Så fyller du i dina ögonbryn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel.se

Att ögonbrynen är en viktig del av helhetsupplevelsen när man sminkar sig vet de flesta av oss om. Är man en sminknörd så är man, eller hur?

Om du tillhör den skara som aldrig fått till just ögonbrynen på fel sätt är du i en lycklig minoritet medan vi andra kan hitta bilder på oss själva där ögonbrynen ser anskrämliga ut.

Trendigt är inte alltid det bästa

Att det finns trender gällande allt numera är ingen nyhet, men att följa trender när det kommer till just sminkning kan bli ganska galet om man inte vet vad man pysslar med.

Man ska komma ihåg att den sminkning man ser på en modell på omslaget till ett modemagasin knappast kommer se likadan ut på en själv.

Där är ju både retouch och professionella sminköser inblandade och de kan lyckas med att få vad som helst att se läckert ut.

Att sitta där hemma och klabba med exempelvis röd eller blå ögonskugga brukar inte sluta så bra, så det är ganska smart att hålla sig till mer the basics om man vill vara säker på att det blir ett bra resultat.

Ögonbrynen kan, i likhet med exemplet ovan, bli väldigt tokigt ifyllda om det är så att man inte har koll på vad man gör.

Om man dessutom ska följa en snabbt övergående trend för hur ögonbrynen ska se ut kan det sluta med att det tar lång tid innan man får tillbaka sina vanliga ögonbryn, så tänk efter före!

Steg 1: Plocka ögonbrynen

Innan det är dags för att fylla i ögonbrynen ska man såklart se till att plocka dem på ett snyggt sätt. Detta kan vara lite svårt till en början, men man lär sig snabbt!

Här ska du tänka på att inte stressa eller ta för mycket, utan låt det ta sin tid och var noggrann!

Visst kan det locka att skynda på och exempelvis ta flera strån samtidigt, men detta är verkligen inte att rekommendera, utan ta det lugnt så ska du se att dina ögonbryn blir riktigt snygga!

Sa fyller du i dina ogonbryn

Kom ihåg att alltid plocka i hårets egen riktning då det gör att det gör mindre ont och du kan också passa på att göra det efter bad eller dusch eftersom hudens värme och fukt gör att det är mindre smärtsamt.

De små hår som finns under ögonbrynen ska du börja med och sedan gör du så att du börjar innerst vid din näsa och jobbar dig utåt.

När du plockar ögonbrynen ska du alltid tänka på att du ska använda dig av en vanlig spegel, för den typen som förstorar gör att det är stor risk att du tar alldeles för mycket och det är ju allt annat än snyggt!

Om det är så att du tycker att en trend inom just ögonbryn passar dig ska du såklart hoppa på den, men kom ihåg att det är ganska snabba ryck i modebranschen och det är inte så kul att stå där med ögonbryn som ser konstiga ut efter att det slutat vara inne. Ni kommer väl ihåg 90-talets sönderplockade ögonbryn? Knappast något man vill se igen!

Steg 2: Förberedelser för att fylla i ögonbrynen på ett snyggt sätt 

Sådär! Då var vi framme vid själva huvudtemat – alltså hur man fyller i sina snyggt plockade bryn. Hur gör man det på bästa sätt egentligen? Det tar definitivt tid att lära sig hur man ska göra för det är många olika saker som ska klaffa. 

Först och främst ska man lära sig exakt hur lätt man ska vara på handen och det görs inte på en halvtimme, direkt! För mig har det tagit flera år att få till det, men nu vet jag exakt hur jag ska gå tillväga för att det ska bli bra, så man får ge det tid.

Efter det att du hittat rätt vad gäller hur hårt man trycker ska man såklart hitta exakt rätt färg. Utöver det är det dags att välja om man vill ha en ögonbrynspenna, ögonbrynsskugga, eller någon annan typ av produkt för att fylla i brynen.

Sa fyller du i dina ogonbryn

Idag är det otroligt mycket bra produkter på marknaden och det finns bra produkter för en rimlig penning. Kom ihåg att det räcker länge, så även om produkten kostar några hundralappar är det klart värt det!

Då så, sammanfattningsvis är det alltså så att du ska hitta rätt ”tryck” när du fyller i brynen, du ska ha rätt färg på produkten, och du ska ha valt en produkt som du känner dig bekväm med. Nu ska jag gå in mer exakt på de olika punkterna nedan, så häng med!

Att öva upp rätt metod

För att öva upp hur man ska applicera ögonbrynspenna, skugga, eller liknande är det smartast att testa och öva ovanpå din bas make-up. Att öva på hud utan foundation är svårare och det blir mindre snyggt.

Gör alltså så att du testar på redan sminkad hud. Sedan är det bara att göra det väldigt försiktigt, för om du trycker för hårt från början måste du ta bort och då får du också med av din foundation, vilket lämnar den delen av ansiktet utan foundation och då blir det, som sagt, svårt att applicera det snyggt.

Hitta rätt färg

Matcha aldrig ögonbrynsfärgen med din hårfärg, utan tänk på att ha en nyans mörkare än ditt hår om du är blond och en nyans ljusare om du är brunett.

Ju mörkare hår och hud du, desto lättare är det att hitta rätt, men för ljusa blondiner är det svårt att hitta rätt. För personer som har svart hår och svarta bryn är det betydligt lättare att fylla i på ett snyggt sätt, det säger ju sig självt!

Sa fyller du i dina ogonbryn

Glöm inte att passa ihop färgen på ett nytt sätt om du bestämmer dig för att färga håret. Här kan hårfärger som rött, blått, grönt, platinablont etcetera ställa till det lite eftersom det kan göra det svårare att matcha brynen med denna typ av färger.

Sist, men inte minst – rätt produkt

Beroende på hur bra du är på att sminka dig så passar vissa produkter bättre än vad andra gör och det kommer du att märka snabbt. Köp inte den typ av pennor som påminner om kajalpennor, utan köp mer avancerade varianter för det vinner du på.

Beroende på hur mycket bryn du har kommer olika produkter att funka mer eller mindre bra, så ge inte upp bara för att en produkt inte funkar. Det finns rätt produkt för alla när det kommer till ögonbrynsfärg! 

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals