Recension: Medik8 – Hudvårdsmärket med ett stort utbud

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
7/10
KVALITET

Köpguide

Hudvård är inte det lättaste. Att använda rätt sorts produkter, hitta ett bra hudvårdsmärke, att komma ihåg att rengöra och smörja in ansiktet och så vidare. Och ska man egentligen använda många olika produkter, eller så få som möjligt?

Måste man hålla sig till samma märke, hela tiden? Kan man inte tvätta ansiktet med bara vatten, eller med vanlig tvål? Ska man rengöra ansiktet en eller två gånger per dag?

Måste man använda dag- och nattkräm eller kan man ersätta båda med en fuktkräm? Ja, det är som sagt inte det lättaste att veta hur man ska göra.

Men det behöver faktiskt inte vara så krångligt. Steg 1 är att hitta en rutin som fungerar för en själv och ens egen hy - oavsett om det innebär att man använder 5-6 olika produkter eller ingen alls, och oavsett om det innebär att man rengör och återfuktar tre gånger per dag eller var tredje dag.

Det är så otroligt individuellt vad som fungerar - såväl när det gäller hur ofta man behöver rengöra ansiktet som hur många produkter man behöver och vilket märke som fungerar bäst. Så hitta en rutin som fungerar för dig, och din hy.

Medik8

Steg 2, det sista steget, är att hitta produkter som fungerar för just din hy. Kanske behöver du inte ens några produkter, för många fungerar det bäst att rengöra med endast vatten.

Andra tycker att det fungerar bäst med en rengöring, kanske en återfuktande kräm, och kanske en ansiktsmask eller peeling då och då.

Om du vill använda produkter så gäller det helt enkelt att hitta produkter som fungerar bra på din hy, och det är det knepiga.

Här gäller det helt enkelt att prova sig fram för att se vad som fungerar bäst, för även det är individuell. Men kom ihåg att ge det lite tid, gärna ett par månader, innan du utvärderar och eventuellt byter produkt.

Vi har kollat närmare på hudvård i allmänhet och på hudvårdsmärket Medik8 i synnerhet. De erbjuder ett väldigt stort utbud av krämer, serum, ansiktsmasker, och mycket annat till både ansikte och kropp.

Vi kommer att försöka ge en rättvis bild av märket i sin helhet, och fokusera lite extra på ett fåtal produkter. Så om du letar efter nya hudvårdsprodukter, då har du hittat rätt.

Medik8

Det här är inte det lättaste hudvårdsmärket att skriva om, dels eftersom utbudet är otroligt brett. De har produkter till såväl ansikte som kropp, men framför allt så har de många olika produkter till ansiktet - och många likvärdiga produkter.

Det finns olika serum, olika ansiktskrämer, olika oljor, olika ansiktsmasker och så vidare. Därför kommer vi att välja ut ett fåtal produkter som vi kommer att fokusera på.

Medik8

Många produkter är som sagt väldigt likvärdiga, så till viss del kan produkterna vi berättar om stå för hela märket. Men vi vill ändå poängtera att åsikterna om specifika produkter gäller just dessa produkter.

Med det sagt kan andra produkter vara såväl bättre som sämre, även om de i många avseenden som sagt är likvärdiga. Medik8 grundades av Elliott Isaac, och märket lanserades 2009. Det kom till Sverige fem år senare, och det finns i omkring 40 olika länder.

Tre viktiga ingredienser i märkets produkter är vitaminer, Teprenone (som är väldigt lugnande och minskar rodnad med 30%) samt antioxidanter. Medik8 erbjuder flera olika serier som fokuserar på olika områden; anti-age, torr hy, och så vidare.

Retinol 3 TR Advanced Night Serum

Den första produkten vi tänkte berätta mer om är detta nattserum från anti-age serien. Den minskar  uppkomsten av fina linjer och rynkor, påskyndar den naturliga exfolieringen av döda hudceller, minskar irritation av huden, och förbättrar hudens stabilitet.

Medik8

Detta serum används till natten och man bör börja med att använda den två gånger i veckan under två veckor, därefter varannan kväll i två veckor och därefter kan man använda den dagligen.

Retinol 10 TR Serum

Även detta serum används på natten. Det innehåller A-vitamin, absorberas snabbt, och verkar bland annat genom att föryngra huden. Den reducerar även fina linjer och rynkor, och förbättrar slapp och grov hud.

Den förbättrar hudtonen och ljusar upp mörkare områden och motverkar även finnar och pormaskar. En produkt med många fördelar helt enkelt.

Medik8 generellt

Som vi nämnde tidigare så är det inte särskilt lätt att berätta om Medik8. Förutom att de har så många olika produkter, nästan för många, så finns det en annan anledning.

Nämligen att det inte finns så mycket att säga om detta märke. Vi vet, det låter motsägelsefullt. Och visst finns det mycket att säga om produkterna, hur mycket som helst faktiskt.

Men vi vill främst svara på frågor som; är det bra produkter? Hur fungerar de? Vem passar de för? Och så vidare. Och där kan man faktiskt inte utveckla svaren särskilt mycket.

Ja, det här är bra produkter. Riktigt bra produkter, faktiskt. Även om de kanske inte fungerar för alla, åtminstone inte samtliga produkter, så vågar vi ändå påstå att det här är väldigt bra produkter som verkligen gör sitt jobb.

Medik8

Men med det sagt så finns det ett fåtal produkter som inte fungerar lika bra, men de allra flesta är fantastiska och märket i sin helhet är väldigt bra.

För att utveckla detta lite så kommer vi att berätta mer om de två produkterna ovan, Retinol 3 TR Advanced Night Serum och Retinol 10 TR Serum, men den här gången kommer vi att berätta vad vi tycker och hur de verkligen fungerar istället för att berätta hur de ska fungera.

Retinol 3 TR Advanced Night Serum

Retinol 3 TR Advanced Night finns det egentligen inte så mycket att säga om, den här produkten gör det den ska helt enkelt. Hyn blir finare, den blir slätare och fina linjer och rynkor reduceras. Precis som produkten lovar.

Det enda negativa är egentligen att huden kan bli väldigt torr i början, men det är väl också därför man ska börja med att bara använda den två gånger i veckan.

Om man står ut med torrheten i början så finns det goda chanser att det blir bättre, mycket bättre, efter några veckors användning.

Retinol 10 TR Serum

Retinol 10 TR Serum är den produkten som förvånar mest. Den har ju så otroligt många fördelar och fungerar för allt från rynkor och fina linjer till finnar och pormaskar. Självklart blir man lite skeptisk, men den här produkten fungerar verkligen.

Medik8

Man kan se skillnad på huden väldigt fort, även om det förstås är individuellt. Den fungerar bra även för känslig hud, om man vänjer huden långsamt. Och den gör verkligen det den ska, oavsett om man har problem med finnar eller med rynkor.

Priset

Så vad är då nackdelen? Ja, självklart är inte allting bara positivt. Det negativa här är helt klart priset. Det här är helt enkelt dyra produkter, som inte riktigt passar alla plånböcker.

Självklart finns det ännu dyrare hudvårdsmärken, och med tanke på att dessa produkter faktiskt är bra så tycker många förmodligen ändå att de är värda sitt pris.

Vi hade dock gärna sett att de var lite billigare så att fler hade haft möjlighet att testa, för sannolikheten är stor att de hade kunnat hjälpa många fler.

Vad ska man tänka på när man köper hudvårdsprodukter?

När man ska köpa hudvårdsprodukter så är det viktigt att tänka på två saker; hitta en hudvårdsrutin som fungerar för dig, och hitta produkter som fungerar för dig.

Medik8

När det gäller hudvård så är det nämligen så otroligt individuellt, så ingen annan kan tala om vad som fungerar för dig, och du måste prova dig fram.

Vem passar Medik8 för?

Medik8 passar för de allra flesta, och kanske framför allt för den som har specifika problem så som rynkor och fina linjer eller finnar.

Dock är det ett relativt dyrt märke, så det passar inte riktigt för den som inte kan - eller vill - spendera många hundralappar eller till och med tusenlappar på hudvårdsprodukter.

Men det är egentligen omöjligt att berätta vem dessa produkter kommer att fungera för, man måste helt enkelt testa.

Fördelar

 • Stort utbud.
 • Effektiva produkter.
 • En del av produkterna för ansiktet kan användas på hela kroppen.

Nackdelar

 • För stort utbud, svårt att hitta rätt produkt och veta vilken man behöver.
 • Väldigt dyrt.
 • En del produkter är betydligt sämre än andra.

Produktfakta: Retinol 10 TR Serum

 • Typ av produkt: Ansiktsprodukt, serum
 • Hudtyper: Normal, blandad, torr
 • Problemområde: Rynkor, finnar
 • Egenskaper: Anti-Age, exfolierande, lyster, mjukgörande, regenererande, reparerande, uppstramande, utslätande, återfuktande, alkoholfri, ej djurtestad, oparfymerad, parabenfri, vegansk
 • Innehåller: Antioxidanter, Retinol, Vitaminer
 • Volym: 15 ml

Sammanfattning

Medik8 är ett hudvårdsmärke som erbjuder ett väldigt brett utbud av produkter till ansikte och kropp. Och de flesta av produkterna fungerar faktiskt, och väldigt bra dessutom.

Det mest förvånande är att en del produkter har väldigt många egenskaper, men ändå fungerar riktigt bra. Det finns dock ett fåtal produkter som inte är lika effektiva, men detta är förstås individuellt.

Vi kan också tycka att utbudet nästan är för stort. Visst är det bra att det finns mycket att välja mellan, och att man kan hitta precis det man söker, men det blir samtidigt lite av en djungel och kan kännas krångligt att hitta rätt - speciellt om det är första gången man köper en produkt från märket.

Det största problemet tycker vi ändå är det höga priset. Visst finns det betydligt dyrare märken, och med tanke på att produkterna faktiskt fungerar - för de flesta - så kan det ändå kännas värt det för många.

Men det höga priset gör även att många säkerligen väljer bort det direkt, för att man helt enkelt inte har möjlighet att köpa hudvårdsprodukter i den prisklassen.

Och detta är väldigt synd, då många av dem som väljer bort Medik8 säkerligen hade fått hjälp med till exempel finnar eller andra problem. Ett lägre pris hade helt enkelt gjort produkterna tillgängliga för flera.

Men bortsett från det så är detta ett förvånansvärt bra hudvårdsmärke, som faktiskt håller vad de lovar - även när de lovar väldigt mycket.

Och att en del av produkterna har så många olika fördelar är verkligen ett stort plus, då man kan motverka flera olika problem med en och samma produkt - och tack vare det slipper använda flera olika produkter.

Så trots att priset är högt vill vi ändå påstå att många av produkterna från Medik8 är prisvärda och definitivt värda att testa.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals