Parfymer som passar din personlighet och hur du hittar dem

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Det här med dofter är inte alltid det lättaste, så mycket är ju säkert! Vi har alla gjort misstag och exempelvis köpt en parfym för att den luktade så gott på någon annan och sedan stått där med helt ”fel” doft på oss själva. 

Visst känner ni igen er i det? Det är så himla trist ibland om man verkligen gillar en doft, men inte kan ha den själv på grund av att det transformeras till en helt annan doft så fort den kommer i kontakt med ens egen hud! 

Alla är olika

Jag har varit med om det flera gånger, men efter första gången lärde jag mig iallafall att inte köpa en parfymflaska innan jag testat doften på mig själv! 

Nu testar jag ALLTID de dofter jag känt på någon annan innan jag köper dem och väldigt ofta är det faktiskt så att det inte alls luktar på samma sätt.

En parfym doftar ju olika på olika personer och detta är det som blir ett problem och som också kan vara ganska frustrerande.  

Det kan också vara så att en doft man inte alls tycker känns som ”jag” kan vara perfekt när den väl gifter sig med ens egen hud och kroppsdoft och det är ju detta som verkligen gör hela grejen med parfymer så himla spännande!

Jag är ingen parfymälskare på det viset att jag alltid har parfym, men jag gillar att ha det lite då och då.  

Detta kräver att man hittar rätt i djungeln av parfymer så att man hittar sina favoriter och det är ju också så att man är sugen på olika dofter beroende på humör och årstid. 

Ta dig tid att testa parfymen

När det är dags att slå till på en ny parfym till hyllan är det helt enkelt så att det bara är att ge sig iväg till butikerna och spraya lite av de parfymer du gillar på dig själv.

Är det så att det är två olika parfymer du väljer mellan är det bara att prova dem på dina två olika handleder.

Parfymer som passar din personlighet

Låt också parfymen stanna kvar lite på kroppen och gå till andra butiker medan parfymen smälter ihop med din egna doft. Efter några timmar är det lätt att avgöra vilken av dem som är bäst.

Kanske är det så att ingen av dem känns perfekt? Då är det bara att starta om processen! Men spruta inte på dig hur många olika dofter som helst för det blir både huvudvärk och förvirring av det.

Det viktiga är att ta sig tiden för när man väl hittar sin doft är det inte mycket som kan toppa det! 

Köp parfym när du är på ditt bästa humör

För att hitta en parfym som stämmer överens med din personlighet krävs det att du köper den när du är på bra humör och ”dig själv”.

Är det exempelvis så att du mitt i julhandeln även ska passa på att köpa eller önska dig en parfym? Gör inte det! Det kommer bara att bli pannkaka av det.

Gör det vid tillfällen då allting runt omkring är lugnt och trivsamt för då har du den bästa chansen att hitta rätt!

Att testa parfymer är ju knappast trist, så även om det kanske tar ett tag innan du hittar rätt kommer det vara en trivsam resa dit. 

Låt dig inte luras av trender

Precis som med trender inom kläder, hår, smink, med mera finns det vissa dofter man ska skippa. Vissa personer kan bära upp vissa dofter medan andra bär upp andra dofter, så enkelt är det.

Om du kanske gärna vill ha en blus med stora volangärmar, men inte ser riktigt klok ut i det, trots att det är det allra senaste ska du naturligtvis inte köpa det! Detsamma gäller parfymer.  

Parfymer som passar din personlighet

Ibland är det inne med mustiga dofter, ibland är det söta dofter, och andra gånger är det friska och krispiga dofter som är på tapeten.

Visst ska du ta dig en titt på de nya dofterna för säsongen så att du har kollat upp om det finns någon nyhet som känns kul och passande, men samtidigt finns det en anledning till att de klassiska dofterna som funnits med hur länge som helst fortfarande finns hemma hos många i parfymhyllan.  

Parfymflaskor är något av det vackraste som finns, men även här är det verkligen viktigt att tänka sig för!

Köp för guds skull inte en parfym uppåt 1000 kronor bara för att den har en coolt designad flaska! Då kan du ju hitta någon annan inredningspryl i samma stuk som parfymflaskan istället. 

När det är dags att byta parfym

Det här med att man ska hitta en parfym som passar med ens personlighet är ju lite svårt eftersom vi ändrar oss så mycket hela tiden. Det kan vara små saker det handlar om och det kan vara större saker.

Hur som helst är det så att man ska vara uppmärksam på när man känner sig obekväm med en doft man tidigare trivts bra med för det finns ofta en anledning till att det känns fel med den doften. 

Parfymer som passar din personlighet

Kanske är det så att en parfym du alltid tyckt mycket om får dig att tänka på en mindre bra period i ditt liv? Det är inte alls omöjligt! 

Dofter fungerar ofta som katalysatorer för minnet och är det så att det är dåliga minnen är det bara att sätta igång och leta upp en ny doft att ta med sig in i framtiden!

Din personlighet kan vara många parfymer

Vi är ju på olika humör och vi vill ju olika saker hela tiden och därför är det också så att vi kan ha många olika parfymer hemma.

Ofta är det så att man har en parfym till höst och vinter som är lite tyngre och ytterligare en som används på kvällar under de kallaste månaderna som är ännu ett snäpp tyngre.

Sedan har man ofta också mer somriga dofter i hyllan som man helst använder när det är varmare ute. 

Inte för att personligheten förändras avsevärt på grund av årstid, men olika dofter passar ändå olika bra beroende på hur vädret är. 

Slutord

Som sagt är det inte alltid det enklaste att hitta parfymer som passar din personlighet, men här gäller det, som med mycket annat, att ha tålamod och inte ge upp om du inte hittar doften du drömmer om.

Det är också alltid bättre att avstå från att köpa en eller gå och prova den två gånger istället för att köpa en parfym man inte riktigt är säker på. Stå på dig och snart nog kommer du gå runt och lukta precis som du vill.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals