Bästa Ansiktskrämen med Solskydd (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Att hitta en bra ansiktskräm med solskydd kan faktiskt vara något av det svåraste som finns när det gäller hudvård. Det ställer höga krav på tillverkaren vad gäller ingredienserna och vi är många som har varit med om att en kräm av den här typen lägger sig som en fet hinna över ansiktet och inte alls är behaglig att använda. 

Efter grundliga och noggranna efterforskningar har vi kommit fram Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 är den bästa ansiktskrämen med solskydd. Den ger nämligen inte bara en hög solskyddsfaktor på 40 SPF utan stimulerar också kollagenproduktionen och förebygger pigmentfläckar.

🏆 Bästa Ansiktskrämerna med Solskydd 2024

1. Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 🏆 – Bästa ansiktskrämen med solskydd

Ansiktskrämen Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 är en fantastisk dagkräm som klarar av flera saker på en och samma gång: att återfukta och förbättra hudens struktur samtidigt som den har en hög solskyddsfaktor på 40 SPF. 

Det här är verkligen ingen självklarhet eftersom just krämer med solskydd är komplicerade att tillverka och för med sig många utmaningar för producenten.

Den här typen av krämer lägger sig nämligen oftast som en hinna över huden och det kan verkligen vara en utmaning att hitta en bra kräm med SPF som känns fräsch. Men det har Exuviance verkligen lyckats med här! Krämen är framtagen för normal till fet hud och den absorberas till skillnad från många andra motsvarande krämer väldigt snabbt av huden. 

Krämen innehåller också ett patenterat ämne som Exuviance kallar för NeoGlukosaminTM  och som skonsamt exfolierar huden, vilket förbättrar strukturen på den och är till för att minska tillblivelsen av hyperpigmentering, alltså hudfläckar. 

Krämen har också en positiv inverkan på fina rynkor och linjer och kontrollerar också talgproduktionen i huden och balanserar den. Har du blank och obalanserad hy kan du alltså få hjälp med det av den här krämen. Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 är helt oparfymerad och passar alltså personer med känslig hud.

🔎 Därför valdes Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40

Ja kära läsare, var ska vi börja? Den här krämen har så otroligt många bra egenskaper, förutom att den har ett väldigt högt solskydd. Problemet med solskyddskrämer brukar vara att de snarare kan skapa obalans och helt klart ställa till oreda för hudens hälsa. Många med känslig hy reagerar lätt på krämer med solskydd på grund av att de per automatik innehåller många potenta och syntetiska ämnen. 

Personer som redan har fet hy brukar ha väldigt svåra problem att hitta en bra kräm med solskyddsfaktor, eftersom många av dem lägger sig som en fet hinna över huden och inte låter den andas. Mn så är alltså inte fallet med Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40, tvärtom!

Krämen absorberas snabbt av huden och återfuktar den på djupet så att fina linjer och rynkor kan förebyggas. Tack vare det patenterade extraktet som krämen innehåller så motverkar den hyperpigmentering och solfläckar. Krämen understödjer cellförnyelsen tack vare naturliga ingredienser och gör helt enkelt huden klarare och slätare. 

Vidare balanseras talgproduktionen och du får en matt finish istället för mer blanka partier.  Krämen innehåller ett mycket brett spektrum av solskydd som inte bara skyddar huden utan också förebygger solskador i framtiden. Krämen har många positiva recensioner på nätet och det märks verkligen att det här är en kräm som älskas av många.

💄 Vem passar Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40 för?

 • Personer med fet hy som söker en balanserande ansiktskräm med SPF 
 • De med mogen hy som vill förebygga åldersfläckar
 • Alla som vill ha en allergivänlig ansiktskräm med solskyddsfaktor

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Sheer Refining Fluid SPF 40

 • Med patenterad formula för cellförnyelse
 • Brett spektrum av solskyddsfaktor
 • Oparfymerad

2. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Som de sanna hudvårdsentusiaster vi är här på redaktionen är det ett sant nöje att se vilka utmärkta krämer med solskydd som har lanserats det senaste decenniet. Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF30 är en av dessa avancerade ansiktskrämer som har har flera intressanta egenskaper samtidigt som solskyddet är på hela 30 SPF. 

Solskyddsfaktor 30 är tillräckligt mycket för att den ska vara effektiv under de perioder när vi är väldigt utsatta för solen. Har du mycket känslig hud och vistas mycket ute i solen bör du ha en kräm med solskyddsfaktor 50, men för resten av oss fungerar 30 SPF bra. 

Precis som vår testvinnare har den här krämen också ett brett spektrum av UV-skydd och förebygger hudens åldrande och uppkomsten av rynkor. 

Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF30 passar alla hudtyper och för dem som vill ha en ansiktskräm som understödjer hudens elasticitet och gör den spänstig och slät är den ett utmärkt alternativ. Krämen är utmärkt för mogen hy men passar verkligen alla som vill ha en kräm som understödjer återfuktning och kollagenproduktionen i huden. 

Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF30  innehåller lågmolekylär hyaluronsyra som kan tränga djupare ner i huden och effektivt fylla ut rynkor. Huden får alltså inte bara solskydd utan även ny fräschör och känns fast och spänstig. Krämen är också snabbt absorberande och den alldeles utmärkt att ha under smink.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Att inkludera ansiktskrämen Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF30 var en självklarhet med tanke på kvalitet och innehåll. Eucerin Håller håller fanan högt när det gäller ingrediensernas kvalitet och för alla som är beredda att betala för det får exklusiv hudvård som verkligen ger resultat. 

Det här är en ansiktskräm med många spännande ingredienser. De viktigaste beståndsdelen här är förstås solskyddet och du får en rejäl solskyddsfaktor på 30 SPF med ett brett spektrum av solskydd. Krämen passar verkligen de flesta hudtyper, tack vare sin balanserande verkan och är framförallt effektiv för personer med mogen hy. 

Krämens innehåll stimulerar kollagenproduktionen, vilket ger huden spänst och den lågmolekylära hyaluronsyran bidrar till att ge huden lyster och fylla ut rynkor. Smörjer du in dig dagligen med krämen i ansiktet, på halsen och dekolletage har du ett effektivt solskydd och dessutom en riktig föryngringskur. Vill du boosta effekten av krämen ytterligare kan du komplettera med något av Exuviances fina serum.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 för?

 • Alla som vill ha en dagkräm med solskydd under sminket
 • Både dem med torr och fet hy
 • Personer med mogen hy

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

 • Stimulerar kollagenproduktionen
 • Oparfymerad
 • Brett spektrum av solskydd

3. Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++

Lumenes ansiktskräm är en snabbt absorberande och ultralätt produkt som förutom solskyddsfaktor på 30 SPF har rikligt återfuktande egenskaper. Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++ har fått goda recensioner, tack vare sin förmåga att snabbt absorberas av huden. 

Den har även en syrestimulerande effekt tack vare det rikliga innehållet av mineraler. Det här är den egenskap som gör att huden ser friskare och yngre ut efter en tids användning. 

Det som är spännande med kosmetikföretaget Lumene är deras val av ingredienser. De använder sig av nordiska ingredienser och här finns ämnen som fuktgivande björksav, arktiskt källvatten och som tidigare nämndes naturliga mineraler.  

Krämen innehåller också rikligt återfuktande hyaluronsyra som kapslar in i huden och ser till att spänsten bibehålls.

Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++ är en helt vegansk kräm och den är lämplig för alla hudtyper. Det du ska komma ihåg är dock att om du har fet hy krävs det endast en liten mängd av krämen för att huden ska bli mättad. Den är väl lämpad att använda under smink. 

En annan fördel med Lumenes produkter är att de är väldigt prisvärda produkter som de allra flesta har råd med.

🔎 Därför valdes Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++

För personer som vill ha effektivt solskydd och en ansiktskräm som absorberas snabbt av huden och håller den fräsch snarare än att lägga sig som en kladdig hinna rekommenderar vi Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++. 

Priset är väldigt förmånligt med tanke på vad du får för pengarna och för den som inte vill lägga ner lika mycket pengar på en ansiktskräm med solskydd som på de två produkterna innan, kan vi varmt rekommendera den här krämen. 

Lumene har dessutom ett brett vegansk sortiment och och rena produkter med högt naturligt innehåll. Det är ett väldigt intressant varumärke från vårt grannland Finland som kontinuerligt släpper nya spännande produkter och vi vill påstå att de verkligen har lyckats bra med sin ansiktskräm med hög solskyddsfaktor.

💄 Vem passar WeLumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++

 • Alla som vill ha en högkvalitativ ansiktskräm med solskydd utan att behöva betala för mycket
 • De som vill ha en vegansk kräm med solskydd
 • Kvinnor och män i alla åldrar som vill ha en ansiktskräm med solskyddsfaktor

💎 Utmärkande egenskaper för Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++

 • Innehåller naturliga ingredienser från Skandinavien
 • Snabbt absorberande
 • Utan parabener

🎬 Demonstration av Lumene Lähde Nordic Hydra Oxygenating Day Fluid SPF 30 PA +++

Tänk på det här innan du köper en ansiktskräm med solskydd

Hudvårdsindustrin är som de allra flesta vet gigantisk och att hitta produkter med specifika egenskaper kan verkligen vara en utmaning. För att du ska hitta en ansiktskräm med solskyddsfaktor som passar din hy finns det några viktiga aspekter att ta i beaktande att dessa listar vi här nedan.

Parabener eller andra konserveringsmedel

Många med känslig hy på olika sätt behöver tänka på vilka ämnen som finns i produkterna och det gäller inte minst olika typer av konserveringsmedel. Naturliga konserveringsämnen har en tendens att vara mer allergen än andra, även om de förstås har andra fördelar. Parabener är ett syntetiskt konserveringsmedel som dock är lågallergent. 

Hudtyp

Det är svårt att tillverka bra ansiktskräm med solskydd, det har nog de flesta konsumenter noterat. Produkterna lägger sig lätt som en kraftig hinna på huden och det vill vi förstås undvika, vare sig vi sminkar oss eller inte. När du väljer en ansiktskräm med solskydd är det alltid viktigt att du du läser på produkten vilken hudtyp den är avsedd för, så att du inte får helt fel produkt i onödan. 

Dermatologiskt testade krämer

Om du har väldigt känslig hy och till och med har atopiska eksem och allergier kan det vara väldigt bra att välja en helt oparfymerad ansiktskräm som är allergitestad och även dermatologiskt testad. I det här testet har vi med två stycken sådana varianter som personer med känslig hy kan använda.

Mer om hudvård?

Vill du lära dig med om hudvård och ansiktsvård så har vi skrivit många djupgående guider, några av dem hittar du här nedan.

Vanliga frågor om ansiktskrämer med solskydd

Hur hög solskyddsfaktor behöver jag i en ansiktskräm?

Minst 30 SPF.

Kan personer med acne använda solskyddskräm med solskydd?

Ja, om de är snabbt absorberande och utan fett.

Finns det ansiktskrämer med solskydd som passar för känslig hy?

Ja, det finns oparfymerade krämer med SPF.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av ansiktskrämer med solskydd:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals