Recension: Lumene Blur Foundation – Nordisk skönhet när den är som bäst

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Efter den långa, mörka vintern kommer sommarens mest intensiva solljus. I mer än 40 år har Lumene tagit fram produkter som är baserade på extrakt från frukter och örter från naturen norr om polcirkeln.

Örterna och bären kombinerar man med med rent källvatten och i övrigt noggrant utvalda ingredienser. Lumene Blur Foundation  är framtagen på precis samma sätt.

Blur Foundation har en speciell effekt, som går ut på att skapa en extra mjuk finish som gör att huden ser mycket jämn ut.

Lumene Blur Foundation

Eftersom man har blandat varma färgpigment tillsammans med ljusreflekterande pigment får man effekten av en väldigt slät hy. Konsistensen är väldigt luftig och lätt och känns nästan som ett mousse, trots att den är i krämform.

Det här är en foundation lämplig för den som behöver ha en foundation som ger ett naturligt resultat och som inte blir så tjock och täckande.

Hur länge den sitter, beror på vilken hudtyp du har. För dig med torr hy kommer den inte att sitta lika länge som för en person med normal eller fet hy.

Köpguide

En verkligt rolig sak med Lumene är att läsa deras innehållsförteckningar på produkterna. Även den här har spännande ingredienser som ljung och hjortronextrakt, som vårdar och renar huden på djupet.

Lumene Blur Foundation

Den utsuddande tekniken som rent optiskt tonar ut linjer och ojämnheter ger snabbt resultat för den som vill bli av med fina linjer och fläckig hy. Den har en solskyddsfaktor mot UV-strålning på hela 15 SPF. Eftersom den är oparfymerad passar den de flesta hudtyper.

Applicering

Den här är en foundation från Lumene som är väldigt dryg. Det räcker med att man klappar in en väldigt liten mängd åt gången med en makeupsvamp, foundationborste, eller med fingertopparna.

Man börjar från ansiktets mitt och fortsätter utåt. Vill man ha en bättre täckning kan man applicera flera lager. Lumene Blur Foundation är förpackad i en klassisk tub som är praktisk att enkelt och hygieniskt få ut ur tuben.

Tänk på det här när du väljer foundation

Att välja en rätt nyans som dessutom uppfyller alla andra önskemål kan kännas svårt när man ska hitta en passande foundation.

Vare sig du ska välja en foundation från Lumene eller ett annat varumärke, så finns det några aspekter som är viktiga att tänka på med valet.

Lumene Blur Foundation

Till att börja med måste du fundera lite på exakt vad det är du vill ha. Vill du ha en täckande foundation, för att du kanske sminkar dig med contouring-metoden eller vill du ha den täckande av andra orsaker?

Kanske vill du ha en variant som ger ett naturligare resultat och som man bygger upp successivt? Innan du slår till är det här något som är bra att ha klart för sig. Lumene Blur Foundation är utan tvekan för den som vill ha ett lättare och mer naturligt resultat.

Välj foundation efter hudtyp

En person med en torr hy måste välja en foundation med en rikligt återfuktande effekt. Om du har känslig hy är en oparfymerad variant ett bra alternativ, eller mineralfoundation. Tänk också på vilka hudvårdsprodukter du använder i övrigt, så att kombinationerna blir de rätta.

Använder du en ansiktskräm som innehåller mycket fukt och sedan en foundation som är riktigt baserad på olja blir kombinationen inte så bra. Lika på lika principen är det bästa. Innan du sätter på din foundation, kom ihåg att alltid återfukta riktigt ordentligt.

Inte för mörk nyans

Välj aldrig en nyans som är mörkare än din egen. Det kommer att göra det svårare att få ett jämnt resultat och du måste då alltid applicera hela vägen ner mer för halsen och dekolletaget för att få ett jämnt resultat.

Lumene Blur Foundation

Din nyans ska smälta in i hudens egen färg. När du hittat nyansen som är perfekt ton i ton med din kan du också välja en som är mörkare. Blanda dessa för att få en foundation som funkar perfekt på sommaren.

Fördelar

En stor fördel med Lumene Blur Foundation är definitivt ingredienserna. Den passar personer med känslig hy och är dessutom oparfymerad. Den ger mycket fukt, sitter länge, och ger verkligen huden en jämn och slät finish.

En stor fördel med Lumene är också helt klart dess kostnad i relation till vad man får för pengarna. Det gäller alla deras produkter och allt från läppstift, nagellack, och hudvård är av utmärkt kvalitet.

Nackdelar

För den som har väldigt torr hy kan den här ge ett mindre bra resultat. Den kan börja flytta på sig under dagen och bilda fläckar i ansiktet. Det här är en foundation för personer som har normal till oljig hy och inte för dem med den allra torraste hyn.

Produktfakta

  • 100 % vegansk
  • 30 ml
  • Innehåller ljung, havtorn, och källvatten
  • Oparfymerad
  • SPF 15

Sammanfattning

Vi känner stor respekt för det finska företaget Lumene som lyckats så bra att etablera sig när det gäller att producera en otroligt hög kvalitet på smink till en penning som passar de flesta plånböcker.

Vi tycker också att alla ingredienser i produkterna är väldigt intressanta, eftersom man använder sig av en mängd extrakt från träd, örter, och växter som växer hos oss norr om polcirkeln.

Lumene Blur Foundation är inte deras enda typ av foundation i sortimentet. Tycker man inte att den här passar, så finns det åtta stycken till att välja mellan.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals