Så blir du av med statiskt hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se

Här uppe i Norden är vi ganska vana vid att få statiskt hår eftersom vi har många månader där det är kallt. Statiskt hår brukar komma med de fallande temperaturerna så inte bara behöver vi frysa, vi tvingas även till irriterade elektriska hårstrån!

Som tur är kommer det ju alltid någon ny piffig trend vad gäller mössor och hattar för varje höst och vinter så det är ju bara att ta vara på det de allra sämsta dagarna så man slipper gå omkring med ett icke-fixat statiskt hår utanför hemmet, eller vad säger ni?

Sa blir du av med statiskt har

Det finns en hel del tips och förslag på hur man kan fixa statiskt hår och det är tur för oss alla, för annars skulle det ju inte vara så kul!

Då personer med nordiskt påbrå ofta också har tunt hår kan det bli katastrofalt vad gäller att ha en bad hair day, för tunt, flygigt, och statiskt hår är allt annat är läckert! Det är inte heller bara fult, det är irriterade också!

Nej, usch, det blir verkligen tummen ner för statiskt hår och det är med glädje jag nu ska berätta för er vad ni kan göra för att slippa denna trista grej!

Tyng ner håret!

För att få till det med ett lätt, flygigt, och statiskt hår krävs det att man använder någon form av leave-in balsam eller olja. Om du tycker att det känns ofräscht precis i början när du börjar använda denna typ av produkt så förstår jag er helt!

Eftersom jag tillhör gruppen individer som verkligen kan skriva under på att ha statiskt, tunt, och flygigt hår vet jag precis hur det känns när man ska börja med denna typ av produkter.

Eftersom det ofta är så att ett statiskt hår har ett underskott på fukt är det också så att man är van vid att ha torrt hår.

Att ha olja eller dylikt i håret är därför väldigt ovant, vilket gör att man lätt känner det som att håret är fett och ofräscht precis i början när man börjar använda denna typ av produkter. Jag har aldrig testat olja för det skulle jag verkligen inte gilla, det vet jag redan. 

Jag har dock ett leave-in balsam nu som jag sprutar i håret efter varje tvätt och nu kan jag inte leva utan det, trots att det fick mig att känna det som att mitt hår var fett och ofräscht de första gångerna jag provade.

Mitt tips är därför att ge denna typ av produkter åtminstone 2-3 försök för det gjorde jag och det visade sig vara en av de bästa sakerna jag gjort för mitt hår!

Fuktbomba!

Jag skrev precis att det ofta är så att flygigt hår har att göra med att man har torrt hår och då måste man såklart se till att ta hand om den saken!

Precis som du tar hand om din hy med ditt val av ansiktsmask ska du ta hand om ditt hår med bra inpackningar och balsam.

Det är väldigt mycket på det viset att man får vad man betalar för när man köper hårprodukter, så se till att investera i dyrare schampo, balsam, och inpackningar.

Du kommer att bli hänförd av skillnaden jämfört med den typen av produkter som kan köpas i mataffären eller liknande.

Det finns mängder av underbara produkter att skämma bort sig med om man kan tänka sig att betala några hundralappar för sitt schampo istället för under 50-lappen.

Sa blir du av med statiskt har

Visst blir det lite dyrt när man köper både schampo, balsam, och hårinpackning eftersom de kan uppgå till runt 1000 kronor, men sedan har man bra produkter som kommer att göra underverk för håret, så det är värt det!

När du väljer produkter för ditt hår ska du tänka på att det ska vara produkter som är anpassade efter att ta hand om fuktfattigt hår. Här ska jag dock lyfta ett varningens finger!

Vissa produkter som fuktbombar håret får det nästan att kännas lite fett och vi som är vana vid torrt hår känner ju ofta att det känns lite smutsigt eller fettigt, men det är alltså bra att håret får kännas så.

Om du inte trivs med den känslan finns det sätt att kringgå det. Exempelvis kan du använda dig av volympuder som ju gör håret torrt och strävt.

Eller så kan du använda dig av produkter som istället för att fuktbomba reparerar eller liknande och så kan du förlita dig på ditt leave-in balsam för fukt, detta är vad jag gör.

Ut med starka produkter!

Idag finns det ett större utbud av bra och ”rena” produkter som vi inte hade ett lika stort utbud av förr. Det är också så att vi kräver helt andra innehållsförteckningar nu jämfört med bara ett par år sedan.

Man kan inte längre lansera produkter för håret utan att först tala om parabener, sodium lauryl sulfate (SLS), alkohol, med mera.

Det finns alldeles för många produkter på marknaden som inte håller måttet och är det så att man använder sig av denna typ av produkter är det också så att man kommer att ha ett mindre välmående hår.

Sa blir du av med statiskt har

När du tar dig en titt på utbudet på den svenska marknaden kommer du snabbt att se hur mycket det finns som både är ekologiskt, icke testat på djur, parabenfritt, med mera.

Man måste med andra ord inte alls använda sig av dåliga produkter för det finns tillräckligt mycket bra produkter att välja mellan.

Handkräm eller sjal som snabbfix

Om det är så att du behöver fixa till håret snabbt kan du applicera lite handkräm i håret. Den gör så att det tyngs ner och det leder till att håret bli mindre elektriskt. Ta inte kräm i hårbotten bara eftersom det mest bara blir äckligt och klabbigt!

Ett annat tips är att ha en pashmina sjal runt huvudet så att din jacka inte gör håret statiskt. Har du en bra sjal runt huvudet och tar av dig jackan först och sedan sjalen kommer håret att vara i betydligt bättre form än om du låter det komma i kontakt med exempelvis en dunjacka.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals