Recension: Maxosol – Näring, lyster och skydd till sommarhuden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
6/10
LIVSLÄNGD
5/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Maxosol är ett av de mest populära kosttillskotten på marknaden, och så har det varit länge. Men hur bra är det egentligen? Det tar vi reda på här. Välkommen till vår recension om Maxosol!

Förbered utevistelsen med Maxosol

Sommaren är en fantastisk tid, men tyvärr är det inte alla som kan njuta av den så mycket som de skulle vilja - och då ofta på grund av solen. Du kan ha lätt för att bränna dig, få soleksem eller uppleva andra problem när du vistas i solen. Många har också svårt att få den där fräscha och snygga brännan som de gärna vill ha.

Men det finns faktiskt produkter som kan hjälpa till med just detta. Och då inte bara genom att skydda huden, utan även genom att hjälpa till att ge en snygg solbränna - och få den att hålla längre. Visst låter det otroligt, men det är faktiskt precis det som dessa produkter gör.

Vi har kollat närmare på en utav dessa produkter, nämligen vitamintillskottet Maxosol. Vi har tagit reda på om det verkligen fungerar, hur tillskottet fungerar och hur du använder det. Här kommer du alltså att få veta såväl vad Maxosol lovar, och vad vitamintillskottet faktiskt gör.

Vad är Maxosol?

Maxosol är ett kosttillskott med vitaminer och mineraler som är bra för hår, hud och naglar. Dess främsta syfte är att förbereda huden för solexponering, från insidan, och att hjälpa till att ge en hälsosam solbränna.

Maxosol innehåller naturligt betakaroten, och även flera olika vitaminer och mineraler som Vitamin C och Zink. Samtliga vitaminer och mineraler är bra för hår, hud och naglar.

Maxosol

Maxosol kan köpas i 30-, 60- och 90-pack. Du ska ta en tablett per dag så dessa förpackningar räcker i en, två eller tre månader. Att köpa ett större paket är fördelaktigt prismässigt om du kommer att använda produkten under en längre tid.

Hur fungerar Maxosol?

Vår hud innehåller antioxidanter, som till exempel Vitamin E och betakaroten, och dessa förbrukas när vi exponeras för starkt solljus. Om du ökar intaget av dessa antioxidanter så blir huden alltså mer motståndskraftig och det kan även ge en mer hälsosam solbränna.

Maxosol innehåller de viktiga antioxidanterna, och förbättrar alltså hudens motståndskraft. Vitaminerna och mineralerna i Maxosol skapar ett naturligt skydd mot solen.

Maxosol ger också en fin hudton tack vare betakaroten. Tillsammans med andra karotener är betakaroten ett förstadium till Vitamin A. Överskott av betakaroten lagras i vår fettväv under huden, och detta kan ge en lätt solbränd hudton.

Hår och naglar

Förutom att Maxosol är bra för huden på flera sätt, skyddar mot solen och ger en hälsosam solbränna så är det även bra för hår och naglar.

Maxosol

Koppar hjälper till med pigmenteringen i både håret och huden. Zink och selen hjälper till att bibehålla normalt hår och naglar. Selen, zink, Vitamin E och Vitamin C skyddar cellerna mot oxidativ stress. Vitamin C hjälper även till med kollagenbildningen.

Så använder du Maxosol

Innan och under sommaren, eller inför en solsemester, så ger Maxosol huden näring, lyster och skydd. När du vistas i solen kompletterar du med solskydd för att även skydda huden från utsidan. Du kan sedan fortsätta med Maxosol för att få solbrännan att hålla längre.

Du tar en tablett per dag, och börjar i god tid innan sommaren eller solsemestern - innan du ska vistas i solen, helt enkelt. Börja gärna tio veckor innan, och fortsätt sedan med tabletterna under den tid du exponeras för solen och även efteråt för att behålla solbrännan.

Ger Maxosol ett bra skydd mot solen?

Den stora frågan är förstås om de verkligen håller vad de lovar. Och ja, när det gäller skyddet så gör det onekligen det. Många som tidigare har haft väldigt lätt för att bränna sig har inga som helst problem med det när de använder Maxosol.

Här tror vi dock att det är viktigt att faktiskt börja med tabletterna i god tid, åtminstone ett par veckor innan solexponering, så att de hinner verka ordentligt innan. Dessa tabletter skyddar från insidan, och det tar alltid lite tid för kroppen att ta upp dem.

Snygg solbränna snabbare

Eftersom Maxosol innehåller vitaminer och mineraler som är bra för huden även på andra sätt, så blir såväl huden som solbrännan finare. Du får en jämn och snygg solbränna, och huden får fin lyster och mår bra.

Maxosol

En annan fördel är att det blir lättare att få färg. Även om du tidigare har haft svårt för det, så går det lätt och snabbt när du tar Maxosol. Och det ger ytterligare en fördel - om du solar för att bli solbränd behöver du inte utsätta sig för solen lika länge, som du vanligtvis behöver.

...och solbrännan håller längre

Att Maxosol får brännan att stanna längre stämmer också. Förutsatt att du fortsätter ta tabletterna, åtminstone. Då kan du behålla din fina solbränna många veckor efter att sommaren försvunnit, eller efter solsemestern.

Som vi nämnde tidigare så fungerar Maxosol även genom att överskott av betakaroten lagras under huden och ger en lättare solbränd hudton. Solbrännan kommer alltså även inifrån, vilket också bidrar till att du ser lite solbränd ut.

Kom ihåg att skydda huden utifrån också!

Maxosol ger faktiskt ett väldigt effektivt skydd mot solen, och många upplever att de inte ens behöver någon solkräm när de tar Maxosol. Och visst kan Maxosol göra så att du slipper bränna sig även om du inte använder solkräm, det är ju lite det som är syftet.

Det är dock viktigt att komma ihåg solkrämen ändå, även om du upplever att den inte alls behövs. Solkräm skyddar huden på utsidan, medan Maxosol skyddar den inifrån. Även om du inte blir bränd så kan för mycket solexponering göra mycket skada om du inte använder solkräm.

Maxosol och SPF kompletterar alltså varandra på ett väldigt bra sätt.

Fördelar

  • Innehåller flera vitaminer och mineraler
  • Bra för hud, hår och naglar
  • Fungerar väldigt bra mot soleksem

Nackdelar

  • Luktar inte särskilt gott
  • Kan ge lite gul hudton i början

Produktfakta

  • Typ: Tablett
  • Antal tabletter per paket: 30-, 60- och 90-pack
  • Styrka: 15 mg naturligt betakaroten
  • Vitaminer och mineraler: Vitamin C, Vitamin E, Vitamin B3, Zink, Vitamin B6, Vitamin B7, Selen, Koppar
  • Funktioner: Skyddar huden mot solen, ger hållbar solbränna, förhindrar solsveda och soleksem, stärker naglar och hår, ökar hudens motståndskraft mot solen, bibehåller normal hud, ger fräsch lyster, skyddar hudens celler mot oxidativ stress

Sammanfattning

Maxosol är en produkt med många fördelar. En liten tablett innehåller många olika vitaminer och mineraler, och har otroligt många funktioner. Dess huvudsakliga syfte är att skydda huden mot solen, motverka solsveda och soleksem och liknande problem, göra det lättare att få en hälsosam solbränna, ge en jämnare solbränna samt få den att hålla längre.

Bara allt detta är förstås många, och väldigt bra, effekter. Men Maxosol gör faktiskt mer än så, då det även är bra för huden i övrigt samt för hår och naglar. Många upplever att håret växer bättre och blir starkare, och att naglarna blir starkare och längre.

Men det bästa är kanske ändå att det är en så pass naturlig produkt. Betakaroten är naturlig, och övriga ingredienser är främst vitaminer och mineraler. Och vitaminer och mineraler är förstås väldigt viktiga för hälsan på många sätt, så fördelarna med den här produkten är egentligen många fler än alla vi redan har nämnt här.

Det mest väsentliga är väl ändå att produkten fungerar - och det gör den. Det finns förstås ingen produkt som fungerar för precis alla, men den här fungerar ändå för väldigt många. Vi tycker absolut att det här kan vara det perfekta vitamintillskottet inför sommaren, eller inför en solsemester. Full pott för Maxosol alltså!

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals