Löwengrip Care & Color – Produkter för känslig hy och hårbotten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här märkesguiden ska du få lära dig allt om Löwengrip Care & Color. Det svenska företaget erbjuder hår- och hudvård för känslig hy och hårbotten. Du kommer att få reda på vilka ingredienser de anser vara vårdande och skonsamma och exakt hur de verkar. 

Löwengrip Care & Color har en stor bredd av produkter och alla är inte med i den här guiden. Vi har fokuserat på dem som är de mest populära bland användarna och som är frekvent omskrivna. Du får veta mer om deras innehåll och vad de verksamma beståndsdelarna kan göra för huden.

Vi tittar närmare på torrschampot Good To Go Light Dry Shampoo. Du får också veta mer om håroljan The Cure. Vidare studerar vi Luminous Bronze - Self-tan Drops och hur effektiv de är. Letar du efter en bra volymspray kan vi rekommendera Dry Volume Spray. Vi hoppas förstås att du ska ha stor glädje av informationen. God läsning!

Bästa torrschampot: Löwengrip Care & Color Good To Go Light Dry Shampoo

Löwengrip Good To Go Light är en smart produkt som hjälper dig som behöver snabb men volymgivande styling, när du har bråttom. Den är också bra på att fräscha upp håret med mellan hårtvättarna. Produkten innehåller vårdande och lugnande ingredienser, som gör den lämplig för känslig hårbotten.

Dock kan det vara olämpligt för de torraste håren. Precis som det brukar vara med de flesta torrschampon, så torkar det ut ganska mycket. För att vara torrschampo är den dock jämförelsevis skonsam och det kan definitivt vara värt att prova om du har ett hår som är åt det torrare hållet.

Fördelar

 • Mild och vårdande
 • Bra för snabb styling

Nackdelar

 • Flaskan måste skakas ordentligt
 • Passar ej torrt hår

Bästa håroljan: Löwengrip Care & Color The Cure - Hair Oil

Löwengrip Care & Color The Cure är för den som behöver en extra näringsboost. Passar perfekt för en person med torrt och frissigt hår. Produkten är baserad på helt naturliga håroljor och innehåller spännande ingredienser som passionsfruktsolja och lingonfröolja. 

Löwengrip Care & Color The Cure innehåller mycket skyddande antioxidanter och vitaminer. Den är bra att använda under perioder när håret slits mer, som till exempel när håret är utsatt för sol och bad i klor eller saltvatten.

Fördelar

 • Vårdar
 • Innehåller skyddande antioxidanter

Nackdelar

 • Passar ej fett hår
 • En flaska som snabbt tar slut

Bästa brun-utan-sol dropparna: Löwengrip Care & Color Luminous Bronze Self-tan Drops

Brun-utan-sol droppar är alltid trevligt att ha i badrumsskåpet, för att ta fram vid behov. Dropparna är avsedda att appliceras efter behag i din egen ansiktskräm, för att ge en lätt och fräsch solbränna när du känner för det. Flaskan är utrustad med pipett, vilket gör att den är lätt att applicera i rätt mängd.

Fördelar

 • Bygger upp solbrännan successivt
 • Innehåller vårdande allantoin

Nackdelar

 • Liten effekt
 • Bleknar ganska snabbt

Bästa hårsprayen: Löwengrip Care & Color All Time High Dry Volume Spray

Löwengrip Care & Color All Time High Dry Volume Spray är ett hårspray framtaget för att på ett skonsamt sätt ge volym. Den är omtyckt eftersom den ger håret glans utan att tynga ner och den binder också effektivt fukt, mer än en hårspray i allmänhet brukar göra.

Fördelar

 • Ger mycket volym
 • Vårdande
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Måste skakas ordentligt innan
 • Kan göra håret tovigt

Exklusiv hår- och hudvård

Löwengrip Care & Color är ett märke som är grundat av entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip. Hår- och hudvård har länge varit ett stort intresse för henne och att bredda sin verksamhet med produkter av det här slaget, var ett naturligt steg. 

Löwengrip Care & Color ägs idag av ett norskt företag, men Löwengrip själv är fortfarande anställd inom bolaget.

Deras sortiment är producerat i Sverige, vilket förstås också garanterar kvaliteten. Svensk tillverkning håller generellt hög kvalitet och det är en bra kvalitetsmärkning, att produkterna är tillverkade i någon av Sveriges fabriker. 

Alla produkter är tillverkade med en utgångspunkt i ett visst problem med hud eller hår. Produkterna är milt parfymerade och passar ofta personer med känslig hy.

Isabell Löwengrip är en erfaren bloggare och influencer med en nära kontakt med sina följare och fans. Hon har i sin produktion också fokuserat på att lyssna på respons och användarnas erfarenheter av produkterna, för att i sin tur kunna förbättra dem.

Verksamma ingredienser i Löwengrip care & color

Löwengrip Care & Color har som tidigare nämnts en stor bredd i utbudet och använder ingredienserna inte bara för deras egen potential i sig, utan även för hur dessa verkar tillsammans. 

Antalet ingredienser är många och varierande, men vi vill ändå nämna några som vi tycker är särskilt intressanta, särskilt med tanke på den väldokumenterade effekt dessa har för huden.

Kalpariane

Kalpariane utvinns ur alger och har flera funktioner för huden. Den hjälper till att bibehålla hudens fasthet och elasticitet. Samtidigt hjälper den till att få igång kollagenproduktionen. Kollagen är protein som huden till största delen består av. 

Kollagenet är en av nyckelfaktorerna för hudens hälsa och alla ingredienser som stödjer produktionen av det är mycket värdefullt. Kalpariane tränger djupt ner i huden och fyller den med fukt, vilket gör att fina rynkor kan slätas ut.

Sheasmör

Sheasmör har sitt ursprung i Afrika och har i många kulturer där används i tusentals år som bland annat hudvård. Det sägs att både drottning Cleopatra och den egyptiska drottningen Nefertiti använde sig av sheasmör som hudvård. 

Idag är sheasmör en väldigt populär produkt att använda i olika hudvårdsprodukter. Sheasmör innehåller många vitaminer och antioxidanter, inte minst vitamin E och A. Sheasmör innehåller också nyttiga flavonoider, som skyddar huden. 

Sheasmör är effektivt för att skydda från angrepp av fria radikaler och sheasmör kan också användas för att läka exempelvis solskadad hud.

Solrosolja

Solrosolja är en mycket näringsrik produkt, som ändå är ganska lättflyktig och som relativt snabbt absorberas in i huden. Den bidrar med en massa näringsämnen, utan att täppa till porerna.

Syror

Olika typer av syror är väldigt bra för huden och vanligt i kosmetika. Kanske har du hört förkortningarna AHA-och BHA-syra. Det är de vanligaste typerna i hudvård och gemensamt för dem är att de exfolierar huden och hjälper till att få loss det yttersta lagret av döda hudceller. 

Det gör att hudkrämer kan sjunka in lättare i huden och göra sitt jobb effektivare. AHA-syra är också väldigt bra på att även binda fukt, medan BHA-syra kan lösa upp pormaskar.

Vitaminer

Många vitaminer är bra för huden och dessa ingår i stort sett i alla i Löwengrip Care & Colors produkter. Vitamin A kan finns i produkterna i form av retinol. Det är en kraftig form av vitaminet, som används för dess ansiktslyftande egenskaper. 

Vitamin E är en kraftig antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler. Vitamin E finns i många olika oljor, som exempelvis mandelolja och sheasmör.

Vitamin C är en annan ingrediens som är väldigt vanlig i hudvård. Många av oss ser kanske C-vitamin som en förkylningsvitamin, som till och med känns lite smått tråkig. Men faktum är att C-vitamin har en väldigt vårdande effekt på huden och många företag som producerar hudvård använder sig av det i sina produkter.

Tips från Löwengrip Care & Color

Som de flesta andra företag som producerar hudvård, säljer de inte bara hudvårdsprodukter, utan delar även en del tips om skönhetsrutiner.

Löwengrip Care & Color rekommenderar varmt att vi använder syror i vår dagliga hudvård. Därför har företaget dem i flera av deras produkter. Syror ge synliga resultat efter regelbunden användning, utan att ha en irriterande effekt för hyn, menar företaget. 

Att använda en ansiktsmask som ska sitta på över natten är en god idé. Särskilt hos oss i Norden, där vi har ett klimat som sliter på huden under vissa perioder. Den kalla vintern med torr luft och sommaren med solens starka strålar sliter på huden och då är det en bra idé att lägga till en ansiktsmask till hudvårdsrutinen. 

Varje dag är det naturligtvis inte nödvändigt att använda ansiktsmasken, men i alla fall en gång i veckan. Att lära dig att vara utan smink så mycket som möjligt till vardags, är verkligen toppen för hyn. Varför inte träna på att låta huden andas och bara lägga på mascara och ett läppstift till vardags?

Löwengrip Care & Colors tips för håret

Fukt, fukt och åter fukt. Det är inte bara huden som behöver få näring, utan även håret och hårbotten är hemligheten för ett välmående hår. Att regelbundet lägga in en återfuktande hårmask efter hårtvätt kan göra underverk.


Våra favoriter från Löwengrip Care & Color

Här nedan följer några produkter från Löwengrip Care & Colors stora sortiment. Vi har valt ut dessa, eftersom de har många goda omdömen och är frekvent omskrivna av influencers och skönhetsbloggare. Här kan du bilda dig en egen uppfattning om produkterna kan vara något för dig.

Bästa torrschampot: Löwengrip Care & Color Good To Go Light Dry Shampoo

Torrschampo är så otroligt praktiskt på flera sätt. Vill du snabbt få mer volym i håret och en stylad look, då är det perfekt att komplettera med ett torrschampo. Torrschampo är också fantastiskt bra att ha till hands om du har bråttom på morgonen och enkelt och snabbt bara vill fräscha upp håret innan du ska iväg.

Löwengrip Good To Go Light Apple & Cedarwood är ett extra volymgivande torrschampo, som ger mycket stadga vid styling. Den är också väldigt bra på att ta bort överskottsfett och är helt enkelt perfekt att använda mellan hårtvättarna för en uppfräschning. 

Flaskan måste skakas ordentligt innan användning, annars fördelas inte produkten ordentligt i håret. 

Mycket av Löwengrip Care & Color handlar som tidigare nämnts om att vårda genom att innehålla så skonsam ingredienser som möjligt. Löwengrip Good To Go Light Apple & Cedarwood Innehåller provitamin B5 och kamomillextrakt, som vårdar och lugnar irriterad hårbotten.

Specifikationer:

 • Sprayflaska
 • Volym: 250 ml

Fördelar

 • Mild och vårdande
 • Bra för snabb styling

Nackdelar

 • Flaskan måste skakas ordentligt
 • Passar ej torrt hår

Bästa håroljan: Löwengrip Care & Color The Cure - Hair Oil

Löwengrip Care & Color The Cure är en hårolja som Innehåller en kombination av flera spännande oljor. Kvaliteten på oljan är lättabsorberad och gör håret mjukt och glansigt. Det här är ingen hårolja för den som har väldigt fett hår, eftersom den innehåller rapsolja som är mindre lättflyktig. Passar bättre förr normalt till torrt hår.

De andra verksamma oljorna i blandningen är lingonfröolja, solrosolja och passionsfruktsolja. Lingonfröolja innehåller extremt mycket C-vitamin och ger en stor mängd antioxidanter, som skyddar håret mot väder, vind, sol och styling. Passionsfruktsoljan binder fukt och innehåller även den mycket vitaminer. 

Solrosolja och rapsolja innehåller mängder med vitamin E och mjukgör hårfibrerna och skyddar strået. Oljan kan användas på både fuktigt och torrt hår. Kan även användas som en hårkur över natten i riklig mängd. Passar även färgat hår.

Specifikationer:

 • Sprayflaska
 • Volym: 50 ml

Fördelar

 • Vårdar
 • Innehåller skyddande antioxidanter

Nackdelar

 • Passar ej fett hår
 • En flaska som snabbt tar slut

Bästa brun-utan-sol dropparna: Löwengrip Care & Color Luminous Bronze Self-tan Drops

Luminous Bronze Self-tan Drops är brun-utan-sol droppar som blandas med den dagliga ansiktskrämen. Det är en koncentrerad formula som användaren själv kan bygga upp intensiteten med. Du blandar den helt enkelt med en dagkräm och fyller på när du tycker att du vill bygga på mer.

Den här typen av produkt kräver lite träning och att du har tålamod att testa dig fram innan du når det resultat du önskar. Den här är väldigt omtyckt av användarna, men ger olika resultat beroende på hudtyp. 

Vissa blir väldigt snabbt bruna, medan andra behöver flera påstrykningar av den. Ett stort plus för att den innehåller allantoin, som bidrar till att lugna och bevara hudens egen fuktbarriär.

Ingredienserna bidrar med energi och lyster vilket gör att hyn får en jämn och naturlig glow, utan skadlig påverkan från solen. Du får fylla på av dropparna ungefär varannan dag, för att bibehålla en solkysst hud.

Specifikationer:

 • Glasflaska med pipett
 • Volym: 30 ml

Fördelar

 • Bygger upp solbrännan successivt
 • Innehåller vårdande allantoin

Nackdelar

 • Liten effekt
 • Bleknar ganska snabbt

Bästa hårsprayen: Löwengrip Care & Color All Time High Dry Volume Spray

Löwengrip Care & Color All Time High Dry Volume Spray är ett volymspray, som trots sin volymgivande funktion ändå skapar en naturlig rörelse i håret. Tack vare att den innehåller solrosolja, binder den hårets egna naturliga fuktbalans och skyddar hårstråna på ett naturligt sätt.

Hårsprayen innehåller också silkesproteiner som gör håret mjukt och som är skonsamt mot hårbotten. Produkten är ett bra val om du vill avsluta din styling för att få ett hållbart resultat, alternativt om du vill skapa volym, men samtidigt få en naturlig look till vardags. 

Det du måste komma ihåg är att flaskan ska skakas riktigt ordentligt innan användning, annars blir formulan för blöt och tynger ner håret. Munstycket ska hållas ca 20-30 cm från håret, samtidigt som du försöker komma åt hårrötterna. Kamma igenom håret med produkten i eller massera in den med händerna och styla håret efter behov. 

Ett stort plus här är att sprayen passar bra för alla hårtyper, även de som har fett hår och de som har riktigt torrt hår. Volymspray av det här slaget har också en tendens att göra hår toviga, om du inte stylar omsorgsfullt och på rätt sätt. Har du aldrig använt ett volymspray förut, kan de krävas lite övning.

Specifikationer:

 • Sprayflaska 
 • Volym: 200 ml

Fördelar

 • Ger mycket volym
 • Vårdande
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Måste skakas ordentligt innan
 • Kan göra håret tovigt

Andra bra produkter från Löwengrip Care & Color

Användarnas favoriter kan med fördel kompletteras med andra produkter från det breda sortiment som Löwengrip Care & Color har. Här nedan listar vi några produkter som är väldigt omtyckta av sina användare och som definitivt är värda att titta lite närmare på.

Löwengrip Care & Color Count On Me Deodorant

Löwengrip Care & Color Count On Me Deodorant är en antiperspirant, som tagits fram för att även vara skonsam och mjukgörande för huden.

Count On Me Deodorant innehåller sheasmör som är mycket lugnande för huden och även återfuktande. Den är avsedd att ge fräschör och skydd, samtidigt som den minskar lukt och svett.

Doften är härlig och består av en blandning av lotus och alpviol. Det här var den första produkt som Löwengrip Care & Color lanserade och den är fortfarande en framgångsrik del av sortimentet.

Fördelar

 • Skonsam mot huden
 • Doftar gott

Nackdelar

 • Absorberas långsamt
 • Dyr

Löwengrip Care & Color Clean & Calm Facial Cleanser

Löwengrip Care & Color Clean & Calm Facial Cleanser är en ansiktsrengöring som avlägsnar smink och orenheter. Den är framtagen för att vara extra skonsam mot huden och den innehåller lugnande och vårdande ämnen.

Ansiktstvätten innehåller också allantoin och glycerin. Den milda doften av mysk och cederträ gör att den en tilltalar både män och kvinnor. Den passar alla åldrar bra, inte minst tonårshy, eftersom den rengör oren hy effektivt, utan att den torkas ut.

Fördelar

 • Skonsam
 • Unisex

Nackdelar

 • Myskdoft tilltalar inte alla
 • Liten flaska

Löwengrip Care & Color The Cure Hair Mask

Löwengrip Care & Color The Cure Hair Mask är en vårdande och återuppbyggande hårinpackning. Den innehåller sheasmör, som effektivt vårdar och binder fukt. Bambuextrakt reparerar, återuppbygger och skyddar behandlat och skadat hår. 

Hårmasken är framtagen med ett pH-värde på 5,0-5,5, vilket öppnar hårstrået lite grann, så att produkten kan tränga in på djupet och vårda på bästa sätt. 

Hårinpackningen innehåller också arganolja och äppelolja, som bidrar med mycket antioxidanter och fukt. Kom ihåg att avsluta med ett bra hårbalsam, för att återsluta hårstrået igen. Då kan alla näringsämnen bindas i strået.

Fördelar

 • För skadat hår
 • Tränger in djupt i strået

Nackdelar

 • Balsam måste användas efteråt
 • Doften tilltalar inte alla

Löwengrip Care & Color Get A Grip Hand Balm

Handkrämen med den roliga titeln är en rikligt återfuktande kräm, som absorberas relativt snabbt in i huden. Den innehåller vitaminer i form av mandelolja och har också god effekt på på nagelbanden. Den marknadsförs som lämplig för känslig hy och vi kan inte hitta några recensioner eller röster från kunder som har fått reaktioner från den. 

Men vi vill ändå påpeka att den inte är testad av Astma & Allergiförbundet. Den innehåller också Limone, vilket kan vara allergiframkallande för en liten grupp individer.

Fördelar

 • Mild och skonsam
 • Snabbt absorberande

Nackdelar

 • Innehåller limonene och citral
 • Liten tub som snabbt tar slut

Löwengrip Care & Color Styling & Texture Sea Salt Spray

Saltspray är något som alla som är minsta intresserade av hårstyling säkert känner till. Löwengrip Care & Color Styling & Texture Sea Salt Spray innehåller extrakt från gojibär, vilket innehåller höga mängder antioxidanter och vitaminer. 

Enligt beskrivningen skyddas håret mot UV-strålning, värmebehandlingar och färgningar. Sprayen ger också håret mer volym, samtidigt som den ger en naturlig look utan stelhet.

Fördelar

 • Effektiv styling
 • Naturligt resultat
 • Snygg flaska

Nackdelar

 • Doftar mycket
 • Kan verka uttorkande

Löwengrip Care & Color Long Lasting Shampoo

Löwengrip Care & Color Long Lasting Shampoo innehåller den aktiva ingrediensen långtidsverkande bambu; ett extrakt vars huvudsakliga funktion är att hämma ett överskott av talg och istället balansera hårbotten. Schampot är också värmeskyddande och passar den som stylar håret. 

Schampot är för normalt hår och passar möjligtvis inte personer med torrt eller väldigt fett hår. Passar dock färgat hår utmärkt. Doftar mango och persika. En fördel tycker vi att priset är, eftersom schampon av det här slaget med värmeskyddande effekt kan vara ganska dyra generellt.

Fördelar

 • Värmeskyddande funktion
 • Bra för hårbotten
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Passar endast normalt hår

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals