Bästa Dagkrämen för Torr Hud (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Har du problem med riktigt torr hud? För dig har vi sammanställt denna artikel om de bästa dagkrämerna för torr hy och här kan du hitta några riktigt bra alternativ om du har svårt att hitta en dagkräm i kategorin. Vi tipsar om tre högkvalitativa dagkrämer som alla fyller lite olika funktioner och här har du verkligen en god chans att hitta en kräm som passar just dig. 

Efter flera timmars efterforskningar och grundlig research på nätet har vi kommit fram till att Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är den överlägset bästa dagkrämen för torr hud. Den innehåller ett flertal exceptionellt effektiva och återfuktande ämnen och har en hög halt naturligt innehåll.

En bra dagkräm för torr hud behöver naturligtvis innehålla återfuktande ämnen. Men en kräm av det här slaget behöver också andra egenskaper för att kunna kallas högkvalitativ. En bra dagkräm för torr hy bör:

 • Ha ett innehåll som är skonsamt för huden 
 • Ha lågallergerna eller naturliga doftämnen, alternativt vara helt oparfymerad
 • Vara icke-komedogen och inte täppa till porerna
 • Helst innehålla fler än ett återfuktande ämne
 • Innehålla en lagom halt oljebaserat innehåll som mjukgör

🏆 Dagkrämerna för Torr Hud 2024

1. Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream 🏆 – Bästa dagkrämen för torr hud

Dagkrämen Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream är en väldigt spännande produkt som tagits fram med hög halt av kollagenpeptider, vilket stimulerar kollagenproduktionen. 

Här på vår hemsida omnämner vi ofta kollagen eftersom det är hudens viktigaste protein och är det som gör att huden återfuktar på djupet. Tack vare kollagenpeptiderna balanseras huden och blir bättre på att själv producera återfuktande ämnen.

Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream har också ett patenterat algextrakt som är väldigt intressant ur återfuktningssynpunkt. Extraktet verkar nämligen långsiktigt och bidrar med fukt under hela dagen när du använder krämen. 

Extraktet är baserat på rödalg som är skördad längs den europeiska atlantkusten och är en otroligt intressant ingrediens eftersom den återfuktar rikligt och bidrar med en massa näringsämnen utan att för den sakens skull göra huden fet och obalanserad eller täppa till porerna.

En annan intressant detalj är också att extraktet ifråga är är verksamt i epidermis och dermis, alltså både i ytliga och djupa lager. Det är en av anledningarna till att den har så långsiktig verkan och att du kommer att känna dig återfuktad hela dagen tack vare den här krämen. 

Om du gillar effekten av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream finns det också möjlighet att komplettera krämen med en hel hudvårdsserie och dör finns både nattkräm och serum, vilka alla hjälper dig att hålla huden och fräsch återfuktad. 

Om du fått rynkor på grund av torr hy är också den här krämen perfekt eftersom den har en uppstramande och utslätande verkan. Den passar bra för alla åldrar men inte minst för dem som har mogen hud och vill ha en produkt som både motverkar rynkor och återfuktar rikligt.

🔎 Därför valdes Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

Dagkrämen Blue Therapy Red Algae Uplift Cream från Biotherm är den självklara vinnaren i testet bästa dagkräm för torr hud. 

Här är det verkligen återfuktning som står i fokus och dessutom med naturliga och intressanta ingredienser från havet. I den här ansiktskrämen finns ett extrakt från rödalg, vilket också är en av Biotherms specialiteter. I deras produkter ingår ofta extrakt och ämnen från plankton, sjögräs och olika mineralrika, vattenbaserade ämnen. 

Trots att den här krämen är särskilt anpassad för torr hud så passar den en bred grupp användare och kan användas av både yngre personer och de som har mogen hy. Den återfuktande formulan stramar åt och kapslar in fukten effektivt och får huden att se balanserad ut med ökad lyster.  

Det är helt enkelt en riktig tiopoängare när det gäller dagkrämer och definitivt en produkt som det är värt att satsa en slant på.  Biotherm har alltid forskning och kliniska studier som utgångspunkt i sin produktion och är dessutom ett tryggt märke att använda för den som är drabbad av allergier och har känslig hud, något som ofta är ett problem för dem med torr hy. 

Biotherm håller dessutom fanan högt när det gäller att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt och alla deras förpackningar och burkar är producerade av återvunnet material och går dessutom att återvinna på nytt.

💄 Vem passar Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream för?

 • Personer med torr och mogen hy 
 • Alla som vill ha en återfuktande formula som kan användas under sminkningen
 • De som vill göra ett miljömedvetet val vid köp av en dagkräm

💎 Utmärkande egenskaper för Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

 • Med patenterat rödalgextrakt
 • Återfuktande och utslätande
 • Innehåller mycket mineraler och näringsämnen

🎬 Demonstration av Biotherm Blue Therapy Red Algae Uplift Cream

2. Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15

Lumenes dagkräm Nordic-C Valo Day Cream SPF15 är en rikligt återfuktande ansiktskräm som är perfekt att använda som dagkräm en stor del av året eftersom den dessutom har en solskyddsfaktor på 15. 

En annan intressant detalj är att krämen innehåller ett ljusreflekterande mineral som gör att du får ett härligt glow med krämen, utan att den för den sakens skull är täckande. 

Torr hud blir, som bekant för alla som är drabbade av det, ofta utan lyster och det här är alltså en dagkräm som kan ge dig omedelbar fräschör utan att du överhuvudtaget ser sminkad ut. Det är alltså ingen foundation utan krämen passar oavsett den hudton eller hudfärg du har. 

Finska Lumene använder endast skandinaviska ingredienser i sina produkter eftersom deras filosofi är att vi i Norden har gott om så kallade superfoods som vi kan använda i både mat och smink och att det alltså inte är något vi behöver importera långväga ifrån. 

Den tongivande ingrediensen här är hjortronextrakt som verkligen är ett ämne som innehåller en massa rikligt återfuktande och effektiva ingredienser på torr hud. Hjortronextrakt är rikt på omega 7, vilket är en fuktbindande fettsyra som är väldigt bra för huden. Den återfuktar rikligt och gör huden spänstig. 

För att huden ska kunna komma i balans behöver den ett långsiktigt skydd och av den anledningen innehåller Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 rikligt med antioxidanter som förhindrar huden att försämras genom angrepp av fria radikaler. 

Antioxidanterna i krämen består av det klassiska ämnet vitamin C som i sig också har en mycket återfuktande verkan. I dagkrämen finns även vitamin B5 och vitamin E. Det sistnämnda mjukgör också och ger huden spänst, vilket brukar vara välkommet för dig med torr hy eftersom den ofta kan bli trött och håglös.

🔎 Därför valdes Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15

Anledningen till att vi valde Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 som toppval i det här testet är givetvis framförallt att det är en utmärkt dagkräm för torr hy. Den andra anledningen är att den erbjuder ett bra budgetalternativ för den som inte vill eller kan lägga ner så mycket pengar på sin hudvård. 

Lumene är ett varumärke som håller hög kvalitet trots att produkterna inte är dyra och något som de flesta har råd med, även unga personer som inte har så stor budget att röra sig med och Lumene är också populärt i det kundsegmentet. 

Vi tycker också att det är intressant att Lumene satsar på så stor andel naturliga ingredienser i produkterna och i den här krämen är det naturliga innehållet på hela 77 %. Krämen innehåller inga parabener och är dessutom vegansk. 

Alla med torr hud vet hur lätt det är att huden ser trött ut men det åtgärdar den här krämen genom att innehålla ett reflekterande mica-mineral som ger huden en omedelbar fräschör. 

Torr hy är ofta mycket känslig och ett stort plus med Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 är att den också innehåller en solskyddsfaktor på 15, vilket gör att den skyddar tillräckligt mycket från solens skadliga strålar för att den ska kunna användas en stor del av året. 

Om du gillar krämen i övrigt och tycker att den har en bra, återfuktande effekt och även vill fortsätta använda den på sommaren, är det bra att komplettera krämen med en produkt som har en solskyddsfaktor på 20-30 SPF.

💄 Vem passar Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15 för?

 • Alla som vill ha en återfuktande dagkräm med naturligt innehåll
 • De som vill ha en dagkräm med SPF som ändå återfuktar och är snabbt absorberande
 • De som vill ha en återfuktande dagkräm som ger omedelbar lyster

💎 Utmärkande egenskaper för Lumene Nordic-C Valo Day Cream SPF15

 • Med ljusreflekterande micamineral
 • 77 % skandinaviska och naturliga ingredienser
 • Prisvärd

3. Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Hudvårdsserien Hyaluron-Filler från märke Eucerin är ett bra val för våra läsare som har extremt torr hud som är så pass drabbad att den är i någon typ av inflammatoriskt tillstånd. 

Då kan vi varmt rekommendera dagkrämen Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Day SPF 30. Basen i krämen är både hög- och lågmolekylär  hyaluronsyra. Den högmolekylära varianten har effekt på hudens yttersta lager, medan den lågmolekylära hyaluronsyran tar sig djupare ner i hudlagret och återfuktar där. 

Krämen är icke-komedogen och täpper inte till porerna utan har en väldigt lätt konsistens som ändå vårdar och ger näring till huden, samtidigt som den verkligen återfuktar exceptionellt rikligt. 

Krämen är lämplig för personer med känslig hud eftersom den är oparfymerad och har dessutom en solskyddsfaktor på 30. För den som har så pass torr hy att den fått sprickor eller flagnar måste huden aktivt skyddas för att inte bli sämre och då är hög solskyddsfaktor ett av sätten att ta hand om huden på. 

Är du drabbad av inflammatoriska tillstånd som till exempel rosacea eller eksem är huden även då väldigt solkänslig och behöver skyddas ordentligt.

En anledning till att krämen har solskyddsfaktor är också att den innehåller retinol, alltså vitamin A. Retinol är ett ämne som återfuktar och stramar åt huden samt bidrar till att hjälpa huden att binda fukt. Men retinol gör också huden solkänslig och är en av anledningarna till att krämen har så pass hög solskyddsfaktor som SPF 30. 

Det här är verkligen en kräm för dig med torr hy som är problematisk och den både vårdar och balanserar huden samt återställer den. Samtidigt skyddar den också mot solens starka strålar och andra faktorer, tack vare de antioxidanter som krämen även innehåller.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

Eucerins Dagkräm Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 är vårt alternativ för dig som har så torr hy att du har verkliga hudproblem. Krämen är också lämplig för dig som är över 40 och har torr hy på grund av att huden åldras och som vill ha något som återfuktar och ger rikligt med näring till huden. På så sätt kan du förebygga att huden åldras i förtid och hindra den från att bli flagnande och torr. 

Eucerin är ett varumärke som har otroligt hög kvalitet på sina produkter och det här är som sagt vårt högoktaniga alternativ för dig som har inflammatoriska tillstånd i huden som ger riktigt torr hud eller som har så pass torr hud att den är fnasig och flagnande. 

Men krämen återfuktar inte bara torr hy utan har också en väldigt hög solskyddsfaktor, vilket passar dig med torr och känslig hy som behöver ett extra skydd. Det här är alltså en kräm som du kan använda året runt, även under sommarmånaderna eller när du är på solsemester. 

Dessutom är krämen en del av en hel hudvårdsserie vid namn Hyaluron-Filler och du kan alltså komplettera den här dagkrämen med både nattkräm, serum och ögonkräm. Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 är inte den billigaste krämen på marknaden men definitivt värd köpet om du har så torr hud att det leder till problem för dig på olika sätt.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30 för?

 • Alla som vill ha intensiv vård av huden utan onödiga konserveringsmedel och doftämnen
 • Personer med inflammatoriska tillstånd i huden som ger torr hy
 • De som vill ha en skonsam och lågallergen dagkräm

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler+Elasticity Day SPF30

 • Med lågmolekylär hyaluronsyra
 • Återuppbygger kollagen i huden
 • SPF 30

Vad ska jag tänka på när jag vill köpa en dagkräm för torr hud?

Återfuktning är det som givetvis är det allra viktigaste när du har en väldigt torr hud. Det finns gott om återfuktande ämnen som verkligen fungerar och det är dessa du ska titta efter i en dagkräm som vårdar torr hy.

Några väldokumenterade ämnen som är populära i hudvård för torr hy är bland annat retinol, c-vitamin, glykolsyra och aloe vera. Det är ämnen du kan titta efter om du söker en återfuktande ansiktskräm.

Det som är orsaken till din torra hy är också viktig att ta i beaktande. Har du torr hy för att den är mogen behöver du också komplettera med vårdande och återställande ingredienser. Har du rosacea eller inflammatoriska tillstånd i huden är det förstås väldigt viktigt att du väljer produkter som är så lågallergena som möjligt och som verkligen bidrar till att återställa och vårda din hud ordentligt.

Vill du fördjupa dig ytterligare i hudvårdens magiska värld? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av dagkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals