Indy Beauty – Allt du behöver veta om det veganska skönhetsmärket

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Influensern och Youtube-stjärnan Therese Lindgren har många järn i elden och ett av dem är kosmetikföretaget Indy Beauty. Vi på Skönhetslandet bestämde oss för att lära oss mer om företaget och dess filosofi. Therese har gjort sig känd för sitt engagemang i djurens rättigheter och Indy Beauty är en del av det engagemanget.

Indy Beauty är ett av få svenska märken som är certifierat veganskt. I Sverige har Djurens Rätt en en märkning som kallas I’M VEGAN, och Indy Beauty är ett av de företag som har den märkningen.

Inställningen är att produkterna ska vara tillgängliga för alla. Indy Beauty vill framställa prisvärda produkter av bra kvalitet, som fungerar för vanliga svenska konsumenter. Det är inget lyxmärke med exklusiva serum eller exotiska ingredienser. I den här artikeln om Indy Beauty ska vi ta en närmare titt på företaget och dess produkter.

Indy Beauty - om att älska sig själv och må bra

Indy Beauty är en förkortning av Independent Beauty. Företaget vill signalera att skönhet är att ta hand om sig själv och acceptera sig själv som du är. Therese Lindgren själv har varit drabbad av psykisk sjukdom och en hel del av hennes verksamhet kretsar kring detta. För henne blev smink och hudvård ett sätt att känna sig lite bättre och gladare.

Therese vill med sitt skönhetsmärke förmedla att vi ska vara snälla mot våra kroppar, likväl som mot djuren. Det är företagets filosofi.

Smink ska inte vara ett tvång utan en avkoppling och något du unnar dig för att må bättre. Tar du hand om dig själv på utsidan mår du bättre på insidan. Produkterna ska därför inte vara oproportionerligt dyra, utan tillgängliga för så många som möjligt.

Vad innehåller Indy Beautys produkter?

Indy Beautys smink säljs på apoteket och genomgår de kvalitetstester som krävs för att få säljas där. Flertalet av produkterna innehåller extrakt från näckros eller vit pion.

Indy Beauty

Nattkrämen och ansiktsmasken innehåller salicylsyra, som är en ingrediens som har en exfolierande verkan och tar bort döda hudceller. Den är också antiinflammatorisk och har en lugnande effekt på huden. Salicylsyra är en vanlig ingrediens i hudvård och används också ofta i behandlingar på skönhetssalonger.

Vårdande oljor

Indy Beauty har också många vårdande oljor i sina produkter. Mjukgörande och återfuktande havreolja är en av dem. Även rapsolja, som innehåller både skyddande antioxidanter och E-vitamin.

Ekologiska ingredienser

Indy Beauty använder så många ekologiskt certifierade råvaror och ingredienser som de har möjlighet till. Sheasmör, havreolja, rapsolja och olivolja är alla ekologiska ingredienser i produkterna.

Företaget har dock inte satsat på att certifiera sig när det gäller just ekologin, eftersom de anser att det innebär en merkostnad som gör slutprodukten dyrare för konsumenten. De resonerar att produkternas höga kvalitet kan vara viktigare än att de är ekologiska.

Används Mica i Indy Beautys produkter?

Mica heter på svenska egentligen glimmer och är ett mineral som ofta används i mineralbaserat smink. Mica är inte dåligt för huden på något sätt, men däremot har det visat sig att det utvinns på ett etiskt problematiskt sätt. Största delen av mica utvinns ur gruvor i Indien och sker till stor del med barnarbete.

Indy Beauty använder sig av både konstgjort och naturligt mica i sina produkter, men intygar att de endast använder av kontrollerade och certifierade producenter, där bra arbetsvillkor är garanterade.

Hur tillverkas produkterna?

Produkterna tillverkas i Borlänge i samma fabrik som hudvårdsmärket CSS tar fram sina varor. Fabriken är kvalitetscertifierad enligt gällande EU-direktiv. Indy Beauty har valt den här anläggningen eftersom att de har en gedigen och lång erfarenhet inom tillverkning av kosmetik och hudvård.

Att tillverka produkterna i Sverige säkerställer en stor del av kvaliteten. Villkoren för de anställda är dessutom garanterad. Therese Lindgren involverar gärna sina följare i tillverkningsprocessen och hon är lyhörd för sina kunders behov och önskemål; det kan gälla allt från själva produktens kvalitet, till design på förpackningen.

Återvinningsbara förpackningar

Alla förpackningar från Indy Beauty är återvinningsbara, även om ingen av förpackningarna är gjorda av återvunnet material. Flaskor och förpackningar innehåller varken ftalater eller PVC. Plasten de använder sig av är PET och glaspylom.

Är Indy Beauty 100% veganskt?

Grundaren Therese Lindgren är själv vegan och att ha veganska skönhetsprodukter är för henne en självklarhet. Det var en av de grundläggande orsakerna till att hon startade Indy Beauty; hon hade själv svårt att hitta bra veganska produkter till ett vettigt pris.

Indy Beauty

Vad innebär då Djurens Rätts märkning I’M VEGAN? Den ges ut till enskilda produkter och inte till varumärken. De kontrollerar alltså varje produkt enskilt, om den lever upp till kraven på vegansk hudvård eller inte.

Inga animaliska ingredienser eller ingredienser som härstammar från djur får förekomma i slutprodukten eller i samband med tillverkningen av den. Tillverkaren ska kunna intyga att ingredienserna har ett helt vegetabiliskt ursprung, och att de inte har testats på djur i något led i produktionen.

Rekommenderade produkter från Indy Beauty

Nu kommer vi till det roliga! Indy Beauty har ett brett sortiment med allt från krämer till smink. I guiden har vi plockat ut de produkter som vi tycker är speciellt bra och som vi vill rekommendera. Längre ner i texten hittar du även ett bredare sortiment av deras produkter.

Indy Beauty - Love Your Life Clear Moisturising Day Cream

Den första produkten vi vill rekommendera är en härlig dagkräm. Vi utsätter vår hud för mycket yttre påfrestningar varje dag. Torr inomhusluft, sol, kyla och luftföroreningar är sådant som sliter hårt på huden. Love Your Life Clear Moisturising Day Cream boostar huden med både näring och fukt.

 • 50 ml
 • Parfymerad
 • Pumpflaska

Den aktiva ingrediensen i krämen är extrakt från näckrosblomma, som är väl känd för sin återfuktande och sammandragande effekt på huden. Näckrosblomma innehåller också rikligt med antioxidanter och har en lugnande effekt på huden. Krämen minskar porerna och ger en jämn hudton.

Love Your Life Clear Moisturising Day Cream innehåller också hyaluronsyra, som används för att binda fukt i huden och ge en uppstramande effekt. Hyaluronsyra ökar elasticiteten i huden och fyller ut små rynkor och ojämnheter. Det är en vanlig och populär ingrediens i hudvårdsprodukter och används både i krämer och som fillers på skönhetssalonger.

Krämen innehåller även ljusreflekterande pigment som skapar lyster och glow i huden. Innehåller också extrakt från vit pion, som också bidrar till ett effektivt skydd under hela dagen.

Fördelar

 • Mild doft
 • Ger lyster till huden

Nackdelar

 • Ej dermatologiskt testad
 • Kan ge reaktioner för personer med känslig hy

Indy Beauty - Love Your Dreams Intense Moisturising Night Cream

Här har vi nattkrämen från samma serie som dagkrämen. Den ger en extra dos med återfuktning. Krämen innehåller också salicylsyreolja, som har en exfolierande effekt och tar bort döda hudceller. Det gör att krämen stimulerar cellförnyelsen medan du sover, och gör huden mjuk och elastisk.

 • 50 ml
 • Parfymerad
 • Pumpflaska

Love Your Dreams Intense Moisturising Night Cream gör sitt jobb med att återfukta rejält och sjunker långsamt in i huden under natten.

Parfymen i både dag- och nattkrämen få personer med känslig hy att reagera. Den här krämen är sannolikt ingenting för den som har kontaktallergier eller är överkänslig mot parfymer.

Den är inte dermatologiskt certifierad och har därmed heller inget krav på att den ska vara lämplig för allergiker, men vi vill ändå påpeka detta.

Fördelar

 • Mild doft
 • Ger lyster till huden

Nackdelar

 • Ej dermatologiskt testad
 • Kan ge reaktioner för personer med känslig hy

Indy Beauty - Love Your Glow Clear Skin Mud Boosting Facial Mask

Indy Beauty har också tagit fram ansiktsmasker för att komplettera den övriga hudvården. Vi rekommenderar Love Your Glow Clear Skin Mud Boosting Facial Mask, som är härligt djuprengörande utan att torka ut huden.

 • 100 ml
 • Tub

Clear Skin Mud Boosting Facial Mask innehåller aktivt kol och och lera, som rengör på djupet och har en porsammandragande effekt. Salicylsyra avlägsnar döda hudceller. Även här finns extrakt från näckrosblomma för återfuktning.

Den passar fet eller blandhy och kan kan även användas på specifika partier i ansiktet, om du till exempel har har en fet t-zon som du vill behandla. Masken torkar inte ut huden, vilket lermasker annars kan göra.

Fördelar

 • Torkar inte ut huden

Nackdelar

 • Passar inte allergiker och personer med känslig hy

Indy Beauty - Love Your Softness The Moisturising Bomb Facial Mask

Det här är en mjukgörande och återfuktande ansiktsmask som du faktiskt också kan använda som nattkräm. Flera användare har fått hjälp med sin problemhy av krämen och den är älskad av många, både som ansiktsmask och som hudkräm.

 • 100 ml
 • Tub

Love Your Softness The Moisturising Bomb Facial Mask innehåller förutom näckrosblomma, också havreolja. Det är en ingrediens som har fuktighetsbevarande och mjukgörande ingredienser och här får du också en mängd flera olika fettsyror; bland annat omegafetter. Ansiktsmasken innehåller även antioxidanter.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Kan användas som nattkräm

Nackdelar

 • En väldigt fet kräm/mask som inte passar de med oljig hy

Indy Beauty - Love Your Magic Moisturising Elixir Serum

Ett djupverkande, återfuktande serum stärker hudens fuktbalans. Som vanligt har vi extrakt från näckros och vit pion. Krämen har också egenskapen att den ger lyster till huden och korrigerar missfärgningar och slätar ut huden.

 • 30 ml
 • Sprayflaska

Love Your Magic Moisturising Elixir Serum innehåller hyaluronsyra som binder fukt i huden har en uppstramande effekt och fyller ut rynkor. Hyaluronsyra är en bevisat effektiv ingrediens och vi kan varmt rekommendera den här produkten till dig som vill ha en utfyllande effekt på serumet.

Fördelar

 • Prisvärt serum

Nackdelar

 • Det tar en stund innan den går in i huden

Indy Beauty - Love Your Origin Moisturising Facial Oil

Det här är en enkel och vårdande ansiktsolja som skyddar och mjukgör huden samt verkar fuktbevarande. Produkten innehåller två oljor: rapsolja och kokosolja. Rapsolja innehåller vitamin E, samt har lugnande och antioxidativa egenskaper.

 • 30 ml
 • Parfymfri
 • Pumpflaska

Kokosolja har en lång rad vårdande egenskaper, inte minst tack vare att den innehåller laurinsyra, som gör att huden skyddas och vårdas på effektivaste sätt. Gör också att hudens förmåga att ta upp mineraler, vitaminer och antioxidanter ökar.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Dryg

Nackdelar

 • Tillför ingen återfuktning

Indy Beauty - Love Your Vision Firming Eye Cream

Huden kring ögonen är tunnare och känsligare än resten av ansiktet. En ögonkräm är speciellt framtaget för att skydda den känsliga huden där. Den här ögonkrämen är tunnare än Indy Beautys dag- och nattkräm och absorberas lättare av den känsliga huden kring ögat.

 • 15 ml
 • Parfymfri
 • Pumpflaska

Produkten innehåller inga parfymer och bör passa de flesta hudtyper, även de känsliga. Den har en svalkande, åtstramande effekt. Havreolja bidrar med att bevara fukt i huden och även med ceramider och omegafetter. Den innehåller också hyaluronsyra, som binder fukt inifrån och har en utfyllande effekt på rynkor.

Love Your Vision Firming Eye Cream innehåller vita och ljusreflekterande pigment, som gör att den diskret trollar bort mörka ringar under ögonen.

Fördelar

 • Oparfymerad
 • Minskar mörka ringar under ögonen

Nackdelar

 • Har en doft som inte tilltalar alla

Andra produkter från Indy Beauty

Indy Beauty har också krämer för hela kroppen samt en del kosmetik. Här nedan tipsar vi om en del av det utbudet som vi gillar extra mycket.

Indy Beauty - Love Your Defence Smooth Body Lotion

Det här är en härlig bodylotion med sheaolja. Den utvinns ur sheaträdets frön och bidrar med antioxidanter och andra vårdande egenskaper. Love Your Defence Smooth Body Lotion binder effektivt fukt i huden och är en utmärkt hudkräm att använda efter duschen eller helt enkelt när du vill återfukta huden ordentligt.

Fördelar

 • Innehåller vårdande olja
 • Oparfymerad

Nackdelar

 • Har en doft som inte tilltalar alla

Indy Beauty - Love Your Hands The Velvety Hand Cream

En extra mjukgörande handkräm med kokosolja, sheaolja och aprikos. Krämen absorberas snabbt, vilket är en viktig egenskap hos en handkräm. Sheaoljan blir den skyddande barriären som kapslar in fukten och tar tillvara kokosoljans vårdande egenskaper.

Handkrämen innehåller också rapsolja som bidrar med E-vitamin, vilket är en viktig antioxidant som skyddar och reparerar huden. Ett av hudens viktigaste vitaminer, helt enkelt. Krämen håller händerna mjuka och smidiga utan att kladda.

Fördelar

 • Innehåller vårdande oljor
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inget för dem med riktigt torra händer

Indy Beauty - Love Your Scent Aluminum-Free 24 H Fresh Deodorant

Indy Beauty har tagit fram en deodorant utan aluminium och alkohol. Den är därmed mild för huden och passar också dig som har känslig hy.

Att tillverka bra deodoranter är en utmaning, men vi måste säga att att Indy Beauty har lyckats över förväntan och tagit fram en effektiv deodorant som håller svettlukt borta, vilket intygas av många nöjda recensenter och användare av produkten.

Fördelar

 • Effektiv
 • Mild, passar känslig hy

Nackdelar

 • Kan göra huden något uttorkad

Indy Beauty - Love Your Strength Ready Set Go! Setting Powder

Det här är ett löst transparent puder som används för att absorbera överflödig olja genom att läggas på som sista finish efter contouring eller foundation.

Setting Powder ger ett matt och silkigt resultat. Passar endast dem med normal till oljig hy. För dem med torr hy blir den “kakig” och bildar en hinna på hyn efter några timmar.

Fördelar

 • Oparfymerad

Nackdelar

 • Passar inte dem med torr hy

Indy Beauty - Love Your Angles Bring On The Sun! Bronzing Sculpting Powder

Till sist vill vi rekommendera ett Bronzing Powder. Det är ett underbart puder med mycket pigment som är lämplig för contouring. Det ger ett matt resultat.

Pudret är av hög kvalitet och sitter hela dagen. Pudret är drygt, räcker länge och är därför väldigt prisvärt. Ett minus för att den endast finns i två nyanser.

Fördelar

 • Sitter bra
 • Drygt

Nackdelar

 • Finns endast i två nyanser

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals