Bästa Dagkrämen mot Rynkor (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Har du problem med riktigt torr hud? För dig har vi sammanställt vårt test av bästa dagkräm för torr hy och här kan du hitta några riktigt bra alternativ om du har svårt att hitta en dagkräm i kategorin. Vi tipsar om tre högkvalitativa dagkrämer som alla fyller lite olika funktioner och här har du verkligen en god chans att hitta en kräm som passar just dig. 

Efter flera timmars efterforskningar och grundlig research på nätet har vi kommit fram till att Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är den överlägset bästa dagkrämen för torr hud. Den innehåller ett flertal exceptionellt effektiva och återfuktande ämnen och har en hög halt naturligt innehåll.

En bra dagkräm för torr hud behöver naturligtvis innehålla återfuktande ämnen. Men en kräm av det här slaget behöver också andra egenskaper för att kunna kallas högkvalitativ. En bra dagkräm för torr hy bör:

  • Hygieniska burkar och flaskor som inte släpper in bakterier
  • Dryg formula som räcka länge
  • Förmåga att absorberas snabbt av huden så att du kan använda den under sminket
  • Dofta gott och diskret
  • Vara icke-komedogen
  • Han en detaljerad innehållsförteckning
  • Certifieringar i de fall den är vegansk eller ekologisk
  • Vara lämplig för känslig hy (något som rynkig hy ofta är)

🏆 Bästa Dagkrämerna mot Rynkor 2024

1. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen mot rynkor

Dagkrämen Red Algae Uplift Cream från Biotherm ingår i en hel hudvårdsserie som Biotherm kallar för Blue Therapy. Serien är speciellt anpassad för mogen hy och gemensamt för produkterna är att de alla innehåller ett extrakt från rödalg. Extraktet är framtaget för att att strama upp och släta ut huden och är dessutom exceptionellt näringsrikt. 

En annan intressant ingrediens i Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är kollagenpeptider. Det är ett ämne som stimulerar hudens egen kollagenproduktion mycket effektivt. 

Kollagen är det protein som huden till största delen består av. Det är kollagenet som ger huden dess ungdomliga fräschör och håller den rynkfri och när vi åldras minskar produktionen av proteinet. Därav uppstår också rynkor. 

Men stimulerar vi huden med skonsamma och effektiva ämnen som uppmuntrar huden att öka produktionen av kollagen kan vi förebygga rynkor och minska dem som redan uppstått. 

Nattkrämen Red Algae Uplift Cream från Biotherm är rikligt återfuktande och verkar hela dagen, tack vare sina aktiva ingredienser. Tanken är att huden ska bli synligt uppfräschad efter en periods användning och enligt de många recensioner vill läst är det också en kräm som lyckas med detta. 

Som helhet tycker vi även om att dagkrämen ingår i en hel hudvårdsserie som satsar på just mogen hy. Det gör det lätt för användaren att kombinera krämen med produkter som är aktiva och som passar bra att använda  tillsammans. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream kan kompletteras med en nattkräm som har samma aktiva ingredienser, men som är rikligare och som absorberas av huden under en längre period medan du sover. Du hittar också flera väldigt intressanta serum i serien Blue Therapy som boostar produkten ännu mer.

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Vi plockade ut Biotherm Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream som en av våra favoriter eftersom det här är en exklusiv kräm med otroligt spännande ingredienser.  Biotherm har alltid ingredienser från havet som utgångspunkt och deras krämer baseras alltid på innehåll som plankton, alger, sjögräs och mineralrika vattenbaser. 

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en dagkräm som hjälper dig att återställa huden under natten och som ger ett bestående resultat. Det är dessutom en otroligt lyxig produkt och formulan är luftig och fräsch i form av ett mousse som absorberas snabbt in i huden. Doften är diskret och fräsch och hela morgonritualen blir definitivt en lyxig stund, tack vare den här fina krämen.  

Trots att den har relativt aktiva ingredienser är den väldigt skonsam och kan ofta användas av personer med mycket känslig hud. Samtidigt passar den också för torr hud som behöver mycket näring. 

En annan detalj som definitivt är värd att uppmärksamma är att Biotherm håller fanan högt när det gäller sin miljömedvetenhet och vill att bidra till att göra så lite avtryck på naturen som möjligt i sin produktion. 

Deras förpackningar består därför av både återvunnen plast och glas som du dessutom i din tur kan återvinna på nytt. På det sättet bidrar Biotherm till en cirkulär produktion som inte sliter på naturen lika mycket som när allt ska nyproduceras från grunden.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

  • De med mogen och känslig hy
  • Alla som vill ha en snabbt absorberande formula som passar under smink
  • Personer som vill göra ett miljömedvetet val

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

  • Med patenterat extrakt från rödalger
  • Innehåller kollagenpeptider som minskar rynkor
  • Återfuktande och utslätande

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

2. Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF15

Dagkrämen Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 har genomgått  kliniska och dermatologiska studier för att säkerställa effektiviteten av krämen. Det här är en icke-komedogen, parabenfri dagkräm som inte innehåller några artificiella färgämnen och som har UVA/UVB-skydd. 

I krämen kombineras tre aktiva ingredienser. Magnolol understödjer cellbildningen i huden, vilket indirekt kan påverka hudens volym och därmed djupet på rynkorna. Oligopeptider är ett ämne som tillsatts för att stimulera kollagenproduktionen, något som har direkt påverkan på hudens spänst och elasticitet. 

Den tredje tongivande ingrediensen är hyaluronsyra som återfuktar huden och hjälper den att binda fukt djupare ner i hudlagren. Sammantaget gör de här effekterna att krämen har en positiv inverkan på minskandet av synliga rynkor och även stramar åt huden och gör den mjukare och mer elastisk. 

Krämen är lämplig att börja använda när du märker att dina rynkor börjar synas signifikant. Åldern varierar och beror på genetiska faktorer och livsstilsvanor. Solen är en stor bov i dramat och älskar du att sola och även solar ansiktet har du också sannolikt mer rynkor än dina jämnåriga som inte solar. 

Dagkrämen Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 har ett solskyddsfilter på 15, vilket ger dig ett bra grundskydd en stor del av året. Om du vill ha extra solskydd, exempelvis under sommaren eller när du ska på solsemester vintertid, har Biotherm också en utmärkt dagkräm med solskyddsfaktor 50 för dessa tillfällen. 

Trots att Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 innehåller ett solskyddsfilter absorberas den snabbt av huden och ligger inte kvar som en hinna på huden som solkrämer ofta kan göra. Huden känns fräsch och vitaliserad efter att du applicerat den.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15

I kategorin dagkrämer mot rynkor var det självklart för oss att ta med en produkt från Eucerin. Det amerikanska företaget är grundat av dermatologer och har sedan starten fokuserat på avancerad funktionshudvård. De har ett brett sortiment och hela produktserier som fokuserar på just rynkor. Serien Hyaluron Filler är en av dessa. 

Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 är en volymiserande och lyftande kräm som passar perfekt för alla som drabbats av rynkor och som vill minska dessa och även förebygga att nya uppstår. 

Dessutom är krämerna dermatologiskt testad, oparfymerad och innehåller inga artificiella färgämnen. Det är med andra ord ett utmärkt val för personer med känslig hud och även de med allergier har har goda möjligheter att kunna använda krämen utan att reagera på den.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15 för?

  • Personer med mogen hy som är drabbad av atopiskt eksem och allergier
  • Alla som vill ha kliniskt testad hudvård mot rynkor
  • De som vill ha återfuktning likväl som aktiva ämnen med anti age-funktion

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift Day Cream for Normal to Combination Skin SPF 15

  • Parabenfri
  • Med UV-skydd
  • Icke-komedogen

3. Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream

Dagkrämen Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream är en korrigerande typ av ansiktskräm som är avsedd att använda på normal till kombinerad hy. Den består av hela 92 % naturliga ingredienser och passar den som vill motverka de första ålderstecknen som uppstår i ansiktet.

Krämen återupprättar spänsten i mogen hud och ger den det där fina glowet som de flesta av oss strävar efter. Eftersom krämen är multikorrigerande är den verksam på flera sätt. Den slätar ut huden och återuppbygger dess naturliga fuktbalans. Tack vare den speciella texturen som krämen har ger den huden en aningen matt finish. Det gör att du ser fräsch ut och får dig att känna dig redo för dagen, även de dagar när du är osminkad. 

Nuxe är ett varumärke som har ett nästan hundraprocentigt naturligt innehåll i sina krämer.  Det är verkligen imponerande att de lyckas med det, samtidigt som hudvårdsprodukterna är både effektiva och exklusiva. 

I anti age-krämen Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream som vi presenterar här är det jasminblomma som är den effektiva antioxidanten som skyddar huden mot det slitage som uppstår i och med vår livsstil och de yttre faktorer som exempelvis luftföroreningar och för mycket sol kan åstadkomma på vår hud.

Formulan bygger upp huden över tid och efter några veckors användning kan du se en signifikant skillnad och minskade ålderstecken. 

Nuxe framställer alla sina krämer utan parabener och artificiella doftämnen. Men däremot är Age Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream inte oparfymerad utan har en blommig doft av jasmin. 

Doften är diskret och fräsch men den som har kontaktallergier och reagerar på parfym kan möjligen även få hudreaktioner av krämen. Om du har känslig hud bör du därför prova ut krämen i armvecket först innan du applicerar den i ansiktet.

🔎 Därför valdes Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream

Nuxe imponerar alltid med sitt val av innehåll i krämerna, vilket är baserat på naturliga ingredienser och i den här krämen hittar du över 90 % naturliga ämnen. Extrakt från jasminblomma är den tongivande aktivatorn här och den bidrar med både antioxidanter, åtstramning och en härlig doft.

För dig som har börjat få mogen hy men inte drabbats av så mycket rynkor än utan snarare vill förebygga dem är det här en perfekt kräm. Om du börjar vårda din mogna hud i tid kommer den att åldras mycket bättre och du slipper i ett senare skede använda dig av alltför aktiva ämnen som i längden också sliter på huden.

Det här är alltså den ansiktskräm som vi rekommenderar för de läsare som är lite yngre medan våra andra två testvinnare passar den lite äldre användaren.

💄 Vem passar Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream för?

  • För personer som börjat se en antydan av rynkor i ansiktet
  • De som älskar härliga blomdofter i hudvård
  • Alla som vill ha dagkrämer med naturligt innehåll

💎 Utmärkande egenskaper för Nuxe Crème Prodigieuse Boost Light Day Cream

  • Med extrakt från jasminblomma
  • 92 % naturliga ingredienser
  • Ger en lätt matt finish

Vad ska jag tänka på vid köp av en dagkräm mot rynkor?

Det finns många företag som påstår att deras dagkrämer är effektiva mot rynkor, men fungerar dessa egentligen? Svaret är att det beror på och för att du ska veta det behöver du du lära dig en del om kategorin och vilka ingredienser som verkligen är effektiva i sammanhanget. 

Fokus bör ligga på både åtstramning och återfuktning och bra ingredienser som kan hjälpa rynkig hud att slätas ut är bland annat AHA-syra, PHA-syra, kollagenstimulerande ämnen, ceramider och lipider. 

Titta alltid efter vilket det aktiva ämnet är i krämen och ta reda på hur effektivt det egentligen är. Ibland har hudvårdsmärket egna studier att hänvisa till och ibland får du gör egna efterforskningar på nätet.

I vår stora hudvårdsguide lotsar vi dig igenom de vanligaste ingredienserna i hudvård och vilka som är effektiva mot rynkor. Där kan du fördjupa dig mer i den snåriga kategorin. 

Vissa företag är väldigt duktiga på att ta fram ingredienser som är baserade på naturligt innehåll. Biotherms effektiva extrakt från alger är ett exempel som vi har med i det här testet och även Nuxes extrakt från jasmin återställer och stärker hudbarriären och ger glow.

Det är bra att använda sig av krämer från varumärken som har många tester och kliniska studier i ryggen och mycket dokumentation på sina hemsidor. Alla tre varumärken i det här testet är sådana företag som du tryggt kan välja produkter från och som har ett utbud som verkligen fungerar.

Vi vill också tillägga att det inte finns en kräm som passar alla, utan här gäller det helt enkelt att ha tålamod och prova sig fram innan du hittar just den dagkräm mot rynkor som passar dig och din hud perfekt. Vill du ha fler tips på bra ansiktskrämer och dagkrämer i olika kategorier? Läs då vidare i våra stora tester av ansiktskrämer och dagkrämer.

Vill du fördjupa dig ytterligare i hudvårdens magiska värld? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av dagkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals