Hur tar man bort lösnaglar? – Kolla in tipsen som sparar dig tid och pengar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko.se

Att fixa naglarna är något av det roligaste som finns och de flesta som har det som hobby vet hur beroendeframkallande det är. Vi vet att det finns många nagelnördar bland våra läsare som älskar att både gå på salong och fixa naglarna hemma. Att fixa naglarna själv är en del pyssel, men sparar både tid och pengar i jämförelse med att åka till en salong, även om det är en härlig lyx att unna sig då och då.

Det svåraste är som bekant att ta bort lösnaglarna och det gäller ju alldeles speciellt de salongsfixade naglarna. Dessutom är det inte alls en lika rolig kostnad att gå till salongen för att ta bort naglarna som för att sätta dit dem. Men det är inte alls omöjligt att göra det hemma!

Hur tar man bort losnaglar

Lösnaglar i plast som helt enkelt är påklistrade är enklare att ta bort än silikon- eller gelénaglar. Det du måste komma ihåg är att inte pilla och slita bort naglarna, inte ens om det är enkla naglar från något billigt märke som Depend eftersom det skadar dem väldigt mycket och det kan bli smärtsamma nageltrång av det hela. Så fort du märker att lösnaglar börjar lossna i kanterna gäller det att plocka bort dem innan det blir för svårt för dig att låta bli att riva i dem.

Som tur är så finns det idag många jättebra produkter som hjälper dig att själv ta bort alla typer av lösnaglar, vare sig det är gelé, akryl, eller plastnaglar. Det blir betydligt billigare än att gå till salongen och ta bort dem och det är inte så omständigt som man kan tro - det kräver bara att man lägger ner en stund på det.

Upplösning av gelenaglar

Upplösningsmedel för naglar kan du köpa på flera ställen. På kosmetikkedjorna online hittar du bra priser. Därefter är det bara att sätta igång att lösa upp dina naglar.

Ofta är det enklast och går snabbast om du, efter att du har applicerat produkten, täcker in den, till exempel genom att applicera produkten på en bomullstuss och sedan vira in den och bomullstussen i aluminiumfolie.

Steg för steg för borttagning av lösnaglar

Till att börja med klipper du ner naglarna så mycket det går med hjälp av nagelsax och nagelfil. Var noggrann och klipp inte ner din egen nagel under lösnageln.

Om du vill korta ner dina egna naglar kan du naturligtvis göra det, men det är bra att spara lite på dina riktiga naglar under eftersom det alltid sliter på naglarna att ta bort dem och det kan därför vara bra att ha extra nagellängd för att vårda och fila ner efteråt.

Hur tar man bort losnaglar

Ta sedan en grov nagelfil och slipa ner hela nagelns ovansida så mycket du kan, men var försiktig så att du inte slipar ner ända på din egen nagel. Du gör gelén eller akrylen tunnare och får mindre material att jobba bort.

Därefter applicerar du på nagellacksremovern som du har valt. Blöt ner en bomullspad med vätskan. Placera på nageln och linda bomullspadsen runt fingertoppen och linda sedan på en rejäl bit aluminiumfolie.

Var så noggrann som möjligt när du gör det här eftersom det ger bästa resultat och produkten blir effektivare att använda. Låt det sitta på i 30 minuter. För att du smidigare ska kunna göra det här kan du med fördel utföra proceduren på en hand i taget, så att du kan arbeta med den andra handen.

Hur tar man bort losnaglar

Efter 30 minuter tar du bort folien samt bomullspadsen och ta den speciellt anpassade träpinnen som brukar följa med i köpet i den här typen av produkter. Det mesta av produkten har nu lösts upp och resten kan du skrapa bort med ditt verktyg.

Eftervård

En viktig del av den här processen är verkligen eftervården och ett moment som inte får glömmas bort. Smörj in naglar och händer rikligt med en fet handkräm. Smörj sedan in nagelbanden med rikligt med nagelolja.

Hur tar man bort losnaglar

Naglar behöver återhämtning och fukt efter att den har genomgått denna ganska tuffa behandlingen. På kvällen kan du med fördel sova med bomullshandskar på efter att du smort in dem. Du kommer att vakna nästa dag med mjuka och sköna händer.

Att vårda naglarna på bästa sätt

Fina naglar ger också finare händer som helhet. Om du inte tycker att dina händer är trevliga och snygga, så kan du börja lägga ner lite extra uppmärksamhet på dem och inte minst naglarna. Vårdade naglar ger ett bra helhetsintryck.

Det allra mest grundläggande är naturligtvis att hålla bort naglarna rena. Smutsiga naglar är inte trevligt och är direkt avskräckande för många. Gör rent dem regelbundet. Att låta smuts ligga kvar under naglarna kan ge jobbiga infektioner och det tar länge tid att reparera dem och göra händerna någorlunda fina igen.

Tvätta naglarna med en nagelborste på kvällen och putsa snabbt med toppen av en nagelfil under nageln. På det här viset håller du dina naglar fräscha och rena. Många tycker också att det är smidigt att använda en tandborste för att komma åt ordentligt, särskilt om du har lösnaglar.

Hur tar man bort losnaglar

Bit inte på naglarna

Att dra i saker med naglarna, peta, eller bita på dem är givetvis något som ger skador på naglarna. Att misshandla naglarna är ingen bra början till en effektiv och bra skötsel av dem. Försök låta bli det här och låt naglarna växa till sig och få vara ifred.

Fila dina naglar regelbundet

Att fila naglarna hjälper effektivt till att hålla dem i god form. När du filar dem försvinner också döda hudceller och partiklar som fastnat i de små flisorna i naglarna. Det här är ett väldigt enkelt och billigt sätt att upprätthålla snygga naglar på.

Om du dessutom kompletterat med en nagelslip har du kommit ännu längre på väg. En slip är en mjuk typ av fil som du polerar naglarna med. Först grovpolerar man med en grövre del av slipen och sedan tar man den fina delen. Slipar du 15 sekunder på varje nagel kommer du att ha en härlig och blank nagel efteråt.

Hur tar man bort losnaglar

Metoden gör dessutom att nagellacket sitter mycket bättre på. De håller naglarna friska och fräscha och du avlägsnar det yttersta, smutsiga, och bakteriefyllda lagret och får fram en ny, fräsch, ljusare nagel. Det här är verkligen ett effektivt tips som ger ett suveränt resultat och som man kan göra hemma när som helst, till exempel om man sitter framför teven på kvällen.

Gå på manikyr

Att unna sig att gå till ett proffs och få manikyr då och då är verkligen härligt. Det gör dina naglar finare och starkare med en gång och det känns väldigt lyxigt att få göra det. Tycker du att det är kostsamt ska du veta att det inte behöver bli dyrt, för du behöver inte gå särskilt ofta.

En gång på våren och en gång på hösten räcker alldeles utmärkt för att det ska kännas som att det bidrar till dina naglars hälsa och välmående. En härlig lyx för några hundra kronor med en efterkänsla som räcker länge.

Det är också bra för naglarna att undvika aceton. Det är helt enkelt ett gift för dina naglar och ett extremt starkt medel som tär väldigt mycket på naglarna. Idag finns det gott om nagelborttagningsprodukter utan aceton som är fullt lika effektiva som de gamla varianterna med aceton.

Hur tar man bort losnaglar

Lägg ner en liten stund varje dag på att massera in handkräm på naglarna. Det här gör du när du smörjer in händerna och du tar samtidigt någon minut och smörjer in naglarna extra noga.

Det här lilla tricket kan verka obetydligt, men är väldigt effektivt och påverkar naglarnas utseende betydligt och du kommer att märka skillnad efter redan någon vecka.

Ett bra underlack

När du har viloperioder från lösnaglar (vilket är nödvändigt för naglarnas återhämtning) vårdar du naglarna genom att ha ett riktigt bra baslack.

Det stärker naglarna och gör att nagellacket sitter bättre, längre, och dessutom blir nagellacket ovanpå lättare att få bort, utan att färgen går igenom till nageln och inte går att avlägsna. Det är speciellt fördelaktigt om du gillar starka färger som svart och blodrött.

Om du tycker att du inte hinner lacka naglarna, men ändå vill ha något som förhöjer utseendet och känslan, kan du med fördel använda dig av endast ett baslack.

Det är extremt lättskött, stärker nageln, och förhöjer utseendet och du behöver inte bli förargad över att det börjar flagna och ser fult ut. Väljer du att måla naglarna behöver du också ett bra överlack som pricken över i:et då det gör att färgen håller längre och ser finare ut.

Det är inte svårt att ta bort lösnaglar

Som du ser så är det inte särskilt svårt att ta bort lösnaglarna själv och inte heller att sköta eftervård och generell vård av naglarna. Det gäller helt enkelt bara att bestämma sig för det. Ett tips som underlättar är också att ha verktyg utplacerade på något ställe hemma där du ofta sitter.

Jobbar du framför en dator hela dagarna är det supersmart att ha en nagelfil och en nagelpolerare invid datorn, så att du snabbt kan fila till naglarna, medan du sitter och läser något exempelvis. Detsamma gäller framför TV:n. Ha en liten uppsättning med nagelvårdsprodukter i TV-soffan, så kommer det hela att gå automatiskt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals