Hur använder man en ögonbrynstrimmer?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Att hålla sina ögonbryn trimmade är något som öppnar upp ditt ansikte och din blick betydligt. Välvårdade, definierade ögonbryn ger helt klart en annan look än om dina ögonbryn får växa vilt.

Vi har alla otroligt olika förutsättningar när det gäller just ögonbrynen. Vissa har buskiga, mörka ögonbryn medan andra har ögonbryn som är ljusa och fjuniga. Det går väldigt mycket trender i ögonbryn och i perioder är det mörka, tjocka ögonbryn som gäller och något år senare kan det vara tunna, smala streck som är på modet.

Även du som kille som månar om ditt utseende vill säkert också ha snygga och trimmade ögonbryn och det är roligt att det nuförtiden är okej även för killar att vårda sitt yttre.

Att trimma sina ögonbryn är något som man måste göra regelbundet om man en gång börjar med det. En elektrisk ögonbrynstrimmer gör det väldigt lätt att snabbt fixa till dina ögonbryn, till och med medan du fixar iordning dig på morgonen.

De flesta ögonbrynstrimmers på marknaderna är väldigt små och nätta och fungerar alldeles utmärkt att ta med i necessären när du ska ut och resa. När du köper en elektrisk ögonbrynstrimmer ingår det oftast en rengöringsborste plus en kam som du kan lägga hårstråna i rätt riktning med.

Trimmern är konstruerad för att smidigt och enkelt ta bort överflödig hårväxt i ansiktet samt vid ögonbrynen och du får enkelt snygga ögonbryn. En ögonbrynstrimmer är väldigt enkel att använda och brukar gå på vanliga småbatterier.

Så här använder du en ögonbrynstrimmer

När du fått din ögonbrynstrimmer hemlevererad så placera i batterierna. Det brukar vara enkelt och det finns alltid anvisningar med köpet. När du trimmar ögonbrynen ska du alltid göra det medhårs och genom att arbeta underifrån brynet trimmar du ögonbrynen till den form som du önskar.

Hur anvander man en ogonbrynstrimmer

Med den medföljande kammen gör du finishen och avslutar gärna med en skön och lugnande olja som till exempel jojobaolja eller ekologisk kokosolja som får huden att lugna sig och återhämta sig snabbare.

Därefter kan du sätta en produkt i ögonbrynen om du brukar ha det. Med den medföljande borsten rengör du ögonbrynstrimmern och förvarar den sedan på ett torrt ställe.

Trimma ögonen elegant och snabbt

Ögonbrynen är som sagt en viktig del av helheten för ditt ansikte och att ha en noggrann och grundlig makeup och helt skippa ögonbrynen kan verkligen se konstigt ut. Det finns gott om salonger som fixar ögonbrynen och det kan vara en härlig lyx att unna sig.

Men för att resultatet ska hålla måste du göra det ganska ofta och som du vet kan det bli en ganska stor årskostnad och dessutom en ytterligare grej att boka in i kalendern.

Därför är det otroligt smidigt att ha en ögonbrynstrimmer hemma och det finns gott om utmärkta ögonbrynstrimmare från välkända märken med väldigt fördelaktiga priser.

Ögonbrynen är ögonens ram

Vare sig du använt ögonbrynstrimmer eller plockat ögonbryn vet du att det inte är det lättaste att få till den perfekta formen på dem. Det kräver lite övning och det gäller att gå försiktigt fram.

Ta några hårstrån i taget när du trimmar och studera dina ögonbryn noga i spegeln efter varje drag. Nu är trenden att ha rätt naturliga, men välvårdade bryn. Då det är enklare att åstadkomma än de riktigt tunna strecken som var populärt för ett par årtionden sedan.

Måla ögonbrynen med penna

Att måla och fylla i ögonbrynen så att det ser naturligt ut är inte särskilt svårt. Det finns gott om guider och filmer på webben som visar hur du ska gå tillväga.

Hur anvander man en ogonbrynstrimmer

Studerar du dem och går försiktigt fram när du gör det första gången är det ganska lätt att måla ögonbrynen själv, så länge du har rätt produkter.

Några knep för perfekta ögonbryn

Börja med att mäta en helt lodrät linje från din näsvinge och upp mot brynet. Det här är punkten där dina ögonbryn ska börja. Markera sedan ut brynens högsta punkt genom att mäta en linje från näsvingen genom ögats iris.

Mät sedan en linje från näsvingen förbi den yttre ögonvrån och precis där ska ditt brynt sluta. När du mätt de här punkterna på båda ögonen kontrollerar du att du har punkterna symmetriskt placerade kring båda ögonbrynen.

Så är nästan aldrig fallet eftersom vi mycket sällan är symmetriska i ansiktet. Justera då punkterna så att det ser likadant ut på båda brynen och så att båda brynen blir likadant gjorda.

När du sedan börjar forma dina ögonbryn med ögonbrynstrimmer är det viktigt att tänka på att du alltid jobbar underifrån brynen i första hand. Om du börjar plocka bort för mycket strån från ovansidan av ögat är det lätt att det ger ett ledset intryck och att ögat kan kännas nedtyngt.

Jobbar du underifrån får ögat ett lyft. Har du väldigt buskiga ögonbryn kan du naturligtvis trimma lätt på ovansidan, men utgå ändå alltid från att det är underifrån du ska trimma.

Att använda ögonbrynsmascara

När du väl fått fram en fin form på ögonbrynen och du vill behålla din naturliga ögonbrynsfärg och täthet behöver du inte fylla i ögonbrynen. Ögonbrynsmascara kan dock vara värt att testa. En mascara för brynen gör att de håller sig på plats och håller formen.

Det finns många typer och märken av ögonbrynsmascaror och de passar också utmärkt att använda på ögonfransarna om du gillar en naturlig look med separerade fransar. Den är perfekt att använda om du har långa ögonbrynsstrån som är envisa och inte håller sig på plats.

Snygga ögonbryn med ögonbrynspenna

En ögonbrynspenna är en perfekt produkt om du vill trolla fram snygga ögonbryn och inte är helt nöjd med tätheten och färgen på dina egna bryn. Du kan välja att fylla i hela brynet med hjälp av ögonbrynspennan.

Det är en metod som går snabbt och som man lär sig fort. Det är inte svårt alls. Vill du fylla i ögonbrynen på ett mer naturligt sätt målar du försiktigt tunna streck i stråets växtriktning. Då ser det ut som om du har fler strån i ögonbrynet.

Hur anvander man en ogonbrynstrimmer

Vilket märke av penna spelar faktiskt inte så stor roll. Det viktiga är att du hittar rätt färgnyans. Det finns vanliga, enkla pennor och sådana som har en ögonbrynsborste i ena änden, vilket kan vara vara bra om du har tjocka och bångstyriga hårstrån i ditt ögonbryn.

Borsten är också bra för att använda om du vill mjuka upp resultatet och få en naturligare look. Det finns också pennor som har en skumgummitopp i ena änden och även med den kan du mjuka upp resultatet och få en naturligare look.

Numera finns också färgnyanser i dark blonde som är utmärkta att använda för er med ljusare hy och blont hår. Det ger ett naturligare resultat. Välj omsorgsfullt din färg så kommer du att få snygga bryn som förhöjer hela looken i din ansikte.

Ögonbrynsskugga

Efter att du trimmat med ögonbrynstrimmern kan du också använda dig av ögonbrynsskugga. Den fungerar ungefär på samma sätt som en ögonskugga och är enkel att applicera och fylla i ögonbrynen naturligt med.

Förutom att det här är ett utmärkt sätt att fylla i brynen naturligt med kan du också variera den mellan ljusare och mörkare nyans. Det finns paletter med ögonbrynsskugga så att du kan bli lite kreativ och jobba med olika färger vid olika tillfällen.

Vid köp av en sådan palett brukar det även följa med mallar, borste, och pensel. Att använda mall är ett utmärkt sätt att snabbt få till riktigt snygga ögonbryn och du rengör dem med vatten efter användning. Du lägger helt enkelt bara mallen där du vill ha brynet och fyller i med skuggan.

Sminka med ögonbrynsgel

Ögonbrynsgel är en relativt ny produkt på marknaden och har snabbt blivit populär både bland makeupartister och privatpersoner. Konsistensen är skön att jobba med.

Det är dock viktigt att vara lätt på handen när man målar med ögonbrynsgelén, annars kan det resultera i väldigt kraftiga ögonbryn som ser onaturliga ut.

Den krämiga, härliga konsistensen som ögonbrynsgelé har kan du med fördel använda den både som eyeliner och som ögonskugga. Du lägger på den med en ögonbrynspensel och målar med små lätta rörelser.

Färga ögonbrynen

Att färga ögonbrynen kan vara ett praktiskt sätt för dig som inte gillar att stå länge framför spegeln varje morgon. Här behöver man vara väldigt noga med nyansen och man brukar säga att man väljer en ögonbrynsfärg som är ungefär två nyanser ljusare än hårfärgen.

Det här är bara en öppen riktlinje och givetvis finns det många som vill ha en helt annan look och det finns blondiner som bär upp mörka bryn på ett jättefint sätt.

Tjockare ögonbryn utan smink

Många tycker att de har alltför glesa ögonbryn som resulterar i mycket jobb att sminka till och förtäta. Det blir ett omfattande arbete varje morgon för att få dem fina.

Hur tjocka eller tunna hårstrån man har är delvist genetiskt betingat, men visst finns det en del man kan göra för att få ögonbrynen att växa sig tjockare. Det finns så kallade conditioner på marknaden som är utvecklade för att hjälpa brynen att växa och man kan se skillnad redan efter en månad.

Hur anvander man en ogonbrynstrimmer

Men vill du verkligen ha ökad hårväxt ska du även titta på dina kostvanor och ett rejält tillskott av B-vitamin får garanterat fart på hårväxten.

Det man får komma ihåg är att hårstråna börjar växa på andra ställen också, till exempel längs bikinilinjen, under armarna, och på benen. Men det kan det ju vara värt för att få ett par snygga ögonbryn!

Ögonbrynstrimmer utgör grunden för ögonbrynens utseende

Det finns alltså många, jättebra metoder att piffa till och få en bra look på ögonbrynen. Men grunden är alltså trimningen och där kommer ju ögonbrynstrimmern in i bilden som den viktigaste produkten och första åtgärden.

De andra grejerna är värdelösa om du inte först trimmat ögonbrynen ordentligt. Dessutom kan ögonbrynstrimmern vara det enda du behöver använda om du vill ha en naturlig look och se fräsch ut, trots att du kanske inte ens sminkar dig dagligen.

Lägg till ett snyggt läppstift och du har en look som inte kräver mer än en halv minut att fixa till på morgonen. Förutom den stund cirka var tredje vecka som du trimmar ögonbrynen.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals