Bästa Nattkrämen för Känslig Hy (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

Personer med känslig hy har alltid en stor utmaning att hitta krämer som passar och som huden inte reagerar på. Dessutom vill förstås köparen att krämen ska vårda huden och inte bara vara en produkt som huden klarar av. För alla er som har svårt att hitta en sådan kräm har vi tagit fram vårt test av bästa nattkrämen för känslig hy. 

Efter omfattande research och många timmars efterforskningar på webben har vi kommit fram till Exuviance Overnight Transformation Complex är den bästa nattkrämen för känslig hy. Den är både allergitestad och dermatologiskt testad och innehåller exklusiva ingredienser som gör krämen effektiv.

En nattkräm för personer med känslig hy ska innehålla specifika ingredienser och vara framställd på ett sätt som gör att den är skonsam mot huden. En bra nattkräm för känslig hy bör ha:

 • Information om vilka tester som företaget gjort på innehållet
 • Lättlästa innehållsförteckningar på svenska
 • Hygieniska burkar och flaskor som inte släpper in bakterier
 • Vara oparfymerad eller ha lågallergena doftämnen
 • Lätt konsistens som gör att huden kan andas
 • Tydliga anvisningar om hur nattkrämen ska appliceras
 • Relevanta certifieringar på specialkrämer

🏆 Bästa Nattkrämerna för Känslig Hy 2024

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa nattkrämen för känslig hy

Nattkrämen Overnight Transformation Complex från hudvårdsmärket Exuviance är en kräm avsedd för känslig hud som lätt blir torr och fnasig när den är stressad. Då kan den här nattkrämen vara väl värd att prova eftersom den innehåller ett flertal effektiva och reparerande ämnen som renoverar huden och återfuktar den medan du sover. 

Exuviance baserar sina krämer på syror och den verksamma huvudingrediensen i den här krämen är PHA-syra. Det är en skonsammare typ av syra som passar känslig hud bättre, även om den både exfolierar och återfuktar, precis som AHA-syran. Tack vare PHA-syrans förmåga att avlägsna döda hudceller kan krämens andra ämnen tränga längre ner på djupet och bli mer effektiva. 

Krämen innehåller också vitamin C som är en erkänt kraftfull antioxidant, samtidigt som den har en direkt verkande effekt på huden genom att släta ut den och minska pigmentfläckar.  

Exuviance Overnight Transformation Complex har också ett högt innehåll av lipider. Det är en fettsyra som naturligt finns i våra cellmembran och mycket av dem finns i epidermis, alltså i vårt yttersta hudlager. Lipider är en förutsättning för att vår hud ska vara frisk och stark och  har vi brist på ämnet i huden leder det till att den blir torr och känslig.

När vi åldras minskar kroppens förmåga att producera lipider, vilket är en anledning till att vår hud blir torrare och känsligare. Har du en obalans i huden kan den bli känslig och det är definitivt en idé att tillsätta mer av fettsyran genom att applicera en bra hudkräm med lipider i.  

Eftersom Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller exfolierande PHA-syra så kan krämens andra ämnen, bland annat lipiderna, göra nytta i större utsträckning. 

Krämen är lätt att applicera och du behöver bara använda en liten mängd av den på rengjort ansikte och hals. Krämen är närande men absorberas relativt snabbt av huden även om den inte försvinner lika snabbt in i epidermis såsom en dagkräm gör, eftersom den här har en långtidsverkan under natten.

Många med känslig hud använder den här krämen på dagen också, men det är viktigt att komma ihåg att om någon typ av syra används i en kräm dagtid behöver du komplettera med en hög solskyddsfaktor. 

Vill du använda serum i kombination med krämen är det också bra att välja någon av Exuviances egna serum eftersom dessa kommer att matcha med krämens innehåll på bästa sätt. Aktiva ingredienser bör nämligen väljas ut noggrant och det är heller inte bra att få för mycket av dem eftersom det då kan skada huden. 

Att hålla sig till samma varumärke är ett sätt att veta att det blir lagom mängd av allting om det är inte så att du har väldigt stora kunskaper om hudvård förstås. Då kan du givetvis välja mer fritt. 

Exuviance Overnight Transformation Complex är som produkt väldigt behaglig att använda och känns fräsch och uppfriskande för hyn. En mild, tilltalande doft av äpple och citron i kombination med den behagliga och diskreta ljusblå nyansen gör det verkligen till en lyxig stund när det är dags att använda den här krämen på kvällen.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Känslig hy drabbas naturligtvis väldigt lätt av olika typer av problem och hudåkommor. Med hjälp av nattkrämen Exuviance Overnight Transformation Complex får användaren möjlighet att reparera och återställa huden under natten och på det sättet förebygga hudrodnader och eksem och flagnad hud. 

För dig med känslig hud som vill ha en bra nattkräm tror vi helt enkelt att Exuviance Overnight Transformation Complex hör till ett av de absolut bästa alternativen. 

Nattkrämen är både allergitestad och dermatologiskt testad så även om den har en mild doft från naturliga doftämnen finns det alltså mycket goda chanser att du kan använda den ändå, trots att du har känslig hud som kanske ofta reagerar på parfymerade produkter.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Personer med känslig hy som vill ha en nattkräm med doft
 • De som i normalfallet är känsliga mot syror i hudvård
 • Alla som vill ha en nattkräm som reparerar huden medan du sover

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med exfolierande och skonsam PHA-syra
 • Hög halt av lipider
 • Rikligt med antioxidanter

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm

Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm är en återuppbyggande kräm som verkar nattetid medan du sover. Den är framtagen med ett flertal aktiva ämnen med en regenererande verkan, vilket ger huden sin egen skönhetssömn. Det är en nattkräm med fokus på anti age-funktioner och den har ett intressant, naturligt innehåll med skonsamma ingredienser som gör att den passar känslig hy. 

En av de verksamma ingredienserna i krämen är morotsextrakt. Det är ett ämne som föryngrar cellerna och ger ett exceptionellt skydd i form av antioxidanter, vilket bidrar till att skydda och återställa huden. Dessutom har extraktet egenskaper som gör att huden blir ljusare och fräschare över tid. 

Krämen innehåller oljor och extrakt från flera växter, vilket gör den här krämen mycket antioxidantrik. Dessa skyddar huden och gör den även mjuk och elastisk. De många oljorna med sitt innehåll bidrar till att krämen får en naturlig konservering och i produkten finns inga parabener eller andra artificiella konserveringsmedel. 

Lavendeloljan i krämen bidrar till att understödja hudens egen förmåga att återuppbygga sig och slätas ut. Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm innehåller också extrakt från vanilj och iris, vilket är två mycket kraftfulla antioxidanter som har lugnande och vårdande egenskaper. 

Av den anledningen passar krämen många med känslig, torr och flagnande hud. Dock är den parfymerad med naturliga doftämnen. Allergiker bör alltså alltid testa krämen först.

🔎 Därför valdes Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm

Krämen är perfekt för känslig hy med behov av hudvård som har ett rikligt innehåll som kan verka under natten. Samtidigt är krämen absolut inte kladdig. Du värmer upp den mellan fingrarna och därefter masserar du in krämen med rörelser uppåt och utåt i ansiktet. Då upptar huden effektivt formulan. 

Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm är en populär kräm som enligt användarna ger bra resultat och det gör förstås att det är ytterligare en anledning för oss att ha med här produkten i testet. 

Det är dessutom en kräm som passar dem med så känslig hud att den har en tendens att flagna och som behöver återhämtning under natten. Av den anledningen är formulan mycket användbar för personer med känslig hy, eftersom den här hudtypen ofta har ett extra stort behov av näring. 

Krämens ingredienser är väldigt intressanta och det naturliga innehållet är både effektivt och skonsamt. Decléor är ett brittiskt varumärke som producerar hudvårdsprodukter med noggrant utvalda ingredienser. Många av krämerna finns exempelvis endast i begränsad upplaga eftersom de är specialgjorda i ett laboratorium för att upprätthålla bästa möjliga kvalitet.  

Det här är alltså exklusiva produkter som köparen får vara beredd att betala en slant för.  Enligt de flesta användare är det dock krämer som är mycket väl värda pengarna, eftersom de verkligen har effekt och jobbar under natten med att återställa och balansera huden.

Dessutom producerar Decléor alltid sina produkter och förpackningar på ett sätt som har så lite påverkan på miljön som möjligt. Kort och gott kan sägas att för den som gillar exklusiva, miljömedvetna och högkvalitativa produkter är det här definitivt ett alternativ.

💄 Vem passar Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm för?

 • Personer i klimakteriet
 • De som har torr och flagnande hy
 • Alla som gillar exklusiva och nyskapande hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm

 • Innehåller extrakt från havre
 • Riklig och närande

🎬 Demonstration av Decléor Aromessence Lavandula Iris Rejuvenating Night Balm

3. Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream

Eucerins hudvårdsserie Hyaluron-Filler är en komplett samling med effektiv hudvård där hyaluronsyra är i fokus. Hyaluron-Filler Night Cream är en vårdande och återfuktande nattkräm som är perfekt för känslig hud och är verksam på flera plan. 

Hyaluronsyra återfuktar och svalkar hudens yttersta lager. Många blir vilseledda av ämnets namn och tror att det här är en syra som är frätande för huden. Men så är det alltså inte, hyaluronsyra är egentligen en sockermolekyl och mycket skonsam för huden. 

Men framförallt hjälper den huden att själv producera hyaluronsyra djupare ner i hudlagren. Det aktiva ämnet som klarar av en sådan process heter saponin och är ett ämne som aktiverar hudens egen hyaluronsyreproduktion med flera 100 %, samtidigt som det är en effektiv antioxidant. 

Det här stärker och fyller ut huden och gör att den blir mycket mindre känslig mot angrepp från fria radikaler. Här får du alltså dubbel effekt. Krämen vårdar och stärker den känsliga huden inifrån och gör också huden fylligare och slätar ut rynkor, något som känslig och torr hy ofta är drabbad av.

Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream innehåller också ämnet enoxon, vilket även det har en utfyllande och balanserande verkan på huden. Både dermatologiska och kliniska studier har gjorts på krämen och den har visat på god tolerans hos de grupper som har känslig hud, enligt företagets egna rapporter. 

Eucerin anses vara en av de mest framstående och vetenskapliga kosmetiska företagen som vi har i Europa idag. Säkerhet, forskning och testning står hela tiden i fokus och deras produkter provas i omfattande laboratorietester samt dermatologiska tester, alltså på människor.  

Målet är att alla, oavsett problematik kring hudkvalitet, ska kunna en hitta produkt och ett hudvårdsprogram som skapar förutsättningar för att vi ska kunna trivas med vår hud och få den att åldras skonsamt och vackert.  

Företaget har idag mer än 100 års erfarenhet av forskning inom dermatologi och de flesta inom industrin håller med om att Eucerins anseende är mycket högt och att de håller sina löften angående kvaliteten i alla sammanhang.

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream

Vi vet att personer med känslig hud har otroligt svårt att hitta väl fungerande krämer som är anpassade för deras hud. Alla med känslig hy bör definitivt prova den här krämen om inte andra passar. 

Eucerin är ett märke med lång erfarenhet av klinisk forskning och är trygg att använda, eftersom de skapar produkter som i så liten utsträckning som det överhuvudtaget är möjligt innehåller ämnen som kan framkalla allergiska reaktioner. 

Dessutom har de skräddarsydda hudvårdsserier för specifika behov såsom återfuktning, åtstramning och förebyggande av rynkor. De flesta av dem är dessutom väl anpassade för känslig hud. För den som har allvarliga atopiska eksem och allergier har de dessutom en speciell hudvårdsserie som är helt utan både parfymer och naturliga doftämnen.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream för?

 • Alla med känslig hy som vill ha riklig återfuktning
 • Personer med torr hy
 • De med mogen hy som har en tendens att bli irriterad med rodnader

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream

 • Med Saponin
 • Icke komedogen
 • Utan parabener

Vad ska jag tänka på när jag väljer en nattkräm för känslig hy?

Har du känslig hud är det bra att alltid välja produkter från varumärken som har väl dokumenterade kunskaper om just känslig hy och som utför kliniska tester på sina produkter. Företag som satsar mycket på känslig hud och på de olika typerna av problematik kring det har alltid större kunskaper generellt om problemhy och också bättre anpassade produkter. 

Se upp med artificiella doftämnen och olika typer av komedogena oljor som kan täppa till huden. Känslig hud reagerar lätt på artificiella ämnen och tillsatser och skonsamma, naturliga och lugnande ingredienser som kamomill, lavendel och havre är ofta bra val. 

Det finns flera märkningar som passar bra för personer med känslig hy och inte minst den svenska certifieringen från Astma & Allergiförbundet är ett utmärkt val. Svanen är en annan märkning som produkter som är skonsamma mot huden ofta är certifierade med. 

Ofta allergitestar företagen själva och då framgår det på produkterna. På företagens hemsidor kan du också vanligen läsa om hur omfattande och fördjupande testerna är.

Om du vill lära dig mer om hudvård med nattkrämer generellt kan vi rekommendera vår stora guide till nattkrämer. Där finns all upptänklig information du behöver om olika aktiva ämnen som ingår i hudvård och vad som kan passa en person med känslig hy som lätt reagerar på olika produkter.

Vi har också en stor artikel om de bästa nattkrämerna där vi går igenom ett brett urval av produkter i flera kategorier.

Om du vill veta mer om hudvård och inte bara om nattkrämer så rekommenderar vi också varmt våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av nattkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals