Hur får man till ett naturligt hårsvall?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se

Hårkvaliteten på oss nordbor är ju inte den enklaste att ha att göra med och ofta är det så att det tunna håret med många små fina hårstrån göra att man bli galen!

Det blir lätt flygigt och frissigt och det är inte ovanligt att man lägger ner tusentals kronor på att försöka hitta rätt produkter som sedan ändå bara hamnar i soporna.

Mitt bästa tips är att gå till bra frisörer. Här är det så att man får försöka glömma bort kostnaden och bara gå dit, för börjar man tänka på vad de pengar man betalar för en bra frisör skulle kunna användas till så går man inte dit.

Så är det i alla fall för mig, för jag tänker direkt på att jag kunnat köpa massor av kul grejer till barnen istället för att betala ganska långt över tusenlappen för att fixa mitt eget hår. Lyd detta råd, för det är verkligen värt det!

En bra frisör ger en inte bara ett fint resultat direkt efter utan det är också så att man får bra råd gällande vilken typ av produkter man ska använda.

Man måste ju inte nödvändigtvis köpa just de märken de säljer på salongen eftersom en bra frisörsalong alltid säljer bra och dyra produkter, utan istället kan man ju ta till sig av råd och köpa något mindre dyra produkter.

Jag har dock märkt att de dyra produkterna absolut är värda sitt pris för när man har bra produkter till sitt hår är det också så att man får till ett naturligt hårsvall snabbare och lättare än om man använder de sämre produkterna.

Värmeskydd som första steg

Efter att man har gjort själva grunden genom att gå till en bra frisör och köpt hem bra produkter så att man har schampo, balsam, och hårinpackning/hårmask hemma är det dags att dra igång med själva piffandet där lockar och volym ska falla på plats.

Detta är ju aningen tidskrävande så det är väl ingenting man gör varje dag, men när man gör det så vill man såklart att det ska göras på ett fint sätt.

Hur far man till ett naturligt harsvall

När man ska hålla på med plattång, locktång, eller hårfön är det viktigt att man först grundar med en värmeskyddande spray så att man inte sliter onödigt mycket på håret.

Det är ju så att ju mer man håller på med håret, desto mer skydd och kärlek behöver det. Här är det bra att köpa ett värmeskydd för håret som fått bra recensioner både av proffsen och av vanliga användare.

Många produkter som är bra har fått bra recensioner flera gånger under flera år, så tänk på att välja en bra produkt så att du inte bara tar första bästa.

Kolla in andras tips och råd

Det behöver inte vara så svårt att fixa till ett naturligt hårsvall, faktiskt, men visst handlar det mycket om din hårkvalitet, men det kan gå att fixa även om du har hår som inte är sådär jättelätt att få till.

Det kan krävas lite extra tålamod och det kan också krävas att man tar sig en titt på YouTube för att verkligen få till det på det rätta sättet, så passa på och ta vara på vad andra har för smarta tips.

Det är lättare att kolla på en video än att läsa och båda dessa är enklare än att förstå tipsen som frisören ger.

Att det är svårt att hänga med när frisören talar handlar om att de är proffs och slänger sig med uttryck som man inte förstår så det är svårt att hänga med när de sätter igång.

Det som är så enkelt för dem är ju faktiskt deras jobb, så att de har lite svårt att gå ner till vår vanliga nivå är inte så konstigt!

Snabbguide till hårsvall à la DIY

Börja med att dela in håret i mindre testar och dra sedan ut från hjässan och utåt. Beroende på hur du vill ha det ska du ta mer eller mindre testar och för vissa är det enklare med mindre medan andra föredrar att ta större testar.

Även här är det naturligtvis så att det handlar mycket om vad du har för typ av hår för med tunt hår blir det ju inte lika mycket hår att hålla reda på, medan ett tjockare hår kräver mer arbete.

Efter att du är klar med att ha lockat hela håret och känner dig nöjd med resultatet är det dags att låta håret svalna något.

Här är det smart att gå igenom håret för att se efter om det är nog med de lockar du nu har, eller om du istället känner att du vill ha fler. Passa på att locka extra mycket nu direkt för det blir bara konstigt om du ska göra det efteråt.

Då var det dags för själva ”svallet” och det skapar man genom att borsta ut lockarna. Kanske vill du ha något mer tydliga lockar, men för att det ska bli ett sådant där drömsk svall krävs det att du borstar ur lockarna ordentligt, annars ser du mest ut som en porslinsdocka och det är kanske inte så kul.

Fixa till svallet

Efter det att du har fixat till lockarna genom att borsta ut dem är det dags att fixera håret något. Även här är det olika hur man vill ha det, men det är aldrig snyggt med för mycket fixerande spray eller liknande, för man vill ju att det ska vara följsamt och se naturligt ut.

Hur far man till ett naturligt harsvall

Tar du för mycket spray kommer det inte att se naturligt ut och då blir det inte heller något läckert hårsvall att tala om.

Använd dig av en sådan hårspray som både fixerar och tillåter rörelse, för då får du det bästa av två världar!

Det är inte svårt att hitta bra hårspray idag, men även här är det bra att kolla upp vilka som fått bra recensioner och det är också så att det är värt mycket att lägga lite extra pengar på en bra spray.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals