Bästa Nattkrämen för Torr Hud (Uppdaterad 2024)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Angelica Johansson
Mats Maatson
REDAKTÖR
Mats Maatson

I det här testet ska vi äntligen ta en titt på vilken nattkräm som är bäst för torr hud. Att hitta en bra nattkräm för den med torr hy kan vara besvärligt och vi vet att ett test som det här har varit efterlängtat. Så nu ska vi gå igenom flera olika nattkrämer som passar perfekt för torr hy. Du kommer också att få bra tips om vad du ska tänka på när du ska köpa en nattkräm av det här slaget. 

Vinnare av vårt test av nattkräm för torr hud blir Exuviance Overnight Transformation Complex . Det är en intensivt vårdande och närande kräm som återfuktar samtidigt som den är skonsam mot huden. Nattkrämen kan användas av många, även dem som har mycket känslig hud.

Nattkräm för torr hud ska naturligtvis innehålla återfuktande och återfettande ingredienser som vårdar och och återställer huden under natten. Det finns dock några fler detaljer som är bra att tänka på innan du väljer en nattkräm för att behandla torr hy. Här nedan listar vi några sådana exempel som är bra att tänka på, innan du gör ditt inköp.

 • Krämen ska vara skonsam och inte innehålla starka parfymer eftersom torr hy i ansiktet ofta är väldigt känslig 
 • En bra nattkräm mot torr hy ska vara lätt att applicera, trots att den är fet
 • Alla typer av hudkrämer bör levereras i hygienisk behållare, antingen i en flaska med pump eller levereras med en liten portionssked som du kan använda till burken
 • Vara miljövänligt förpackad och med material som är återvunnet eller som åtminstone är återvinningsbart
 • Innehålla ämnen som ger ett långsiktigt resultat.

🏆 Bästa Nattkrämerna för Torr Hy 2024

1. Exuviance Overnight Transformation Complex 🏆 – Bästa nattkrämen för torr hud

Nattkrämen Exuviance Overnight Transformation Complex passar de flesta hudtyper men är särskilt lämplig för både känslig och torr hud. Den här typen av hy är ofta stressad och har du hy som är fnasig och rodnande kan krämen verkligen vara till hjälp. Den innehåller flera återuppbyggande ämnen som reparerar och återfuktar under natten, medan du sover. 

Vi gillar också den diskret blåa nyansen på krämen som bidrar till att den upplevs som så uppfriskande, trots att den är näringsrik. Ett plus också för den milda men härliga doften av citrus och äpple. 

Den viktigaste ingrediensen i krämen är PHA-syra. Det är den skonsammaste typen av syra och den både återfuktar och jämnar ut huden samt exfolierar den milt men effektivt. Tack vare den här skonsamma exfolieringen kan de andra närande och återfuktande ämnena tränga djupare ner i hudlagren. 

Mängden vitaminer med antioxidant verkan är också något som utmärker den här krämen.  A-vitamin stärker och återfuktar och vitamin E är en kraftfull antioxidant som även tillför mycket näring till huden. Inte minst finns det en hög dos av vitamin C i krämen och det är en av de absolut kraftfullaste antioxidanterna vi har. Det är ett otroligt viktigt vitamin för huden och den kan verkligen förändra mycket på kort tid.  

Den skyddar oss för det första mot den nedbrytning av våra hudceller som uppstår när vi stressar för mycket, sover för dåligt eller när huden utsätts för starkt solljus. Men många glömmer bort att c-vitamin har flera fantastiska egenskaper som gör att det är optimalt för huden.  

C-vitamin slätar ut och gör huden ljusare och jämnare och hjälper huden att återfukta sig själv bättre. I krämen finns också hyaluronsyra som är en annan återfuktare som tar hand om hudens ytligaste hudlager och kapslar in fukten som finns djupare ner. 

Krämen innehåller också lipider som är helt oumbärligt för huden om den ska hållas frisk och stark. Har vi för lite lipider i huden blir den mycket torr och kan börja flagna. 

Trots att nattkrämen är riklig och återfuktar mycket effektivt är den inte oljig och täpper inte till porerna, vilket kan ge både akne och pormaskar. Exuviance Overnight Transformation Complex är både allergitestad och dermatologiskt testad. 

Många med riktigt torr hud tycker om att använda den här krämen på dagen också. Det användaren då bör komma ihåg är att alltid komplettera med en solskyddsfaktor, eftersom PHA-syra kan göra huden tunn och känslig. Det är visserligen en mycket skonsammare syra än varianterna AHA och BHA, men det är ändå väldigt viktigt att skydda huden mot UV-strålningen oavsett vilken syra du använder. 

Enklast och mest optimalt är det att använda en liten mängd av krämen på rengjort ansikte, hals och dekolletage på kvällen. Du masserar då in en klick av kräm i uppåt- och utåtgående rörelser. Exuviance Overnight Transformation Complex absorberas relativt snabbt av huden, trots att den är riklig och den lämnar inte heller en fet hinna efter sig. 

Vill du få en mer aktiv mix som verkar under natten kan vi varmt rekommendera något av Exuviances återfuktande serum som ännu mer effektivt återställer hudens fuktbalans. Om du inte har har väldigt bra koll på innehåll och syror är det viktigt att du använder dig av Exuviances egna produkter och inte blandar med olika märken. 

Detta eftersom fel mängd av varje ingrediens kan påverka huden i negativ riktning. Det är förstås extra viktigt att tänka på om du har en känslig hy.

🔎 Därför valdes Exuviance Overnight Transformation Complex

Personer med väldigt torr hud kan när som helst få problem med känslig hy och rodnande hudpartier. Hudvården i det här sammanhanget är av största vikt och det gäller att vara noggrann med valet av hudvård om problemen ska minska. Beträffande just nattkrämer tror vi att Exuviance Overnight Transformation Complex är ett av de absolut bästa alternativen du kan välja.  

Det är en kräm som inte bara återfuktar utan som också bidrar till att återställa huden under natten. Den jobbar aktivt med att reparera och balansera huden och många som använder produkten upplever att huden kommer i mycket bättre balans och blir mindre uttorkad redan efter någon vecka. 

För den som har känslig hud men gillar dofter är det här också ett utmärkt val, eftersom  Exuviance Overnight Transformation Complex har en väldigt fräsch och fruktig doft av naturligt ursprung. Nattkrämen är både allergitestad och dermatologiskt testad och är en produkt som personer med väldigt känslig hud oftast kan använda sig av.

💄 Vem passar Exuviance Overnight Transformation Complex för?

 • Alla med mycket torr hud
 • De med torr och obalanserad hud med tendens till akne
 • Mogen hy

💎 Utmärkande egenskaper för Exuviance Overnight Transformation Complex

 • Med en stor andel antioxidativa vitaminer
 • Innehåll lipider
 • Reparerar och balanserar

🎬 Demonstration av Exuviance Overnight Transformation Complex

2. Eucerin Hyaluron Filler Night Cream

Har du också hört att hyaluronsyra för det mesta bara återfuktar på ytan och att ämnet har för stora molekyler för att kunna tränga ner i hudlagret? Det är helt korrekt i de allra flesta sammanhang. 

Hyaluronsyra måste nämligen vara lågmolekylär för att kunna tränga ner i huden via porerna och oftast har hyaluronsyran i hudvård för stora molekyler för att klara det, även om den beskrivs som lågmolekylär på produktens innehållsförteckning. 

När molekylstorlek mäts används måttenheten dalton. Lågmolekylär hyaluronsyra i hudvårdsprodukter är ofta så stora som 5 000 dalton och eftersom en molekyl måste vara mindre än 500 dalton för att tränga ner i de djupare hudlagren stannar ämnet på huden och återfuktar alltså det yttre hudlagret, ingenting annat. 

I Eucerin Hyaluron Filler Night Cream är hyaluronsyran på ca 5 000 dalton. Så hur har då Eucerin löst detta? Med tanke på produktens namn får vi förstås intrycket av att ämnet går ner i huden och fyller ut. Jo, krämen fungerar för att den också innehåller det mycket intressanta ämnet saponin. 

Det är en kraftfull antioxidant som inte bara skyddar huden utan som även kan öka hudens egen hyaluronproduktionen med minst 200 %. Det innebär att krämen verkligen kan bidra till att återfukta på djupet och dessutom fylla ut rynkor på kuppen. Dessutom innehåller krämen ämnet enoxolon som kapslar in hyaluronsyran och bidrar till att återställa huden under natten. 

Det innebär att det här är en produkt som verkligen återfuktar väldigt mycket på djupet och som dessutom har förmåga att fylla ut rynkor, som är något som personer med torr hud drabbas av tidigare än andra. Personer med mogen hy har dessutom ofta torr hud och det innebär att den här krämen naturligtvis är perfekt även för dem. 

Hyaluronsyra är inte en exfolierande syra som vi kan förledas att tro på grund av namnet. Det är en sockermolekyl som inte tunnar ut huden såsom syror gör. Eucerin Hyaluron Filler Night Cream ror iland med att boosta huden med hyaluronsyra och det imponerar väldigt mycket på oss!

🔎 Därför valdes Eucerin Hyaluron Filler Night Cream

Eucerin Hyaluron Filler Night Cream är alltså en nattkräm med hyaluronsyra som verkligen fungerar. Hurra säger vi! För den som letar återfuktning med hjälp av hyaluronsyra och även vill ha en utfyllande effekt är det här definitivt produkten som håller vad den lovar. 

Eucerin är dessutom ett hudvårdsvårdföretag som har mer än 100 års erfarenhet av  läkande hudvård och deras produkter är alltid framtagna i samarbete med hudläkare och och medicinsk expertis av olika slag.  

Eucerin har ett komplett utbud för olika hudtillstånd och vill du komplettera den här krämen med dagkräm och serum, finns det väldigt bra alternativ att välja mellan. Eftersom Eucerin är framställd med noggrant utvalda ingredienser minskas också risken för hudreaktioner och allergier. Det här är en kräm som är lämpad för mycket torr och känslig hud.

💄 Vem passar Eucerin Hyaluron Filler Night Cream för?

 • Personer som vill ha en plumpande effekt på torr hud
 • De med torr hy och rynkor
 • Alla som vill ha kliniskt testad hudvård

💎 Utmärkande egenskaper för Eucerin Hyaluron Filler Night Cream

 • Med hyaluronstimulerande saponin 
 • Reparerande egenskaper
 • Icke-komedogen

3. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Elizabeth Arden Eight Hour Cream är en riktig klassiker och här är nu hudvårdsmärkets uppdaterade version av krämen. Det är en produkt som återfuktar på djupet samtidigt som den verkligen vårdar huden och återställer dess ursprungliga fräschör. Vi vill att läsaren noterar att det verkligen är en mycket fet och närande kräm och inte något du ska använda om du endast har lätt torr hy. 

Det är också bra om du värmer upp den mellan fingrarna först så att den absorberas snabbare av huden. På så vis sjunker den snabbare in och riskerar inte att exempelvis strykas av på kudden under natten. 

Den gelliknande konsistensen innehåller en rad intensivt närande ämnen som bland annat sheasmör och ricinolja. Det här gör krämen väldigt riklig och är det som bidrar med att krämen snabbt kan återställa huden under natten. 

Extremt torr hy blir ofta även väldigt känslig och därför finns lavendel tillsatt i Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Den väldoftande lavendeln är en naturlig läkeört som lugnar, skyddar och återställer känslig och lättirriterad hud. Den är perfekt i nattkrämer för hudtyper som är torra. 

Formulan är verkligen silkeslen och användaren kan känna de mjukgörande egenskaperna omgående. Krämen kan också användas på andra kroppsdelar som är mycket torra och nariga.

🔎 Därför valdes Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer är som inledningsvis nämndes en klassiker för torr hy. Den är fantastisk på att reparera och mjukgöra hud som blivit försvagad av uttorkningen, är extra känslig och som lätt drabbas av eksem och flagnande partier. 

Med den här krämen kan du vårda huden och du kan även använda den som kur under en period och sedan gå över till ett lättare alternativ när huden återställt sig. Då kan du välja en annan produkt från Elizabeth Arden eller en kräm från ett annat märke, exempelvis någon av de andra vinnarna här i vårt test. 

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer är definitivt den nattkräm för torr hud i vårt test som är fetast och det kändes viktigt att ta med en sådan riktigt närande kräm. Lavendeln i krämen lugnar och reparerar huden och är effektiv mot rodnader och överkänslighet.

💄 Vem passar Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer för?

 • Alla som vill ha en fet kräm som vårdar intensivt
 • Personer med solskadad hud
 • De som vill ha en riklig kräm som kan skydda när det är väldigt kallt

💎 Utmärkande egenskaper för Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer

 • Med lavendel
 • Mycket fet och riklig
 • Ger len hud

Vad ska jag tänka på när jag köper en nattkräm för torr hud?

Det som är viktigast att fokusera på när det gäller en nattkräm för torr hud är att krämen återfuktar väldigt rikligt. Det finns flera ingredienser som är effektiva för det, två typiska exempel är hyaluronsyra och glycerin. Det är två klassiker i sammanhanget. 

AHA- och PHA-syra är två andra mer aktiva ingredienser som återfuktar och som passar bra i krämer som det här. 

Annat du ska titta efter är de feta ingredienserna som kapslar in fukten och vårdar huden över natten. De flesta nattkrämer innehåller någon typ av mjukgörande och vårdande ämnen som bidrar till det här. Hur fet du vill att krämen ska vara beror på vilken hudtyp du har och hur stora problem du har med huden. Principen bör vara att ju mer känslig och yttorr din hud är, desto mer fett behöver den också.  

Många oroar sig för att rikliga krämer ska lägga sig som en fet hinna över huden, men en bra kräm för torr hy har inte sådan egenskaper. Krämen bör alltid absorberas av huden, även om det kan ta en längre stund med rikliga krämer. Återfuktning är i fokus och sedan kapslar fettet in fukten, utan att täppa till porerna. Krämen är aktiv medan du sover och kan därför verka på djupet. 

Typen av fett spelar roll för den allmänna kvaliteten och effektiviteten av krämen. Undvik produkter med mineralolja eftersom det täpper till porerna. Fett och fukt är alltså utgångspunkten för alla som vill ha en bra nattkräm mot torr hud och det är dessa två komponenter som du ska fokusera på.

För ännu mer läsning kan vi varmt rekommendera våra stora guider nedan:

Källor som hjälpt oss med våra produktval

Tester av nattkrämer:

Youtube:

Andra källor:

Författare
Angelica Johansson
Medgrundare & marknadsansvarig på Evolving Media. Småbarnsmamma med stort intresse för hudvård och hudvårdsprodukter som hjälper till att hålla en trött småbarnsförälder levande. :)
Mats Maatson
Redaktör
Mats Maatson

Missa inte dagens deals