Märkesguide: NeoStrata – Hudvården för hälsosam och spänstig hy

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Välkommen till vår stora guide till det professionella hudvårdsmärket NeoStrata! I vår köpguide om Neostratas produkter, kommer du att lära dig om företagets dermatologiskt utvecklade hudvård. Här får du veta om de omtalade produkterna är något för dig och vilka av dem som passar dig. 

Vi har också plockat ut några favoriter som vi tycker extra mycket om. 

Dermatologisk hudvård med NeoStrata

Historien om NeoStrata börjar när två läkare påbörjar forskningsprojekt om något som fascinerade dem båda; nämligen huden. Grundarna av Neostrata, Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu, är kända inte minst för sin upptäckt av alfahydroxisyror (AHA). Något som snart skulle visa sig vara banbrytande för all hudvård. 

I märkesguiden kan du läsa mer om om NeoStrata och de verksamma beståndsdelar produkterna använder sig av. Vi har några favoriter från varumärket som vi varmt rekommenderar: Targeted Treatment Bionic Face Serum, Restore Ultra Moisturizing Face Cream, Resurface Ultra Smoothing Lotion samt den fina solskyddskrämen Restore Daytime Protection Cream.

Bästa serumet: NeoStrata Targeted Treatment Bionic Face Serum

Vi börjar med att titta närmare på NeoStratas serum Targeted Treatment Bionic Face Serum. Serumet är en intensivt vårdande formula, som du applicerar efter ansiktsrengöring, före dag- eller nattkrämen.

Fördelar

 • Ger intensiv återfuktning
 • Rik på återuppbyggande antioxidanter

Nackdelar

 • Det tar en stund innan serumet sjunker in i huden

Bästa ansiktskräm: NeoStrata Restore Ultra Moisturizing Face Cream

Även NeoStratas ansiktskräm Restore Ultra Moisturizing Face Cream bygger på en kombination av vetenskapligt framtagna ingredienser, som många gånger är patenterade av företaget. Får den verka tillsammans med något av NeoStratas serum, förstärker dessa varandras effekt.

Fördelar

 • Allergivänlig
 • Icke-komedogen

Nackdelar

 • Måste arbetas in i huden för att absorberas

Bästa bodylotion: NeoStrata Resurface Ultra Smoothing Lotion

NeoStrata Resurface Ultra Smoothing Lotion är en hudkräm som är mycket fuktgivande, tack vare de AHA-syrorna i krämen. Krämen är mild och passar även för dig som inte använt AHA-syra förut, men som vill testa om den här typen av hudvård är något för dig.

Fördelar

 • Lättabsorberad
 • Innehåller AHA-syran glykolsyra
 • Mjukgörande

Nackdelar

 • AHA-syror kan först orsaka en lätt pirrig känsla i huden

Bästa solskyddskrämen: NeoStrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23

Krämer med solskyddsfaktor har ofta en tendens att bli kladdiga och kan kännas feta på huden. Neostratas hudkräm återfuktar rikligt men har den fördelen att den inte känns fet. Krämen absorberas snabbt av huden och passar personer med fet hy väl.

Fördelar

 • Kräm med solskyddsfaktor som passar fet hy
 • Innehåller vitamin E

Nackdelar

 • Doftar ingenting

NeoStratas dermatologiskt utvecklade hudvård

Grunden i NeoStratas hudvård är exfoliering med hjälp av aha-syror och andra effektiva ingredienser, som kan stimulera hudens egen naturliga återhämtningsprocess. Resultatet blir då enligt företaget en vackrare, hälsosammare hy och ett yngre utseende. 

NeoStrata har för närvarande mer än 120 patent på olika sammansättningar och behandlingar. Det är resultatet av mer än 50 års forskning och klinisk erfarenhet som är basen för NeoStratas hudvård.

Grundarna bakom NeoStrata har även arbetat mycket med hudsjukdomar. Därför finns det också produkter som passar för dem med den allra känsligaste huden; exempelvis de som är drabbade av atopiskt eksem eller rosacea.

Forskarparet har fått många prestigefyllda utmärkelser för sina insatser inom dermatologisk forskning. Dr. Eugene Van Scotts och Dr. Ruey Yus utgångspunkt är att hudens hälsa beror på dess förmåga att bilda nya hudceller. Att förmå huden att bilda nya hudceller, är läkarnas syfte med produkterna från varumärket NeoStrata. 

Här kommer inte minst AHA-syrorna in och bidrar med att stimulera produktionen av nya hudceller. Syrorna exfolierar huden och de döda hudcellerna kan lättare ersättas med nya. NeoStratas krämer och behandlingar är framtagna för att passa alla hudtyper, samt en rad vanliga hudproblem.

Vem kan använda Neostratas produkter?

Pigmentering, akne, obalans i talgproduktionen, rynkor och torr hy är några vanliga problem som Neostratas krämer är anpassade för. NeoStratas produkter kan köpas på nätet idag, men vill du göra några av deras mer avancerade behandlingar, får du vända sig till en auktoriserad klinik, där NeoStrata hudvårdsbehandlingar erbjuds.

Där kan du också få personlig vägledning om deras produkter. NeoStratas sortiment är vanligt på skönhetskliniker och används ofta vid olika ansiktsbehandlingar.

Vad innehåller Neostratas hudvård?

Grunden i Neostratas produkter är alltså flera olika typer av syror, däribland AHA-syror. Övriga verksamma beståndsdelar är laktobionisk syra, neoglukosamin och aminofil. Här nedan fördjupar vi oss i dem mer i detalj och beskriver vad ingredienserna kan göra för just din hud.

Glykolsyra 

Glykolsyra är en syra i gruppen AHA-syror. Det är en naturlig beståndsdel med sitt ursprung i sockerrör. Den är bra för exfoliering och förbättrar cellförnyelsen. Glykolsyra minskar också porerna och jämnar ut pigmenteringar och orenheter i hyn. 

I hudens djupare lager, dermis, stimulerar glykolsyra kollagenproduktionen, vilket gör huden fastare. Glykolsyra har ett balanserat pH-värde, som är optimalt för huden.

Citronsyra

Citronsyra är ännu en syra i gruppen AHA. Det här är en kraftigt antioxidativ ingrediens med med antirynk-effekt. Eftersom den är mycket vårdande, passar den också bra att använda vid hudskador som uppkommit på grund av överexponering av sol. 

Citronsyra förbättrar kvaliteten på hudens elastiska fibrer. Syran är ofta använd i de produkter som riktar in sig på specifika hudproblem.

Mandelsyra

Det här är en syra som är fettlöslig och utvinns ur mandel. Den absorberas lätt i huden och passar bra för fet hy, eftersom den vårdar effektivt utan att att täppa till porerna. Den har antibakteriella egenskaper, vilket också gör den till ett bra skydd för hudens hälsa.

Glukonolakton

Glukonolakton är den nya generationens AHA-syra, som är mycket skonsam för huden. Enligt NeoStrata är den lämplig för personer med kliniskt konstaterade hudåkommor, såsom rosacea eller atopisk eksem. Den bevarar och stärker hudens barriärfunktion och vid användning över tid minskar den hudens känslighet mot irriterande ämnen.

Laktobionisk syra

Laktobionisk syra är en intressant ingrediens i NeoStratas krämer. Den är utvunnen ur mjölksocker och skonsam mot huden. Syran är bra mot rynkor och förstorade porer. Syran bidrar till att göra huden fast genom att hämma de enzymer som bryter ner proteinet kollagen i huden. Laktobionisk syra används också i NeoStrata produkter som en effektiv återfuktare.

Neoglukosamin

Neoglukosamin är en patenterad teknik från NeoStrata. Den bygger på de syror som förekommer naturligt i huden. Neoglukosamin exfolierar huden, vilket är gynnsamt för bildandet av nya celler. Neoglukosamin är också en av hyaluronsyrans byggstenar. 

Hyaluronsyra har blivit mycket populär de senaste åren i hudvårdsprodukter och fungerar genom att att tränga in i huden och fylla den inifrån med fukt, så att huden blir fylligare och slätas ut.

Aminofil

Antirynk-teknologin Aminofil är ett patenterat system med aminosyra som NeoStrata tagit fram. Aminofil ökar hudens fasthet och fyller fina rynkor och linjer i ansiktet.


Våra favoriter

Nu har vi kommit fram till våra favoritprodukter från NeoStrata. Detta är produkter som vi - och andra NeoStrataanvändare - tycker lite extra om. Vi baserar vårt urval på gedigen research, och tar flera olika faktorer i beräkning. Håll till godo!

Bästa serumet: NeoStrata Targeted Treatment Bionic Face Serum

NeoStrata Bionic Face Serum är ett högkoncentrerat serum, som kan användas dagligen för att återställa hudens lyster och förstärka fördelarna med andra produkter som används. Serumet fokuserar på att förebygga och minska rynkor, fina linjer, reducera pigmenteringar och slapp hy.

Serumet innehåller laktobionisk syra, som är en mycket potent antioxidant som bygger upp hundens egen struktur och kollagenbildning. Tillsammans med vitamin A, C och E blir resultatet en effektiv återfuktning.

Serumet kan användas för att rikta in sig på specifika områden, som till exempel kråksparkar vid ögonen eller rynkor kring munnen. Det fungerar också utmärkt som om en hel ansiktsbehandling, tillsammans med andra vårdande produkter. Serumet ska användas efter ansiktsrengöring och innan du applicerar dag- eller nattkräm.

Specifikationer:

 • Sprayflaska
 • Volym: 30 ml 

Fördelar

 • Ger intensiv återfuktning
 • Rik på återuppbyggande antioxidanter

Nackdelar

 • Det tar en stund innan serumet sjunker in i huden

Bästa ansiktskräm: NeoStrata Restore Ultra Moisturizing Face Cream

NeoStrata Ultra Moisturising Face Cream Innehåller 10 % glukos, lakton och vitamin E. Kombinationen exfolierar varsamt, återfuktar och förebygger synliga tecken på åldrandet kring ansikte och hals. Många användare uppskattar den här krämen eftersom huden blir synbart jämnare och mjukare vid kontinuerlig användning.

Antioxidanterna i produkten förhindrar fria radikaler från att attackera den känsliga hyn i ansiktet. 

Företaget rekommenderar den här för personer med känslig hy och benägenhet för akne. Krämen är icke-komedogen och täpper alltså inte till porerna. Något som exempelvis ansiktskräm med mineralolja kan göra. 

Restore Ultra Moisturizing Face Cream användas både morgon och kväll efter rengöring. Masseras in i huden tills den absorberats.

Specifikationer:

 • Tub med lock
 • Vikt: 40 g

Fördelar

 • Allergivänlig
 • Icke-komedogen

Nackdelar

 • Måste arbetas in i huden för att absorberas

Bästa bodylotion: NeoStrata Resurface Ultra Smoothing Lotion

En lätt lotion som innehåller AHA-syror. Krämen är en bra fuktgivare för torr och grov hy och kan användas både på kroppen, händerna och i ansiktet. Det är en lättflytande kräm som passar bra för den som inte använt så mycket AHA-syror innan, men som vill prova. Innehåller 8 % glykolsyra, som bidrar till att minska fina linjer och rynkor i ansiktet.

Citronsyra bidrar till produktens antioxidantskydd, som minimera effekterna av solens starka strålar eller luftföroreningar. Produkten främjar cellförnyelse och kollagenproduktion. 

Applicera på hela kroppen eller punktvis på problemområden. När du använt Ultra Smoothing Lotion i tre månader och märker effekten av den, kan du med fördel gå över till krämen nedan, som har dubbelt så stor mängd glykolsyra.

Specifikationer:

 • Tub med skruvkork
 • Volym: 200 ml

Fördelar

 • Lättabsorberad
 • Innehåller AHA-syran glykolsyra
 • Mjukgörande

Nackdelar

 • AHA-syror kan först orsaka en lätt pirrig känsla i huden

Bästa solskyddskrämen: NeoStrata Restore Daytime Protection Cream SPF 23

NeoStrata Daytime Protection Cream med solskyddsfaktor 23 är en fuktgivande dagkräm, väl anpassad för personer med fet hy. Ofta kan ansiktskräm med solskyddsfaktor kännas fet och lägga sig på huden på ett sätt som inte passar dem med oljig hy. Men Daytime Protection Cream fungerar alltså väl på den sortens hud.

Krämen sjunker lätt och snabbt in i huden, samtidigt som den är återfuktande utan att vara oljig. Glukonolakton och laktobionsyra skyddar mot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. Alla dessa samspelande faktorer kan bidra till en ungdomligare hy. Solskyddet är ett brett spektrum av både UVA- och UVB-strålar.

Specifikationer:

 • Tub med lock
 • Storlek: 40g

Fördelar

 • Kräm med solskyddsfaktor som passar fet hy
 • Innehåller vitamin E

Nackdelar

 • Doftar ingenting

Andra bra produkter från NeoStrata

Förutom våra favoriter finns det fler intressanta produkter från NeoStrata, bland annat två ansiktsrengöringar. Här nedan följer information om dem, samt ett par andra produkter som vi gärna vill rekommendera.

NeoStrata Facial Cleanser

NeoStratas ansiktsrengöring är lämplig att tvätta ansiktet med dagligen. Fungerar också väl att använda som sminkborttagning. NeoStrata Facial Cleanser är särskilt lämpad för dig som har väldigt känslig hy. Den tar effektivt bort orenheter utan att torka ut huden och exfolierar den samtidigt på ett skonsamt sätt. Kan användas både morgon och kväll.

Fördelar

 • Flaska med pump

Nackdelar

 • Avlägsnar endast vattenlösligt smink

NeoStrata Clarifying Facial Cleanser

NeoStrata Clarifying Facial Cleanser är en fuktgivande rengöringskräm som är mild och vårdande. Kombinationen av mandelsyra och salicylsyreolja rengör och återfuktar effektivt, utan att skada den känsliga hyn. Rengöringskrämen är lämplig att använda som en del i din dagliga hudvårdsrutin. Den är lämpat för fet eller aknebenägen hy, och för hud som är överkänslig mot tvål.

Fördelar

 • Parfymfri

Nackdelar

 • Passar inte torr hy

NeoStrata Renewal Cream

NeoStrata Renewal Cream är en intensivt verkande antirynkkräm, som avser att minska fina rynkor och linjer i ansiktet. Den innehåller retinol och rekommenderas inte för personer med känslig hy. Sammansättningen är glukonolakton, pro-retinol och vitamin E. 

Krämen appliceras i ett tunt lager efter rengöring och innan nattkrämen på kvällen. Eftersom produkten innehåller retinol som kan göra huden solkänslig, bör du kombinera med en solskyddsfaktor på dagen.

Fördelar

 • Antirynkkräm med många nöjda användare
 • En lätt formula som går snabbt in i huden

Nackdelar

 • Ganska tråkig doft

NeoStrata Active Tri-Therapy Lifting Serum

Active Tri-Therapy Lifting Serum är ett serum med flera effekter. Serumet är sammansatt av tre huvudsakliga ingredienser. Aminofil ökar fastheten och spänsten i hyn. PHA stimulerar cellförnyelsen samt stärker och återfuktar huden. Hyaluronsyran tillför sedan ytterligare ännu mer fukt till huden och har en utslätande effekt som ger lyster.

Serumet har en len konsistens, innehåller ingen olja och absorberas därmed snabbt och lätt av huden. Den är väl lämpad för personer med med fet hy som ändå vill ha mycket fukttillförsel i hyn. Serumet använder du direkt på problemområdet, vilket också gör produkten dryg.

Fördelar

 • Ger spänst
 • Används för punktbehandling

Nackdelar

 • Passar inte personer med torr hy

NeoStrata Resurface Lotion Plus

Resurface Lotion Plus är en extra stark och lätt hudkräm med multifunktion. Den kan också användas i ansiktet som en riklig nattkräm. Krämen har en effektiv, exfolierande effekt och kan rekommenderas för lindring av skador från solens strålar. Den är både oljefri, parfymfri och passar känslig hy. 

Resurface Lotion Plus Innehåller 15 % glykolsyra, som jämnar ut hudtonen och gör den slätare. Passar bra för personer som är vana att använda produkter med AHA-syror och vill tillföra kroppen en extra dos av syrorna. 

För ett bra resultat appliceras den på hela kroppen eller önskat område en gång dagligen. Krämen masseras in i huden tills den absorberats.

Fördelar

 • Rikligt med AHA-syror
 • Kan användas i ansiktet också

Nackdelar

 • Är du ovan med AHA-syror kan huden reagera till en början
 • Vissa användare önskar att den var mer exfolierande

NeoStrata Skin Active Matrix Support SPF 30 

NeoStrata Skin Active Matrix support är en ansiktskräm som återfuktar rikligt och har en hög solskyddsfaktor på 30 SPF. Som vanligt är den baserad på en formula som NeoStrata tagit fram. 

I det här fallet består formulan av hyaluronsyra och antioxidanter från granatäpple. Den innehåller också vitamin A och kaffe. Alla dessa är ingredienser som stimulerar huden till att att reparera sig själv och ge den lyster. Neoglukosamin minskar även uppkomsten av pigmentfläckar. 

Krämen innehåller även mjukgörande sheasmör, som har en mycket fuktbevarande effekt. Matrixyl 3000-peptider stimulerar kollagenproduktionen. Har du riktigt torr hy, kan du kombinera NeoStrata Skin Active Matrix support med en annan återfuktare under den.

Fördelar

 • Den mjuka tuben gör det lätt att få ut all kräm
 • Hög solskyddsfaktor

Nackdelar

 • Mycket dyr ansiktskräm

NeoStrata Restore Redness Neutralizing Serum

NeoStrata Restore Redness Neutralizing är ett serum med svalkande effekt. Den är framtagen för att lindra och minska rodnader, genom att förstärka hudens skyddande barriär. Den innehåller aktiva ingredienser, som hjälper till att lugna huden. 

Den patenterade Bionic/PHA-formeln bidrar till att återställa hudens egen skyddsbarriär. Vitamin E, som är en mycket skyddande och starkt fettlöslig antioxidant, är verksam mot solrelaterade hudskador. Därför är serumet särskilt lämpat för att användas efter solning eller på solskadad hud. 

De aktiva ingredienserna består även av laktobionisk syra och glukonolakton. Serumet innehåller även koffein. Det har en sammandragande funktion och kan exempelvis ha en gynnsam effekt mot påsar under ögonen.

Fördelar

 • Stärker hudens egen skyddsbarriär
 • Innehåller vitamin E

Nackdelar

 • Tar snabbt slut om du använder den på hela ansiktet

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals