, för ansiktskrämen innehåller också hyaluronsyra. Det är ett kroppseget ämne som lägger sig mellan hudfibrerna och ger en utfyllande  effekt.

Hyaluronsyra kan binda fukt flera hundra gånger sin egen vikt och kan på grund av sin svällande verkan minska rynkor i ansiktet. Men inte minst är den också en riktig fuktbomb. Den vårdar och återfuktar alltså intensivt samtidigt som den har en naturlig “botox-effekt”. Kort och gott är det här en riktigt avancerad coctail för den som vill ha en ansiktskräm innehållande retinol med extra allt.

🔎 Därför valdes Verso Daily Glow

Verso Daily Glow har vi valt ut till den bästa retinolkrämen i det här testet och vi har faktiskt inte kunnat hitta en annan kräm med retinol som levererar så mycket som den här. Den innehåller inte bara superingrediensen retinol 8, utan också tre andra ingredienser som har bevisad effekt på hudens spänst och förmåga att binda fukt.

Det här är helt enkelt den perfekta krämen för dig som vill ha en produkt med retinol som föryngrar, fräschar upp och ger huden spänst. Och med tanke på vad ansiktskrämer i den här kategorin kan kosta är den dessutom otroligt prisvärd. Krämen innehåller också mica-mineral, vilket ger huden omedelbar lyster och glow. En riktigt superkräm med andra ord!

💄 Vem passar Verso Daily Glow för?

 • De som vill ha den mest effektiva formen av retinol
 • Alla som vill ha en retinolkräm som ger lyster (micamineral)
 • De som vill ha flera boostande ingredienser i en och samma kräm

💎 Utmärkande egenskaper för Verso Daily Glow

 • Innehåller förutom retinol 8 även niacinamid, vitamin C och hyaluronsyra
 • Ger extra glow tack vare mica-mineral
 • Svensktillverkad

🎬 Demonstration av Verso Daily Glow

6. Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 🏆 – Bästa ansiktskrämen med spf 🏆 – Bästa ansiktskrämen med solskydd 🏆 – Bästa ansiktskrämen för kombinerad hy 🏆 – Bästa ansiktskrämen på sommaren

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 är en otroligt exklusiv ansiktskräm där du får en solskyddsfaktor på hela SPF 40, samtidigt som den också har en milt exfolierande verkan vilket gör att krämens andra näringsämnen kan tränga djupare ner i huden och ge en förbättrad effekt på hudtonen och minska pigment- och åldersfläckar. 

Solskyddsfaktorns uppgift här är att bibehålla resultaten och förhindra nya pigmentfläckar att uppstå. Allt som oftast är det nämligen solljuset som är boven i dramat när det gäller pigmentfläckar. Även åldrande hud eller specifika hormonella eller medicinska tillstånd kan ge mörkare hudpartier. 

Solande i kombination med åldrande hud kan ge pigmentfläckar som är mycket mörka och som tar länge att få bort. Därför är det bra att förebygga dessa så långt det är möjligt så fort du märker att de uppstår på huden. Men med konsekvent och långsiktigt användande av krämer som Sheer Refining Fluid SPF 40, så går det faktiskt att få bra resultat. 

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 passar också kombinationshy och fet hy, vilket är tämligen ovanligt med en kräm som har så hög solskyddsfaktor som det här. Krämer av det här slaget har ofta en sammansättning som kan göra problemen värre. Men så är alltså inte fallet med den här krämen. Det är faktiskt tvärtom!

Samtidigt som den balanserar talgproduktionen, fungerar den som en lätt dagkräm som återfuktar rikligt och kan ha en minimerande effekt på pigmentfläckar, fina linjer och rynkor. Den mattar ner huden något vilket gör att den dämpar de blanka partierna i en kombinationshy. 

Ett annat stort plus med den här krämen är också att den är oparfymerad och lämplig för personer med känslig hy. Även den här kategorin användare kan ha svårt att hitta bra ansiktskrämer med solskyddsfaktor, eftersom de ofta innehåller potenta och allergiframkallande ämnen.  

Exuviance är ett varumärke som tillverkar ansiktskrämer ur ett vetenskapligt perspektiv och alla produkter är dermatologiskt testade.

🔎 Därför valdes Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40

Låt oss för att sammanfatta det här på ett enkelt sätt: Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 är en kräm som fungerar som en vårdande och milt exfolierande kräm som jämnar ut pigmenteringar och bidrar till lyster och fräschör.

Den är perfekt på sommaren för den som vill ha ett effektivt solskydd och eftersom den har en SPF på hela 40 fungerar den utmärkt som solskydd i ansiktet när du är på stranden eller åker på solsemester vintertid. 

Det är också en ansiktskräm som personer med kombinationshy och fet hy kan använda, alltså den kategori köpare som har svårt att hitta ansiktskrämer med solskydd med hög solskyddsfaktor, eftersom den här typen av krämer ofta lägger sig som en tjock hinna på huden.

Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 passar också många med känslig hy och har du svårt att hitta ansiktskräm med solskydd som inte orsakar hudirritationer och rodnad, ska du definitivt testa den här!

💄 Vem passar Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 för?

 • Personer med fet och kombinationshy som vill ha en kräm med hög SPF
 • De som har känslig hud eller har atopisk eksem
 • De som vill ha en kräm med hög SPF som samtidigt har anti-age effekt

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40

 • Dermatologisk testad
 • SPF-kräm som passar dem med känslig hy
 • Minimerar och förebygger pigmentfläckar

7. Cicamed Scar Treatment 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot akne 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot eksem

Du som är drabbad av acneinfektioner har också med största sannolikhet ärr i huden på grund av det. I det fallet kan du också få bra resultat med Cicamed Scar Treatment. Den aktiva ingrediensen är silikon som enligt tillverkaren är särskilt effektivt på ärr och hud i behov av läkning. 

Krämen bildar en extra, skyddande hinna på huden som gör att de andra aktiva ingredienserna kan verka på ett effektivt sätt. Inom medicinen har silkon använts för sårläkning i decennier och är en vedertagen vårdmetod. 

Cicamed Scar Treatment ger alltså möjlighet för alla som behöver, att använda silikonkräm på ett säkert sätt för att läka ärr och få dem att bli mindre synliga. 

Cicamed Scar Treatment ska inte appliceras på öppna sår men de får däremot fortfarande vara aktiva och inte helt läkta. Då gör krämen bäst nytta. Du kan använda den som punktbehandling eller på större hudområden. Använder du krämen morgon och kväll under längre perioder på upp till två månader har du mycket goda möjligheter att få ett bra resultat. 

Cicamed är ett verkligt intressant varumärke på den svenska marknaden. Det är framtaget av skönhetskliniken Proforma i Stockholm som utför kosmetiska ingrepp av olika slag.  

De har i och med Cicamed utvecklat sina egna hudvårdsprodukter som de använder i läkningsprocessen efter sina behandlingar och resultaten har varit så positiva att varumärket vuxit sig större, även utanför deras egen verksamhet.

🔎 Därför valdes Cicamed Scar Treatment

Den här krämen har vi valt ut till alla dem som lider av den ärrbildning som kan uppstå i samband med acneinfektioner. Den passar också personer med eksem av olika slag och som vill behandla huden i samma syfte. Krämen är utvecklad av kirurger och andra experter inom området och för den som är drabbad av mycket acne med ärrbildning kan den här krämen definitivt vara värda att prova.

Cicamed är ett svenskt varumärke och har förstås alla märkningar som krävs för att den ska vara godkänd i Sverige och inom EU. Dessutom satsar Cicamed på ett naturligt och ekologiskt innehåll och krämens ingredienser är noggrant utvalda och utan onödiga tillsatser och konserveringsmedel.

💄 Vem passar Cicamed Scar Treatment för?

 • De som har ärr efter acneinflammationer eller eksem
 • Alla som vill ha en vårdande kräm för brännskador
 • De som genomgått kejsarsnitt och vill vårda ärret noggrant

💎 Utmärkande egenskaper för Cicamed Scar Treatment

 • Med silikonmolekyler
 • Innehåller vitamin E
 • Intensivt mjukgörande

8. Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot rosacea

Är du drabbad av rosacea eller har känslig och lättirriterad hud överlag? Då kan definitivt Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream vara ett alternativ för dig. Det här är en en kräm som innehåller en särskild fröolja kallad CBD-olja och som är utvunnen ur hampa. Den lindrar och lugnar rodnad och stressad hud och bidrar till att minska inflammationstillståndet i huden. 

Krämen innehåller aktiva ceramider som bidrar till att hjälpa huden bygga upp sin egen skyddsbarriär igen. En annan spännande ingrediens är kolloidalt havremjöl som ger effektiv men skonsam återfuktning, utan artificiella ämnen. Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream innehåller också probiotika, det vill säga goda bakterier som bidrar till hundens egen läkningsprocess och balans. 

Krämen har en avsvalkande och nedkylande effekt och har du behov av att intensifiera den funktionen är det bara att förvara ansiktskrämen i kylskåpet. Då får du en ännu mer kylande effekt på huden. 

Trots att Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream är intensivt vårdande och stärker hudbarriären effektivt absorberas den snabbt i huden och är lätt återfuktande. Användaren behöver inte oroa sig för att den skulle lämna en fet hinna efter sig. Även om den vårdar huden är den en ansiktskräm som du kan använda som dagkräm och den passar utmärkt att ha som bas för dagens sminkning.

🔎 Därför valdes Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream

I det här stora, omfattande testet vill vi verkligen anstränga oss för att täcka så olika typer av behov som möjligt. I kategorin ansiktskrämer mot rosacea och känslig hud är den här en given vinnare och kan ge både lindring av symptom och samtidigt även vara en vårdande hudvårdsprodukt generellt.  

Kvaliteten på Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream gör att den fungerar utmärkt som en vanlig dagkräm i de allra flesta sammanhang. CBD-olja eller hampafröolja har blivit väldigt omtalad på senare år och den som vill prova på hudvård med ämnet har en bra produkt här.

Om du gillar Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream och verkligen tycker att krämen gör nytta för din hud, kan du komplettera krämen med både nattkräm och skonsam ansiktstvätt. Dr. Brandt har många produkter som är väldigt intressanta och kan vara mycket bra för dig som har känslig hud på något sätt.

💄 Vem passar Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream för?

 • Personer med rosacea eller andra hudåkommor i samma kategori
 • Alla som vill ha en avsvalkande känsla av ansiktskrämen
 • De som är intresserade av CBD-hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream

 • Svalkande 
 • Med CBD-olja
 • Innehåller kolloidalt silver

9. Jabushe Original Cream 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot pigmentfläckar

Jabushe Original Cream Innehåller tillverkarens patenterade formula vid namn QAL-100.  Det är en kombination av liponsyra, acetyl-l-carnitine och Q10. Den här sammansättningen av ingredienser gör att krämen har en sammandragande effekt på stora porer och även en uppstramande verkan på huden överlag. QAL-100 kan även ha en gynnsam effekt på pigmentfläckar och minska dem. 

Jabushe Original Cream har en sammansättning som gör den lämplig för både fet och torr hy. Den fungerar både som natt- och dagkräm och är bra att använda som kur på det sättet. Då får ingredienserna verka dygnet runt och bli än mer effektiva. 

Andra intressanta ingredienser som Jabushe Original Cream innehåller är a-vitamin. Det är som bekant för de flesta hudvårdsintresserade ett mycket effektivt vitamin som ofta används i anti-age produkter eller för dem som vill ha en kräm med åtstramande verkan. 

Jabushe Original Cream innehåller också hyaluronsyra som är en naturlig sockermolekyl som effektivt bidrar till återfuktning och att ge huden ett fylligare och spänstigare utseende.  De kan svälla flera hundra gånger sin egen vikt och lägger sig mellan med hudens fibrer och får på så sätt en utfyllande effekt. 

Krämen har alltså många användningsområden och fungerar inte bara mot förstorade porer utan även mot pigmentfläckar och ojämn hud.

🔎 Därför valdes Jabushe Original Cream

Jabushe är ett väletablerat och känt varumärke för den som vill ha hudvård som är funktionell och har specifika syften. De har en rad intressanta produkter i sitt sortiment och Jabushe Original Cream är den vi rekommenderar för alla som har pigmentfläckar som de vill få hjälp med att åtgärda. 

Fördelen med den här krämen är dessutom att den innehåller många andra vårdande ämnen som gör att huden får en riktigt bra boost och föryngring på köpet.

💄 Vem passar Jabushe Original Cream för?

 • Personer som vill minska synliga pigmentfläckar
 • Alla som vill ha en skonsam anti age-kräm
 • De som vill ha en ansiktskräm som ger lyster

💎 Utmärkande egenskaper för Jabushe Original Cream

 • Med patenterat innehåll
 • Med A-vitamin
 • Innehåller hyaluronsyra

10. Clarins Beauty Flash Balm 🏆 – Bästa ansiktskrämen mot porer

Clarins Beauty Flash Balm är en hybridkräm som kan sägas vara en kombination av ansiktskräm och serum. Av förekommen anledning kallas den “askungekräm” eftersom den fräschar upp hudens lyster och ger en mjukare och piggare fräschör till huden med en gång. Den kan också användas som ett alternativ till krämen här ovan, Jabushe Original Cream , om du har stora porer.

Den är perfekt för personer som har en fet t-zon, alltså panna, näsa och haka. Krämen mattar ner huden och ger en uppstramande känsla och porerna dras samman. Har du fet hy med stora porer kan du använda den som en dagkräm, men har du bara problem med vissa områden i ansiktet kan du använda krämen endast där. Clarins Beauty Flash Balm kan användas som en dagkräm varje dag eller som en kur. 

Den passar även som en omedelbar uppfräschning om du exempelvis har sovit för lite eller om du kommer hem efter en lång flygresa och vill se piggare ut, trots jetlag.  

Clarins Beauty Flash Balm harn en väldigt spännande ingredienslista. En av de tongivande, naturliga ingredienserna som ingår i trollhassel. Det är en klassisk ingrediens i anti-age och har en uppstramande och utslätande verkan på huden. Olivextrakt bidrar med en mängd nyttiga fettsyror och inte minst vitamin E. 

Algextrakt är numera välkänd för sin exceptionella näringstäthet och i alger hittar du i stort sett hela spektrat av vitaminer, plus aminosyror och spårämnen. Algextrakt ger helt enkelt huden en fantastisk näringsboost utan att göra den fet eller täppa till porerna. 

Många användare tycker att appliceringen är lite speciell och det kan vara värt att nämna att resultatet blir bättre om produkten får sjunka in i huden snarare än masseras in.

🔎 Därför valdes Clarins Beauty Flash Balm

För personer med fet hy ger Clarins Beauty Flash Balm omgående hjälp med att fräscha upp huden, matta ner, återfukta och göra att porerna ser omedelbart mindre ut. Ansiktskrämen är multifunktionell och har flera funktioner.

Clarins Beauty Flash Balm har ett flertal naturliga och mycket effektiva ingredienser som gör att den också är en kräm som är skonsam för huden. Personer med fet hy och stora porer kan använda den som en ansiktskräm morgon och kväll och den kan också kan användas som en primer under sminkningen.

Den som använder krämen under en längre period som exempelvis två månader eller mer har möjlighet att få synligt minskade rynkor.

💄 Vem passar Clarins Beauty Flash Balm för?

 • Personer med fet hy och stora porer
 • De med t-zon som det är svårt att hitta produkter till
 • Alla som vill ha en snabb uppfräschning när huden är trött och sliten

💎 Utmärkande egenskaper för Clarins Beauty Flash Balm

 • Med trollhassel och algextrakt
 • Passar både som serum och kräm
 • Innehåller hyaluronsyra

🎬 Demonstration av Clarins Beauty Flash Balm

11. Filorga Time-Filler Night 🏆 – Bästa ansiktskrämen på vintern

Filorga Time-Filler Night är en riklig nattkräm som ger huden extra näring under nattens vila.  Tack vare det mycket rikliga innehållet är det en bra ansiktskräm att använda vintertid när huden är extra utsatt för kalla vindar och torr luft. Kombinationen av rapsolja och bomullsgräs ger en en riktig näringsbomb och underlättar för huden att återställa sig och få ny fräschör. 

Filorga Time-Filler Night innehåller också hyaluronsyra som har en slags filler-effekt, eftersom den binder fukt och fyller upp mellan hudens fibrer. Torrhetsrynkor minimeras och slapp och hängande hud får ny fräschör. Faktum är att tillverkaren hävdar att krämen har en botox effekt. 

Filorga Time-Filler Night innehåller också den skonsamma syran PHA som ger en mild, kemisk peeling som gör att de andra ingredienserna kan tränga ner ännu mer på djupet. 

En trevlig detalj med krämen är att sammansättningen är sådan att den passar de flesta hudtyper, utom kanske de allra mest feta varianterna. Men från lätt fet till torr hud är krämen väl anpassad och är en perfekt produkt att avsluta dagen med, efter ansiktstvätten. 

Det är kort och gott en ansiktskräm som har komponerats för att ge lyxig hudvård till dem som behöver en extra boost på vintern när minusgrader och kalla vindar sliter hårt på hudens hälsa.

🔎 Därför valdes Filorga Time-Filler Night

Många tänker på använda extra solskydd och ge näringsrik hudvård till huden under sommarmånaderna för att att skydda och stärka huden mot de skadliga UV-strålarna och badvatten som kan vara antingen salt eller klorhaltigt. Men faktum är att även vintertid slits huden väldigt mycket och det är det många som förbiser.

Huden blir på grund av de yttre faktorerna ofta torrare på vintern och det kan krävas en riklig och närande ansiktskräm som skyddar oss dagtid. Men du behöver också tänka på att ha en riktigt näringsrik nattkräm som återställer och boostar huden medan den är i vila. Till det kan vi varmt rekommendera Filorga Time-Filler Night.

💄 Vem passar Filorga Time-Filler Night för?

 • Alla som vill ha en riklig nattkräm för vintern
 • De som vill minska rynkor och minskning av elasticitet i huden 
 • Alla som vill ha en kräm som exfolierar skonsamt

💎 Utmärkande egenskaper för Filorga Time-Filler Night

 • Med PHA-syra
 • Innehåller hyaluronsyra
 • Med filler-effekt

🎬 Demonstration av Filorga Time-Filler Night

12. CeraVe Moisturizing Lotion 🏆 – Bästa ansiktskrämen för ungdom

Personer som är under 20 och har en ung hud utan hudåkommor eller atopiska eksem är en enkel, återfuktande lotion med snabbt absorberande näringsämnen det allra bästa.

I den här åldern är det ingen idé att lägga ner en massa pengar på avancerade krämer och serum, eftersom det sliter på huden i onödan och den har en förmåga att på egen hand producera de nyttiga ämnen den behöver. 

Här kommer krämen CeraVe Moisturising Lotion in i bilden. Det är en produkt som verkligen prisvärd hudvård för både ansikte och kropp till personer mellan 15-20. Den är parfymfri och passar därför de flesta och mjukgör skonsamt, tack vare sitt högkvalitativa innehåll. 

Nyckelingredienserna i CeraVe Moisturising Lotion är ceramider och hyaluronsyra. Ingredienserna avges successivt och den är verksam i upp till 24 timmar. CeraVe Moisturising Lotion hjälper till att bibehålla fukten i huden och hyaluronsyran fyller dessutom ut och fräschar upp huden när den penetrerat hudlagret. 

Den passar de flesta hudtyper bra och kan användas som nattkräm, men fungerar också utmärkt som bas under sminket. Som du säkert noterar här är det en otroligt bra allround-kräm för alla som vill börja använda en mjukgörande kräm för ansikte och kropp.

🔎 Därför valdes CeraVe Moisturising Lotion

För en person som blivit så pass gammal, kanske i sena tonåren, att hen känner att det är dags att börja använda en återfuktande kräm är CeraVe Moisturising Lotion en jättebra produkt.  

Den innehåller en enkel sammansättning och har effektiva ingredienser som hyaluronsyra och ceramider, vilket är både skonsamt för huden men återfuktar och vårdar den även samtidigt. 

Krämen säljs i en stor flaska och du får verkligen mycket för pengarna. Flaskan har pumpkork, vilket gör att den är hygienisk att använda och det är lätt att få ut lagom mängd kräm i handen.

💄 Vem passar CeraVe Moisturising Lotion för?

 • Alla från puberteten och uppåt
 • Både de som har fet hy och de som är mer torra
 • Alla som vill ha en mycket prisvärd ansiktskräm

💎 Utmärkande egenskaper för CeraVe Moisturising Lotion

 • Med ceramider 
 • Innehåller hyaluronsyra
 • Utmärkt allround-kräm

🎬 Demonstration av CeraVe Moisturising Lotion

12. Dermalogica Intensive Moisture Balance 🏆 – Bästa ansiktskrämen utan parabener 🏆 – Bästa veganska ansiktskrämen

Dermalogica är ett väldigt intressant varumärke som kombinerar högkvalitativa och patenterade ingredienser med fokus på personer med hudproblem eller den som helt enkelt inte vill ha en massa onödiga ingredienser i sina produkter. Valet av innehåll är baserat på forskning och vetenskaplig grund. 

Men inte minst så är alla deras produkter veganska och innehåller alltså därmed inga animaliska ingredienser överhuvudtaget. 

I den här krämen är den tongivande ingrediensen något som Dermalogica kallar för BioReplenish Complex. Det är en sammansättning med ämnen som förstärker hudens egen skyddsbarriär och förbättrar hudstrukturen. I krämen ingår också antioxidanter i form av vitaminer som bidrar med både återfuktning och skydd mot skadliga, fria radikaler. 

Dermalogica Intensive Moisture Balance passar normal till torr hud särskilt bra och även personer med mogen hy kan uppleva att krämen fungerar bra för deras hudtyp. Eftersom alla Dermalogicas produkter är oparfymerade passar de också personer med känslig hud. 

Dermalogica Intensive Moisture Balance har ett flertal, spännande ingredienser, däribland probiotiskt algextrakt som bidrar till att stimulera och skydda hudens egen och naturliga bakterieflora. 

Krämen innehåller också röd solhatt, tigerört och aloe vera. Alla dessa tre tillför fukt och bidrar framförallt till att huden bibehåller fukten på ett effektivt sätt. Till det kommer även att den återfuktar och dessutom fyller ut fina linjer och rynkor. 

Det här är så mycket mer än bara en vegansk ansiktskräm. Det är en oerhört spännande produkt som innehåller noggrant utvalda och högkvalitativa ingredienser.

🔎 Därför valdes Dermalogica Intensive Moisture Balance

Eftersom vi vill ha en ansiktskräm som är uttalat vegansk var Dermalogica Intensive Moisture Balance helt enkelt det perfekta valet. I deras sortiment är det heller inte bara Dermalogica Intensive Moisture Balance som är vegansk utan hela deras sortiment är helt plantbaserat.

Till det kommer det faktum att krämerna är dermatologiskt testade och passar ofta allergiker och personer med känslig hy väldigt bra.

💄 Vem passar Dermalogica Intensive Moisture Balance för?

 • De som vill ha en vegansk hudvårdsserie
 • Person med känslig hy
 • Alla som vill ha oparfymerad ansiktskräm

💎 Utmärkande egenskaper för Dermalogica Intensive Moisture Balance

 • Med naturliga och återfuktande ingredienser som solhatt och aloe vera
 • Med algextrakt
 • Ett flertal vitaminer med antioxidanteffekt

🎬 Demonstration av Dermalogica Intensive Moisture Balance

Vad ska jag tänka på när jag köper en ansiktskräm?

Som inledningsvis nämndes är det viktigt att känna till vilken hudtyp du har innan du köper en ansiktskräm. Att matcha kräm med rätt hudtyp ger mycket bättre resultat, medan en felaktig matchning kan göra huden sämre. 

Personer med normal hy slarvar ibland med valet av krämer, eftersom huden då oftast är tålig och klarar av det mesta utan att påverkas negativt. 

Men i förlängningen är det inte bra för huden och kan bidra till att den åldras snabbare. Så att ha en väl anpassad ansiktskräm är därför viktigt, även om du är en av de lyckligt lottade som har välbalanserad hy. De med känslig, fet eller torr hy är i normalfallet noggrannare med sina val. 

Hur länge dröjer det innan jag ser resultat av en ansiktskräm?

Om du väljer en ansiktskräm som är återfuktande och som gör att din hud generellt mår bra kommer du att märka ganska snabbt vilken effekt krämen har på huden. Återfuktning är något som du kan notera ganska omgående genom att huden känns fräsch, spänstig och mjuk efter applicering av krämen. 

Om du däremot söker en ansiktskräm med ett specifikt vårdande syfte, till exempel inom anti-age eller för att minska pigmentfläckar, måste du ha tålamod och prova ut krämen i flera veckor innan du kan veta om den är effektiv eller inte. 

När det gäller ansiktskrämer får du visserligen ofta vad du betalar för men kom också ihåg att det finns riktiga pärlor även i budget- och mellanprissegmentet. Exempelvis är vår vinnare i det här testet en sådan kräm. Den passar personer med känslig hy och är otroligt återfuktande och vissa kan till och med använda den som nattkräm. Samtidigt kostar den under hundralappen och är därmed otroligt prisvärd. 

Vill du läsa på ännu mer om hudvård och fördjupa dig i ämnet på allvar? Missa då inte våra stora guider om ansikts- och hudvård: 

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av ansiktskrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals