Bästa Dagkrämen för Mogen Hy (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Har du mogen hy och behöver en riktigt bra dagkräm som är anpassad för just det här hudtillståndet? Då har du kommit alldeles rätt, för i vårt test av dagkräm för mogen hy listar vi tre fantastiska krämer med olika egenskaper som passar personer över 35 och som börjar märka av ålderstecken i huden. 

Efter många timmars research och faktainsamling på nätet föll det självklara valet av dagkräm för mogen hy på Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream . Den har otroligt många effektiva ingredienser, såsom extrakt från rödalg, kollagenpeptider och hyaluronsyra.

🏆 Bästa Dagkrämerna för Mogen Hy 2024

1. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen för mogen hy

Dagkrämen Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en av våra absoluta favoriter och efter den här genomgången kommer du säkerligen att förstå varför. Det här är nämligen en dagkräm för mogen hy som har flera olika egenskaper som gör att den är en av de effektivaste krämerna för mogen hy som marknaden har att erbjuda. 

Biotherm har en lång historia med att tillverka exklusiva krämer med ett innehåll som är väl kliniskt testat och forskat på. Det intressanta med Biotherm är att de använder havet och näringsrika källvatten som utgångspunkt och ingredienserna är en blandning av mineralrikt källvatten, plankton, sjögräs och syntetiska ämnen som är beprövade och effektiva.   

Biotherm har en skara mycket hängivna användare som inte vill använda något annat än deras sortiment i sina hudvårdsrutiner. Har du mogen hy där ålderstecken börjar bli synliga och du vill ha effektiv anti age-hudvård rekommenderar vi varmt att du provar den här och vi tror att du inte kommer att ångra dig. 

Så låt oss titta lite på de spännande ingredienserna som Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream innehåller. En tongivande ingrediens i den här hudvårdsserien är ett extrakt från rödalger. 

Det är framtaget för att strama upp huden och minska rynkor effektivt. Dessutom är röda alger otroligt näringsrika och tillför en mängd vitaminer, mineraler och andra spårämnen som huden mår bra av och som stimulerar cellförnyelsen. 

En annan väldigt intressant ingrediens i krämen är kollagenpeptider. Dessa stimulerar kollagenproduktionen, vilket bidrar till att huden kan återfå sin spänst och elasticitet. 

Kollagen är nämligen en av hudens viktigaste byggstenar och det som till största delen gör huden slät och att den håller sig fräsch länge. Allt eftersom vi åldras minskas kollagenproduktionen i huden och att tillföra ämnen som stimulerar den till att komma igång igen är ett av de effektivaste sätten att göra huden spänstig på nytt. 

Mogen hy är ofta väldigt torr och där bidrar också Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream till hudens välmående. Dagkrämen är rikligt återfuktande och innehåller flera aktiva ingredienser som återfuktar både på djupet och på det övre hudlagret.  

Om du märker att den här krämen verkligen har effekt på din hy och ökar spänsten finns det också en nattkräm i samma serie som vi rekommenderar att du kompletterar dagkrämen med.

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Mogen hy är torr och en sådan har stort behov av framförallt fukt. Ska krämen göra nytta på mogen hy bör den dessutom bidra med åtstramande och utfyllande ingredienser. 

Det är precis vad du får med den här spännande krämen och Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är verkligen en dagkräm för dig som vill ha potenta anti-age funktioner i din hudvård.

Dagkrämen innehåller väldigt skonsamma och naturliga ingredienser och personer med känslig hy kan oftast använda den utan besvär. Så även om du är allergisk kan det vara väl värt att testa krämen för det verkar vara många som kan använda den utan problem, trots att de har atopisk eksem och kontaktallergier.

Att Biotherm har lyckats ta fram ett effektivt extrakt från rödalger gör att de bokstavligen har en guldgruva i sitt sortiment eftersom det är en mycket effektiv ingrediens som gör otroligt bra nytta för huden på flera plan. Av den anledningen finns också ingrediensen med i flera av produkterna. 

Vill du skapa en hel hudvårdsserie som innehåller röda alger har du flera alternativ att välja mellan, från serum till ögonkräm och nattkräm och givetvis då den här dagkrämen.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

 • Personer med mogen hy som vill ha mer spänst
 • Alla som är intresserade av högteknologisk hudvård
 • Personer med känslig hy

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

 • Med patenterat rödalgextrakt
 • Innehåller kollagenpeptider
 • Rikligt återfuktande

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

2. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Dagkrämen Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF 30 är en del av en hel hudvårdsserie för mogen hy som innehåller ett flertal aktiva ingredienser som ökar hudens spänst och minskar rynkor. 

Dessutom har krämen ett högt solskydd på 30 SPF vilket är väldigt viktigt för hud som är mogen. Solens strålar är nämligen en stor bov i dramat när det gäller rynkor och för att minimera risken för onödig rynkbildning bör du alltid använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor redan tidigt på våren. Det här är särskilt viktigt om du har mogen hy. 

Ett bra solskydd är helt enkelt en självklar del av en effektiv hudvårdsrutin för åldrande hud. 

Så låt oss titta lite på krämens aktiva ingredienser. Till att börja med innehåller Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF 30 retinol. Det är en väldigt populär ingrediens i hudvård för mogen hy och har bevisad effekt på minskning av rynkor. Innehållet bidrar också till att huden blir spänstigare. 

Däremot gör retinolet huden väldigt solkänslig och även det är en anledning till att det är viktigt att produkter med retinol innehåller hög solskyddsfaktor. Och här har ju varumärket gjort alla rätt. 

Krämen har har ett högt innehåll av kollagenpeptider som stimulerar hudens egen förmåga att producera kollagen, vilket i sin tur gör att huden håller sig fräsch och spänstig. 

Ytterligare en väldigt intressant ingrediens i krämen är extrakt från granatäpple. Just granatäpple är exceptionellt rikt på antioxidanter som effektivt skyddar huden mot yttre påfrestningar och ämnet innehåller även andra effektiva näringsämnen som med fördel kan användas i anti age-hudvård. 

Granatäpple innehåller bland annat rikligt med e-vitamin, polyfenoler och flavonoider. ingredienser som alla är mycket effektiva för mogen hy. 

Så har vi den numera klassiska återfuktaren hyaluronsyra som krämen också innehåller. Eftersom krämen består av både låg- och högmolekylär hyaluronsyra har den förmåga att tränga djupare ner i hudlagren, samtidigt som den återfuktar och binder fukt i hudens yttre lager.  

Det är alltså en effektiv produkt för personer med torr hy. Den är även mycket skonsam för huden, vilket är lämpligt eftersom personer med torr hy också brukar ha väldigt känslig hud. 

Har du rosacea eller eksem kan det vara väl värt att prova krämen eftersom många med dessa besvär tycker att krämen har fungerat utmärkt och i vissa fall kan den till och med minska besvären. 

Krämen är icke-komedogen och täpper inte till porerna utan har en lätt konsistens som ger näring till huden utan att lämna en fet hinna. Det är en kräm som passar alldeles utmärkt att använda under sminkningen och den finns även som nattkräm.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Dagkrämen för mogen hy från Eucerin är en riktig mirakelkräm och den har så många goda effekter på huden att den här recensionen skulle kunna göras väldigt lång. Som vi nämnt här i texten innehåller den bland annat retinol som stramar upp huden och är perfekt i anti age-hudvård som det här. 

Retinol kan dock göra huden solkänslig men det kompletteras med en hög solskyddsfaktor som skyddar huden. Men solskyddet är bra av andra orsaker också eftersom solens starka strålar är en av de faktorer som gör att hud åldras i förtid. Här minskas alltså den risken tack vare solskyddsfaktorn på 30. 

Krämen är en perfekt kombination av naturliga och syntetiska ämnen som gör den både skonsam och effektiv och personer med olika typer av svårhanterliga hudinflammationer kan ofta använda Eucerins produkter, så även den här.

Det är en kräm för dig som har mogen hy men även för dig som har någon typ av hudproblem som gör att du har svårt att få tag på krämer som passar huden utan att göra tillståndet värre.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 för?

 • Personer med mogen och mycket torr hy
 • De som har inflammatoriska tillstånd i huden
 • Allergiker

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

 • Rikligt med antioxidanter
 • Innehåller granatäppleextrakt
 • Med retinol

3. Dr. Hauschka Rose Day Cream

Sist ut blir Dr. Hauschkas kräm Rose Day Cream som har ett helt naturligt och ekologiskt innehåll. Dr. Hauschka tillhör ett segment inom den ekologiska hudvården som är exklusivt och märket har ansetts vara ett av de bästa i kategorin i decennier. Rose Day Cream är ekologiskt certifierad med NATRUE-märkningen. 

Dr. Hauschka Rose Day Cream är tack vare sina rikligt vårdande ingredienser perfekt för mogen, torr och känslig hy och kan även hjälpa personer som har olika typer av hudrodnader och inflammatoriska tillstånd samt ytliga blodkärl. 

Ingredienslistan är ytterst spännande och här hittar du ett naturligt innehåll som alla har föryngrande och harmoniserande egenskaper. 

Ros är exempelvis ett klassiskt sådant ämne och rosextrakt balanserar huden och stärker den samt hjälper den att binda fukt. Det är en klassisk ingrediens i naturlig hudvård för mogen hy. 

Förutom extrakt från rosor innehåller också krämen extrakt från rosenblad, vilket ger ett liknande ämne, men som är fetare och påminner mer om vax. Det här gör att krämen har mjukgörande ingredienser utan att täppa till porerna. 

Annat som krämen innehåller är avokadoolja och sheasmör. Dessa skyddar och har intensivt läkande effekter. Johannesört och malva bidrar till att lugna lättirriterad hud och även till att pigmentfläckar kan minska och huden bli slätare. 

Dr. Hauschka Rose Day Cream är en väldigt ren kräm och den innehåller inga syntetiska doft- eller färgämnen och heller inga artificiella konserveringsmedel. Det är alltså en kräm som är helt fri från parabener och har självkonserverande ingredienser som gör att krämen behåller sin fräschör länge efter att den öppnats i alla fall. I krämen finns heller inga mineraloljor eller silikoner som kan täppa till porerna. 

Dessutom är Dr. Hauschka Rose Day Cream dermatologiskt testad och som tidigare nämndes är det här en kräm som många som har allvarliga hudproblem ofta får hjälp av. Den är perfekt för personer som vill ha mer spänst i huden utan några starka ämnen där få känner till långtidseffekterna. Inte minst är alla Dr. Hauschkas produkter ekologiska och strikt certifierade.

🔎 Därför valdes Dr. Hauschka Rose Day Cream

Filosofin bakom Dr. Hauschka Rose Day Cream har ända sedan företaget grundades på 1960-talet varit att producera hudvård med rena, naturliga  och ekologiska ingredienser. När de började var det här närmast revolutionerande och de har gått från klarhet till klarhet alltsedan dess.

I början var deras produkter endast kända i kretsen av hälsoentusiaster och personer som ägnade sig åt alternativa vårdmetoder. Men idag är de etablerade på marknaden och kan lätt hittas i sortimentet i de stora webbutikerna och hudvårdskedjorna.  

Det är helt enkelt så att resultaten talar för sig själva och det är en av Dr. Hauschkas storhet.  Så för dig som vill ha en dagkräm för mogen hy som är mycket skonsam och effektiv samt ekologisk och vegansk kan vi varmt rekommendera Dr. Hauschka Rose Day Cream.

💄 Vem passar Eucerin HDr. Hauschka Rose Day Cream för?

 • Personer med mogen hy som vill ha ekologisk och vegansk hudvård
 • De som är drabbade av rosacea eller andra inflammatoriska tillstånd
 • Alla som vill ha krämer utan parabener och konserveringsmedel

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin HDr. Hauschka Rose Day Cream

 • Med extrakt från rosor och rosenblad
 • Icke-komedogen
 • Innehåller vårdande sheasmör och avokadoolja

Vad ska jag tänka på när jag ska välja en dagkräm för mogen hy?

Ja, var ska vi börja när vi är ute efter en effektiv dagkräm för mogen hy? Marknaden är minst sagt enorm och att hitta rätt produkter kan vara otroligt utmanande för att inte säga direkt svårt. När du väljer en effektiv dagkräm för mogen hy finns det några viktiga aspekter att ta hänsyn till och några sådana listar vi här nedan.

Förväntade resultat

Det finns dagkrämer för mogen hy som återfuktar och först och främst ser till att förebygga framtida försämring av huden och som hjälper till att hålla den fräsch längre. Men vill du ha verklig effekt med minskning av exempelvis rynkor och pigmentfläckar behöver du välja ett innehåll med starkare ingredienser som exempelvis retinol och AHA-syra. 

Hudproblem

Om du vid sidan av mogen hy också har någon typ av hudproblem måste du vara ännu mera noggrann i valet av dagkräm. Mogen hy är också ofta torr och torr hy blir lätt drabbad av eksem och hudsprickor. Om du har oturen att också lida av rosacea behöver du välja en kräm som är speciellt lämpad för det här och vi kan bland annat rekommendera Dr. Hauschka Rose Day Cream för det. 

Solskyddsfaktor

Solens strålar är en av de största bovarna i dramat när det gäller hud som åldras i förtid. Är du verkligen mån om huden och inte vill ha rynkor bör du också se till att skydda huden mot solen. En hög solskyddsfaktor på minst 30 är att föredra och det gäller alldeles särskilt om du använder retinol eller syror, eftersom de gör huden solkänslig.

Mer om hudvård?

Vill du fördjupa dig ytterligare i hudvårdens magiska värld? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Vanliga frågor om dagkrämer för mogen hy

I vilken ålder får vi mogen hy?

Vid ca 35-årsåldern.

Är mogen hy känslig?

Mogen hy är ofta torr och känslig.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av dagkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals