Bästa Ansiktskrämen för Blandhy (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

För dig som letar en ansiktskräm för blandhy har vi valt ut tre krämer som är perfekta för den som har problem att hitta en passande hudvård på grund av att huden är obalanserad och har varierande behov av återfuktning i olika delar av ansiktet. Nedan hittar du detaljerad information om vad det är som gör de här produkterna så effektiva och varför vi rekommenderar dem. 

Efter många timmars efterforskningar och research på nätet har vi kommit fram till Exuviance Overnight Transformation Complex är den allra bästa krämen för personer med blandhy. Den exfolierar skonsamt tack vare sitt innehåll av PHA-syra och är dessutom icke-komedogen.

En bra ansiktskräm för blandhy behöver ha en formula som klarar av både torr och fet hy. Det här är utmanande egenskaper för tillverkarna men som tur är finns det flera varumärken som har lyckats ta fram hudvård som är effektiv på blandhy. En bra ansiktskräm för blandhy bör exempelvis ha:

 • Icke-komedogen formula
 • Närande ingredienser utan att vara fet
 • Lugnande effekt på torra hudpartier
 • Skonsamma doftämnen eller vara oparfymerad
 • Svensk innehållsförteckning
 • Detaljerad ingredienslista
 • Få eller inga artificiella ämnen och konserveringsmedel
 • Formula som kan användas under smink

🏆 Bästa Ansiktskrämerna för Blandhy 2024

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa ansiktskrämen för blandhy

För personer med blandhy som har både torra och feta partier i ansiktet behövs en ansiktskräm som balanserar huden och som kan verka på de olika problemområden som då finns i huden. Nattkrämen Overnight Transformation Complex är en skonsam kräm som är perfekt för personer med blandhy som är svår att balansera och drabbas av både torr och fnasig hy, akneutbrott eller kvisslor.

Exuviance är ett företag med en speciell typ av hudvård: de producerar nämligen alla sina krämer med syror som bas. I nattkrämen Exuviance Overnight Transformation Complex Finns PHA-syra, vilket är den skonsammaste varianten av syror och ett ämne som ofta kan användas av personer som är överkänsliga mot syror. PHA-syra har i grunden samma funktion som AHA-syra, men är alltså mycket skonsammare mot huden. 

PHA-syra återfuktar och balanserar huden och är därför perfekt för blandhy. Den exfolierar också huden skonsamt, vilket innebär att den avlägsnar döda hudceller, vilket resulterar i att krämens andra aktiva ämnen kan tränga ner på djupet och verka extra effektivt där. Men vilka andra ämnen är det då som gör Exuviance Overnight Transformation Complex så effektiv?

En annan tongivande ingrediens i ansiktskrämen från Exuviance är vitamin C. Det är ett vitamin som kroppen inte kan producera på egen hand och det behöver vi alltså tillföra kroppen och huden på olika sätt för att den ska kunna tillgodogöra sig vitaminet. Vitamin C är en exceptionellt kraftfull antioxidant och skyddar huden mot en stor bredd av yttre faktorer som kan skada huden. 

Det här kan vara allt från smutsiga partiklar i luften, torr inomhusluft, solens skadliga strålar och strålning från dataskärmar, som så många av oss utsätts för flera timmar om dagen. 

Men c-vitamin har fler funktioner och också en cellförnyande effekt, vilket ger en jämnare hudton med mer lyster.  Så c-vitamin är förutom sina antioxidativa effekter även perfekta för pigmentfläckar, acne och ärr. 

Andra klassiska hudvitaminer som Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller är vitamin A och E. Även dessa båda är kraftfulla antioxidanter, men har också mjukgörande och vårdande egenskaper som stärker elasticiteten och gör huden mer spänstig och ökar hudens egen förmåga att binda fukt. 

Ytterligare en mycket intressant ingrediens som Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller är lipider. Lipider är ett hudeget ämne som finns naturligt i våra cellmembran och som skyddar vår hud på ett effektivt sätt. 

Brist på lipider i huden försvagar den och en bra balans av lipider i huden är en förutsättning för att den ska vara frisk och stark och inte drabbas av obalanser. En hud med för lite lipider blir torr och fnasig och drabbas lätt av eksem och kan överlag bli väldigt känslig. 

Ansiktskrämen från Exuviance innehåller också klassiska, återfuktande ingredienser som exempelvis hyaluronsyra. Med den kan huden binda fukt effektivare och hyaluronsyran ger också en fräschör och mjukhet i huden samt hjälper den att kapsla in den fukt som är mer djupgående. 

Vid sidan av hyaluronsyran finns ett flertal återfuktande växtextrakt som bidrar till att ge huden den återfuktning och näring som den behöver för att att balanseras och må bra.

Exuviance är verkligen ett banbrytande företag vars vision är att skapa effektiva produkter och extrakt, baserat på teknologi som är smått revolutionerande. Det vill vi påstå att de verkligen lyckas med eftersom deras produkter är oerhört populära bland dem som behöver funktionell hudvård för specifika syften.  

De dermatologiska forskare som upptäckte AHA-syran grundade sedermera hudvårdsmärket Exuviance och den numera världsberömda syran har blivit en av hudvårdsindustrins viktigaste ingredienser. 

Den något senare upptäckten av PHA-syra innebär att vi som kunder kan få ta del av skonsamma, exklusiva och exfolierande ansiktskrämer som Exuviance Overnight Transformation Complex. Vi gillar också skarpt att Exuviances filosofi går ut på att vi alla har olika typer av hud och det gäller allt från hudkvalitet till hudfärg och vår hudvård behöver anpassas efter det. 

Av den anledningen har Exuviance många produkter i sitt sortiment som kan kombineras på olika sätt för att kunna angripa specifika problem. Så vill du intensifiera, komplettera eller boosta den här nattkrämen på något sätt finns det gott om serum och även dagkrämer som skapar dig ett helt hudvårdsprogram som kan återställa och balansera en besvärlig blandhy.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Exuviance har verkligen förstått att hudens hälsa spelar en stor roll för vårt allmänna välbefinnande och är viktigt för vår självkänsla. Syftet med Exuviance Overnight Transformation Complex är inte bara att ge användaren en väldoftande upplevelse som mjukgör huden. 

De vill ge dig en verkligt vårdande och återuppbyggande nattkräm som balanserar din hy och gör den jämt återfuktad, samtidigt som den tar sig an problematiken i just din hy på ett effektivt sätt. 

Det är en innovativ formula som försiktigt exfolierar död och flagnande hy som skapar obalanser och som tar fram en hud där nya fräscha hudceller finns, vilket får dig att se både yngre och hälsosammare ut. Exklusiva och effektiva ingredienser såsom PHA-syra, lipider och boostande vitaminer gör den här krämen till en självklar vinnare för oss.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • De som vill ha en kräm med syra som är skonsammare än genomsnittet
 • Personer med blandhy som lätt får eksem och mycket torr hy
 • De som vill ha en ansiktskräm som kan verka över natten

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med lipider
 • Innehåller PHA-syra
 • Perfekt för blandhy

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

Den exklusiva krämen Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme är avsedd för personer med mogen hy som behöver en formula som balanserar blandhy och återfuktar de torra partierna på djupet, samtidigt som den inte täpper till porerna kille skapar acne på de fetare partierna. Det här är en icke-komedogen kräm som är helt utan olja, samtidigt som den är både närande och återfuktande.

Estée Lauder kallar krämen för multifunktionell och det kan vi verkligen skriva under på. Den har en positiv inverkan på flera olika typer av ålderstecken såsom slapp hud, rynkor, fina linjer och minskad lyster i huden. Men inte minst balanserar den huden genom sin närande och oljefria formula. 

Inte minst innehåller också Estée Lauder Revitalizing Supreme + Global Anti-Aging Cell Power Creme en solskyddsfaktor på 15 SPF. Det är alltid viktigt att skydda huden mot solens starka strålar och det här blir bara viktigare ju äldre vi blir eftersom huden då blir allt känsligare. Så låt oss titta lite mer i detalj på vad vad Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme innehåller.                                                                                                    

Till att börja med består ansiktskrämen av ett fruktextrakt som bidrar med en komprimerad och effektiv formula med mängder av vitaminer och inte minst vitamin C. Just c-vitamin är som vi redan nämnt i den här texten en otroligt viktig komponent för alla som vill ha slätare hud med mindre pigmentfläckar. C-vitamin bidrar alltså effektivt till att öka hudens lyster. 

En annan effektiv ingrediens är koffein. Just koffeinet har en väldokumenterad effekt på hudens spänst och bidrar effektivt till att öka blodcirkulationen och även cellförnyelsen i huden. Eftersom den är bra på att så att säga sätta fart på hudens aktivitet på olika sätt är den exceptionellt effektiv på att balansera hud som både är åt det fetare hållet och torr samtidigt.

Men den mest tongivande ingrediensen är Estée Lauders egen, patenterade formula som de kallar RevitaKey. Det är en oerhört intressant ingrediens som är baserad på extrakt från moringaträdet. Moringa är ett träd som är känt bland de afrikanska naturfolken för dess otroligt närande egenskaper. 

Moringaextraktet understödjer hudens egen förmåga att producera kollagen, vilket i sin tur förbättrar elasticiteten betydligt. Moringa har också lugnande och vårdande egenskaper för huden, vilket passar personer som har känslig hud som är något som de med blandhy ofta kan drabbas av på de torrare partierna.

Moringa innehåller en rad spårämnen och vitaminer såsom kalium, kalcium, vitamin C och olika typer av aminosyror och inte minst omega-3. Sammantaget gör det här formulan till en otroligt vårdande kräm som balanserar och återställer, likväl som krämen har en föryngrande effekt på mogen och åldrande hud. 

Det är helt enkelt en otroligt spännande kräm som vi kan rekommendera för alla personer med mogen hy som är obalanserad och har både torra och fnasiga partier och fetare områden i exempelvis t-zonen eller liknande.

🔎 Därför valdes Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

Moringakrämen från Estée Lauder hör självklart hemma i det här testet eftersom det är en mycket exklusiv ansiktskräm som vårdar och balanserar blandhy på ett avancerat sätt. 

Med hjälp av moringaextraktet som hudvårdsmärket själva har tagit fram och patenterat återställs huden med hjälp av extraktets närande ingredienser. För dig som har mogen blandhy är det verkligen en kräm värd att prova.

💄 Vem passar Lumene Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme för?

 • Personer över 40 som har obalanserad blandhy
 • De som vill ha ett effektivt extrakt i sin hudvård som är baserat på naturliga ingredienser
 • Alla som vill ha en anti age-ansiktskräm med solskyddsfaktor

💎 Utmärkande egenskaper för Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

 • Med patenterat moringa-extrakt
 • Innehåller cellstimulerande koffein
 • Icke-komedogen och utan olja

🎬 Demonstration av Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme

3. Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream

Alla som har obalans i hyn vet hur lätt den blir irriterad och drabbas av rodnader. För personer med blandhy är det här ett vanligt problem och är du drabbad av den klassiska t-zonen med riktigt torra kinder och ett hudparti som är fetare på haka, näsa och panna så vet du hur lätt det är att huden flagnar och blir irriterad på de torra partierna. 

Samtidigt som det är otroligt svårt att vårda huden eftersom närande produkter istället inte alls passar på de feta hudpartierna och kan till och med skapa acne. 

För den som har verkliga problem med komplicerad blandhy har vi valt att tipsa om Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream i testet. Krämen har en spännande bas av CBD-olja, ett ämne som blivit otroligt populärt i krämer för känslig hud. 

Dessutom innehåller krämen extrakt från havremjöl. Havre är en välkänd ingrediens för hudvårdsmärken som vill ha lugnande och vårdande ingredienser som kan återställa irriterad och rodnande hud. 

Krämen innehåller också probiotika, vilket tillför huden goda mikrober och avlägsnar bakterier som skadar den. Probiotika stimulerar helt enkelt de goda bakterierna i huden. 

Krämen täpper inte till porerna och har en lätt svalkande effekt. Vill du intensifiera den så rekommenderar Dr Brandt att du förvarar krämen i kylskåpet eftersom du då får en ännu mer lugnande och svalkande upplevelse av krämen.  

Den intensivt vårdande formulan i Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream stimulerar sebumproduktionen samtidigt som den håller huden återfuktad utan att täppa till porerna eller bilda en fet hinna. Visserligen innehåller krämen CBD-olja men oljan är flyktig och absorberas snabbt av huden så det är absolut ingenting du behöver oroa dig för vad gäller dina feta hudpartier.

🔎 Därför valdes Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream

De som vill ha en effektiv kräm och har den typen av blandhy som lätt drabbas av rodnader och flagnande hud kan vi varmt rekommendera Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream. CBD-olja har blivit en produkt på mångas läppar de senaste åren och används ofta mot olika typer av hudproblem.

Den här krämen har många olika effekter på huden och bidrar till mycket mer än att bara lugna och balansera den. Den stimulerar hudens egen cellförnyelse och tack vare ett rikligt innehåll av både vitaminer och probiotika bygger den upp hudens egen barriär och stärker den. 

Det gör att din hud känns spänstigare mer välbalanserad och får bättre lyster, något som personer med blandhy ofta har stort behov av i sin hudvård.

💄 Vem passar Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream för?

 • De som vill ha en svalkande ansiktskräm
 • Alla som är intresserade av aktiv CBD-hudvård
 • Personer med blandhy som lätt blir röd och irriterad

💎 Utmärkande egenskaper för Dr. Brandt Cool Biotic Prebiotic Redness Relief Cream

 • Med lugnande havreextrakt
 • Innehåller probiotika 
 • Med CBD-olja

Vad ska jag tänka på när jag köper en ansiktskräm för blandhy?

Blandhy är ofta känslig och det är en utmaning att hitta bra hudvård som både vårdar och fungerar under dagens sminkning. Det är viktigt att krämen klarar av att vårda och återställa de torrare partierna i ansiktet samtidigt som de fetare partierna inte får täppas till med en fet hinna.

Det du alltid bör kontrollera är att krämen är icke-komedogen. Det innebär att den har en formula som inte täpper till porerna och inte innehåller någon typ av oljebaserad ingrediens som orsakar detta. Det kan nämligen ställa till stor skada på dina feta hudpartier och ge både kvisslor och acne. Så det vill du naturligtvis undvika. 

Det finns gott om krämer som är rikliga och som vårdar intensivt utan att täppa till porerna, så en sådan är det viktigt att du väljer. Läs innehållsförteckningen noga och även vad företaget utlovar att krämen ska åstadkomma. 

Blandhy kan ofta vara känslig så det kan vara en fördel att undvika starka parfymer och välja en ansiktskräm som är dermatologisk testad eller till och med allergitestad. Då vet du att dina torra hudpartier blir förskonade från irriterande ämnen eftersom det är just torr hud som brukar drabbas av det. 

Håller du god koll på de här detaljerna kommer du långt och har goda chanser att få en ansiktskräm för blandhy som både vårdar och återfuktar på ett ändamålsenligt sätt.

Vill du fördjupa dig ytterligare i hudvårdens magiska värld? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av ansiktskrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals