Bästa Dagkrämen (Uppdaterad 2024) → 37 Bäst i Test-utmärkelser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

För den som ska välja ut en dagkräm finns det tusentals alternativ att välja mellan. Det kan vara oerhört svårt att veta var du ska börja men vårt stora test, där vi väljer ut de bästa dagkrämerna i olika kategorier, kommer att hjälpa dig till det bästa valet för just din hy. 

Efter många timmars efterforskning av dagkrämer utsåg vi Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream till vinnare. Det är en avancerad dagkräm med rödalgextrakt som passar många kategorier användare och som har en regenererande verkan på huden.

Dagkrämer kan ha otroligt många användningsområden och specialegenskaper. Några gemensamma nämnare finns dock, även om krämerna skiljer sig väldigt mycket i övrigt. Bland annat ska en bra dagkräm ha några av egenskaperna nedan.

 • Burk eller pumpflaska som det är lätt att få rätt mängd ur
 • Välbalanserad doft
 • Detaljerad innehållsförteckning på svenska
 • Återvinningsbara förpackningar
 • Så lite onödiga tillsatser som möjligt
 • Relevanta certifieringar och märkningar (beroende på vad krämen påstås innehålla)
 • Behaglig konsistens

🏆 Bästa Dagkrämerna 2024

Visa fler…

1. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen 🏆 – Bästa dagkrämen för torr hud 🏆 – Bästa dagkrämen för fet hy 🏆 – Bästa dagkrämen mot rynkor 🏆 – Bästa dagkrämen med anti age

Visa fler…

Den rikligt återfuktande och åtstramande dagkrämen Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är vår självklara vinnare i det här stora testet om dagkrämer. En av anledningarna till det är att innehållet är överlägset många andra krämer. 

Men en annan nog så viktig orsak är också att krämen passar väldigt många, oavsett hudtyp. Det här är en kräm som återfuktar och vårdar torr och mogen hy, likväl som fet hy med en tendens till akneinflammationer. Allt tack vare att den är så återfuktande och utan fett. 

Den förbättrar hudens elasticitet och bidrar till att huden blir fastare, tack vare att formulan tillför peptider som i sin tur stimulerar kollagenproduktionen. Fina linjer och rynkor minskar efter en tids användning, samtidigt som hudens lyster ökar och pigmentfläckar minskar. Krämen är perfekt under smink eftersom den ger huden en slät och återfuktad finish som gör huden redo för dagens sminkning.

Vidare är också innehållet otroligt spännande. Den tongivande ingrediensen i krämen är nämligen rödalg som skördas längs den sydeuropeiska atlantkusten. Från algen har Biotherm tagit fram ett ämne som de kallar för Life Plankton. 

Biotherms skonsamma ingredienser gör att krämen kan användas av många som har känslig hy och drabbas av allergier. Har du eksem eller något liknande hudtillstånd är det förstås viktigt att du först provar produkten på en liten yta i armvecket. Men är du överkänslig finns det som sagt goda chanser att du kan använda den här krämen utan problem. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream innehåller även probiotiska ingredienser med naturligt ursprung som understödjer hudens goda bakterieflora. Den här krämen finns också som nattkräm, vilket kan vara bra att veta för den som provar krämen och trivs med den. Då är det perfekt att komplettera med samma grundformula till natten också. 

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Att välja Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream till vinnare var enkelt och självklart för oss i panelen! Det här är en fantastisk kräm på så många plan. Den har ett spännande innehåll med aktiva komponenter från havet, vilket också är Biotherms signum.  

I Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är det rödalg som står i fokus och tack vare den här ingrediensen får krämen både återfuktande och återställande egenskaper. Dessutom innehåller dagkrämen så skonsamma ingredienser att till och med allergiker kan använda sig av den.  

I övrigt passar krämen väldigt många. Både unga såväl som personer med mogen hy kan använda den och den passar dem som har lätt fet hy till riktigt torr. Dessutom har Biotherm ett genomgående miljötänk i sin produktion, vilken sträcker sig ända till förpackningarna och glasburkarna med plastlock som är gjorda av återvunnet material.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

 • De som vill ha produkter som är skonsamma mot miljön likväl som mot huden
 • Alla som gillar högteknologiskt hudvård med naturligt ursprung
 • Alla som vill ha en kräm som återfuktar rikligt och tillför goda bakterier (probiotika)

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

 • Innehåller extrakt från rödalg
 • Passar torr, fet och blandhy
 • Åtstramande

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

2. L300 Instant Glow Day Cream 🏆 – Mest prisvärda dagkrämen 🏆 – Bästa budgetdagkrämen 🏆 – Bästa dagkrämen under 200 kr 🏆 – Bästa dagkrämen på vintern

Det är inte alltid lätt att hitta en dagkräm som passar både din hud och din plånbok. Men vår favorit i budgetsegmentet är L300 Instant Glow Day Cream. Det är en fantastiskt prisvärd kräm som är både oparfymerad och dermatologiskt testad.  Den innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung och passar alltså de som vill ha strikt vegansk hudvård. 

Signumet för L300 Instant Glow Day Cream är ett c-vitamin som är ett mycket effektivt hudvitamin som ger en härlig lyster och som dessutom bekämpar fria radikaler. Vitamin C är en kraftfull antioxidant, därav effektiviteten mot de fria radikalerna som måste bekämpas för att huden inte ska åldras i förtid. 

Krämen innehåller också vitamin E, vilket är en annan mycket effektiv antioxidant som dessutom fungerar som ett naturligt konserveringsmedel. 

En annan väldigt intressant ingrediens är betadine, ett ämne som också som finns naturligt i huden och som har en återfuktande och antibakteriell effekt samt stimulerar kollagenproduktionen. 

L300 Instant Glow Day Cream innehåller också en liten andel naturliga pigment, vilket gör att du får ett härlig glow tack vare att att ljuset reflekteras i pigmenten på ett naturligt sätt. Det är ingen tonande kräm och den ger heller inget överdrivet glitter på något sätt, men däremot en svag reflektering som helt enkelt ger ett härligt glow.

🔎 Därför valdes L300 Instant Glow Day Cream

För den som vill ha en budgetkräm som skyddar huden med antioxidanten c-vitamin, både vinter och sommartid, kan vi varmt rekommendera L300 Instant Glow Day Cream. Du får otroligt mycket för pengarna och det här är en väldigt högkvalitativ, svensktillverkad ansiktskräm som inte ens kostar 200 kr i en webbshop. 

L300 Instant Glow Day Cream innehåller noggrant utvalda ingredienser och krämen kan oftast också användas av allergiska personer eftersom den är oparfymerad och är dermatologiskt testad. Det här är alltså en kräm att titta närmare på för dig som har atopisk eksem eller ofta får ovälkomna hudreaktioner av krämer.

💄 Vem passar L300 Instant Glow Day Cream för?

 • De som vill ha en bra budgetdagkräm
 • Alla som vill ha en kräm med antioxidanter
 • De som vill ha oparfymerade och allergivänliga produkter

💎 Utmärkande egenskaper för L300 Instant Glow Day Cream

 • Med c- och e-vitamin
 • Med pigment som ger lyster
 • Åtstramande effekt

3. Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 🏆 – Bästa dagkrämen med spf 🏆 – Bästa budgetdagkrämen med spf

Lumenes dagkräm Nordic-C Valo Day Cream SPF15 är en återfuktande ansiktskräm som har en solskyddsfaktor på 15. Det gör att den är perfekt att använda som vardagskräm en stor del av året. Dessutom innehåller den ljusreflekterande micamineral som ger huden en härligt ljusreflekterande lyster, utan att krämen är täckande.

Lumene är ett finskt företag som använder en stor andel naturliga ingredienser i sina produkter. Det gör många företag idag och det är ingenting unikt, men det som gör att Lumene sticker ut är att de endast använder extrakt från växter som kan hittas norr om polcirkeln, alltså våra egna breddgrader. 

I den här krämen hittar du därför extrakt från hjortron, vilket är exceptionellt rik på antioxidanter och även innehåller den nyttiga fettsyran omega 7. Det är en fettsyra som är mycket välgörande för huden och som gör den elastisk och välmående.

Nordic-C Valo Day Cream SPF15 Innehåller också vitamin B5 och vitamin E, vilka även de är kraftfulla antioxidanter som verkar tillsammans med c-vitaminet i krämen. Det är ingen kräm för den som har svåra hudproblem som exempelvis akneinflammationer eller exceptionellt torr hud.  

Men för normal till medeltorr hy är det här en otroligt bra vardagskräm som dessutom är väldigt prisvärd. Krämen har en hög andel naturliga ingredienser på hela 77 % och innehåller dessutom inga parabener eller mineraloljor.

🔎 Därför valdes Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15

Det finns så många fördelar med den här krämen och den var självklar att ta med i vårt test. För det första är det en kvalitativ, skandinavisk produkt som är producerad i grannlandet Finland och det är naturligtvis extra roligt att få presentera en sådan här. 

Lumene är ett hudvårdsmärke som satsar mycket på att undvika onödiga konserveringsmedel och tillsatser så långt det är möjligt i sina produkter. Av den anledningen är en hög andel av innehållet naturligt och ingredienserna självkonserverande. 

Nordic-C Valo Day Cream SPF15 innehåller rikligt med c-vitamin, vilket är en väldokumenterad antioxidant som ger huden fräschör och lyster.  

I kombination med att krämen dessutom innehåller en solskyddsfaktor på 15 SPF gör det krämen till en utmärkt dagkräm året runt, förutom kanske på högsommaren, då det kan vara läge med en högre solskyddsfaktor.

💄 Vem passar Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 för?

 • De som vill ha krämer med naturligt innehåll
 • Alla som vill ha en dagkräm med SPF som är lätt och absorberas snabbt av huden
 • De som vill ha en kräm med naturligt glow

💎 Utmärkande egenskaper för Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15

 • Innehåller ljusreflekterande micamineral
 • 77 % naturliga ingredienser
 • Skandinaviska ingredienser

4. Exuviance Total Correct Day SPF30 🏆 – Bästa dagkrämen med spf 30

Dagkrämen Total Correct Day SPF 30 Dagkräm från Exuviance ger en antydan till vad produkten utlovar: korrigerande hudvård som även skyddar huden effektivt från solen. Det här är en kräm som innehåller retinol  och av den anledningen har den också en hög solskyddsfaktor. 

Det är alltid viktigt att skydda huden när retinol ingår för det är ett starkt ämne som gör huden känslig. Men ju äldre och tunnare huden blir, desto lättare tar den också skada av solen. Ett bra solskydd är därför oftast en del av en effektiv anti age-hudvård. 

Så låt oss titta lite på vilka intressanta ingredienser Exuviance Total Correct Day SPF 30 dagkräm innehåller, som gör den så effektiv på att minska rynkor och öka spänstigheten. Till att börja med innehåller dagkrämen peptider. Det är en av hudens byggstenar och en beståndsdel i kollagen. Hudens produktion av kollagen är en viktig del av hudens förmåga att behålla sin spänst.  

Den andra centrala ingrediensen i krämen är retinol. Det är en form av a-vitamin som det finns mycket forskning kring och som anses vara ytterst effektiv på att regenerera huden och minska rynkor. Ett annat ämne som ingår är neoglukosamin, vilket återfuktar och lugnar huden. 

Men det intressanta innehållet tar inte slut här: antioxidanter från granatäpple som även det är en välkänd anti age-ingrediens, bekämpar effektivt fria radikaler och skyddar huden från de yttre påfrestningar som den utsätts för alla dagar.

🔎 Därför valdes Exuviance Total Correct Day SPF30

Syftet med Exuviance Total Correct Day SPF 30 Dagkräm är att ge användaren en exklusiv och lyxig kräm som minskar pigmenteringar, jämnar ut ålderstecken och ger en bättre hudstruktur och en fräsch, frisk lyster till huden. 

 Det är en kräm för alla som bryr sig om innehållet i produkterna och som vill ha synliga resultat och är beredda att betala för det.

💄 Vem passar Exuviance Total Correct Day SPF30 för?

 • Alla som vill ha anti age hudvård med solskyddsfaktor
 • Personer som vill ha en lugnande kräm som motverkar hudrodnader
 • De som vill ha en kräm med mycket vitaminer

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Total Correct Day SPF30

 • SPF 30
 • Med retinol
 • Skonsam men effektiv

5. CeraVe Moisturizing Lotion 🏆 – Bästa dagkrämen för ungdom

Någon gång i tonåren brukar det vara vanligt att börja använda hudvård och ansiktskrämer. För den som har en normal hudtyp med fet till torr hud utan extrema inflammatoriska tillstånd, som mycket svår akne eller rosacea, är en enkel och återfuktande dagkräm av hög kvalitet det bästa.   

I den här åldern behövs inga avancerade krämer med specialfunktioner, utan återfuktning och lätt näring är det allra bästa för huden för att den ska bibehålla sin spänst och sitt välmående så länge så länge som möjligt. 

Att lägga ner pengar på dyra krämer med specialfunktioner från lyxiga märken är alltså inte alls nödvändigt i den här åldern. Om det inte finns några extrema hudtillstånd eller sjukdomar givetvis. 

Då är dagkrämen CeraVe Moisturising Lotion ett perfekt val av flera olika anledningar. Krämen är oparfymerad, återfuktande, innehåller ceramider, hyaluronsyra och mjukgör huden skonsamt. CeraVe Moisturising Lotion är en dagkräm som är perfekt att använda efter ansiktstvätten på morgonen och är också en utmärkt bas under sminket. 

Unga personer med normal hud kan mycket väl också använda produkten som nattkräm.  Den är en utmärkt allroundkräm och kan med fördel även appliceras på händerna och till och med på resten av kroppen.

Bygger upp hudens egen skyddsbarriär

Så låt oss titta lite närmare på de två viktigaste ingredienserna och vad de gör för huden. Många av CeraVes produkter innehåller ceramider, därav också företagsnamnet CeraVe. Ceramider utgör basen i alla deras krämer och ämnet är en typ av fettsyra som finns naturligt i huden. 

Ceramider är en viktig del av hudens skyddsbarriär och bidrar till att huden bevarar sin naturliga och normala fuktnivå. Utan ceramider i huden blir den torr och irriterad och den naturliga skyddsbarriären försvagas.  

Formulan för CeraVe Moisturising Lotion är framtagen i samarbete med dermatologer och innehåller tre olika typer av ceramider. Alla dessa tre är identiska med hudens egna ceramider och bidrar till att balansera den och även stimulera lipidnivåerna. De tre ceramidvarianterna bidrar till att huden hålls återfuktad och skyddsbarriären stärks.

Den andra nyckelingrediensen i krämen är hyaluronsyra. Det är ett otroligt populärt ämne inom skönhetsindustrin numera och används bland annat i fillers, eftersom den har en utfyllande effekt och kan svälla flera hundra gånger sin egen vikt. 

Men den är även vanlig i krämer av olika slag och majoriteten av marknadens hudvårdsmärken använder sig av hyaluronsyra i åtminstone någon av sina produkter. Hyaluronsyra  bidrar i hudvård med att återfukta epidermis och försegla fukten som finns i de djupare hudlagren. I den här krämen bidrar den med att försegla ceramider och effektivisera dess verkan.

🔎 Därför valdes CeraVe Moisturizing Lotion

I kategorin bästa krämen för ung hy är CeraVe Moisturising Lotion en självklar vinnare. Det är en lätt, oparfymerad och återfuktande ansiktskräm som är skonsam för huden. Den gör väldigt stor nytta tack vare de aktiva ceramiderna som krämen innehåller.  

Den passar perfekt för den som vill börja använda en ansiktskräm i tonåren och kan användas både som dag- och nattkräm. Dessutom finns den med solskyddsfaktor 25 om det behovet också skulle finnas. Vi kan varmt rekommendera alla att köpa den här krämen till sina tonåringar därhemma som vill börja använda krämer, eftersom den är en utmärkt ansiktskräm för alla åldrar så länge huden är inom spannet för det normala.

💄 Vem passar CeraVe Moisturizing Lotion för?

 • Ungdomar som vill börja med en ansiktskräm av hög kvalitet
 • Personer med känslig hy
 • De som vill ha en kräm som återfuktar snarare än återfettar

💎 Utmärkande egenskaper för CeraVe Moisturizing Lotion

 • Med tre olika typer av ceramider
 • Med hyaluronsyra
 • Oparfymerad och utan onödiga tillsatser

🎬 Demonstration av CeraVe Moisturizing Lotion

6. Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF23 🏆 – Bästa dagkrämen mot akne

Dagkrämen Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23 är en produkt som passar bra för alla som behöver en stärkande kräm som återställer hyn på grund av obalanser. Den är perfekt för personer som har akne och som behöver en kräm som återfuktar rikligt utan att bidra med för mycket fett eller ämnen som kan täppa igen porerna. 

Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23 förbättrar hudens struktur, tack vare innehållet med PHA-syra. Syror är populärt i hudvård men tunnar också ut huden och gör den mycket solkänslig. 

Men PHA är den mildaste formen av syrorna och i kombination med solskyddsfaktor får du här ändå ett väldigt bra skydd och behöver inte oroa dig för den potenta verkan som syran i krämen har. 

Formulan har också en solskyddsfaktor på 23, vilket är tillräckligt för att skydda huden en stor del av året. När syror används, PHA i det här fallet, är det det viktigt att komplettera med en hög solskyddsfaktor eftersom syror i sig tunnar ut huden. 

Med Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23 slipper du alltså fundera på det eftersom den redan har en hög solskyddsfaktor i sig. Krämen innehåller dessutom ett brett spektra av både UVA- och UVB-skydd.

🔎 Därför valdes Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF23

Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF23 har tack vare sitt innehåll av PHA-syra och solskyddsfaktor ett brett användningsområde och passar särskilt bra för känslig hud som är drabbad av akneinflammationer eller andra hudåkommor. 

Krämen behandlar skonsamt huden utan att torka ut den och den exfolierande effekten avlägsnar döda hudpigment och skapar förutsättningar för ny frisk hud att bildas.

💄 Vem passar Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF23 för?

 • Personer med akne
 • De som vill använda en kräm med en milt exfolierande syra
 • Personer med känslig hy som lätt blir irriterad och röd

💎 Utmärkande egenskaper för Neostrata Restore Daytime Protection Cream SPF23

 • Hög solskyddsfaktor
 • Med PHA-syror
 • Lätt formula som är icke-komedogen

7. FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream 🏆 – Bästa dagkrämen mot eksem

Den kombinerade dag- och nattkrämen FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream är en otroligt intressant kräm som är anpassad för personer som är drabbade av rosacea, hudrodnader och eksem.  

Krämen kan också användas för att direkt behandla hudproblem och om du brukar få uppflammande rodnader under dagen går det bra att applicera krämen vid behov. 

Då kan du applicera krämen en extra gång på det drabbade området. Krämen är känd för att ha en läkande effekt på huden som börjar verka omgående. Den passar också mogen hud bra och har kan ha en god effekt på fina linjer och rynkor. 

FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream innehåller flera potenta och intressanta ämnen som gör att resultaten kan uppstå så snabbt som de gör. För det första finns ett växtkomplex som har en läkande och lugnande verkan på inflammerad hud. 

Vidare innehåller krämen en formula som FillMed har tagit fram själva och som kallas för rahmno-komplex. Den ger en effektiv, antiinflammatorisk effekt och renar huden på ett skonsamt sätt. 

Utöver det innehåller också krämen vitamin B3 eller niacinamid som det också kallas. Det är ett väldokumenterat ämne som renar huden och har porsammandragande effekt. Ämnet kan också ha god verkan på rynkor och slapp hud och är en populär ingrediens inom anti-age. 

Hyaluronsyra i krämen bidrar med att återfukta epidermis och kapsla in fukten i de djupare hudlagren. FilMed lever alltså i allra högsta grad upp till sitt rykte som avancerat hudvårdsföretag, i och med den här krämen.

🔎 Därför valdes FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream kan vara ett enkelt sätt för dig som är drabbad av eksem och irriterad hud att få lindring och även långsiktig behandling. Det är en kräm som innehåller en rad kliniskt dokumenterade ämnen och dessutom företagets egna, avancerade komplex. 

Resultatet blir en multifunktionell kräm som vårdar och återställer drabbad hud men som också kan vara en effektiv anti-age produkt eller något för den som vill återställa huden efter någon hudåkomma som lämnat spår efter sig. Det kan vara ärr från acne eller flagnande och irriterad hud från rosacea. Har du svårt att hitta en kräm till din känsliga hud kan vi varmt rekommendera den här.

💄 Vem passar FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream för?

 • Personer med eksem
 • De som har mycket känslig hud och vill ha en effektiv anti age produkt
 • Alla som vill ha en kräm med hög halt av niacinamid

💎 Utmärkande egenskaper för FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

 • Med företagets egna verksamma ingredienser
 • Går snabbt in i huden
 • Används både som dagkräm och som behandling

🎬 Demonstration av FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

8. Dr. Hauschka Rose Day Cream 🏆 – Bästa dagkrämen mot rosacea 🏆 – Bästa ekologiska dagkrämen

Den skonsamma och vårdande ansiktskrämen Dr. Hauschka Rose Day Cream är en klassiker hos det ekologiska och biodynamiska hudvårdsföretaget och har funnits i deras sortiment i mer än 40 år.  

Krämen är certifierad enligt NATRUE, vilket innebär att innehållet är 100 % naturligt och ekologisk med så hög andel som det bara är möjligt.

Krämen kan med fördel provas av den som har rosacea eller känslig hud på andra sätt, eftersom den inte innehåller några starka mineraloljor, silikoner eller hormonstörande ämnen. Krämen är dessutom dermatologiskt testad och dokumenterat skonsam för huden. 

Dr. Hauschka Rose Day Cream innehåller sheasmör, rosenbladsvax och avokadoolja som effektivt hindrar uttorkning samtidigt som formulan är lättabsorberande och skonsam. 

I krämen finns också de klassiska läkeväxterna malva, johannesört och ros som både stärker och vårdar huden och hjälper den att återuppbyggas på nytt. Krämen har därmed milt vårdande egenskaper som både vårdar och återfuktar på ett effektivt, men mycket skonsamt sätt.

🔎 Därför valdes Dr. Hauschka Rose Day Cream

För den som är drabbad av en hudåkomma som rosacea eller liknande kan vi varmt rekommendera Dr. Hauschka Rose Day Cream.Tillståndet är naturligtvis en utmaning och det finns inga garantier eftersom varje hud är individuell. Men det är en kräm som vårdar mycket skonsamt, med hjälp av naturliga ämnen. 

Krämen är dermatologiskt testad och lämplig för många med mycket känslig hy. Tack vare naturliga, återfettande ämnen som avokadoolja och nyponextrakt får huden en chans att återhämta sig genom skonsamma och mjukgörande ämnen. Dessutom innehåller den läkeörter som vårdar och återställer. 

Varumärket Dr. Hauschka är ett anrikt företag som är väl ansett på den ekologiska hudvårdsmarknaden och av den anledningen vill vi rekommendera den här krämen för personer med känslig hud som har svårt att hitta lämpliga dagkrämer.

💄 Vem passar Dr. Hauschka Rose Day Cream för?

 • Personer med hudåkommor som gör huden känslig
 • De som vill ha en dagkräm med naturligt innehåll
 • Alla som vill använda produkter med skonsamma ingredienser

💎 Utmärkande egenskaper för Dr. Hauschka Rose Day Cream

 • Innehåller läkeörter
 • Med mjukgörande, naturliga oljor
 • Dermatologiskt testad

🎬 Demonstration av Dr. Hauschka Rose Day Cream

9. Exuviance Daily Corrector SPF35 🏆 – Bästa dagkrämen mot pigmentfläckar

Pigmentfläckar är ett väldigt vanligt problem, men som tur är finns det faktiskt numera produkter som hjälper till att minska synliga pigmentfläckar och också förhindrar att nya uppstår. 

Exuviance Daily Corrector with Sunscreen SPF 35 är helt oljefri och det är återfuktning som är i fokus. Krämen är icke-komedogen och täpper inte till porerna och är dessutom oparfymerad. 

Exuviance Daily Corrector with Sunscreen SPF 35 är väldigt skonsam för huden, trots att den innehåller två milt blekande beståndsdelar: b-resorcinol och gurkmejaextrakt. Formulan bidrar även till att jämna ut huden och förbättra dess textur. 

Utöver de redan nämnda ingredienserna innehåller dagkrämen även antioxidanten vitamin E. Det skyddar huden, stärker hudbarriären och minskar risken från att påverkas av yttre påfrestningar. Dessutom innehåller krämen även ett högt solskydd på SPF 35, vilket är tillräckligt högt för att effektivt skydda mot solens skadliga uv-strålar. 

En annan mycket intressant och naturlig ingrediens är definitivt grapefruktfröextrakt. Det är en exceptionellt effektiv antioxidant som också har en stor antibakteriell och antiinflammatorisk verkan.

🔎 Därför valdes Exuviance Daily Corrector with Sunscreen SPF35

Trots att det här är en otroligt effektiv kräm med många potentiella ämnen och ingredienser är det en väldigt skonsam kräm som återställer, skyddar och slätar ut men som ändå effektivt kan bleka bort oönskade pigmentfläckar. Det är en kräm som återfuktar på djupet och som dessutom är en effektiv anti age-produkt med en hög solskyddsfaktor.  

Den är helt fri från olja och är alltså anpassad endast för att återfukta. Den passar utmärkt för personer med mogen hy eftersom den bidrar med djupverkande återfuktning som torr och åldrande hud oftast behöver. 

För den som vill ha mjukgörande ämnen kan vi varmt rekommendera att trots det välja den här krämen och sedan komplettera med en lättflyktig och snabbt absorberande olja, som argan- eller jojobaolja. 

Då har du en verkligt komplett hudvård även om du vill ha mjukgörande ämnen. Krämen är icke-komedogen och även helt parfymfri. Den passar därmed i de allra flesta fall även mycket känslig hud.

💄 Vem passar Exuviance Daily Corrector with Sunscreen SPF35 för?

 • De som vill ha en kräm som tar bort hudfläckar och förhindrar att nya uppstår
 • Personer med fet hy
 • De som vill ha en icke-fet anti age-kräm

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Daily Corrector with Sunscreen SPF35

 • Med naturliga ingredienser
 • Lätt blekande
 • Utslätande

10. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 🏆 – Bästa dagkrämen med hyaluronsyra

Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF 30 är en ansiktskräm med anti-age funktioner som jämnar ut rynkor och fina linjer samt har en gynnsam inverkan på hudens elasticitet.  Dagkrämen har en solskyddsfaktor på 30, vilket är tillräckligt högt för att den ska kunna användas på sommaren. 

I krämen används lågmolekylär hyaluronsyra som har förmågan att djupare tränga ner i huden än vad den billigare, högmolekylära hyaluronsyran har. I kombination med att krämen är utvecklad med en mikrocirkulation får hyaluronsyran ännu mer effekt. 

Vidare kombineras ingredienserna med ämnet arctiin som har visat sig varit effektiv för kollagenproduktionen. Kollagen är det protein som vår hud till största delen består av och den har därmed en betydande inverkan på vår huds förmåga att förnya sig och hålla sig spänstig.

Arctiin Ingår i samtliga produkter i serien anti-age, vilket den här krämen är en del av. Den är framtagen speciellt för mogen hud och passar alla från 40 och uppåt.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Eucerins guldserie, som är framtagen exklusivt för mogen hy, omfattar dagkrämen Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF 30 som innehåller lågmolekylär hyaluronsyra, vilket ger en filler-effekt på huden. Det är en väldigt stor skillnad på den lågmolekylära och den vanliga, högmolekylära hyaluronsyran som finns i de flesta hudvårdsprodukter. 

Det här är med andra ord verkligen en dagkräm som klarar av att tränga ner djupare i epidermis. Hyaluronsyrans samverkan med de andra ingredienserna gör den här krämen till något utöver det vanliga. För dig som är seriöst intresserad av hyaluronsyrans effekter är det här definitivt den produkt som du ska välja.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 för?

 • Alla som vill ha en “filler-effekt” av hudkrämen
 • Personer på 40+
 • De som vill ha skonsamma och kliniskt testade hudvårdsprodukter

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

 • Med lågmolekylär hyaluronsyra (kDa på 52)
 • SPF 30
 • Med kollagenstimulerande ämnen

11. ACO Face Soft Bronze Day Cream 🏆 – Bästa dagkrämen med färg 🏆 – Bästa tonade dagkrämen

Finns det något tristare än att känna sig sådär blek och glåmig som man kan göra under vårvintern, efter ett par månader utan nästan något som helst dagsljus och än mindre sol?  Då är ACO Face Soft Bronze Day Cream definitivt räddaren i nöden!  

Det är en lätt tonad dagkräm som ger en naturligt solkysst hudton och är perfekt att använda när du vill fräscha upp din egen bleka hy, vare sig det är på vintern eller på försommaren, innan du hunnit jobba på solbrännan. Färgpigmenten är milda och lätt transparenta och ger en naturlig brun färg, oavsett om du har en varm eller kall hudton, är mörk eller ljus. 

Det här är ingen avancerad kräm men en alldeles utmärkt dagkräm för vardagsbruk för den som har normal hy. Den innehåller flera återfuktande ämnen som exempelvis glykol och sodium PCA: båda är klassiska och återfuktande ingredienser i kräm.  

Den har också ett flertal, mjukgörande beståndsdelar, däribland naturlig rapsolja som innehåller rikligt med c-vitamin. Oljan kapslar in fukten väldigt bra och är dessutom otroligt effektiv när det gäller att mjukgöra huden. ACO Face Soft Bronze Day Cream är oparfymerad och passar alla hudtyper inom spannet för det normala.

🔎 Därför valdes ACO Face Soft Bronze Day Cream

Om du är ute efter en bra, tonande och prisvärd dagkräm kan vi varmt rekommendera ACO Face Soft Bronze Day Cream. Den innehåller förutom färgpigment som anpassar sig efter hudens egen nyans, också flera vårdande och återfuktande ämnen.  

Det är en jättebra ansiktskräm för dig som har normal hud och som vill ha ha en lätt uppfräschning av den egna hudtonen när du känner dig blek och glåmig.

💄 Vem passar ACO Face Soft Bronze Day Cream för?

 • Alla som vill ha en lätt tonande och uppfräschande kräm
 • De som har normal hud
 • De som vill ha en kräm som är mjukgörande

💎 Utmärkande egenskaper för ACO Face Soft Bronze Day Cream

 • Innehåller intensivt vårdande rapsolja
 • Med lätt tonande effekt
 • Prisvärd

Vad ska jag tänka på när jag köper bra dagkräm?

För att välja rätt dagkräm ska du du börja med att titta på vilken hudtyp du har och i vilket tillstånd huden i ansiktet är. Efter det är det dags att bestämma om du vill ha en enkel, återfuktande dagkräm eller om du vill ha en variant med någon typ av specialegenskaper eller med specifika nyckelingredienser.  

Tänk på hur krämen är sammansatt

Rent tekniskt är en dagkrämen en fuktgivande emulsion som appliceras i ansiktet dagligen för att bidra med fukt och näringsämnen som gör att huden mår bra. En dagkräm består av en vattendel, en oljebaserad del och ett emulgeringsmedel som gör att dessa två grundkomponenter kan blandas ihop.

De vattenlösliga och oljebaserade delarna innehåller olika näringsämnen i sig själva och sedan lägger tillverkaren i flera typer av aktiva ingredienser och näringsämnen som gör att dagkrämen passar specifika syften. Det här är ämnen som det är bra att ha kunskap om, eftersom det är dessa som bidrar med effekterna av krämen. 

Dagkrämer kan ha olika speciella egenskaper och exempelvis gå under kategorierna anti-age, återfuktande, reparerande eller lugnande. Därtill finns de i flera olika underkategorier. Det finns ansiktskrämer med endast naturligt innehåll och sådana med syntetiskt innehåll på ingredienslistan. 

Det allra vanligaste är att det är en blandning av både syntetiska och naturliga ingredienser. Det finns också ekologiska krämer, vilket är en hel kategori i sig. Notera att en ekologisk dagkräm inte behöver vara samma sak som en dagkräm med naturliga ingredienser.  Däremot kan en dagkräm med naturliga ingredienser vara ekologisk. Men inte nödvändigtvis alltså. 

Detsamma gäller veganska krämer som kan vara både ekologiska och icke ekologiska. Ofta blandas det här begreppen ihop men det är viktigt att kunna skilja dem åt från allra första början, för att du ska kunna göra ett relevant val av dagkräm. 

Var beredd att byta dagkräm då och då

Anledningen till att du ska använda en dagkräm är enkel: det gör att huden återfuktas och vårdas. Det är ett enkelt sätt att få huden att må bra och förebygga torr hy och fnasig hy, vilket kan leda till utslag och överkänslighet. Däremot ska du vara beredd på att huden behöver olika typer av näringsämnen under vissa perioder i livet. 

Det är också viktigt att alternera mellan åtminstone ett par olika krämer eftersom effekten av en favorit kan minska med tiden då huden vänjer sig med den. Ha alltså alltid minst två olika krämer som du byter med. 

Gör du det och har valt ut dem med omsorg bibehåller du hudens fräschör längre, vilket förstås också påverkar dig och ditt välmående.  

Med ett par bra dagkrämer förebygger och senarelägger du hudens åldrande, vilket i sig är oundvikligt, men med bra produkter ger du helt enkelt huden bättre förutsättningar att åldras.  

Så ska vi inte förminska anledningen till att det utgör en daglig liten lyx att få smörja in sig med en väldoftande kräm som huden mår bra av, varje morgon. Det tar mindre än en minut, men är något som du gör för dig själv och ditt välmående, vilket kan vara nog så viktigt. Av den anledningen tycker vi att du gott och väl också kan lägga en slant på en favoritkräm, utan dåligt samvete!

Kombinera med en bra ögonkräm

Många använder också ögonkräm som en del av rutinen och då ska du applicera den först och sedan krämen. Ansiktet ska vara rengjort och eventuella serum och andra djupverkande produkter appliceras först och därefter dagkrämen. 

Du stryker på krämen på huden i uppåtgående rörelser och börjar från dekolletage och nyckelben, upp över halsen, mot hakan och käkarna.  

I ansiktet jobbar du från mitten och utåt mot öronen och tinningarna. I pannan stryker du på dagkrämen, från ögonbrynen och upp mot hårfästet. Alltid med så mycket uppåtgående rörelser som möjligt. 

På den tunna och ömtåliga huden runt ögonen ska du gå tillväga på ett lite annat sätt. Börja med att ta en gnutta kräm på fingertopparna och dutta sedan in det i huden under ögonen och på ögonlocken. 

Här är det alltså alltid viktigt att inte dra i huden, eftersom den snabbt blir sliten och rynkor uppstår. Dessutom använder många av oss någon typ av smink på ögonen varje dag som ska tvättas bort på kvällen. Det sliter också på huden och därför gäller det att vårda den delen av ansiktet extra omsorgsfullt och vara försiktig med hur du behandlar huden där. 

Dagkräm i kombination med serum

När du väljer dagkräm är det bra att även köpa ett serum på samma gång. De kan komplettera varandra på ett bra sätt och du kan boosta dagkrämens funktion med serumet. Välj gärna ett från samma serie om det finns, annars någon annan lämplig produkt som du läst om. 

Serumet applicerar du först, låter det sjunka in ordentligt och därefter ska du använda dagkrämen. Hur länge serumet behöver på sig för att sjunka in varierar. Här är det bäst att läsa anvisningarna från tillverkaren och även att läsa några tester och recensioner för att ta reda på hur andra gör i praktiken och vilken rutin som ger bäst resultat. 

Dagkräm i kombination med solkräm

Om det är den tid på året när solen är stark, eller om du använder en dagkräm med syror, behöver du använda en kräm solskyddsfaktor. Det kan du göra genom att antingen köpa en dagkräm med SPF-skydd eller komplettera med en annan kräm som innehåller det. 

Ibland är det svårt att hitta alla funktioner du vill ha i en och samma kräm och om din favoritkräm inte har SPF, väljer du till en lätt och återfuktande kräm med hög solskyddsfaktor också. Det här kan göra hudvårdsrutinen på morgonen lite annorlunda eftersom det förstås mättar huden mer och du behöver använda mindre av dagkrämen.

Gillar du att vara solbränd i ansiktet också (vilket förstås de flesta av oss gör) men oroar dig för solens skadliga strålar och det faktum att solen påtagligt gör att huden åldras i förtid, är det bra att istället satsa på en tonad foundation eller BB-cream i ansiktet och helt undvika stark sol just där. Tänk på att använda en dagkräm med en solskyddsfaktor på minst 30 SPF sommartid. 

När du ska använda dagkräm

Dagkräm ska du applicera varje morgon efter ansiktstvätten. Du ska också alltid använda dagkräm efter att du duschat eller badat. Duschar du på kvällen innan du går och lägger dig använder du förstås de produkter som ingår i din kvällsrutin, vilket vanligen brukar vara en speciell nattkräm istället för dagkrämen.  

Använder du din dagkräm även på kvällen kan det vara idé att boosta huden med ett serum och en olja också, för att berika hudvården på ett bra sätt.

Vill du fördjupa dig ännu mer i ämnet hudvård och ansiktskrämer? Missa då inte våra stora guider: 

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av dagkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals