Bästa Nattkrämen mot Rynkor (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

I den här artikeln om nattkrämer mot rynkor ska vi ta reda på vilken kräm som är den allra mest effektiva i kategorin. Vi kommer att grundligt gå igenom tre nattkrämer mot rynkor som håller vad de lovar och du får även tips på vad du ska tänka på när du ska köpa en sådan här produkt.

Efter många timmars efterforskningar och insamlande av data på nätet har vi kommit fram till att Exuviance Overnight Transformation Complex är den bästa nattkrämen mot rynkor. Exuviances nattkräm innehåller skonsam PHA-syra som gör att den är effektiv, samtidigt som den passar känslig hy.

En bra nattkräm mot rynkor ska förstås innehålla aktiva ingredienser som är verksamma på ett sätt som gör att rynkor förebyggs och kan minska. Valet av ingredienser varierar mellan tillverkarna och det finns många komponenter och ämneskombinationer som är effektiva i sammanhanget. Men det finns också några egenskaper som alla bra nattkrämer bör ha:

 • Skonsamt innehåll eftersom rynkig hud ofta är torr och känslig
 • Åtstramande effekt som förstärker anti rynk-effekten
 • Hygienisk burk eller flaska som håller krämen fri från bakterier
 • Formula som återfuktar på djupet
 • Vårdande ämnen
 • En lagom stor del oljebaserat innehåll så att krämen inte blir för fet
 • Rikligt återfuktande egenskaper

🏆 Bästa Nattkrämerna mot Rynkor 2024

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa nattkrämen mot rynkor

Nattkrämen Overnight Transformation Complex från Exuviance är en återfuktande nattkräm som tack vare sina aktiva ingredienser återställer huden under natten och slätar ut den. Den aktiva ingrediensen här är PHA-syra, vilket är en av de mildare varianterna av syror som ändå är mycket effektiv. 

 Exuviance Overnight Transformation Complex passar bra för den som inte tål exfolierande syror så bra och som har känslig hy, eftersom PHA-syra generellt är skonsammare. Den har ändå både exfolierande och återfuktande egenskaper, precis som BHA- och AHA-syra har, och används på samma sätt. 

Har du riktigt torr hud och samtidigt vill använda en effektiv dagkräm mot dina rynkor är det fullt möjligt att använda Exuviance Overnight Transformation Complex även på dagen, eftersom krämen absorberas snabbt och upptas av huden utan att lämna en kladdig hinna efter sig. 

Eftersom krämen trots allt innehåller en syra, även om det är en skonsam sådan, är det viktigt att du kombinerar krämen med en solskyddsfaktor om du använder den på dagen.

Exuviance Overnight Transformation Complex innehåller också fler intressanta ingredienser. Här hittas en intressant blandning av naturliga och och syntetiska ämnen som tillsammans samverkar och gör krämen effektiv likväl som skonsam. Så låt oss titta lite närmare på innehållet.

Ingredienser från naturen

Bland annat innehåller Exuviance Overnight Transformation Complex lugnande kamomill som gör hudtonen jämnare och som också har en läkande effekt på känslig hud som lätt drabbas av rodnader. 

En annan otroligt intressant ingrediens som nattkrämen har är lakrits. Det är konstigt nog en ganska ovanlig ingrediens i hudvård än så länge, men faktum är att lakrits faktiskt innehåller salicylsyreolja vilket är en variant av den exfolierande BHA-syran.  

Eftersom naturlig salicylsyreolja är skonsammare har den inte samma påverkan på huden och gör exempelvis inte huden lika solkänslig. Salicylsyreolja i lakritsen är fettlösligt och kan på så sätt tränga in i porerna på djupet och balansera huden. I kombination med den återfuktande PHA-syran och kamomillen kan därför krämen återfukta på djupet.  

Innehållet av lakrits gör också att krämen är effektiv mot sådant som rosacea och pigmenteringar. Båda är tillstånd som ofta drabbar mogen hud och därför är lakrits en utmärkt ingrediens i en nattkräm som ska förebygga och minska rynkor. 

Andra intressanta ingredienser är antioxidanterna vitamin E, A och C. Dessa skyddar effektivt huden mot fria radikaler och nedbrytning från livsstilsfaktorer som exempelvis dålig kost och för lite sömn, vilket snabbt syns på huden hos alla som är lite äldre. C-vitamin är dessutom i sig en ett ämne som slätar ut huden och ger den mer lyster. 

Den numera klassiska hyaluronsyran ingår också och bidrar till att krämens andra återfuktande ämnen kapslas in i de djupare hudlagren. 

En annan väldigt effektiv fuktbindare som krämen innehåller är lipider. Det är ett kroppseget ämne som bygger upp hudens eget skydd och effektivt binder fukt. Lipidor är helt nödvändiga för att en hud ska vara frisk och kunna stå emot påfrestningar. Det här ämnet, precis som kamomill, bidrar till att krämen är effektiv på stressad hud. 

Det är alltså verkligen en kräm som du kan skämma bort huden med och som verkar under natten medan du vilar. Krämen passar också utmärkt att kombinera med andra produkter, som exempelvis serum och retinol, för att få en extra effekt.  

Kom ihåg att i det fallet inte blanda varumärken om du inte har exceptionellt goda kunskaper om hudvård och syror, utan använd i så fall Exuviances egna rekommenderade serum. Då får du en riktigt fin mix av aktiva ingredienser som kommer att rå på rynkor och slapp hud.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Det är alltid lika intressant att läsa ingredienslistorna på Exuviances krämer och så är också Fallet med Exuviance Overnight Transformation Complex. 

Exuviance använder syror i sina produkter och är ett företag med medicinsk och dermatologisk inriktning på all hudvård. Grundarna är två professorer i dermatologi som också var de personer som upptäckte AHA-syrans effektivitet på huden. 

I den här krämen har Exuviance valt att använda PHA-syra, vilket är den skonsammaste av syrorna. Dessutom kombinerar de PHA med flera naturliga, vårdande och återfuktande ingredienser. Exuviance Overnight Transformation Complex passar därför många, även dem som har väldigt torr hy, blandhy eller lite fetare hy. 

Tack vare de skonsamma ingredienserna får du dessutom en bra bas om du vill kombinera med aktiva ingredienser som ett retinol-serum eller liknande.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Personer med rynkig och känslig hy
 • De som vill ha en skonsam syra i nattkrämen (PHA)
 • Alla som vill ha dermatologiskt testad hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med lakrits (naturlig salicylsyra)
 • Aktiv nattkräm som är skonsam 
 • Jämnar ut huden

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Dermaceutic Turn Over

Dermaceutics rikligt återfuktande och åtstramande kräm får huden att slappna av och förnya sig under natten. Den är avsedd att användas på mogen hy för att återuppbygga slapp hud, extrem torrhet och rynkor. De flesta med synliga rynkor har även känslig, torr alternativt blandhy och där kommit återfuktningen i krämen in, som i kombination med AHA-syrans exfolierande verkan gör det här till en superkräm. 

Syftet med krämen är att din hud efter en tids användning ska se förnyad och fräsch ut när du vaknar. Det här är en klassisk AHA-kräm med hög halt av syran och i de allra flesta fall måste användaren låta huden vänja sig med den först. 

AHA-syran slätar ut huden och återfuktar den även rikligt, både på ytan och med en inkapslande effekt i den mer djupgående fukten. Många får initialt en reaktion av krämen och den kan sticka och svida i huden. Det är syran som aktiveras och ingenting farligt, utan fullt normalt. Hursomhelst är det viktigt att huden får vänja sig och att du använder krämen 1-2 gånger i veckan först och ökar på successivt. 

Att Dermaceutic Turn Over kan tillföra så väldigt mycket fukt beror inte bara på AHA-syran utan även på de tre superfuktarna glykolsyra, squalane och xantangummi. 

Squalane är ett intressant ämne som är värt titta lite närmare på eftersom det är en fantastisk återfuktare och verkligen räddaren i nöden för torr hy. Det är en populär ingrediens i anti age-produkter eftersom den återfuktar exceptionellt bra på djupet och bidrar även till att ge huden en åtstramande verkan. 

Glykolsyra och xantangummi är fantastiska återfuktare även de och även om de inte är så spännande och hajpade ämnen som många andra är de definitivt minst lika effektiva. Den här trion är en av anledningarna till att krämen har en så exceptionellt uppfräschande verkan och det känns verkligen att den återfuktar på djupet.

🔎 Därför valdes Dermaceutic Turn Over

Dermaceutic är ett av våra favoritmärken och även i det här testet hittade vi en kräm som uppfyller alla krav när det gäller att vara en vårdande och återställande nattkräm för rynkor som verkligen ger en påtaglig och synlig effekt efter ett tags användning. 

Dessutom är krämen väldokumenterad och Dermaceutic är kända för sina effektiva produkter med några få, aktiva ämnen. Enkelheten i sammansättningen är genomgående för alla Dermaceutics produkter och är en del av deras framgångsrika koncept. 

Dermaceutic är perfekt för den som har problem med sin mogna hy och som vill ha en kräm som känns återfuktande och återställande under natten och ger synliga resultat, så att du vaknar med ett utvilat och fräscht utseende.

💄 Vem passar Dermaceutic Turn Over för?

 • De som vill ha en anti age-kräm med återfuktande effekt
 • Personer som är i klimakteriet
 • De som har exceptionellt torr, känslig och rynkig hy

💎 Utmärkande egenskaper för Dermaceutic Turn Over

 • Effektiv mot rynkor
 • Med återfuktande squalane
 • Innehåller AHA-syra

3. Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream

Den franska nattkrämen Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream är en anti-age produkt som regenererar och stramar åt huden under natten när du sover. Den har ett flertal väldigt intressanta, naturliga ingredienser som är noggrant kombinerade med varandra för att ge bästa effekt. 

Resultatet blir att det undre hudlagret, dermis, blir fylligare och du får en slätare och mer ungdomlig lyster i hyn. Totalt sett består den här krämen dessutom av hela 92.7 % naturliga ingredienser. 

Nuxe är ett företag som satsar på naturliga ingredienser i sina produkter och har ofta en blandning av flera intressanta, aktiva ämnen i sina krämer. Så är också fallet med Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream. 

En central och aktiv ingrediens i krämen är hasselnötsolja. Oljan är otroligt näringsrik och hjälper till att stimulera nybildning av våra hudceller. I krämen finns också flera vårdande blomextrakt, bland annat ylang-ylang. Även den bidrar till cellförnyelsen. Det här är med andra ord en kräm med stort fokus på förnyelse av huden, vilket naturligtvis skapar den regenererande effekten. 

Enzymer är en effektiv ingrediens i hudkrämer eftersom det ger huden förnyelse genom att reparera den och ge den mer återhämtande egenskaper. Enzymer exfolierar också huden skonsamt, vilket är ytterligare ett sätt för huden att kunna förnya sig. I  den här produkten kommer de skonsamt exfolierande enzymerna från daglilja.

När huden är förnyad och exfolierad behöver den givetvis både återfuktning och fett. Den rikligt återfuktande delen i krämen kommer från avokadoolja. Tack vare de exfolierande egenskaperna från andra ingredienser kan fukten från avocadooljan tränga ner i djupet i huden där den kapslas in av oljorna. 

Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream  har en diskret men väldigt fräsch doft från naturlig ylang-ylang, jasmin och vanilj.

🔎 Därför valdes Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream

Franska Nuxe har en speciell ställning i hudvårdsindustrin tack vare deras lyxiga produkter med naturligt ursprung. I genomsnitt har deras krämer och vårdande hudvårdsprodukter ett naturligt innehåll på minst 80 % , men allt som oftast mer än så. Det är ganska få företag som har ett så högt naturligt innehåll i sina produkter och det är få varumärken som kan konkurrera med dem i sammanhanget.  

Däremot är inte Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream ekologisk och de naturliga ingredienserna kan vara konventionellt odlade eller vilt skördare. Men för dem där det ekologiska inte är en prioritet utan snarare att hudvården inte innehåller artificiella ämnen och konserveringsmedel är det här en perfekt produkt. 

Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream är förstås också fri från parabener.

💄 Vem passar Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream för?

 • De som vill ha en anti age-nattkräm med naturligt innehåll
 • Användare som vill ha både en åtstramande och utfyllande effekt
 • Alla som gillar krämer med blommiga doftnoter

💎 Utmärkande egenskaper för Nuxe Merveillance Expert Anti-wrinkle Night Cream

 • Med exfolierande extrakt från daglilja
 • Innehåller flera cellförnyande extrakt
 • Ger riklig återfuktning

Vad ska jag tänka på när jag köper en nattkräm mot rynkor?

Vilket varumärke som helst kan påstå att deras produkt hjälper mot rynkor. Det du behöver göra för att verkligen veta om påståendet stämmer är att sätta dig in i vilka ämnen som faktiskt är verksamma mot rynkor. För visst finns det ingredienser i krämer som kan hjälpa dig att strama åt huden och göra så att rynkorna åtminstone ser mindre djupa ut.

En nattkräm mot rynkor ska i grunden ha två huvudsakliga funktioner. Den ska vara återfuktande så att den fyller ut huden och krämen ska även ha en åtstramande effekt. 

Nattkrämen får aldrig vara uttorkande utan den återfuktande andelen måste alltid överväga. En liten andel oljebaserat innehåll är också bra eftersom det kapslar in fukten. Men en alltför riklig och tung ansiktskräm med mycket fett är inte bra för huden om du vill motverka rynkor, eftersom det kan täppa till porerna och göra huden hängig. Balansen mellan de olika beståndsdelarna är alltså viktig. 

Några exempel på återfuktande ämnen som du kan titta efter i en ingredienslista är glykol, xantangummi och glykolsyra (AHA-syra). Just AHA-syra kan vara mycket effektiv mot rynkor men gör också huden tunnare, så det är viktigt att använda en kräm med solskyddsfaktor på dagen då. Du ska också undvika att använda produkter med starka syror på sommaren, även när det gäller nattkrämer.

Om du vill veta mer om hudvård så rekommenderar vi varmt våra stora hudvårdsguider nedan.

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av nattkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals