Bästa Nattkrämen (Uppdaterad 2024) → 25 Bäst i Test-utmärkelser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

I vårt stora test av nattkrämer ska vi välja ut marknadens bästa ansiktskrämer som vårdar och återställer huden under natten. Vi har dessutom fokuserat på en mängd olika funktioner och vare sig du har väldigt torr hy eller är drabbad av atopisk eksem kan du hitta nattkrämer här som tagits fram specifikt för dessa hudtillstånd.

Efter flera timmars efterforskningar och research på nätet kan vi konstatera att Exuviance Overnight Transformation Complex är den överlägset bästa nattkrämen. Formulan har avancerade ingredienser som gör att den har en fantastisk bredd och passar en mängd olika hudtyper och hudproblem.

Som du vet nu är vi väldigt förtjusta i vår vinnare Exuviance Overnight Transformation Complex , men i den här artikeln kommer du att hitta flera mycket avancerade krämer med intressanta ämnen och specifika funktioner. Bra nattkrämer ska ha några saker gemensamt och det vi haft som utgångspunkt är bland annat kriterierna nedan.

 • Lättlästa och lättbegripliga innehållsförteckningar
 • Hygieniska förpackningar som inte släpper in för mycket luft
 • Härliga dofter som dock inte får vara för påträngande
 • Tilltalande konsistenser som gör att krämen absorberas i huden på ett bra sätt
 • Tydliga anvisningar om hur krämen ska användas
 • Relevanta certifieringar på special krämer
 • Ett pris som motsvarar innehållet
 • Aktiva ingredienser som är väl dokumenterade med bevisad effekt

🏆 Bästa Nattkrämerna 2024

Visa fler…

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa nattkrämen 🏆 – Bästa nattkrämen mot rynkor 🏆 – Bästa nattkrämen med anti age 🏆 – Bästa nattkrämen för torr hud 🏆 – Bästa nattkrämen för blandhy

Visa fler…

Exuviance Overnight Transformation Complex är vår självklara vinnare i vårt test av bästa nattkräm. Den största anledningen till det är inte bara att det är en väldigt effektiv nattkräm med intressanta och effektiva ingredienser. 

Nattkrämen har nämligen också en otrolig bredd och passar de allra flesta hudtyper, från riktigt torr till fet hy. Har du blandhy eller känslig hy är det även då en kräm som sannolikt passar dig väldigt bra. 

De översvallande recensionerna på nätet är många och det är lätt att hitta kunder som ständigt återkommer till den här krämen och inte vill använda någon annan produkt till natten. Vad är då hemligheten med Exuviance Overnight Transformation Complex? Låt oss ta en närmare titt på det.

Krämen innehåller ett flertal mycket fuktgivande ämnen och här hittas också vitaminer samt olika växtbaserade ingredienser som finns med för att ge en lindrande och lugnande verkan på stressad och känslig hy. 

Inte minst innehåller den PHA-syra. Det är den skonsammaste syran av alla och kan även användas av personer som har känslig hy, vilket inte alls alltid är fallet med AHA- och BHA-syra. 

Trots att PHA-syran är skonsam exfolierar den och verkar som en effektiv fuktgivare under natten. Vidare innehåller den också hyaluronsyra som är en mycket effektiv fuktbindare för huden. 

Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller också vitamin A, C och E. Alla dessa tre vitaminer anses vara effektiva antioxidanter som skyddar huden mot olika typer av yttre och inre påfrestningar. 

Nattkrämen är dessutom dermatologiskt testad samt allergitestad. Är du en av dem med mycket känslig hud som lätt reagerar på olika hudvårdsprodukter kan vi verkligen rekommendera att du provar den här. Chanserna är stora att din hud mår bra av Exuviance Overnight Transformation Complex och att du kan använda den dagligen.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Det är verkligt sällan man stöter på nattkrämer eller andra hudvårdsprodukter som har en så stor bredd och passar en så varierande grupp av användare. Men i det här fallet är det verkligen så och Exuviance imponerar med sin förmåga att skapa en nattkräm som alltifrån unga personer med akneproblem till någon på 60 plus med mycket torr hud kan använda. 

Alla Exuviances produkter grundar sig på användningen av syra och här har företaget valt den allra mildaste varianten PHA. Det är en bidragande orsak till att produkten är så effektiv och tillika skonsam. Syran exfolierar huden under natten så att de andra ingredienserna i produkten, alltså antioxidanterna vitamin A, C och E kan sjunka djupt ner i hudens djupaste lager dermis.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Personer som är drabbade av akne
 • De med allergier och atopiskt eksem
 • Personer med torr och mogen hud

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Passar de flesta hudtillstånd och hudtyper
 • Lätt formula som absorberas snabbt
 • Både dermatologisk testad och kliniskt allergitestad

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream 🏆 – Bästa budgetnattkrämen

Lumenes nattkräm är en återställande kräm som reparerar huden och förnyar lystern med hjälp av flera naturliga ämnen. De aktiva ingredienserna består av en kombination av nordiskt källvatten, hyaluronsyra, fröextrakt och fröolja samt vitaminerna A, C och E. I krämen finns också niacinamid som minskar porstorleken och har en sammandragande effekt. 

Det är ärligt talat svårt att förstå att en kräm som den här kan ligga i den fördelaktiga prisklass som den gör. Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream är helt enkelt en exceptionellt bra budgetkräm och det är svårt att hitta en variant med motsvarande kvalitet i den här förmånliga prisklassen. 

Ingredienserna stimulerar hudens egen förmåga att förnya sig under natten och huden känns återfuktad och mjuk på morgonen när du vaknar. Lumene använder inte artificiella konserveringsmedel eller parabener i sina produkter och den här krämen har hela 87 % naturliga ingredienser.  

Det är en väldigt hög andel som få produkter, förutom specifik naturkosmetik, brukar ro iland med. Trots det är priset väldigt måttlig och jämförelsevis lågt om vi tittar på motsvarande produkter från andra märken. Krämen är också vegansk. Alla naturliga ingredienser som finska Lumene använder utvinns från naturen norr om polcirkeln. 

Vill du komplettera den här nattkrämen med serum, dagkräm och ansiktstvätt finns det ett brett sortiment i Lumenes utbud.

🔎 Därför valdes Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream

Budgetkrämer finns det gott om på den svenska marknaden men få har så förnämliga ingredienser som Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream har. Det är en vegansk kräm med nästan helt naturligt innehåll som har olika aktiva ingredienser samt antioxidanter, exempelvis hyaluronsyra och c-vitamin.

Det är faktiskt en otrolig produkt och vi själva skulle utan att tveka betala det dubbla för krämen. Det här är definitivt inte en kräm som bara behöver köpas av dem som vill ha en billig produkt, utan även för dem som vill ha aktiva och effektiva krämer med naturligt och väldokumenterat innehåll i sin hudvård. 

Dessutom är den tillverkad i Skandinavien, närmare bestämt i vårt grannland Finland, vilket också känns tryggt och som en kvalitetsstämpel.

💄 Vem passar Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream för?

 • Alla som vill ha mycket för pengarna
 • De som vill ha både hyaluronsyra och niacinamid i sina nattkrämer
 • Alla som vill ha vegansk och certifierad hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream

 • Innehåller arktiskt källvatten och andra naturliga ingredienser från norra Skandinavien
 • Vegansk
 • Budgetkräm av hög kvalitet

3. Beauté Pacifique Symphonique Night-Time 🏆 – Bästa nattkrämen med retinol

Beauté Pacifique Symphonique Night-Time är en kräm för den som vill ha en avancerad retinol-formula i sin nattkräm med anti age-effekt. Krämen innehåller hela sex olika typer av retinol (a-vitamin) vilket gör att den får ett brett spektrum av ämnet som reparerar och stimulerar kollagenproduktionen i huden under natten.  

Krämen bidrar till att huden bygger upp en depå av vårdande ämnen och det gör att det skapas ett inbyggt skydd i huden som alltid är redo att reparera och återställa den när behovet finns. 

Dessutom är Beauté Pacifique Symphonique Night-Time framställd med en avancerad nanoteknik som gör att vitaminerna transporteras ända ner i hypodermis, alltså till det djupaste hudlagret och därför på ett effektivt sätt kan ge föryngrad huvud. 

Krämen har fördröjd verkan och avger successivt sina aktiva ämnen under hela natten. På det viset blir den reparerande effekten ännu större och påtagliga skillnader kan märkas för användaren på morgonen, efter att krämen har fått verka hela natten. 

En spännande ingrediens som Beauté Pacifique Symphonique Night-Time innehåller är squalane. Det är ett ämne som är kroppseget och som finns i vår hud. Squalane har förmågan att tränga djupt ner i hudlagren och kan därför effektivt reparera åldrad eller solskadad hud. 

Squalane är även en bra ingrediens i krämer som vårdar mycket torr hud och passar också bra på armbågar, hälar och torra händer. Effekten är omgående och det går snabbt att  märka av de mjukgörande effekterna av ämnet. 

Vidare innehåller också Beauté Pacifique Symphonique Night-Time niacinamide som vi redan omnämnt i samband med produkterna ovan. De vetenskapligt dokumenterade ämnet, som är en form av b3-vitamin, verkar effektivt återfuktande och minskar porstorleken och slapp hud. 

Olika typer av retinol 

Bakuchiol är ett naturligt ämne som brukar kallas för den naturliga formen av retinol. Det är alltså en typ av vitamin A som har påtagliga anti-age effekter och förbättrar elasticiteten på huden. Bakuchiol ger en jämnare hudton och avlägsnar även effektivt orenheter och kvisslor. 

Den andra formen av a-vitamin i produkten heter retinyl palmitate. Det är ett ämne som är känsligt och som lätt förlorar sin effekt, men tack vare att man i den här krämen använt sig av en typ av nanoteknik för att framställa den, kan ämnet kapslas in och transporteras ner i de djupare hudlagren. 

Även det här är en anti age-ingrediens som många hudvårdsföretag intresserar sig för men eftersom den kräver en ganska avancerad teknik att för att kunna vara verksam är den ändå relativt exklusiv. 

Retinyl acetate liknar den föregående retinolen, men det här är en stabilare form av a-vitamin. Även den har hudföryngrande egenskaper och utöver dessa tre vi omnämnt här finns det alltså tre till som tillsammans göra att Beauté Pacifique Symphonique Night-Time är en av de bredaste och mest mångfacetterade retinolnattkrämer som går att hitta på marknaden.

🔎 Därför valdes Beauté Pacifique Symphonique Night-Time

Beauté Pacifique Symphonique Night-Time är en oerhört avancerad retinolkräm för mogen eller skadad hud som tack vare hela sex olika former av retinol effektivt arbetar med huden medan du sover.  

Det här är en potent kräm och det betyder att huden kan behöva tid på sig att vänja sig med den, så det kan krävas att du använder den endast varannan natt den första tiden. Kom ihåg att alltid smörja dig med ett mycket tunt lager av produkten inför natten i början. Undvik också att applicera krämen på den allra tunnaste huden runt ögonen.

💄 Vem passar Beauté Pacifique Symphonique Night-Time för?

 • De som vill ha en extra stark retinolkräm
 • De som fått rynkor på grund av för mycket solande
 • Alla med mogen hy som vill ha en mycket effektiv nattkräm med anti age-verkan

💎 Utmärkande egenskaper för Beauté Pacifique Symphonique Night-Time

 • Med hela 6 former av a-vitamin
 • Mycket potent
 • Utvecklad med nanoteknik för djupgående verkan

4. Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night Cream 🏆 – Bästa nattkrämen mot akne 🏆 – Bästa nattkrämen mot rosacea

Den skonsamma men djuprengörande nattkrämen Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night minskar ojämnheter och hudrodnader medan du sover. Krämen är väl lämpad för personer med aktiva akneutbrott eller som har besvär med hudåkommor som exempelvis rosacea.  

Krämen innehåller ingredienser som lugnar huden och försätter den i ett vilotillstånd så att den kan reparera och återhämta sig effektivt. Dessutom innehåller krämen också ämnet aktibiome som har en milt exfolierande, renande verkan på porerna och också har en sammandragande effekt på dem. 

Aktiva ingredienser är glykolsyra som har en utjämnande effekt och även reducerar och motverkar pigmentfläckar, mindre rynkor och fina linjer. 

Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night innehåller också en liten mängd BHA-syra som är en av de syror som ofta används i krämer som vårdar akne. Den har en lugnande och antibakteriell effekt på huden. Krämen är avancerad och framtagen med kliniska efterforskningar för vad som fungerar på den typen av hud.

I krämen finns också något som de kallas för Purified Active, vilket är ett biometrisk medel med utgångspunkt från marina alger. Dermaceutic har tagit fram identiska men syntetiska varianter av algernas aktiva ämnen. Resultatet är ett ämne som motverkar bakterietillväxt på huden och även minskar talgproduktionen. 

Purified Active stimulerar också hudens melaninproduktion som kan bidra till att huden blir lugnare och mindre inflammationsbenägen.

🔎 Därför valdes Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night Cream

Vi har försökt täcka upp de flesta områden i det här testet och Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night är den bästa nattkrämen vi hittat som kan hjälpa personer med rosacea eller svåra akneinflammationer. 

Krämen har många fler effektiva funktioner, annat än att bara återfukta och berika huden till natten. Här får huden verkligen hjälp med att både rengöras, återställas och lugnas medan du sover. Det är en tekniskt avancerad kräm som är mycket väl värd att prova av den som har hudproblem och som letar efter långsiktiga och konkreta resultat. 

Det finns förstås inga givna garantier att nattkrämen fungerar för alla men den bör definitivt testas av personer med rosacea eller andra inflammatoriska hudåkommor som har svårt att hitta produkter av den här typen. 

Kom Ihåg att krämen är väldigt aktiv och potent och att huden kan reagera på den i början. Därför ska du applicera endast små mängder de första nätterna och börja med att använda den ca två gånger i veckan. Därefter utökar du successivt.

💄 Vem passar Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night Cream för?

 • Personer med aktiv rosacea 
 • Aknedrabbade personer som vill ha en lämplig nattkräm
 • De som vill ha en balanserande kräm som motverkar överaktiv talgproduktion

💎 Utmärkande egenskaper för Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night Cream

 • Med egen formula
 • Med glycerin som återfuktar intensivt
 • Med BHA-syra

5. FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream 🏆 – Bästa nattkrämen mot eksem

Krämen Skin Perfusion B3-Recovery Cream från FillMed är en återhämtande nattkräm framtagen för personer som har eksem och hudrodnader eller som vill ha en kräm med god effekt på rynkor och fina linjer. 

Formulan är en typ av behandling som enligt tillverkaren både lugnar och reparerar huden mycket snabbt. Den innehåller milda ingredienser som är växtbaserade och antiinflammatoriska.

FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream innehåller också den intressanta kombinationen av niacinamid och hyaluronsyra. Niacinamiden tränger ner i de djupare hudlagren och minskar porerna och slätar ut huden. 

Niacinamide har också förmågan att återfukta huden på ett bra sätt och hyaluronsyran kompletterar den funktionen med att återfukta på ytan och även kapsla in fukten som sitter djupare ner i hudlagren. 

Krämen är skonsam och kan användas över hela ansiktet, även på de tunna partierna runt ögonen. Krämen kan också med fördel provas av personer med rosacea som tycker att vårt andra alternativ Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Nigh verkar ha för starka ingredienser och vill ha något som är skonsammare för huden.

🔎 Därför valdes FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

I De som är drabbade av eksem och andra liknande hudtillstånd vet också hur svårt det är att hitta bra nattkrämer som inte gör tillståndet värre. Då kan vi varmt rekommendera FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream som är en väldigt dryg kräm som återfuktar på djupet, samtidigt som den är väldigt lätt och innehåller ämnen som lugnar och vårdar känslig och eksemdrabbad hy.

💄 Vem passar FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream för?

 • Personer med eksem
 • Alla som vill ha en återfuktande men skonsam kräm
 • Dn med mogen och torr hy

💎 Utmärkande egenskaper för FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

 • Lugnar och dämpar irriterad hy
 • Med det egna hudkomplexet B3-Recovery
 • Innehåller niacinamide och hyaluronsyra

🎬 Demonstration av FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream

6. Cetaphil Brightening Night Comfort Cream 🏆 – Bästa nattkrämen mot pigmentfläckar

Personer som har problem med pigmentfläckar och oren hy kan vi varmt rekommendera Cetaphil Brightening Night Comfort Cream. Det är en kräm för alla som älskar korta ingredienslistor och som inte vill ha onödigt innehåll och för mycket kemikalier i sina krämer.

Cetaphil är ett företag som satsar oerhört mycket på kvalitet och deras produkter tas fram i enlighet med deras egna, kliniska tester och egen produktutveckling. Cetaphil Brightening Night Comfort Cream är framtagen för att förebygga pigmentering och jämna ut hudtonen medan du sover. Den har lystergivande egenskaper och kan göra huden återhämtad och fräsch under natten. 

Nyckelingredienserna i krämen är niacinamide, glycerin och hyaluronsyra. Niacinamiden står för den utjämnande och uppfräschande funktionen, även om det är ett ämne som också återfuktar effektivt. Hyaluronsyran bidrar till att boosta huden med fukt genom att återfukta på ytan och kapsla in hudens egna fuktnivåer.  

En annan bra och funktionell ingrediens är bivax. Just bivax är nämligen ett ämne som påminner mycket om hudens egen fettsammansättning och som därför passar väldigt bra i hudvård. Det är en mjukgörande och skyddande ingrediens som bidrar till att återställa huden långsiktigt. 

Cetaphil rekommenderar att du använder krämen i fyra veckor för att kunna se ett betydande resultat som garanterat är långsiktigt. Den är enkel att applicera och absorberas snabbt av huden. Krämen är en del av en hel hudvårdsserie som kallas för Cetaphil Bright Healthy Radiance. Hudvårdsserien innehåller förutom den här nattkrämen även en cleanser, toner och dagkräm.

🔎 Därför valdes Cetaphil Brightening Night Comfort Cream

Vi anser att det i stort sett är obligatoriskt med en produkt från Cetaphil i de tester vi gör. Alla deras produkter är nämligen så otroligt imponerande och företaget lyckas verkligen åstadkomma avancerad hudvård med små medel. Det är krämer utan onödiga ingredienser som ändå gör jobbet effektivt.  

Dessutom passar flera av deras produkter utmärkt för personer med överkänslig hy eller allergier. Så för den som vill ha en effektiv nattkräm för att minska och motverka pigmentfläckar, som samtidigt är väldigt skonsam, rekommenderar vi varmt Cetaphil Brightening Night Comfort Cream.

💄 Vem passar Cetaphil Brightening Night Comfort Cream för?

 • De som behöver åtgärda pigmentfläckar i ansiktet
 • Alla som vill ha en nattkräm som ger lyster
 • De som vill slippa onödiga ingredienser och tillsatser

💎 Utmärkande egenskaper för Cetaphil Brightening Night Comfort Cream

 • Med niacinamid
 • Intensivt återfuktande ingredienser
 • Utan onödiga tillsatser

7. Avene Cleanance Women Night Cream 🏆 – Bästa nattkrämen mot porer

Nattkrämen Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream är en utjämnande nattkräm som är framtagen för att reducera orenheter i huden och motverkar även förstadiet till akne. 

Krämen innehåller tre aktiva ingredienser som tillsammans vårdar och återställer huden på olika plan. SynoveaTM HR minskar orenheter och har även en avancerad och intressant funktion som går ut på att den minskar oxideringen av talgen i porerna. Det är nämligen det som gör att pormaskar blir svarta. 

Nästa ingrediens kallas X-PressinTM och den förfinar texturen och minskar porer och gropar i huden. Retinaldehyde bidrar till att minska och förhindra ärrbildning och är även en ingrediens som motverkar mindre rynkor och skavanker i huden. 

Tillsammans bildar de här tre ingredienserna en mycket effektiv formula som är perfekt för att motverka pormaskar och även vuxenakne.

🔎 Därför valdes Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream

Trots att nattkrämen Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream är en mycket avancerad kräm är priset riktigt överkomligt och det gör verkligen att det här är en produkt som passar många på olika sätt. 

Funktionen är intressant eftersom den både renar huden på djupet men samtidigt förhindrar oxidering av talg i porerna så att synliga pormaskar inte uppstår. 

Det är nämligen viktigt att inte rengöra porerna helt och hållet från talg eftersom det är en ingrediens som vårdar och smörjer in huden och som förstås hör hemma där, även om ett överskott inte heller är bra för hyn. Den här balansgången klarar krämen av på ett bra sätt, tack vare bland annat ingrediensen SynoveaTM. 

Avene satsar på att ta fram avancerade krämer för kvinnor med olika typer av problemhud och för den som är drabbad av pormaskar och orenheter är det här en mycket bra och prisvärd produkt att prova. Den är dessutom skonsam och de flesta klarar utan problem av att börja använda den här krämen direkt, utan att behöva vänja huden med den först.

💄 Vem passar Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream för?

 • De som vill reducera pormaskar
 • Alla som vill ha en slätare hy med jämn hudton
 • Personer med vuxenakne

💎 Utmärkande egenskaper för Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream

 • Innehåller SynoveaTM 
 • Skonsam för huden
 • Kapslar in fukt utan att täppa till porerna

🎬 Demonstration av Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream

8. Maria Åkerberg Night Balm 🏆 – Bästa ekologiska nattkrämen

Det ekologiska hudvårdsmärket Maria Åkerberg har vuxit sig stort de senaste åren och är numera ett populärt märke på den svenska marknaden, även hos dem som inte specifikt är intresserade av ekologisk hudvård.  

Anledningen till det är nog att Maria Åkerberg vet exakt vad hon ska sätta i sina krämer och att de ämnen hon väljer är dokumenterat effektiva och vårdande. 

I den ekologiska nattkrämen Night Balm hittar du ingredienser som citrongräs, havtornsolja, och olibanumolja. Alla dessa bidrar med att öka cellförnyelsen, återfukta på djupet och mjukgöra hudens yttre hudlager epidermis.

Produkten är bred och passar alla hudtyper, från normal till torr. Den är perfekt för dig med mogen hud men passar definitivt personer i alla åldrar som vill ha en intensivt vårdande nattkräm med naturliga ingredienser.  

För alla som sminkar sig och behandlar huden mycket, oavsett ålder, är det här en perfekt kräm att använda för att låta huden vårdas med olika näringsämnen under natten så att den är återställd och utvilad när du vaknar. 

En väldigt intressant detalj med Maria Åkerbergs produkter, och det inkluderar också Night Balm, är att de innehåller naturliga och självkonserverande ingredienser. I naturen finns alltså gott om ämnen som konserverar och det finns enligt många egentligen ingen anledning till att använda parabener eller andra syntetiska konserveringsmedel.  

Vi vill förstås påpeka att här går åsikterna isär men för den som vill undvika syntetiska konserveringsmedel är det här är definitivt en produkt att satsa på. Det gäller för den delen hela Maria Åkerbergs utbud, eftersom alla produkter är tillverkade på samma sätt.

🔎 Därför valdes Maria Åkerberg Night Balm

För många är ekologiska och naturliga produkter väldigt viktigt och idag finns det otroligt många intressanta varumärken och produkter att välja mellan. Därför vill vi naturligtvis ha med ett av Sveriges mest förnämliga, ekologiska hudvårdsmärken i vårt stora test av nattkrämer.  

Inte minst eftersom deras nattkräm Maria Åkerberg Night Balm är en fantastisk produkt som både återställer och vårdar huden på djupet under natten. Vi kan varmt rekommendera våra läsare att ta en titt på flera av Maria Åkerbergs spännande produkter med naturliga ingredienser och utan artificiella eller syntetiska konserveringsmedel.

💄 Vem passar Maria Åkerberg Night Balm för?

 • De som vill ha ett naturligt innehåll i sina nattkrämer
 • Alla som enbart använder ekologiska produkter
 • De som vill ha en återställande, vårdande och skonsam nattkräm

💎 Utmärkande egenskaper för Maria Åkerberg Night Balm

 • Passar alla åldrar
 • Självkonserverande ingredienser
 • Understödjer cellförnyelsen i huden

Vad ska jag tänka på när jag köper bra nattkräm?

Det allra viktigaste är förstås att du väljer en nattkräm som passar din hud. Vi kan varmt rekommendera vår stora guide till nattkrämer om du vill fördjupa dig i vad du ska tänka på vid val av en lämplig nattkräm för din hud. 

Vi passar även på att tipsa om vår mer genrella hudvårdsguide och vår artikel om den perfekta hudvårdsrutinen. Där får du lära dig allt om hur en bra nattkräm passar in i helheten. 

Kom ihåg att välja en nattkräm med tillräckligt mycket näringsämnen, exempelvis som de vi har med i det här testet. På dagen vill de flesta ha en lättare hudkräm som snabbt absorberas av huden så att sminket sitter bra och kan appliceras relativt snabbt efter att du gjort din morgonrengöring.  

Men på natten ska krämen fylla en annan funktion och här är det viktigt att du boostar med ämnen som reparerar huden från det slitage den utsatts för under dagen. Hyn i ansiktet är verkligt utsatt av både yttre och inre faktorer såsom väderlek, torr luft inomhus, strålning från datorer, stress och kostvanor.

Även smink sliter på huden och med nattkrämen har du verkligen tillfälle att förnya huden och fräscha upp den medan du sover. Så att lära dig om olika ingredienser och vilka specifika funktioner dessa har är ett bra sätt att verkligen komma igång med en bra hudvårdsrutin inför natten.

Vill du fördjupa dig ännu mer i ämnet ansiktskrämer? Missa då inte våra stora guider: 

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av nattkrämer:

 • Metro Mode
 • Lyko
 • Expressen
 • Lyko (Exuviance Overnight Transformation Complex)
 • Lyko (Lumene Valo Overnight Bright Vitamin C Sleeping Cream)
 • Matas (Beauté Pacifique Symphonique Night-Time)
 • Amazon (Dermaceutic Stimulate Actibiome Acne-Prone Skin Night Cream)
 • WIMJ (FillMed Skin Perfusion B3-Recovery Cream)
 • Sample Room (Cetaphil Brightening Night Comfort Cream)
 • Beauty Crew (Avene Cleanance Women Smoothing Night Cream)
 • Naturligt Snygg (Maria Åkerberg Night Balm)

Youtube:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals