Bästa Dagkrämen för Blandhy (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Har du blandhy och letar efter en bra dagkräm som förbättrar hudtillståndet snarare än förvärrar det? Då har du kommit alldeles rätt, för i den här artikeln ska vi ta oss an dagkrämer för blandhy. Det är en speciell kategori ansiktskrämer, eftersom de ställer väldigt höga krav på krämens funktion och innehåll för att den ska optimal på hud av den här typen. 

Efter många timmars efterforskningar på nätet, läsning av recensioner och omdömen kan vi konstatera att Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är den bästa dagkrämen för blandhy. Den anpassar sig efter hudens kvaliteter och vårdar huden, trots att du har både feta och torra partier.

Så hur ska innehållet i en bra dagkräm för blandhy se ut? I grunden måste den kunna anpassa sig efter hudens kvaliteter på olika hudpartier. Vidare kan den också ha olika typer av specialfunktioner om du exempelvis också vill komma åt pigmentfläckar eller rynkor. Några detaljer ska ändå vara gemensamma för alla dagkrämer av den här typen. En bra dagkräm för blandhy ska ha:

 • Snabbt absorberande formula 
 • En burk som stänger ute bakterier och smuts
 • Lätt och diskret doft, alternativt vara oparfymerad
 • Godkänd inom EU
 • Ingredienslista och produktinformation på svenska
 • Tydligt bäst före-datum
 • Ett innehåll fritt från onödiga konserveringsmedel eller starka mineraloljor 
 • Få eller inga oljebaserade ingredienser

🏆 Bästa Dagkrämerna för Blandhy 2024

1. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen för blandhy

Blandhy är den allra vanligaste typen av hy och kräver också att hudvården är extra genomtänkt. Till att börja med så behövs en återfuktande kräm som passar för den torra huden utan att göra det oljiga partiet i ansiktet ännu mer fett, så att ovälkomna acneutbrott eller kvisslor uppstår. Då är Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream ett utmärkt alternativ.

Den kan du i de allra flesta fall använda som bas och är din hud väldigt obalanserad kan du komplettera med en mer exfolierande och djuprengörande kräm på de feta zonerna. I det fallet kan vi rekommendera Biotherm Homme T-Pur Anti-Oil & Shine från samma märke. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en otroligt spännande kräm som har flera intressanta ingredienser som gör den skräddarsydd för personer med kombinationshy. De övergripande funktionerna är att förbättra hud som fått minskad elasticitet och den har även en fuktgivande och uppstramande verkan. Krämen bidrar med att fina linjer och rynkor kan minska och du får ökad lyster i huden. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en kräm som passar mogen hy mycket bra och den innehåller inga exfolierande eller väldigt starka ämnen. Med andra ord är det en kräm som passar alla åldrar, även unga. Den är lämplig att använda från 25 års ålder och uppåt, även om den också är mycket väl anpassad för mogen hy som förlorat elasticitet och blivit rynkig. 

Så låt oss titta lite på ingredienserna och vilka funktioner dessa har. Det mest spännande med Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är innehållet av rödalgen rhodophycea. Algen skördas från rena vatten längs den europeiska atlantkusten och ur den framställs Biotherms regenererande extrakt Life Plankton. 

Extraktet har blivit något av företagets signum och det är inte så konstigt med tanke på ingrediensens effektivitet. Att den har en återställande funktion för huden beror på att ämnet har en hög halt av probiotiska funktioner. Probiotika är en typ av välgörande och goda bakterier som bidrar till att skapa balans i huden, oavsett hur hudens kvalitet ser ut från början och vilka problem som kan ha uppkommit. Av den anledningen är den här krämen väldigt lämplig just för blandhy. 

Vidare innehåller Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream också kollagen-peptider. Kollagen är ett protein som huden till största delen består av och peptiderna stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Med åren minskar kollagenproduktionen i huden, varpå huden får rynkor. Tack vare de kollagen-peptider som krämen innehåller får huden hjälp med att återuppbygga och stärka huden när den börjar förlora sitt kollagen, vilket brukar vara från 25-årsåldern och uppåt. Därefter minskar det successivt år för år.

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Vi valde Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för att det helt enkelt är den dagkräm som enligt vår uppfattning lämpar sig allra bäst för blandhy. 

Har du extrema problem, med exempelvis akne i t-zonen och flagnande hud på kinderna, behöver du sannolikt komplettera med en till kräm och använda en exfolierande variant på de feta partierna. Då kan en kräm med BHA-syra vara ett alternativ. 

Det är en kräm som passar alla åldrar från ca 25 och uppåt och den har en åtstramande samt lyftande effekt, utan att innehålla ingredienser som gör huden känslig och tunn.

De tongivande ingredienserna är rödalg och kollagenpeptider, vilka har naturligt ursprung som huden känner igen och kan ta upp effektivt.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

 • Personer med kombinerad hy, från fet till mycket torr
 • Mogen hy
 • Lämplig från 25 år och uppåt

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

 • Med rödalgextrakt
 • Innehåller kollagen-peptider
 • Åtstramande effekt

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

2.

Om du söker en dagkräm för blandhy med anti age-effekt är Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream alternativet för dig! Dagkrämen är framtagen för att ge både omedelbara och successiva resultat över tid. Krämen har en övergripande funktion som behandlar rynkor, slapp hud och pigmentfläckar. 

Efter ett tags användning av krämen kommer du att märka att du får en jämnare hudton och att obalanserad hy förbättras. Eftersom fokus ligger på återfuktning passar den väldigt bra för blandhy och ingredienserna anpassar sig efter hudens tillstånd på ett bra sätt. 

Den klarar så att säga av att vara verksam på ett korrekt sätt i respektive huvudområde. Oavsett om detta är mycket torrt eller består av ett fetare hudparti. 

Låt oss titta lite på vad krämen erbjuder när det gäller ingredienserna. För det första innehåller Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream två olika typer av peptider. 

Det är ett ämne som finns naturligt i huden och som är avgörande för att kollagenproduktionen ska fungera. Kollagenet avtar i huden med åldern, men med hjälp av peptider kan vi hjälpa hudcellerna att bli bättre på att producera kollagen och därmed minska risken för rynkor och slapp hud. Av den anledningen finns det ofta peptider i hudvårdsprodukter med anti-age effekt. 

Peptiderna har också andra positiva effekter på huden, inte minst fuktbalansen. De lugnar även känslig hy. Bland annat av den anledningen är den peptidberikade krämen Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream väldigt lämplig för blandhy. 

Den andra tongivande ingrediensen i Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream är vitamin C. Det är en numera mycket välkänd antioxidant som skyddar vår kropp mot fria radikaler, vilket är ett ämne som bryter ner huden. En dagkräm med c-vitamin gör att huden blir mer motståndskraftig och slits mindre. 

Men c-vitamin har även en väldigt bra ytlig effekt på huden och jämnar ut och slätar ut den. Många som använder krämer med c-vitamin tycker att huden blir mer elastisk och får en slät finish och mer lyster. C-vitamin sätter igång cirkulationen i huden och därför är vitaminet känt för att ge mer glow direkt när du börjar använda en kräm eller ett serum med vitamin C. 

Mineraler är även det viktigt för huden och tack vare att alla Vichys krämer innehåller mineralrikt källvatten från den franska kurorten Vichy har de en bra förmåga att hjälpa huden att bibehålla sin spänst och förebygga akne och eksem.

🔎 Därför valdes Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream

För den som behöver en bra ansiktskräm med tydlig anti-age effekt vill vi varmt rekommendera dagkrämen Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream. Den bidrar med att både förebygga och återställa slapp hud, samtidigt som c-vitamin i krämen effektivt vårdar huden och gör den perfekt för blandhy. 

Krämens innehåll av peptider, mineraler och vitaminer gör den till en exklusiv och lyxig dagkräm som i sin enkla sammansättning också är väldigt effektiv. Vichy är verkligen fransk hudvård när den är som bäst och för dig som har blandhy och tycker att det är problematiskt att hitta lämpliga ansiktskrämer kan vi varmt rekommendera deras hudvård.

💄 Vem passar Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream för?

 • Personer med mogen blandhy
 • De som vill ha en kollagen-uppbyggande kräm
 • Alla som vill ha en lätt formula som inte lägger sig som en hinna på huden

💎 Utmärkande egenskaper för Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream

 • Med peptider 
 • Innehåller hög halt av vitamin C
 • Med stärkande mineraler

🎬 Demonstration av Vichy Liftactiv Collagen Specialist Day Cream

3. Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF15

Dagkrämen Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 är framtagen exklusivt för blandhy, vilket också framgår av titeln på produkten. Det är även en produkt som är specifikt anpassad för den som vill ha en kräm med anti-age effekt.

Krämen är lämplig för personer som har kombinationshy och som också vill ha en uppfriskande kräm som innehåller UVA/UVB-skydd. De som har torra hudpartier vet att solen är en av bovarna i dramat när det kommer till att torka ut huden och göra den rynkig och slapp. 

Med Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 får du ett solskydd som aktivt skyddar huden från solens skadliga strålar. 

Krämen innehåller spännande ingredienser såsom magnolol, peptider och hyaluronsyra. Dessa bidrar till att krämen har en utfyllande effekt, samtidigt som den balanserar och återfuktar på djupet utan att stänga in fettet och öka problemen med de feta partierna i hyn. Ingredienserna bidrar också att definiera ansiktskonturen och strama åt på ett naturligt sätt. 

Alla de de tongivande ingredienserna balanserar även blandhy effektivt. Magnolol understödjer cellförnyelsen i huden och bidrar till att den får mer spänst och volym och därmed kan rynkor minskas. 

Peptiderna stimulerar kollagenproduktionen, vilket gör huden blir elastisk och även får den att komma i balans, särskilt när det gäller de feta partierna. Hyaluronsyran är den stora återfuktaren i krämen och är perfekt på både fet och torr hy.

Kort och gott besitter krämen alla de egenskaper som en dagkräm för blandhy bör ha. Den är lätt och absorberas snabbt av huden och ger fräsch lyster utan att bilda en fet hinna i någon del av ansiktet. Den är icke-komedogen och täpper inte till porerna. 

Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 är också helt utan artificiella färgmedel och även utan parabener. Krämen är milt parfymerad och även personer med mycket känslig hy kan ofta använda den här krämen.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15

Eucerins balanserande och återställande kräm för blandhy var en självklarhet att ta med i testet. Varumärket har en lång tradition av att tillverka högkvalitativa krämer och är mycket väl ansedd runt om i världen, tack vare den höga kvaliteten på ingredienserna. Alla deras produkter är kliniskt framtagna och forskning på olika ingredienser står i fokus i all tillverkning av Eucerins krämer. 

Deras dagkräm för blandhy och mogen hy är en balanserande kräm för alla som har olika typer av hud kvalitet i ansiktet. Dessutom är det en anti-age produkt och är alltså avsedd för personer som dessutom har mogen hy och som vill ha en hudvård som även bidrar till att synliga ålderstecken reduceras. 

Det här är inte en kräm i budgetsegmentet, tvärtom är det en av de dyrare dagkrämerna, men den är å andra sidan mycket dryg och ger otroligt mycket för pengarna. Inte minst tack vare sina exklusiva och effektiva funktioner när det gäller balansering av hudens fettproduktion och minskande av ålderstecken.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 för?

 • Personer med mogen blandhy
 • Alla som vill har synlig reducering av rynkor
 • De som vill att solskyddsfaktor ska ingå i dagkrämen

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15

 • Innehåller flera typer av peptider
 • Lyfter och stramar åt huden
 • Utan färgämnen och parabener

4.

Den åtstramande dagkrämen Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer är en återfuktande dagkräm med ett högt naturligt innehåll. 

Krämen absorberas snabbt, vilket gör att den är perfekt för blandhy eftersom den återfuktar torr hy utan att göra de fetare partierna oljiga. Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer har även en åtstramande effekt och minskar rynkor. 

Det bör även nämnas att finska Lumene endast använder ingredienser från norra Skandinavien och den finska naturen och det är alltid lika spännande att läsa in sig på Lumenes val av ingredienser. Även här har de haft en väldigt intressant utgångspunkt. 

En av de tongivande ingredienserna är ett pre-retinol komplex som de utvunnit från ett flertal olika bär. Faktum är att det finns gott om ämnen med retinoleffekt i naturen och det har Lumene tagit fasta på. Dessa ämnen ger samma effekt som ett syntetiskt retinol, men de är oftast skonsammare och gör inte huden lika solkänslig. 

Vidare innehåller också Lumene ett eget patenterat lingonextrakt med quercetin. Ämnet är en flavonoid och just flavonoider är en av våra mest effektiva antioxidanter. De har en skyddande och utslätande verkan på huden som gör att den ser ungdomligare och fylligare ut. Också pre-retinolen i krämen bidrar till detta. 

Lumene föreslår att krämen används morgon och kväll för att ge ett synligt och varaktigt resultat. De aktiva ämnen som finns i krämen kan nämligen bidra till att faktiskt balansera och återställa huden, vilket gör den lämplig att använda två gånger om dagen.

🔎 Därför valdes Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer

Den kliniskt testade dagkrämen Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer Från Lumene är en kräm för den med blandhy som vill ha en utslätande effekt som fyller ut rynkor och får huden att kännas fastare och mer spänstig.

Personer med blandhy kan ha problem att hitta den här typen av dagkrämer men Lumene har faktiskt gjort det möjligt för personer med både feta och torra partier i ansiktet att kunna använda en funktionskräm med retinol och aktiva flavonoider i. 

Som vanligt när det gäller Lumenes ansiktskrämer är vi också imponerade av sammansättningen i krämen som till stor del innehåller naturliga ingredienser och dessutom är fri från parabener och är vegansk. 

Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer är perfekt att använda under sminkningen tack vare den snabbt absorberande formulan som ändå återfuktar effektivt. 

Vi ska heller inte glömma att Lumenes sortiment är mycket prisvärt och de har även smink bland utbudet. De har också tagit ett annorlunda grepp på det här med innehåll och gör inte som så många andra kosmetikamärken gör: använder sig av exotiska ingredienser från andra sidan jordklotet. 

De har nämligen upptäckt att i vår natur har vi precis lika effektiva och vårdande växter som de som finns i bland annat Australien och Sydamerika. De utvinner alltså aktiva ingredienser från sådant som björk, mossa, lava, bär samt nordiskt källvatten.

💄 Vem passar Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer för?

 • Personer med blandhy som vill ha en dagkräm med anti age-effekt
 • De som vill ha en dagkräm som passar under smink
 • Alla som vill ha hudvård med naturliga ingredienser

💎 Utmärkande egenskaper för Lumene Lumo Nordic Bloom Anti-Wrinkle & Firm Day Moisturizer

 • Med pre-retinol
 • Patenterat quercetin-extrakt
 • Vegansk

5. Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF20

Det amerikanska hudvårdsmärket Exuviance är ett företag som har en medicinsk och dermatologisk inriktning på sina hudvårdsprodukter. Deras dagkrämer är framtagna för att förbättra huden på olika sätt. Produkterna har också olika syror som bas och i den här krämen hittas bland annat AHA-syra. 

Det är en väldigt potent ingrediens som balanserar huden och passar utmärkt för personer som har blandhy. Det användaren alltid ska se upp med när det gäller krämer med syror är att det även gör huden tunnare och mycket mer solkänslig. Av den anledningen ingår det också en hög solskyddsfaktor på 20 SPF i krämen.

Men kom ihåg att om du vistas länge i direkt solljus bör du även komplettera med en kräm med högre solskyddsfaktor. Det bästa är alltid att undvika solen om du har produkter med syror i. 

Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF 20 innehåller också en hög andel antioxidanter som skyddar huden effektivt och förebygger förslitningar, pigmentfläckar, åldersrynkor och slapp hud. En av de effektivaste antioxidanterna i krämen är vitamin E som är ett mycket känt hudvitamin och som inte bara skyddar huden utan också gör den mjuk och spänstig. Här finns även ett flertal milt vårdande, naturliga ingredienser. 

Bland annat hittar du extrakt från kamomill, hästhov, fläderblomma, ringblomma och rosenblad. Samtliga av de här växterna har en skonsamt vårdande effekt på huden och får den i balans. 

Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF 20 innehåller heller inga parabener och är både allergitestad och dermatologiskt testad. 

Vi vill uppmärksamma läsaren på att det alltid är bra att tänka på att undvika att blanda produkter med syror från olika varumärken. På så vis vet du att du inte blandar syror på ett sätt som kan slita på huden för mycket och du får också lagom mängd av dem. 

Kom också ihåg att det kan sticka och pirra i huden till en början när du använder AHA-syra, men att det är normalt och för det mesta klingar av efter ett tag.

🔎 Därför valdes Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF20

Den återfuktande dagkrämen från Exuviance har en spännande sammansättning av multi antioxidanter och effektivt solskydd. Det innebär att du får en återställande och balanserande kräm som samtidigt skyddar huden effektivt, tack vare antioxidanterna och solskyddsfaktorn. 

Precis som Lumenes dagkräm är det här också en produkt som innehåller en hög andel naturliga ingredienser och det skonsamma blomsterextraktet är vårdande och återställande på ett sätt som passar de allra flesta hudtyper.

Det här är en väldigt bra kräm för alla med blandhy som vill prova på en dagkräm som innehåller AHA-syra. Exuviance är som professionellt medicinskt hudvårdsmärke naturligtvis mycket medvetna om att syror gör huden solkänslig och av den anledningen har också Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF 20 en hög solskyddsfaktor.

💄 Vem passar Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF20 för?

 • De som vill ha en dagkräm med AHA-syra som passar personer med blandhy
 • De som har lätt fet till torr hy
 • Alla som vill ha en anti age-kräm med hög solskyddsfaktor

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Essential Daily Defense Creme SPF20

 • Med vårdande och fuktbevarande växt ämnen
 • AHA-syra
 • Innehåller e-vitamin och andra antioxidanter

Vad ska jag tänka på när vid köp av en dagkräm för blandhy?

Att hitta en bra dagkräm som passar blandhy kan vara utmanande, det vet alla som behöver en sådan. En kräm av den här typen ska ha en balans mellan egenskaperna som gör att den kan ta hand om både de feta och torra hudpartierna på ett bra sätt, utan att torka ut de torra partierna ännu mer och vice versa.

Krämer med lagom mycket återfuktning och utan oljor brukar faktiskt vara det allra bäst fungerande i sammanhanget. 

Feta krämer kan vara negativt även för torr hy om den inte också innehåller tillräcklig återfuktning. Satsa därför hellre på en kräm med så lite fett som möjligt och rikligt med återfuktning och om du behöver, komplettera i så fall med en fetare variant eller ett serum som du endast använder på de riktigt torra partierna. 

Har du blandhy är det också idé att välja en dagkräm som har ingredienser som vårdar huden på ett aktivt sätt och balanserar den. I det här testet ger vi exempel på flera sådana ämnen, både naturliga och artificiella, som balanserar huden på olika sätt. 

Det finns en mängd alternativ att välja mellan. Några intressanta och lämpliga ämnen som finns med i krämerna i det här testet är bland annat AHA-syra, hyaluronsyra, pre-retinol och flavonoider. Det är också ingredienser du kan titta efter i andra dagkrämer som ska passa din blandhy. 

Den tredje och viktigaste rekommendationen vi vill ge till alla som ska köpa en dagkräm för blandhy är att vara ordentligt påläst. Det är helt enkelt enklast om du accepterar att du har en hudtyp som gör att du måste vara åtminstone någorlunda insatt i vad du applicerar på huden för att den ska komma i balans.

En genomläsning av det här testet är faktiskt en bra början eftersom du får reda på vilka ingredienser som är bra för den här typen av hy.

Men vi vill också rekommendera våra stora och omfattande hudvårdsguider som vi har på vår hemsida:

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av dagkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals