Recension: Redken Extreme – Produktserien som reparerar skadat hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

6/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Att hitta hårvårdsprodukter som verkligen fungerar är knappast det lättaste. Om håret dessutom har blivit sprött, torrt, slitet eller skadat kan det vara ännu svårare. Då gäller det att hitta produkter som verkligen har förmågan att bygga upp håret, och det är tyvärr inte så många som har just sådana egenskaper - och ännu färre som verkligen gör det de ska.

Vi har rotat runt bland just sådana produkter, och vi har fastnat lite extra för en hårvårdsserie - nämligen Redken Extreme. Vi har tagit reda på hur produkterna fungerar, hur de ska användas, vad de ska göra och vad de verkligen gör.

Här får du veta allt du behöver veta om produktserien, och hur du räddar ditt hår när det är förstört. Så om du har ett hår som behöver räddas, eller är på jakt efter en högkvalitativ produkt som bygger upp skyddar håret, då har du hittat rätt.

Jämfört med vanliga hårvårdsprodukter är Redken dyra, men den högre kvaliteten gör ändå att produkterna känns relativt prisvärda. Redken Extreme har en lång livslängd, hållbarhet och är dessutom drygt och räcker länge.

Förpackningarna har en enkel, men snygg och stilren design. De är också praktiska och enkla att använda. Redken Extreme håller en hög kvalitet, innehåller ingredienser såsom ceramider och proteiner och reparerar skadat hår.

Vad är Redken och vad gör produkterna?

Redken är ett företag som säljer professionella hårvårdsprodukter och stylingprodukter. De har många olika serier, med olika egenskaper och fördelar. Här kommer vi att inrikta oss på serien Redken Extreme, vars syfte är att reparera och ge styrka till skadat och slitet hår.

Redken Extreme

Grunden i dessa produkter är Protein Network, som är ett revolutionerande transportsystem som stärker hårfibrets kärna, samt Fortifying Complex Technology som hjälper till att återuppbygga fjällskiket, återställa hårfibrets inre styrka och motverka att håret bryts. Resultatet ska bli ett starkare och motståndskraftigt hår med ett friskt utseende.

Serien innehåller totalt sex produkter, men här kommer vi att fokusera på schampot Extreme Shampoo och balsamet Extreme Conditioner samt hårinpackningen Extreme Mega Mask.

Extreme Shampoo - stärkande schampo för skadat hår

Precis som ett vanligt schampo så rengör även detta håret, samt att det stärker håret och dess försvagade områden. Extreme Schampoo reparerar håret och skyddar dess naturliga glans. Håret behandlas inifrån, från rötterna och ut i topparna. Varje del av håret får precis den näring som behövs.

Extreme Conditioner - stärkande balsam för skadat hår

Det här är en väldigt populär produkt, faktiskt mer populärt än schampot, och en av de produkter från Redken som säljs bäst. Balsamet skyddar hårets lyster, reparerar håret och gör det mjukt och glänsande. Precis som schampot så innehåller balsamet samma protein, och håret behandlas inifrån och får precis den näring som behövs till varje del av håret.

I stort sett har schampot och balsamet samma egenskaper, men balsamet har flera. Det reder ut håret, jämnar ut det och gör håret mjukt.

Extreme Mega Mask - hårinpackning för skadat hår

Hårinpackningen från Redken Extreme är en två i en produkt, det är både en behandling och en förlängd vård. Det är en hyperintensiv hårinpackning, som ger djup och intensiv vård. Den förlänger även den vårdande effekten, som varar i upp till tre tvättar.

Precis som schampot och balsamet så reparerar och stärker hårinpackningen håret från insidan, och ger varje del av håret den näring som behövs. När samtliga tre produkter används så blir håret femton gånger starkare.

Hur används Redken Extreme?

Produkterna används på samma sätt som andra schampon, balsam och hårinpackningar när det kommer till applicering. Om du använder alla tre produkter så börjar du med att tvätta håret med schampot, därefter använder du balsamet och avslutningsvis inpackningen. Det går också bra att hoppa över balsam, och använda inpackningen direkt efter schampo.

Så här använder du Redken Extreme Shampoo:

 • Applicera schampot i vått hår
 • Skölj ur ordentligt
 • För extra rengöring kan du upprepa proceduren
 • Avsluta med balsam (och eventuell inpackning därefter)

Så här använder du Redken Extreme Conditioner:

 • Tvätta håret med Redken Extreme Shampoo
 • Applicera balsamet från rötterna till topparna
 • Skölj ur ordentligt
 • Använd därefter inpackning vid behov

Så här använder du Redken Extreme Mega Mask:

 • Tvätta håret med Redken Extreme Shampoo
 • Använd balsam om så önskas (inget måste)
 • Handdukstorka håret
 • Applicera inpackningen i håret
 • Kamma igenom hårinpackningen i håret
 • Låt verka i 2-5 minuter
 • Skölj ur ordentligt
 • Använd produkten var tredje tvätt, eller oftare vid behov

Resultatet av Extreme Shampoo, Conditioner och Mega Mask

Det finns väldigt mycket att säga om samtliga av dessa produkter. Sammantaget så är alla produkter faktiskt riktigt bra, även om de skiljer sig lite åt. Balsamet är till exempel den överlägset bästa produkten, men schampot och inpackningen är inte heller dåliga.

Alla produkter luktar väldigt gott, är enkla att använda och ger ett fantastiskt resultat. Produkterna är dryga och räcker väldigt länge, och de vårdar verkligen håret på djupet. Håret blir mjukt, återfuktat och luktar riktigt gott.

Resultatet av Redken Extreme Shampoo

Schampot har väldigt varierande effekt, en del upplever att håret blir rent men inte mycket mer än så - att det fungerar som ett vanligt schampo, helt enkelt. Andra tycker att schampot är helt fantastiskt och är riktigt räddare i nöden för håret.

Här känns det smått tveksamt om schampot faktiskt gör mer än att just rengöra håret. De allra flesta använder trots allt både schampot och balsamet, och ibland även inpackningen. Det är alltså mycket möjligt att det är balsamet och eventuellt inpackningen som gör det mesta. Detta är såklart svårt att säga säkert, men det skulle kunna vara så.

Redken Extreme

Men även som vanligt schampo finns det många fördelar med Redken Extreme Shampoo - att det är drygt, det luktar riktigt gott och att det rengör väldigt bra till exempel. Men även om det är bra och dessutom drygt så är det tveksam om det känns prisvärt - kanske är framför allt balsamet det som är mest prisvärt.

En stor fördel med schampot är dock att det verkligen rengör ordentligt och att håret håller sig både rent och fräscht under lång tid. Det är verkligen värt pluspoäng då detta schampo är bättre än de flesta andra schampon på den här punkten.

Resultatet av Redken Extreme Conditioner

Balsamet är våran favorit av dessa tre produkter. Det gör verkligen håret starkare och bygger upp det från insidan - och vi kan se förbättringar väldigt fort! Även de som har väldigt risigt, slitet och torrt hår har lyckats rädda håret med hjälp av detta balsam.

Det finns mycket positivt att säga om detta fantastiska balsam. Det är enkelt att använda, det luktar fantastiskt, det är drygt och det ger verkligen ett helt fantastiskt resultat.

Håret blir otroligt mjukt, och får glans och lyster. Det går inte av lika lätt, och det ser fräschare och friskare ut. Att det dessutom är drygt gör att det räcker länge, och det tillsammans med det fantastiska resultatet gör att det känns väldigt prisvärt.

Resultatet av Redken Extreme Mega Mask

Inpackningen Mega Mask hamnar någonstans mittemellan schampot och balsamet. Det är bra, men inte riktigt lika bra som balsamet. Det går att använda inpackningen istället för balsamet, men eftersom balsamet faktiskt är bättre så är det en bättre idé att använda båda eller bara balsamet - och schampo förstås.

Den här hårinpackningen reparerar håret och ger det styrka, på samma sätt som balsamet men inte fullt lika effektivt. Detta är dock varierande och en del tycker att inpackningen är lika bra eller till och med bättre än balsamet.

Inpackningen luktar gott, är enkel att använda, vårdar håret, återfuktar och reparerar på djupet. Verkningstiden är 2-5 minuter men detta kan anpassas, för extra effekt så kan du låta den verka i upp till 20 minuter. Prova dig fram för att se vad som fungerar bäst för dig.

Det är dock värt att nämna att en del inte alls tycker att den fungerar, utan upplever att håret blir strävt och torrt. Men det är knappast konstigt, eftersom alla hår är olika och har olika behov. För de allra flesta blir håret dock mjukt, glansigt, starkt och välmående.

Om du upplever att håret blir strävt av inpackningen kan du även testa att använda balsam efter inpackningen. Att håret blir strävt kan dock bero på proteinerna i produkten, och då är det inte säkert att det fungerar med Redken Extreme Conditioner eftersom det också innehåller proteiner.

Är Redken Extreme prisvärt?

Balsamet känns utan tveksam otroligt prisvärt. Det kluriga här är att schampot känns som den minst effektiva produkten, och att den egentligen skulle kunna ersättas med ett vanligt schampo. Dock är det alltid en fördel att använda produkter av samma märke, men hur gör du då när schampot inte alls känns lika prisvärt som balsamet?

Schampot har dock sina fördelar, som att det rengör väldigt effektivt och att håret känns rent och fräscht längre. Det är tveksamt om det är värt att betala så mycket mer för ett schampo bara för detta, men att produkten är väldigt dryg gör ändå att den känns relativt prisvärd.

Redken Extreme

Balsamet är inte bara drygt, utan även otroligt effektivt och bra på så många sätt. Här är det alltså ingen tvekan om att det är prisvärt. Vi vet inte hur resultatet blir om du använder ett annat märke på schampot, kanske kan det fungera, men kanske blir resultatet extra bra när produkterna kombineras.

Eftersom schampot trots allt är effektivt och allt annat än dåligt, och dessutom räcker länge, så vill vi ändå påstå att det är prisvärt. Därför är det bästa förmodligen ändå att använda både schampot och balsamet. Istället kanske hårinpackningen kan uteslutas, om du inte känner att du verkligen behöver den också.

Hårinpackningen används dock inte lika ofta som schampot och balsamet, och även det är drygt, därför räcker det väldigt länge. På så sätt känns även hårinpackningen väldigt prisvärd. Det är dock inte alla som behöver samtliga produkter.

Fördelar

 • Reparerar och stärker håret
 • Gör håret lättare att reda ut (balsamet)
 • Väldigt dryga produkter
 • Hög kvalitet
 • Gör håret mjukt
 • Ger glans och lyster
 • Luktar väldigt gott
 • Rengör håret väldigt effektivt (schampot)
 • Håret känns rent och fräscht länge (schampot)

Nackdelar

 • Ganska dyra produkter, om än prisvärda
 • Tveksam effekt på schampot utöver effektiv rengöring

Produktfakta: Redken Extreme Shampoo

 • Passar för: Normalt hår, färgat hår, slitet hår, blonderat hår, skadat hår
 • Konsistens: Gel/flytande
 • Mängd: 50 ml, 300 ml, 500 ml, 1000 ml
 • Förpackning: Flaska
 • Innehåll: Protein
 • Funktioner: Glans, lyster, vårdande, stärker håret, reparerande

Produktfakta: Redken Extreme Conditioner

 • Passar för: Normalt hår, färgat hår, slitet hår, blonderat hår, skadat hår
 • Konsistens: Flytande
 • Mängd: 250 ml, 500 ml, 1000 ml
 • Förpackning: Flaska
 • Innehåll: Protein
 • Funktioner: Glans, lyster, vårdande, stärker håret, reparerande, utredande, utslätande

Produktfakta: Redken Extreme Mega Mask

 • Passar för: Normalt hår, torrt hår, färgat hår, skadat hår, slitet hår
 • Konsistens: Kräm/flytande
 • Mängd: 200 ml
 • Förpackning: Tub
 • Innehåll: Protein
 • Funktioner: Stärkande, glans, utredande, stärkande

Sammanfattning

Redken Extreme är en serie med reparerande och stärkande produkter. Vi har kollat närmare på tre av produkterna i serien, schampot och balsamet samt hårinpackningen. Samtliga av dessa är utan tvekan bra produkter, men de är bra på olika sätt. Balsamet utmärker sig allra mest och är utan tvekan den bästa produkten.

Balsamet Redken Extreme Conditioner kan verkligen rädda ett torrt, skadat eller slitet hår. Det gör håret starkare, hållbarare och vackrare. Det luktar gott, det är drygt och det är väldigt enkelt att använda. Helt enkelt en väldigt bra produkt för ett hår som behöver repareras.

Schampot Redken Extreme Shampoo är bra, men vi är smått tveksamma på den reparerande och vårdande effekten. Kanske är det främst balsamet som har dessa egenskaper, kanske är det kombinationen - eller kanske bidrar schampot faktiskt.

När det gäller rengöring så är det dock ett bra schampo, som dessutom håller håret rent och fräscht längre än många andra schampon. På så sätt kompletterar det balsamet väldigt bra, men det är osäkert om det hade blivit någon större skillnad med ett annat schampo.

Inpackningen Redken Extreme Mega Mask har fått både beröm och kritik, den här inpackningen fungerar riktigt bra för en del men inte alls för andra. När det fungerar bra så fungerar det ungefär på samma sätt som balsamet, men kanske inte fullt lika effektivt.

Det är dock en bra inpackning som ger håret vård och näring, stärker håret och lämnar det mjukt och glansigt. Det är ett väldigt bra komplement till balsamet att ta till när håret behöver lite extra vård, någon gång då och då eller under kortare perioder när håret är extra slitet.

Detta är överlag väldigt prisvärda produkter, trots att de kostar en del. Framför allt balsamet är väldigt prisvärt, det är drygt och räcker länge och är dessutom effektivt och kan göra underverk för ett skadat och slitet hår. Schampot är också drygt och kan komplettera balsamet, därför blir det också hyfsat prisvärt.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals