Jan Marini – Krämer, serum och ansiktsmasker utvecklade med forskning och högteknologi

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Efter att ha hört många lovord om hudvårdsmärket Jan Marini, blev vi nyfikna och bestämde oss för att sammanställa en rejäl märkesguide om företaget. Här kommer du att få läsa om företagets hudvårdssystem och lära dig hur får så mycket ut av deras produkter som möjligt. 

Vi har också listat våra favoriter bland deras produkter, så att du själv kan välja ut de som passar dig bäst. 

I guiden bekantar vi oss också med företagets rekommenderade skönhetssteg, det vill säga hur du använder deras produkter för att få bäst resultat. När Jan Marini grundare sitt varumärke 1994 i San Diego i USA, var hon redan en pionjär inom området. Inte minst för att hon introducerat AHA-syror i hudvård, för ett annat kosmetikmärke. 

I guiden här nedan tittar vi närmare på några favoriter och du kan lära dig i detalj om Jan Marini Line Rosalieve Reducing Complex, den effektiva ansiktsmasken Supplemental Resurfaces Skin Zyme Mask och den reparerande krämen Age Intervention Marini Bioshield. Med finns också deras solskyddskräm med SPF 30.

Bästa vårdande ansiktskräm: Jan Marini Line Rosalieve Reducing Complex

Jan Marinis vårdande kräm tar hand om rodnande och lättirriterad hy. Krämen tillför peptider och antioxidanter. Dessa skyddar och har en återuppbyggande effekt. Jan Marini Line Rosalieve Reducing Complex är en 24-timmars kräm som innehåller grönt, rött och vitt te som alla har sina unika, vårdande egenskaper.

Fördelar

 • Lugnar och vårdar röd och känslig hy
 • Rik på antioxidanter
 • 24-timmars verkan

Nackdelar

 • Dyr

Bästa ansiktsmasken: Jan Marini Supplemental Resurfaces Skin Zyme Mask

Jan Marini Supplemental Resurfaces Skin Zyme Mask är framtagen för dem med känslig hy. Masken innehåller ingredienser som kan lindra acneutbrott, minska synligheten av ärr och motverka hyperpigmentering. Genom att masken exfolierar huden, ger den också bättre förutsättningar för huden att ta upp näringsämnen i krämerna du applicerar efteråt.

Fördelar

 • Återfuktande ansiktsmask
 • Intensivt vårdande
 • Kan minska ärrbildningar

Nackdelar

 • Passar ej fet hy
 • Kräver god handhygien

Bästa reparerande krämen: Jan Marini Age Intervention Marini Bioshield

Är en kräm som intensivt vårdar och hjälper huden att reparera sig själv. Krämen kan användas vid exempelvis en solskada eller andra lättare hudskador. Skärmen är silikonbaserad och därför mycket effektiv på att binda fukt. Den fungerar därför utmärkt att använda som nattkräm, då de aktiva ingredienserna får jobba över natten.

Fördelar

 • Snabbare återhämtning
 • Parabenfri
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Liten tub som går åt snabbt

Bästa solskyddskrämen: Jan Marini Antioxidant Group SPF 30

Jan Marini Antioxidant Group SPF 30 är en solskyddskräm som innehåller ett brett spektrum av både UVA- och UVB-filter. Fördelen med krämen är att den inte lägger sig som en tjock hinna på huden, utan absorberas snabbt. 

Jan Marini Antioxidant Group SPF 30 är även berikad med antioxidanterna fytomelanin och betaglukan, vilket ger den vårdande och skyddande egenskaper.

Fördelar

 • Skydd mot UVA- och UVB-strålning

Nackdelar

 • Ska den appliceras flera gånger om dagen (till exempel på stranden), blir detta en mycket dyr produkt

Jan Marini erbjuder kompletta hudvårdssystem

Jan Marini bygger sin verksamhet på forskning och produktutveckling. Jan Marini har ett flertal patent registrerade och har vunnit priser för sina hudvårdsprodukter. Jan Marini hyllas av många inom hudvårdsbranschen som en sann innovatör och företaget har mer än 25 års produktutveckling och forskning bakom sig. 

Enligt Jan Marini behövs det ett komplett system, från ansiktsrengöring och serum till dagkrämer, för att komma i åt ett problem med huden och kunna åtgärda det. Jan Marinis hudvårdsprodukter är populära på skönhetssalonger och kliniker, men är också älskade av många privatpersoner. 

Förutom AHA är också vitamin C en nyckelingrediens i produkterna. Syftet med utvecklingen av innehållet i krämerna, är inte bara att de ska ta hand om akuta, uppenbara problem. Jan Marini vill även förebygga, hålla huden fräsch och bidra med vårdande ingredienser. Allt det som en hälsosam hud behöver för att må bra. 

Jan Marini vill helt enkelt kunna erbjuda produkter som kan användas i alla skeden i livet.

Effektiva ingredienser i Jan Marini

Jan Marinis antirynkprodukter är speciellt inriktade på den mogna huden och dess förändringar. Dessa beror ofta på hormoner eller yttre faktorer; som fria radikaler, solexponering eller kyla. Med åldern sjunker östrogennivåerna, vilket bland annat gör att det sker en reduktion av fukt i kroppen. 

På sikt påskyndar det här utvecklingen av slappare hud, fina linjer och rynkor.

AHA-syra

AHA-syra har förmågan att tränga ner i hudens undre lager, dermis, och vårda huden inifrån. Tillsammans med hyaluronsyra kombineras två mycket effektiva ingredienser, som vårdar huden på djupet. Hudtillstånd som hyperpigmentering och akneärr förbättras. Kombinationen har också föryngrande egenskaper.

Det har visat sig att att AHA-syra också är en mycket kraftfull antioxidant som motverkar fria radikaler effektivt. Fria radikaler är benämningen på en grupp ämnen som bildas av en rad olika faktorer. Rökning, avgaser, strålning från datorskärmar är några sådana. 

Men också de påfrestningar som långtidsförbrukning av läkemedel, alkoholintag och tillsatsämnen ger. Allt detta är faktorer som bildar fria radikaler, stressar vår kropp och får den att åldras snabbare.

C-vitamin

Jan Marini var tidigt ute i sin forskning med C-vitaminets nytta för huden. Deras produkter innehåller DAE-komplex, som är en form av vitamin C som är stabilt och absorberas mycket effektiv av huden. Företaget har tagit fram ett patenterat system med C-vitamin som stramar upp slapp hud. 

Idag vet alla som är intresserade av hudvård eller själva jobbar hudvårdsbranschen att vitamin C spelar en väldigt viktig roll i olika funktioner; från underhåll till reparation av skador och skydd mot fria radikaler. 

Vitamin C är också väldigt viktigt för bildandet av kollagen, som är hudens eget protein och det som gör den spänstig och ungdomlig. Jan Marini fokuserar även på själva kollagenproduktionen i huden. Mer om det här nedan.

Kollagen

Jan Marini har även tittat på på samspelet mellan de olika cellstrukturer som gör att huden bibehåller sin ungdomlighet i form spänst och fräschör. Företagets teknologi stimulerar både elastan- och kollagenproduktionen i huden. Det bidrar till att ge huden ett ungdomligare utseende och snabbare sårläkning.

Solskyddande produkter från Jan Marini

För att skydda din hud på bästa sätt, bör du också använda solskydd i ansiktet en stor del av året. Jan Marini har tagit fram solkrämer med ett brett spektra av UV-skydd, som också har en bra balans av antioxidanter och skyddande ingredienser. Till det har tillsatts rikligt med fuktgivande ämnen, för att ge ett extra skydd och hindra hunden från uttorkning.

Produkter för peeling

I Jan Marinis peeling-produkter för hemmabruk, finns enzymer som exfolierar huden effektivt. Gamla och döda hudceller skrubbas försiktigt bort. Huden kan då absorbera fukt och näring med ny kraft. 

Peeling är värdefullt för den som har torr och obalanserad hy. Det ger nya förutsättningar för huden att kunna absorbera de ämnen som huden behöver för att återfuktas.

De fem hudvårdsstegen från Jan Marini

Jan Marini förespråkar att hudvård görs med en speciell rutin och i flera specifika steg:

Steg 1

Rengöring. Här används en produkt som tar bort smink och rengör på djupet, utan att torka ut huden. Det förbereder huden för nästkommande steg på ett effektivt sätt.

Steg 2

Behandling och förebyggande av ålderstecken. I det här steget är serum effektiva att jobba med. De kan behandla pigmenteringar, stimulera kollagenproduktionen och tränga djupt ner i hudens lager. 

Steg 3

Förbättrar hudens struktur och här används krämer som behandlar eventuella hudproblem och åkommor. Det kan vara skadad hud, förtjockningar, pigmenteringar, akne och tidiga tecken på åldrande, som rynkor och slapp hud.

Steg 4 

Nu är det dags att använda en intensivt återfuktande kräm anpassad för den hudtyp du har. 

Steg 5

Till sist är det dags att avsluta hudvårdsrutinen med att skydda huden från solens skadliga uv-strålar. En solskyddskräm med SPF 30 och uppåt när vårsolen tittar fram, skyddar på ett effektivt sätt. 

Den här hudvårdsrutinen delas upp efter behov. En vanlig variant är att köra steg 1-4 på kvällen. På morgnarna applicerar du en dagkräm och ett UV-skydd, efter att du har gjort en lätt ansiktsrengöring. 

Ett tips att tänka på vid rengöring är att alltid använda så kallt vatten du kan. Inte bara för att det har en sammandragande effekt på huden, utan för att kallt vatten inte löser upp hudens naturliga, vårdande oljor.

Att vänja huden med nya hudvårdsprodukter

Något du ska ta i beaktande generellt sett när du skapar nya hudvårdsrutiner som innehåller exfolierande produkter och AHA-syror, är att låta huden vänja sig successivt och inte byta alla produkter med en gång. 

Det kan ta några veckor innan huden vänjer sig vid de nya produkterna och innan du ser någon konkret förbättring. Du kan uppleva obalans i hyn initialt, innan huden börjar må bättre. Det kan vara finnar, kvisslor eller torr hy som uppstår. Precis som det kan bli när du gör en detox för kroppen. Eftersom Jan Marinis produkter innehåller många potenta ingredienser är en övergång på det här sättet viktigt.


Våra favoriter från Jan Marini

Här nedan listar vi några av favoriterna hos Jan Marini. De har många bra recensioner på nätet och är mycket omtyckta av sina användare. Produkterna tillhör inte budgetkategorin, men väldigt många tycker att det är värt att betala den extra slanten för produkterna och att de dessutom är dryga.

Bästa vårdande ansiktskräm: Jan Marini Line Rosalieve Reducing Complex

Rosalieve Redness Reducing Complex är en kräm speciellt utvecklad för irriterad och känslig hud. Detta är en 24-timmars kräm som vårdar flammig och röd hy genom att tillföra skyddande antioxidanter samt peptider. Dessa har en återuppbyggande och lugnande verkan och minskar rodnad och irritation.

Rosalieve Redness Reducing Complex innehåller också de intressanta ingredienserna vitt, rött samt grönt te. Särskilt grönt te är något hudvårdstillverkare de senaste åren börja tillsätta i krämer av olika slag. Detta eftersom de numera vet att grönt te har en kraftigt antiinflammatorisk och skyddande verkan. 

Rött te innehåller mineralerna zink, koppar och kalcium. Vitt te innehåller mycket flavonoider, vilket är samma verksamma beståndsdel som finns i choklad och rött vin. Det understödjer cellförnyelse och har en återuppbyggande effekt på huden.

Specifikationer:

 • Pumpflaska
 • Volym: 30 ml

Fördelar

 • Lugnar och vårdar röd och känslig hy
 • Rik på antioxidanter
 • 24-timmars verkan

Nackdelar

 • Dyr

Bästa ansiktsmasken: Jan Marini Supplemental Resurfaces Skin Zyme Mask

Jan Marini har tagit fram en exklusiv ansiktsmask som är lämplig för känslig hud, trots att den exfolierar och slätar ut. Masken är avsedd att använda för att lindra akneutbrott, reducera ärr och hyperpigmentering. Den avlägsnar också döda hudceller, så att huden sedan kan ta upp näringsämnen bättre.

Passar bra för personer med med torr hy, som behöver få en återfuktande och vårdande ansiktsmask som samtidigt är sammandragande utan att täppa till porer. Ansiktsmasken kan användas upp till 4 gånger i veckan. På kvällen kan du också använda den istället för för den vanliga ansiktsrengöringen. 

Bör inte appliceras på det tunna området under ögonen eller på ögonlocken. Ansiktsmasken kan sitta i upp till 20 minuter. Sköljs av med ljummet vatten. Därefter applicerar du den hudvård du normalt använder; från Jan Marini eller något annat märke. Det kan också vara värt att notera att produkter i burkar kräver en god handhygien.

Specifikationer:

 • Burk med lock
 • Vikt: 57 g

Fördelar

 • Återfuktande ansiktsmask
 • Intensivt vårdande
 • Kan minska ärrbildningar

Nackdelar

 • Passar ej fet hy
 • Kräver god handhygien

Bästa reparerande krämen: Jan Marini Age Intervention Marini Bioshield

Jan Marini Age Intervention Marini Bioshield används för att att återställa och läka huden vid olika typer av lättare hudskador. 

Detta kan vara om du bränt sig i solen eller efter ett acneutbrott. Den är också avsedd att använda för snabbare återhämtning efter olika ansiktsbehandlingar. Reducerar rodnad.

Produkten är silikonbaserad och kapslar in fukt och näringsämnen. Tillsatt är också tillväxtstimulerande ingredienser som peptider, hyaluronsyra och enzymet Q10. Krämen är paraben- och parfymfri och passar alla typer av hud. 

Appliceras försiktigt på huden i ett tjockt lager. Ska ligga som en skyddande barriär och inte gnuggas in i huden.

Specifikationer:

 • Tub med lock
 • Vikt: 57 g

Fördelar

 • Snabbare återhämtning
 • Parabenfri
 • Passar alla hudtyper

Nackdelar

 • Liten tub som går åt snabbt

Bästa solskyddskrämen: Jan Marini Antioxidant Group SPF 30

Jan Marini Antioxidant Group är en komplext sammansatt formula. Krämen har ett brett spektrum av funktioner. Den har en solskyddsfaktor på 30 och innehåller både ur UVA- och UVB-skydd. Formulan absorberas snabbt av huden och är rikligt återfuktande. Den lämnar ingen fet hinna eller täpper till porerna.

Krämen är berikad med antioxidanterna fytomelanin och betaglukan. Det är ingredienser som hjälper till att skydda huden mot de påfrestningar som solens strålar kan innebära.

Jan Marini Antioxidant Group appliceras rikligt på huden ca 15 minuter innan den exponeras för solen. Krämen är vattenfast, men bör appliceras på nytt cirka 80 minuter efter bad, om du vistas i solen.

Specifikationer:

 • Tub med skruvkork
 • Vikt: 57 g

Fördelar

 • Skydd mot UVA- och UVB-strålning

Nackdelar

 • Ska den appliceras flera gånger om dagen (till exempel på stranden), blir detta en mycket dyr produkt

Övriga produkter från Jan Marini

Jan Marini har ett brett utbud av hudvårdsprodukter och det finns några fler än våra favoriter som är intressanta. Deras serum är erkänt effektiva och gör att huden blir extra välmående under dagkrämen.

Jan Marini Supplemental Resurfacers Cleanser

Jan Marini Supplemental Resurfacers Cleanser är en ansiktsrengöring med exfolierande effekt. Den används med fördel för att återställa huden som skadats av till exempel för mycket sol eller från akne. 

Rengör porerna på djupet, tar bort talgansamlingar och gör så att huden kan ta till sig så mycket som möjligt av den näring du tillför den. Den kan kombineras med det hudvårdsprogram du föredrar.

Det bör noteras att rengöringen inte är till för daglig borttagning av smink, utan är en behandling som ska användas en till fyra gånger i veckan. Det bästa är att använda den kvällstid och låta lösningen sitta på i cirka en till två minuter. Därefter tvättar du bort produkten med ljummet vatten.

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Avlägsnar döda hudceller
 • Ger jämnare hudton

Nackdelar

 • Väldigt lättflytande

Jan Marini C-Esta Eye Repair

Jan Marini C-Esta Eye Repair är framtagen för den känsliga huden kring ögonen. Den aktiva substansen är C-vitamin, som är en kraftfull antioxidant med många funktioner. Inte minst gör den huden fastare, spänstigare och mer elastisk. Produktens komposition är avsedd för att passa det känsliga området kring ögonen.

Appliceras varsamt runt ögat med hjälp av ett finger. Fördela krämen under ögat samt på ögonlocket. Appliceras både morgon och kväll på rengjord och torr hy.

Förvaringen är viktigt för att den här produkten ska kunna hålla kvaliteten. Den bör inte förvaras för varmt eller i direkt solljus, utan svalt och mörkt. Efter ett tags användning kan serumet i flaskan mörkna en aning. Det är ingenting som påverkar kvaliteten, enligt produktbeskrivningen.

Fördelar

 • Innehåller mycket av antioxidanten vitamin C
 • Behaglig konsistens

Nackdelar

 • Mycket dyr produkt

Jan Marini Line Luminate Face Mask 

Jan Marini Line Luminate Face Mask behandlar pigmenteringar och ojämn hudton. Det är en kombinerad peeling och ansiktsmask, som ger huden lyster och verkar långsiktigt, om du använder behandlingen regelbundet. 

Den innehåller lugnande ingredienser, bland annat aloe vera. Det har en svalkande och lugnande verkan, samtidigt som den återfuktar rikligt. 

Därför är den också lämplig för personer med känslig hy. Tar bort döda hudceller, samtidigt som den tillför rikligt med antioxidanter, bland annat från grönt te. Ansiktsmasken är parfymfri. 

Kan användas upp till tre gånger i veckan och ska sitta i cirka tio minuter varje gång. Vissa användare har poängterat att det kan sticka i huden till en början. Enligt Jan Marini själv är det här helt normalt och något som är övergående, när huden har vant sig med produkten.

Fördelar

 • Motverkar pigmenteringar
 • Parabenfri
 • Innehåller aloe vera

Nackdelar

 • Kan sticka i huden hos vissa användare

Jan Marini Line Hyla3D

Ett återfuktande serum med en ingrediens som kallas för Hyla3D. Innehåller även hyaluronsyra, som återfuktar inifrån och fyller ut rynkor och fina linjer. Krämen skapar på så vis en slätare hud med finare lyster. Peptider och antioxidanter stimulerar kollagenproduktionen, som i sin tur resulterar i en fastare och spänstigare hud.

Krämen kan användas både morgon och kväll i ansiktet, på halsen dekolletaget. Enligt anvisningarna ska du skaka flaskan väl före användning och dessutom vända flaskan upp och ner med plastlocket kvar, så att att serumet hamnar i pumpen. Du vänder sedan flaskan tillbaka och trycker ut den mängd serum som önskas.

Fördelar

 • Rikligt återfuktande
 • Kan användas morgon och kväll

Nackdelar

 • Komplicerat att trycka ut produkten ur flaskan

Jan Marini Bioglycolic Hand + Body Lotion 1

Jan Marini Bioglycolic är en kombinerad hand- och hudkräm. Den kan användas på enskilda partier på kroppen som behöver extra omsorg och återfuktning. Krämen är framtagen för att ge användaren en slätare och fastare hud. Formulan innehåller en rad olika antioxidanter med reparerande kvaliteter. 

Krämen passar utmärkt att använda efter att skydda hud som ofta kommer i kontakt med diskmedel eller kemikalier.

Fördelar

 • Rikligt med antioxidanter

Nackdelar

 • Det tar en stund innan den sjunker in i huden

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals