Bästa Ansiktskrämen för Torr Hud (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Att vårda och återställa mycket torr hud ställer höga krav på en ansiktskräm och den bör ha ingredienser som återfuktar rikligt. I den här artikeln ska du få lära dig vad du ska tänka på när du ska välja en riktigt bra ansiktskräm för torr hy och vi har också valt ut tre riktigt bra ansiktskrämer som du kan vårda din torra hy med. 

Efter flera timmars research och grundliga efterforskningar på nätet har vi kommit fram till att Cetaphil Facial Moisturizer är den överlägset bästa ansiktskrämen om du har torr hud. Den passar personer i alla åldrar som vill ha intensiv återfuktning utan onödiga tillsatser och doftämnen.

För att en ansiktskräm verkligen ska göra jobbet för torr hy bör den ha ett antal specifika egenskaper som verkligen gör den effektiv. Här nedan listar vi några sådana viktiga komponenter som du ska titta efter i en ansiktskräm för torr hy.

 • Det ska framgå tydligt i produktbeskrivningen att den är avsedd för just torr hy
 • Torr hy är ofta känslig och därför ska den innehålla få eller inga doftämnen
 • Den ska ha ett balanserat innehåll när det gäller fett och fukt
 • Trots att den ska återfukta rikligt måste den absorberas snabbt av huden
 • Krämen ska ha en lätt konsistens och inte vara trög att applicera
 • Ekologiskt eller naturligt innehåll bör vara tydligt angivet och produkten ska då också vara certifierad
 • Svensk innehållsförteckning
 • Innehållsförteckning som är lätt att tolka så att du verkligen förstår vad den innehåller 
 • Hygienisk burk eller pumpflaska där det inte kan komma in bakterier

🏆 Bästa Ansiktskrämerna för Torr Hud 2024

1. Cetaphil Facial Moisturizer 🏆 – Bästa ansiktskrämen för torr hud

Ansiktskrämen från Cetaphil vid namn Facial Moisturizer är en rikligt återfuktande och vårdande ansiktskräm som ger känslig hud återfuktning i hudens djupare lager. För alla med torr och mycket torr hud och för dig som har problem med flagnande hud som lätt blir känslig, kan vi varmt rekommendera Cetaphil Facial Moisturizer.

Cetaphil Facial Moisturizers mest framträdande egenskap är att den är mild och skonsam mot huden och har egenskaper som gör att den kan lugna irriterad hud. Den passar alla som har normal till torr hy, även dem som har så torr hy att de är drabbade av olika typer av hudproblem.

Den höga halten fukt i krämen i kombination med att den har en väldigt liten och välbalanserad oljebas gör att den vårdar utan att lämna en fet hinna kvar. Krämen är också icke-komedogen och täpper inte till porerna. Det här är alltså en perfekt kräm för den som är drabbad av torr hud som blivit glåmig och utan lyster. Efter en tids användning kommer lystern och fräschören garanterat tillbaka.  

Krämen passar bra för torr till mycket torr hud och tack vare att den absorberas mycket snabbt av huden passar den utmärkt att ha under sminket. Komponenterna i Cetaphil Facial Moisturizer är lika enkla som effektiva. Ingredienserna i den för övrigt korta ingredienslistan är framför allt en balanserad blandning av glycerin, vitamin E och mandelolja.

Glycerin är ett av våra främsta återfuktande ämnen och används ofta i hudkrämer där återfuktning står i fokus. Vitamin E är ett klassisk hudvårdsvitamin som effektivt återuppbygger hudens spänst och kapslar in fukt. E-vitamin har också fördelen att den fungerar som en naturlig konservator.  

Den fuktbindande ingrediensen i krämen är mandelolja och den är full med fettsyror som återställer och vårdar huden och bidrar till att fukten i krämen kan upptas av huden på ett effektivt sätt.

En av de stora behållningarna med Cetaphil Facial Moisturizer är definitivt den väl genomtänkta ingredienslistan när det gäller konserveringsmedel och andra artificiella tillsatser. 

Cetaphil använder parabener som konserveringsmedel och eftersom det är en lågallergen produkt gör det att den här krämen är väl lämpad för känslig hud och även mycket lätt infekterad hud som blir fnasig och rodnande kan få färre symptom med hjälp av den här krämen. 

Cetaphil Facial Moisturizer innehåller inget aluminium eftersom det kan täppa till porerna och den har inga som helst animaliska ingredienser, såsom exempelvis bivax eller propolis. Krämen är alltså även lämpad för veganer som vill ha helt och hållet växtbaserade ingredienser. Cetaphil Facial Moisturizer är också dermatologiskt testad vilket är en god garanti för att personer med torr och känslig hud ska kunna använda krämen.

🔎 Därför valdes Cetaphil Facial Moisturizer

Cetaphil är ett hudvårdsmärke som har ett utbud av skonsamma och hudvårdande produkter som passar för känslig hy i livets alla skeden. För den som vill ha en högkvalitativ kräm som är otroligt prisvärd och inte innehåller onödiga ingredienser är Cetaphil Facial Moisturizer helt enkelt ett perfekt val. 

Trots detta är det en kräm som känns lyxig och exklusiv på grund av att resultaten är så påtagliga och att den dessutom ofta snabbt ger resultat. Personer med torr hud har inte sällan olika följdsymtom och kan drabbas av både flagnande och irriterad hud. Även för dessa åkommor är Cetaphil Facial Moisturizer ett perfekt alternativ och många får verkligen bra resultat med den här krämen. 

Eftersom Cetaphil Facial Moisturizer som säljs på våra apotek genomgår den dessutom Apoteket egen kvalitetskontroll, vilket är en extra kvalitetsstämpel på produkten.

💄 Vem passar Cetaphil Facial Moisturizer för?

 • Personer med mycket torr  hy
 • Alla som vill ha en oparfymerad ansiktskräm
 • De som vill ha en bra återfuktande kräm

💎 Utmärkande egenskaper för Cetaphil Facial Moisturizer

 • Rikligt återfuktande
 • Med mandelolja
 • Dermatologiskt testad

2. Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream

Ansiktskrämen från Filorga verkar på flera nivåer och framförallt har den en intensivt återfuktande egenskap som ger volym till huden, vilket får den att se spänstigare och jämnare ut. Dessutom innehåller krämen pigment som Filorga kallar för Photoperfector HD som som ger lyster till huden.

Många användare tycker att just det här är en utmärkt funktion som gör att den fräschar upp huden de dagar man inte vill sminka sig. Krämen innehåller vidare en peptid som minskar hudens ojämnheter och har en utslätande och utjämnande effekt, vilket bidrar till att det efterlängtade glowet uppnås i en större utsträckning.

Trots att att krämen är avsedd för torr hud är den icke-komedogen och täpper inte igen porerna. Den både återfuktar och mjukgör på ett skonsamt sätt och ger effekt både långsiktigt och kortsiktigt på fuktfattig hy. 

Så låt oss titta lite mer i detalj på de olika ingredienserna. Volymgivande och återfuktande hyaluronsyra kombineras med enzymer som skonsamt exfolierar och tar bort döda hudceller så att aktiva ämnen kan tränga djupt ner i hudlagret. I krämen ingår också någonting som de kallar för Oxygen Booster som bidrar till huden får mer lyster.  

Ett stort plus är att krämen också kan användas både som natt- och dagkräm om användaren vill. Eftersom krämen är lätt och absorberas snabbt av huden kan den också enligt företaget användas som en snabb touch up under dagen och ovanpå sminket. Det är ingenting som vi själva har provat utan något som om företaget själva hävdar att går alldeles utmärkt.

🔎 Därför valdes Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream

För den som vill ha en lyxig kräm som återfuktar och vårdar intensivt är Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream ett bra val. Deras krämer genomgår rigorösa kontroller och produktserierna är ofta hantverksmässigt tillverkade, vilket gör att krämerna periodvis endast finns i en begränsade upplagor. 

Det här är förstås otroligt intressant och något som är en stor skillnad i jämförelse med många andra företag som vill göra så stora volymer av sina produkter som möjligt för att sälja så mycket som det bara går. Filorga gör alltså precis tvärtom och satsar helt och hållet på kvalitet och vänder sig till dem som också är beredda att betala för det.

💄 Vem passar Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream för?

 • De som gärna betalar för lyxig hudvård
 • Alla som vill ha en återfuktande kräm som ger lyster
 • Köpare som gärna betalar mer än genomsnittligt för hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream

 • Icke komedogen
 • Med reflekterande pigment som ger glow
 • Innehåller L-enzym

🎬 Demonstration av Filorga Oxygen-Glow Super-Perfecting Radiance Cream

3. Dermalogica Intensive Moisture Balance

För personer med så torr hy att det verkligen är ett stort problem på olika sätt kan vi varmt rekommendera ansiktskrämen Dermalogica Intensive Moisture Balance. Det här är en kräm som återfuktar mycket intensivt och som dessutom mjukgör och återställer hudens förmåga att själv producera fukt. 

Krämen innehåller olika växtextrakt som effektivt vårdar huden och balanserar den i hudens djupare lager. Formulan stödjer hudens egen sebumproduktion, alltså det fett som porerna producerar för att hålla huden mjuk och elastisk. Men framförallt bygger alltså krämen på en intensivt återfuktande formula. 

Dermalogica är ett företag som tar fram sina krämer med strikt medicinsk och klinisk teknik och dessutom alltid strävar efter att ha så stor andel växtbaserat innehåll som möjligt. I den här krämen finns röd solhatt och tigerört som stramar upp huden, slätar ut den och gör den spänstig.  

De återfuktande ingredienserna kommer från hyaluronsyra och aloe vera som fyller ut huden och krämen kan därmed bidra till att minska rynkor och fina linjer. Återfuktning är alltid det som fokus ska ligga på när det gäller att vårda torr hy och det bistår krämen med. Istället har de en liten andel fett som kapslar in fukten ordentligt.

Krämen innehåller också en hög halt av antioxidanter, vilket skyddar huden från de fria radikaler som bildas i huden när den utsätts för luftföroreningar, stark UV-strålning, stress, för lite sömn med mera. Antioxidanterna bidrar då till att stärka huden och minska risken för att de fria radikalerna angriper hudcellerna, vilket gör att huden blir trött och slapp och får betydligt mindre lyster. 

Den mest exklusiva och vårdande ingredienserna är Dermalogicas patenterade extrakt BioReplenish Complex. Extraktet är framställt ur tall och bidrar till att kapsla in fukten i huden effektivare genom att stärka hudbarriären. Extraktet innehåller lanolin och linolensyra som stärker huden och understödjer hudens egen förmåga att producera hudegna ämnen. 

Lipider är ett annat ämne som är helt avgörande för att huden ska vara sund och frisk och inte drabbas av eksem eller andra atopiska sjukdomar. BioReplenish Complex innehåller förutom lipider också ceramider, vilket är en annan viktig ingrediens för hudens egen förmåga att hålla sig spänstig. 

Vidare hittas också algextrakt i Dermalogica Intensive Moisture Balance. Det är ett ämne som är probiotiskt och understödjer hudens egen mikroflora och stärker huden så att risken för bakterier angrepp på den minskar. 

Dermalogica Intensive Moisture Balance är en utmärkt kräm för dig som har så torr hud att den skadats av den här obalansen. Har du hud som blivit rynkig på grund av att den blivit mycket torrare de senaste åren kan den här intensivt vårdande ansiktskrämen verkligen göra susen. Trots att krämen är riklig absorberas den väldigt snabbt och går utmärkt att ha under dagens sminkning. 

Många använder Dermalogica Intensive Moisture Balance som dagkräm på heltid eller under vissa perioder. Det kan exempelvis vara under sommarmånaderna när huden är extra utsatt av solens strålar eller när det är extremt kallt och huden är utsatt av den anledningen. Då är den perfekt, även om du inte i normalfallet har jättetorr hud.

🔎 Därför valdes Dermalogica Intensive Moisture Balance

För den som verkligen har stora problem med torr hud är Dermalogica Intensive Moisture Balance definitivt en kräm som bör provas eftersom den verkligen kan vara till hjälp. 

Dermalogica satsar otroligt mycket på att framställa så bra krämer som möjligt, något som bland annat märks på deras anspråkslösa design när det gäller förpackningar, tuber och burkar.  Ett av deras signum är nämligen att lägga ner så lite av budgeten på det som möjligt och istället satsa allt krut på att ta fram effektiva produkter.  

Dermalogica prioriterar alltså forskning framför marknadsföring och design. Det har lett till att företaget anses vara ett av de bästa i branschen. 

Alla Dermalogicas hudvårdsprodukter är dessutom veganska och eftersom de är dermatologiskt testade och oparfymerade passar den också många med mycket känslig hud. 

Dermalogica Intensive Moisture Balance kostar visserligen mer än genomsnittet men förutom att produkterna har ett exceptionellt unikt och bra innehåll är de dessutom dryga och du behöver inte använda mycket av krämen för att få effekt av den.

💄 Vem passar Dermalogica Intensive Moisture Balance för?

 • De som har så torr hud att de har problem med flagnande hy eller eksem
 • Alla som vill ha allergivänliga och oparfymerade krämer
 • De som vill ha en vegans kräm för torr hy

💎 Utmärkande egenskaper för Dermalogica Intensive Moisture Balance

 • Med algextrakt
 • Patenterat innehåll
 • Dermatologiskt testad

🎬 Demonstration av Dermalogica Intensive Moisture Balance

Vad ska jag tänka på vid köp av en ansiktskräm mot torr hy?

Många som har torr hy tror att det är olja som behöver tillsättas på huden. Det här är helt fel eftersom en torr hud först och främst behöver rikligt med återfuktning. Det är visserligen viktigt med en fet bas också eftersom det är det som kapslar in fukten i huden. Men den andelen ska vara mycket liten och fokus ska ligga på så riklig återfuktning som möjligt. 

Det är viktigt att du läser noga på anvisningarna på produkten så att du får en kräm som verkligen är anpassad för torr hy. Återfuktande kräm passar nödvändigtvis inte alla som har riktigt torr hud utan här behöver innehållet vara extra noggrant sammansatt. Ämnen som effektivt återfuktar och som du kan titta efter i hudkrämer för torr hy är aloe vera, hyaluronsyra, AHA-syra, PHA-syra, glykol, glykolsyra och ceramider. 

Många personer med torr hud förlorar också lystern i huden och numera finns det ett flertal riktigt fina, återfuktande krämer som innehåller ljusreflekterande pigment som ger omedelbar och fräschör, vilket i sig kan bara en boost för självförtroendet.  

En sådan kräm ger ett mycket mer naturligt resultat än en foundation och är ett bra tips för dig som vill se fräsch ut osminkade dager. 

Har du riktigt torr hy kan din hud också vara känslig och det kan vara väl värt att satsa på en allergitestad och oparfymerad kräm eller åtminstone en som är dermatologiskt testat med goda resultat. 

Tar du de här aspekterna i beaktande innan du väljer din ansiktskräm för torr hy har du goda möjligheter att balansera återställa huden, göra den återfuktad och ge den  goda förutsättningar för att den ska få sin lyster tillbaka.

Vill du fördjupa dig ytterligare i hudvårdens magiska värld? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av ansiktskrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals