Recension: Sensai 38°C Mascara – Naturligt och vattenfast

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

5/10
PRIS
3/10
LIVSLÄNGD
7/10
DESIGN
5/10
KVALITET

Precis som många andra ville vi veta mer om mytomspunna Sensai 30°C Mascara. Läs vidare för att få veta om den lever upp till hypen!

Att hitta rätt mascara är inte alltid så enkelt. Den ska kunna ge det resultatet du vill ha, och den ska fungera för just dina fransar och ögon. Något som gör det klurigt är att det inte alltid går att lita på det mascarorna utlovar. Även om de ska ge volym och längd, så kanske resultatet inte blir som förväntat. 

Eller så fungerar de bra för många andra, men inte alls för dig. Du måste helt enkelt testa för att veta vad som fungerar för dig. Men det kan ändå vara en bra idé att utgå från produkter som ska kunna ge det resultat du vill ha, som håller vad de lovar och som har fått bra omdömen från andra.

Sensai 38°C är en populär mascara, som ska kunna stå emot det mesta - bad, regn, svett och tårar. Självklart ville vi kolla närmare på den här produkten för att se om den verkligen är så bra som den verkar.

Sensai 38°C ligger i en högre prisklass, och då hållbarheten inte är den bästa känns den inte särskilt prisvärd. Bortsett från hållbarheten är det för få positiva egenskaper och för mycket negativt för att den ska kännas fullt prisvärd. Generellt är livslängden inte särskilt lång för mascaror, men här känns den extra kort då Sensai 38°C gärna klumpar sig i tuben efter bara några veckor.

Sensai 38°C har en relativt snygg och stilren design, och den mindre borsten upplevs ofta som smidig och praktisk. Designen är alltså både stilfull och funktionell. Sensai 38°C håller en relativt låg kvalitet, och blir gärna klumpig och smulig efter en kort tids användning.

Vad lovar Sensai 38°C mascara?

Sensai 38°C mascara är en vattenresistent mascara som klarar av bad, svett och tårar. Den tvättas bort med 38°C, eller varmare, vatten.

Mascaran ger snygga och naturliga fransar. Borsten är liten för att lätt komma åt överallt och för att mascaran ska kunna appliceras från fransroten. Sensai 38°C innehåller extrakt av silke, som vårdar och återfuktar fransarna.

Så här använder du Sensai 38°C mascara

Mascaran appliceras precis som andra mascaror, från fransroten och utåt. Den lilla borsten gör det lättare att komma åt överallt, och gör det också lätt att komma åt vid fransroten. Om du vill ha mer volym så kan du bygga på med ytterligare ett lager mascara.

Sensai 38C Mascara

När du vill ta bort mascaran så använder du varmt vatten, minst 38°C. Allra helst används någon svamp eller pad med vatten på.

Liten borste - både positivt och negativt

Många ser den lilla borsten som en stor fördel, eftersom den faktiskt gör det mycket enklare att applicera mascaran och komma åt överallt. Andra tycker snarare att borsten är en nackdel, att dess storlek gör det svårare att applicera mascaran och att det tar längre tid.

En mascara som nästan sitter för bra

När det gäller hur bra mascaran sitter på ögonfransarna så går det knappast att klaga. Sensai 38°C mascara sitter verkligen bra, och klarar allt - träningspass, dusch, bad, regn, tårar och så vidare.

Däremot är det inte lätt att få bort mascaran, när det väl är dags att ta bort den. Att det räcker med 38-gradigt vatten stämmer inte riktigt.

De flesta behöver använda någon form av sminkborttagning för att få bort mascaran, eller använda varmare vatten och gnugga riktigt ordentligt. Och det känns ju knappast lika skonsamt och bra som att bara använda ljummet vatten.

Hållbarheten under dagen är alltså ett stort plus, och det finns inget att anmärka på. Den sitter ordentligt, bättre än de flesta mascaror. Den blir inte heller rinnig eller kladdig under dagen, utan håller sig fin hela tiden.

Men att avlägsna mascaran är istället smått omöjligt, tidskrävande och besvärligt. Det här är alltså en stor nackdel.

Klumpar sig mer än andra mascaror

En del upplever att mascaran klumpar sig lite vid applicering. Du måste vara noggrann med att inte få med för mycket mascara på borsten, och att applicera den på rätt sätt för att inga klumpar ska uppstå. 

Sensai 38C Mascara

Ett större problem är att mascaran klumpar sig i tuben efter en tid. Första gångerna den används är den bra och har en bra konsistens, men efter en kort tid kan den bli klumpig och besvärlig att applicera.

Sensai 38°C ger ett naturligt och vackert resultat

Om man lyckats undvika klumpar så blir resultatet riktigt bra med Sensai 38°C mascara -  den täcker bra och ger ett väldigt naturligt resultat.

Det vi kan sakna är volymen, för den här ger inte särskilt mycket volym. Sensai 38°C finns dock även i en annan modell för volymfransar - Sensai 38°C Volumising Mascara.

Sensai 38°C passar alltså bäst för dig som vill ha ett mer naturligt resultat, och främst vill ha färg och eventuellt lite extra längd.

Hur länge håller en mascara?

Generellt så håller mascaror inte särskilt länge, det är en av de sminkprodukter som har kortast hållbarhet. Det rekommenderas att en mascara inte används längre än tre till sex månader, från det att den har öppnats.

Har mascaran börjat torka eller klumpa sig är det dags att byta ut den, och även om den luktar konstigt. När det gäller Sensai 38°C mascara är det just detta som är problemet, att den klumpar sig, och det händer tyvärr ganska fort.

Hur förhindrar jag klumpar när jag applicerar mascaran?

En del mascaror har en tendens att klumpa sig vid applicering, även om det inte är några klumpar i själva tuben. Detta kan även bero på tekniken vid applicering av mascaran.

Oftast beror det på att du får med för mycket produkt, och detta kan förhindras genom att dra av överflödig mascara från mascaraborsten innan du applicerar mascaran.

Blir det ändå klumpigt så kan du använda en ögonfranskam för att separera fransarna innan mascaran har hunnit torka.

Kort om att välja rätt mascara

Det du ska fundera över när du ska välja mascara är hur dina ögonfransar ser ut, och hur du vill att de ska se ut. Vad vill du ha ut av en mascara? Vill du har färg, volym eller längd? Vill du ha en mascara som håller bra, vill du ha en vattenfast mascara, vill du att den ska vårda?

Sensai 38C Mascara

Det finns många olika mascaror, för många olika behov och smaker. Dock är det svårt att veta innan hur de fungerar för just dig, så du måste helt enkelt prova dig fram. Men utgå från dina preferenser och sök efter en mascara som uppfyller dem.

Passar Sensai 38°C mig?

Sensai 38°C mascara passar för den som vill ha ett naturligt resultat, och en mascara som håller genom hela dagen och oavsett vad du gör - tränar, badar, duschar eller gråter. En hållbar och vattenresistent mascara, helt enkelt.

Den passar dock inte lika bra för den som vill ha mycket volym. Den passar inte heller om du vill ha en mascara som är enkel att använda, och enkel att tvätta bort.

Fördelar

 • Sitter väldigt bra
 • Irriterar inte känsliga ögon
 • Täcker bra
 • Rinner inte
 • Separerar fransarna
 • Naturligt resultat
 • Innehåller silke som vårdar och återfuktar fransarna

Nackdelar

 • Kan vara svår att få bort
 • Ger inte så mycket volym
 • Kan bli lite smulig
 • Kan bildas små klumpar i tuben
 • En del upplever den som svår att applicera
 • Torkar lite för fort på fransarna
 • Torkar även fort i tuben

Produktfakta

 • Produktnamn: Sensai 38°C Mascara
 • Tillverkare: Sensai
 • Mängd: 6 ml
 • Tillgängliga färger: Svart, brun
 • Egenskaper: Vattenfast, vårdande

Sammanfattning

Sensai 38°C är en mascara med många fördelar, men ännu flera nackdelar. Den är vårdande och återfuktande, den ger ett naturligt resultat och den håller bra under hela dagen och oavsett vad du gör.

En stor nackdel är dock att den håller för bra, den är nästan omöjlig att tvätta bort och det räcker definitivt inte med 38-gradigt vatten.

En annan nackdel är att den har en tendens att klumpa sig, även i själva tuben och efter en väldigt kort användningstid. Det kan vara lite krångligt att applicera den, även om den lilla borsten gör det enklare att komma åt överallt.

Med tanke på det höga priset så hade vi förväntat oss mer, framför allt högre kvalitet och gärna lite mer volym. En bättre mascara, helt enkelt. Den här håller vad den lovar, men bara delvis, och den lever inte upp till förväntningarna.

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals