Recension: Schwarzkopf Mood hårfärg – Proffsigt resultat hemma

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
7/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
9/10
KVALITET

När du ska välja hårfärg är det många saker du behöver tänka på; att hitta rätt färg, att välja ett bra märke, att välja en nyans som fungerar till ditt eget hår och att hårfärgen täcker bra och är hållbar. Att lyckas med allt det kan kännas smått omöjligt, men genom att välja rätt märke på hårfärg så har du redan gjort hälften av det.

Men vilket märke ska du då välja? Är det verkligen någon större skillnad på olika märken? Vad ska du utgå ifrån - är det viktigaste att färgen är täckande, att den är skonsam mot håret eller att den ger ett hållbart resultat?

Vi har kollat närmare på Mood hårfärg från Schwarzkopf, och här kommer du att få veta allt du behöver veta om dem. Vi har bland annat kollat på hur resultatet blir, hur färgen påverkar håret, om produkten är prisvärd, hur den används och mycket annat.

Mood är bland de billigaste hårfärgerna på marknaden, och trots det så är det ändå bra produkter. De är både billiga, och prisvärda. Mood hårfärg har liknande hållbarhet som andra hårfärger, varken bättre eller sämre.

Förpackningarna är relativt snygga, visar upp hårfärgen och ger tydlig information även på framsidan av paketet. Mood hårfärg håller väldigt hög kvalitet, vårdar håret och sliter inte så mycket på det som hårfärger annars kan göra.

Så använder du Mood hårfärg

Att färga håret med Mood hårfärg är enkelt. Färgen blandas med en gel, och appliceras sedan i håret. Om du är osäker på hur resultatet kommer att bli så kan du testa på en slinga först, innan du använder färgen i hela håret.

Det är viktigt att läsa igenom beskrivningen innan du påbörjar färgningen, men egentligen är det inga större konstigheter. När du har blandat färgen så applicerar du den i handdukstorkat och fuktigt hår, med plasthandskar på. Lägg gärna ett badlakan eller liknande över axlarna - en du inte är rädd om, eftersom det kan komma färg på den.

Mood harfarg

Hur länge färgen ska verka kan variera mellan olika färger, och även beroende på vilken nyans du vill uppnå. Du kan testa att ta bort lite av färgen längst ned på en slinga innan du sköljer ur all färg, för att se om håret har fått rätt nyans. Tänk dock på att håret ofta får en aning mörkare nyans när det är vått, så ha det i åtanke.

Efter att du har sköljt ur hårfärgen så är det dags för den medföljande efterbehandlingen. Den ska sedan verka i håret under ett par minuter innan du sköljer ur den. Se till att klippa upp påsarna med efterbehandling innan, eftersom det är väldigt svårt att öppna dem och speciellt med blöta händer.

Det kan vara svårt att hitta rätt nyans

Trots att Mood har ett väldigt brett utbud på hårfärger så är det inte det lättaste att välja rätt nyans. En del färger kan nämligen ge ett helt annat resultat än det du väntat dig, beroende på vilken färg ditt eget hår har. Om ditt hår är färgat, tonat eller blekt kan även det påverka.

Mood harfarg
Mood harfarg

Det här egentligen inte unikt för just Mood hårfärg, utan gäller alla hårfärger. Det kan dock vara bra att tänka på det när du ska färga håret. Om du vet vilken hårfärg du vill ha, kolla upp hur du gör för att uppnå den från din egen hårfärg. Det kan exempelvis innebära att du behöver bleka håret innan, om du har en väldigt mörk hårfärg.

Jämnt, naturligt och vackert resultat

Mood hårfärg ger verkligen ett fint resultat. Färgerna är väldigt naturliga, och de täcker väldigt bra. Dessutom är färgen hållbar och fortsätter se fin ut länge.

En del hårfärger kan skada håret på olika sätt, göra det tovigt eller torka ut hår och hårbotten. Det gör inte Moods hårfärger - tvärtom. Håret blir mjukt och vackert, och det får väldigt fin lyster och glans.

Efterbehandlingen är helt fantastisk!

Det är förmodligen väldigt många som önskat att de hade kunnat köpa efterbehandlingen separat. Den är nämligen helt fantastisk och gör håret otroligt mjukt och fint. Det är förmodligen tack vare den som håret inte blir risigt utan istället mjukt och fint.

Efterbehandlingen är väldigt enkel att använda, den appliceras när hårfärgen är ursköljd och ska sedan verka i ett par minuter. Det känns väldigt skönt att använda den efteråt, och du känner verkligen att håret blir mjukare såväl när du applicerar den som när du sköljer ur den. Det här är helt klart en av de bästa hårinpackningar som finns.

Stort utbud erbjuder något för alla

Mood har ett väldigt stort utbud på hårfärger, så oavsett vilken färg du är ute efter så är det lätt att hitta den du söker. Som vi nämnde tidigare så kan du behöva använda till exempel en blekning innan, om du vill färga till en mycket ljusare färg. Men just att hitta den nyans du vill ha är sällan några större problem, för det finns många att välja mellan.

Mood harfarg

Förutom hårfärg så har Mood även blekningar, så om du behöver en sådan kan du använda samma märke. Det är inget måste, men många upplever att resultatet blir bättre om de använder produkter från samma märke.

Enkel att använda och bra resultat

Att färga håret hemma är sällan särskilt krångligt, men det kan ändå variera lite mellan olika märken. Moods hårfärger är väldigt lätta att använda, så lätta att du kan göra det helt själv. Det som kan vara svårt är att hitta rätt nyans, men när du väl har gjort det så är själva färgningen enkel och okomplicerat.

Resultatet blir dessutom bra, och framför allt väldigt naturligt. I många fall blir det nästan lika bra som hos frisören. Om du ska göra en mer komplicerad färgning kan det dock vara bra att göra det hos en frisör.

Bra produkt till lågt pris

Prismässigt ligger Mood hårfärg väldigt lågt, det här är bland de billigaste hårfärger som går att hitta. Och det här är egentligen lite förvånande, då det ändå är en väldigt bra hårfärg och en produkt av hög kvalitet.

Som bekant så är priset inte alltid avgörande, men ibland kan faktiskt bättre produkter kosta mer. Men när det gäller hårfärg, och framför allt Mood, så stämmer det alltså inte. Det här kan tvärtom vara ett av de bästa märkena när det gäller hårfärg, trots det låga priset.

Två paket behövs till längre eller tjockare hår

Det är tyvärr inte särskilt mycket hårfärg i ett paket, även om du kan tro att det ska räcka långt. Det krävs helt enkelt ganska mycket färg, och ett paket räcker bara till kortare hår. Har du lite längre hår, eller tjockt hår, så kan det behövas två paket.

För att få tillräcklig täckning och slippa att färgen tar sämre på vissa ställen så krävs det ganska mycket hårfärg. Är du osäker på om det kommer räcka så är det bäst med två paket.

Mood harfarg

Just det här är en nackdel, eftersom det påverkar priset en del och även kan bli problematiskt om du inte tänker på det innan. Men det är egentligen inte något ovanligt, utan detsamma gäller egentligen alla hårfärger, oavsett märke.

Snäll mot håret trots att det inte är en naturlig produkt

Egentligen kan man väl inte säga att det är en nackdel att produkten inte är naturlig, eftersom det inte är så många hårfärger som är det. Men självklart är det bättre med en hårfärg som inte innehåller kemikalier.

Men med det sagt så är ändå Moods hårfärg ovanligt snäll mot håret. Hårfärg påverkar alltid håret negativt på ett eller annat sätt, speciellt om du färgar håret ofta. Men just Mood hårfärg skadar håret mindre än andra hårfärger, och tack vare efterbehandlingen så blir håret mjukt och fint efter färgningen istället för torrt och slitet.

Tänk dock på att det aldrig är bra att färga håret för mycket och för ofta. Även om håret känns bra efter en färgning så mår det inte bra av det i längden. Låt håret vila så länge som möjligt mellan hårfärgningarna.

Fördelar

 • Stort utbud med många olika färger
 • Enkel att använda
 • Väldigt bra pris
 • Förstör inte håret
 • Ger ett jämnt och naturligt resultat
 • Hållbart resultat
 • Ger håret glans och lyster
 • Irriterar inte hårbotten
 • Bra efterbehandling som gör håret mjukt

Nackdelar

 • Om du har lite längre eller tjockt hår så krävs två paket
 • Innehåller kemikalier, vilket visserligen många hårfärger gör

Produktfakta

 • Produkttyp: Permanent hårfärg
 • Passar för: Alla hårtyper
 • Nyanser: 23 olika nyanser
 • Egenskaper: Återfuktande, lystergivande, glansgivande, naturligt resultat

Sammanfattning

Mood hårfärg är en bra hårfärg till ett lågt pris. Här finns det väldigt många fördelar, men faktiskt inte så många nackdelar. Det vi gillar allra bäst med denna hårfärg är efterbehandlingen som gör håret otroligt mjukt och fint. Tack vare den blir håret inte alls så slitet och torrt som det kan bli efter en hårfärgning, utan istället blir det faktiskt finare.

Andra fördelar är det stora utbudet som gör det lätt att hitta rätt nyans, att produkten är väldigt enkel att använda och att resultatet blir jämnt och naturlig. Och det är bara ett fåtal av alla fördelar med Moods hårfärg.

Att färga håret är inte alltid så enkelt, speciellt inte om du till exempel ska gå från mörkhårig till väldigt ljus. Men med Mood blir det faktiskt lite enklare, och du kan till och med få lika bra resultat som hos frisören ibland. Och till ett lågt pris, dessutom.

En nackdel kan dock vara att ett paket sällan räcker till ett lite längre hår. Har du lite längre hår eller tjockt hår så bör du alltså köpa två. Detta är dock främst ett problem om du inte tänker på det innan, och det fattas färg när du redan har applicerat den. Då blir resultatet förmodligen inte riktigt lika bra. Så tänk på detta när du köper hårfärg, oavsett märke.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals