Hur får man bort brun utan sol? – Och så applicerar du BUS på bästa sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Du har längtat efter att få en schysst bränna som kan få dig att bli lite fräsch när vårsolen äntligen tittar fram, men du känner dig fortfarande lite blek och glåmig efter den långa vintern. Du köper hem din brun-utan-sol och applicerar den enligt anvisningarna.

Du går och lägger dig och när du vaknar upp på morgonen riktigt längtar du efter att gå till spegeln för att se din nya, fräscha solkyssta hud. Men då är du istället helt… randig! Det här händer nästan alla som testar brun-utan-sol första gången.

Det krävs en del övning innan man blir riktigt bra på att applicera en sådan här produkt och det beror också helt och hållet på vilken typ av produkt du har eftersom alla brun-utan-solkrämer fungerar olika och det finns tricks hur man kan göra solbrännan så perfekt som möjligt med en specifik produkt. Samma sätt att applicera fungerar inte samma med alla produkter.

Det finns olika typer av brun utan sol. Oftast tar de några timmar på sig att färga kroppens pigment. Är din hy brunare och har du en varm ton i huden kan det krävas att du får smörja dig två gånger innan du är nöjd.

Hur far man bort brun utan sol

Vissa brun-utan-solgel ger resultat direkt. Du kan också gå på salong och spraya dig och i handeln finns numera olika typer av brun utan sol i sprayform av varierande kvalitet.

Så vad ska du då göra när du blir vitrandig istället för att ha fått en snygg solbränna? Det är ingenting att oroa sig för eftersom det går ganska enkelt att ta bort brun-utan-solfärgen bara man vet hur man gör det.

Enklaste sättet att få bort brun utan sol kräm

När du fått en ojämn “solbränna” av en brun-utan-solprodukt ska du absolut inte skrubba dig för brinnande livet. För det första är de flesta brun-utan-sol krämer inte effektivt vattenbeständiga.

Börja med att ta en varm och skön dusch för att mjuka upp huden och öppna porerna. Gnugga dig med en handduk efteråt. Nu har du fått bort en del av färgen och nu finns det en rad huskurer att välja mellan.

Olika sätt att få bort brun utan sol

Ett enkelt huskursknep är att pressa en citron eller lime och hälla på en liten och fuktig handduk. Därefter micrar du handduken ett par minuter, men se till att den inte blir för varm.

Hur far man bort brun utan sol

Du ska klara av att hålla den mot huden. Gnugga sedan brun-utan-solfläckarna med handduken så ska du se att du får bort en hel del missfärgningar.

Ta bort brun utan sol med tandkräm

Ett trick man kan ta till för att förebygga fläckar på handflator och handleder efter man har smort in sig med produkten är att använda tandkräm. Sätt tandkräm på en skrubbvante och gnugga försiktigt på handflator, mellan fingrar, och handleder.

Här ska du tänka på att använda en vit tandkräm eftersom blå eller randig inte har samma effekt. Det här är alltså ett knep att ta till när man behöver fila på detaljerna av sin brun-utan-sol, inte för att använda på hela kroppen.

Ta bort för mörka partier med rakskum

Om du har fått en ojämn solbränna kan du använda rakskum på de områden där färgen har blivit för intensiv. Rakskum tonar ut solbrännan på de ställen där färgen har blivit för intensiv.

Ta bort brun-utan-sol med en peel-off mask

Har du en ojämn brun-utan-solfärgning i ansiktet är en peel-off-mask ett utmärkt sätt att bli av med överskottsfärgen. En peel-off ansiktsmask har en utjämnande effekt och du kommer att få en jämnare hudton än vad du hade innan.

Grunda för att få en kanon snygg fejkad solbränna

Det många slarvar med är att lägga grunden för att få en riktig snygg fejkbränna med brun-utan-sol. För att du ska lyckas med det krävs det ett förarbete som många slarvar med.

Det bidrar även till att man blir randig. Börja med att duscha och ta en rejäl omgång med en bra peelingkräm för att få bort alla döda hudceller. Dessa gör att brännan blir jämn.

Hur far man bort brun utan sol

Torka dig noga med en frottéhandduk och vänta en stund så att huden verkligen hinner torka upp. Vädra också ut eventuell fuktig luft ur badrummet om det är där du ska göra insmörjningen.

Stå på en stor handduk eller ett lakan så att du inte färgar kaklet eller något annat i badrummet. Det här är särskilt viktigt om du kör med brun-utan-sol i sprayform.

Börja sedan med att smörja in brun-utan-solprodukten från fötterna och uppåt. Låren, stussen, magen, ryggen, bysten, och armarna. Var noggrann och gör det i svepande rörelser så att du fördelar produkten jämnt över hela huden.

Kom ihåg att brun-utan-solprodukter blir mörkare på tjock hud eftersom de partierna drar till sig mer färg. Sidan på fötterna, tårna, och knogarna kan vara sådana ställen som drar till sig mer färg. Det ser jättekonstigt ut om det är slarvigt gjort. Putsa därför dessa områden.

Du kan också smörja dig med ett lite tunnare lager färg just här. Då kommer brännan att se naturlig ut. Kom ihåg att inte smörja in armhålorna eftersom det inte brukar vara ett område dit solen kommer åt så det ser väldigt onaturligt ut om man gör det.

Torka av handflatorna

Ett jättebra trick att ha i skjortärmen är att ha en blöt frottéhandduk utlagd på golvet som du helt enkelt bara stryker av handflatorna mot när du är klar. Då blir du genast av med brun-utan-sol kräm som färgar dina handflator mörka och du får ett bra slutresultat utan att behöva korrigera efteråt.

Hur far man bort brun utan sol

Du kan också använda dig av plasthandskar inköpta på apoteket av den typen som man brukar ha på hälsovårdscentralen, sjukhus, och tandläkarmottagning - det vill säga väldigt tunna latexhandskar.

Det du måste komma ihåg då är dock att smörja in ovansidorna på händerna efteråt, så att du inte får vita händer.

Andra vanliga missar med brun-utan-sol och hur du snabbt kan fixa till dem

Mörka fotsulor

Du som använt spraytanning hemma har någon gång säkert råkat ut för att du efter spraytanningen trampat i sprayen som hamnat på handduken eller badrumsgolvet varpå sulorna har sugit åt sig av färgen som svampar.

Den tjocka huden under foten blir väldigt lätt missfärgad och de kan bli riktigt bruna, vilket ju naturligtvis ser väldigt konstigt ut. Det du kan göra för att undvika det hela till att börja med är att tejpa fotsulorna med silvertejp eller maskeringstejp.

Är skadan redan skedd och fotsulorna blivit mörkt bruna kan man nyttja det faktum att huden är så tjock på fotsulorna. Det är bara att ta fram fotfilen och köra en rejäl omgång för att avlägsna det översta lagret. Jobbigt kanske, men en bonus är att du får mjuka fötter på kuppen!

När ansiktet inte alls matchar kroppen

Att få en bra övergång mellan kropp och ansikte kräver en del övning och man kan alltid använda samma produkt i ansiktet, med undantag av avancerad spraytanning.

Använder du brun-utan-sol i krämform kan du blanda ut krämen med lite av din ansiktskräm och på det viset få en ljusare nyans som passar bättre i ansiktet.

Har du inte alls fått samma ton i ansiktet som på kroppen, så plocka fram en bronzer och en stor borste och jämna ut solbrännan mellan ansiktet och hals och om du duttar ut lite bronzer på pannan, hakan, kindkotorna, axlarna, och nyckelben så dämpar det också skillnaden tills färgen lagt sig och nyanserna går mera ton i ton mellan kropp och ansikte.

Skillnaderna brukar nämligen lägga sig efter ett tag och du får en mer harmonisk toning på hela kroppen. Har det blivit totalt misslyckat är det bara att ta bort det hela med knepen ovan och börja om på nytt igen.

Öva dig på brun utan sol

Den som provar brun-utan-sol för första gången kommer märka att det är lite mer jobb än man sannolikt först tänkt sig. Det är inte så enkelt som att bara snabbt smörja in sig med en kräm efter duschen och man har en perfekt solbränna efter det.

Det hela kräver träning och en del övning, men det gäller att ha tålamod och inte ge sig. När man sedan verkligen kan det, gör man det snabbt och man har en supersnygg bränna utan att behöva utsätta sig för solens starka strålar.

Hur far man bort brun utan sol

När man efter en del provande hittat sin favoritprodukt och lärt sig hur den fungerar är det enkelt att applicera den och tvätta bort den när den inte ser fräsch ut längre och därefter börjar om på nytt.

Om du aldrig provat brun-utan-sol förut måste du också tänka en del på hur din livsstil ser ut och om det passar dig att använda brun-utan-sol.

Gillar du att vara på stranden och har tänkt använda dig av brun-utan-sol bör du veta att badande i havet, i bräckt vatten, och likaså i klorfyllda pooler löser upp solbrännan och det blir fläckigt och vitt omgående där och då på stranden. Det är då bättre att du går till salong och tar en spraytan som sitter ordentligt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals