Recension: Ida Warg Self-Tanning Mousse – BUSenkelt att få till brännan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

8/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
10/10
DESIGN
7/10
KVALITET

När sommaren äntligen gjort entré vill nästan alla få till en fräsch solbränna, men i Sverige, och det varierande sommarvädret, kan det vara svårt att uppnå det. Vissa dagar är solen nästan för stark för att man ens ska våga vistas i den, än mindre sola. Andra dagar regnar bort, och solen tycks ha försvunnit för gott.

Sedan kan det givetvis vara så att man hellre gör – eller måste göra - andra saker än att ligga i solen och vänta på den perfekta brännan. Eller så vill man helst undvika solens starka strålar eftersom de trots allt kan vara skadliga, men vill ha en solbränna ändå.

Oavsett vilken anledning som stämmer in så finns det en självklar lösning, nämligen brun utan sol. En snabb sprayning och sedan är det klart, huden är vackert solbrun utan att man behöver spendera timmar i solen eller riskera att förstöra huden. Men tyvärr är det inte alltid så enkelt, många produkter är långt ifrån enkla att använda och det är inte alla som ger ett jämnt och bra resultat.

Med andra ord så gäller det att hitta rätt produkt, vilket kan ta tid och dessutom innebära många mindre lyckade resultat innan man hittar rätt. Och en ojämn eller onaturlig bränna, eller färg som börjar rinna, är ju knappast någonting man vill ha.

Ida Warg Self Tanning Mousse

Därför har vi kollat närmare på en av alla brun utan sol-produkter. Vi har kollat på allt ifrån priset och förpackningen till hur den används och hur bra resultatet blir. Vi har jämfört den med liknande produkter för att verkligen kunna avgöra hur bra den är – medelmåttig, värdelös, eller den bästa i sitt slag?

Det får du veta om du fortsätter läsa. Du får också veta hur du gör för att få ett så bra resultat som möjligt, vad du ska tänka på när du använder produkten, och vart du kan köpa den.

Köpguide

Om man ser till priset så kan man säga att man får väldigt mycket brun utan sol för pengarna. Och då syftar vi inte enbart på att resultatet blir mörkt, och att den räcker länge. Man får väldigt många andra fördelar också.

Den här produkten är enkel att använda, den ger ett jämnt och snyggt resultat, den kladdar inte, den ser naturlig ut… ja, listan kan göras lång! Och prismässigt ligger denna produkt ändå ganska lågt, i jämförelse med många andra produkter i denna kategori.

Ida Warg Self Tanning Mousse

Ett annat plus är den snygga flaskan. Detta är kanske inte särskilt viktigt och säger inte alltid något om själva produkten, men vi måste ändå nämna det.

Och i det här fallet säger faktiskt den snygga, stilrena, och lite lyxiga förpackningen en del om produkten – den passar helt enkelt väldigt bra. För det känns faktiskt lite lyxigt att använda denna mousse, och man känner sig lite snyggare efteråt!

Användning

Det är inte alls särskilt svårt att använda den heller. Den ska användas på rengjord och torr hud, alltså gärna efter en dusch. Man kan antingen smörja in den med händerna eller med en tanning mit, en brun utan sol-handske, alltså.

Det sistnämnda är dock att föredra eftersom det ger ett jämnare resultat. Smörj ordentligt och se till att komma åt överallt för att undvika fläckar. Moussen torkar vanligtvis in på 10–20 minuter, och resultatet ska synas efter några timmar – men det kan dröja till nästa dag.

Ida Warg Self Tanning Mousse

Därefter kan man duscha, och då syns resultatet allra bäst. Det är dock inga problem att klä på sig eller lägga sig i sängen efter att man har applicerat moussen, för den färgar inte av sig. Vänta dock tills den har torkat in ordentligt.

Jämfört med andra brun utan sol-produkter så skulle vi säga att denna är snäppet vassare än de flesta – kanske rentav alla andra. Just enkelheten är ett väldigt stort plus här, den kladdar inte och det är lätt att få ett jämnt resultat. Det går nästan inte att misslyckas!

Dessutom luktar den inte alls konstigt, som många andra brun utan sol gör, möjligtvis väldigt lite men bara på nära håll. Och det blir ett tydligt resultat, och ett väldigt naturligt resultat – som dessutom håller väldigt länge.

Att hitta en BUS-produkt som passar en själv

När man ska använda brun utan sol så gäller det egentligen bara att prova sig fram för att hitta den som passar bäst. Men självklart kan det vara en bra idé att fråga någon man känner om rekommendationer, eller att läsa på lite innan.

Just denna brun utan sol kan vara bra att börja med, dels för att den är enkel att använda, men också för att den faktiskt skulle kunna vara den bästa brun utan sol som går att hitta.

Ida Warg Self Tanning Mousse

Självklart tycker inte alla det, men det är trots allt en väldigt populär produkt som många gillar – så det är värt att testa. Andra saker som kan vara bra att tänka på är att det finns en hel del som skiljer sig åt när det gäller brun utan sol produkter.

Detta kan vara innehåll, hur man använder dem, hur intensiv färg de ger, hur länge färgen sitter, och så vidare. Det kan alltså vara bra att kolla upp sådant innan man väljer.

Om man till exempel bara vill bli brun tillfälligt så bör man förstås välja någon som inte ger ett långvarigt resultat, vill man bli väldigt brun så väljer man en brun utan sol som ger ett mörkt resultat och så vidare.

Vem passar Ida Warg Self-Tanning Mousse för?

Ida Warg Self-Tanning Mousse passar för alla som vill ha en vackert solbrun hud. Den passar såväl nybörjare som dem som har använt brun utan sol i många år.

Kanske passar den extra bra för den som är nybörjare, eller som tycker att det är lite besvärligt och svårt att applicera brun utan sol, för denna är väldigt enkel att använda. Det är nästan svårare att misslyckas än att lyckas!

Ida Warg Self Tanning Mousse

Den ger dock en ganska mörk färg så om man bara vill ha en väldigt lätt solbränna så kanske den inte passar lika bra. Färgen sitter kvar länge, så om man vill ha en produkt som man inte behöver bättra på ofta så är detta rätt produkt.

Fördelar

 • Kladdar inte alls så mycket som många andra brun utan sol gör
 • Har ingen stark eller konstig lukt
 • Enkel att använda
 • Färgar inte av sig
 • Ger överlag ett jämnt resultat, även om det kan vara lite svårare att få till ett jämnt resultat på vissa ställen
 • Parfymfri, och dessutom allergitestad
 • Färgen håller länge, så man behöver inte göra om proceduren särskilt ofta
 • Ger ett naturligt resultat
 • Torkar in snabbt

Nackdelar

 • Det kan ta tid innan resultatet syns, även om den påstår sig ge resultat efter bara några timmar. Men detta kan givetvis vara individuellt
 • På vissa ställen kan det vara lite trixigt att få till ett jämnt resultat
 • Även om den ska vara luktfri så kan man känna en svag lukt efter användning, dock endast väldigt lite och då den ”klassiska” brun utan sol-lukten
 • Det är lite svårt att se vart man redan har använt moussen, vilket gör att man kan råka applicera flera gånger på samma ställe och i värsta fall kan det ge ett något ojämnt resultat. Det gäller alltså att hålla lite koll!
 • Ger en ganska intensiv och mörk färg, vilket många förstås vill ha men kanske inte alla.

Produktfakta

 • KategoriBrun utan sol
 • Typ: Mousse
 • TillverkareIda Warg
 • Mängd: 150 ml
 • EgenskaperÅterfuktande, vegansk
 • AnvändningsområdeKropp och ansikte

Sammanfattning

Ida Warg Self-Tanning Mousse är en brun utan sol med många fördelar. Den är enkel att använda, kladdar inte, ger ett jämnt resultat, och håller länge. En stor fördel med denna produkt är att det är svårt att misslyckas med den, även om man aldrig har använt liknande produkter tidigare.

Resultatet blir inte bara jämnt, utan även naturligt. Dock kan det bli en aning intensivt och mörkt, men det är givetvis en smaksak och för många är det snarare är fördel än en nackdel.

Med tanke på att det faktiskt är en väldigt bra produkt som är både lätt att använda och ger ett bra och jämnt resultat, så är priset väldigt bra. Visst finns det billigare märken, men det är däremot svårt att hitta bättre.

Det finns även många brun utan sol som är betydligt dyrare, just denna ligger någonstans i mitten eller strax därunder, prismässigt. Men när det gäller användning och resultat så ligger den helt klart i topp!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals