Silicea – Naturligt kisel för hud, hår och naglar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin Olofsson

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här märkesguiden kommer du att få lära dig om Siliceas produkter för hud, hår och naglar. Söker du ett hälsokostpreparat som ger håret glans, huden spänst och naglarna stryka, kommer du att få ut massor av den här artikeln! Siliceas tillskott är baserat på kisel, vilket är bra för magens hälsa och naturligtvis får du lära dig mer om det också. 

Vi har även listat våra favoriter ur deras sortiment och är säkra på att du kommer att hitta en som passar dig. Siliceas fokusområden ligger främst på hud, hår, naglar och maghälsa. Flera av deras produkter innehåller inte bara kisel, utan även zink, selen, biotin och mangan. Alla dessa ämnen samverkar och detta skapar produkternas effektivitet. 

Original Silicea är det klassiska kosttillskottet som också var det första som företaget lanserade. Original Silicea Vital Schampo och Original Silicea Skin Repair Spray är andra två populära produkter. Silicea Mage Tarm Direkt är en annan populär produkt. Mer om dem här nedan!

Bästa kosttillskottet: Original Silicea Kiselgel

Det här är Siliceas originalprodukt och deras klassiska kosttillskott som är älskat av många användare. Förutom Kiseln finns här också biotin och zink som är viktiga för välmående hår och hud. Original Silicea Kiselgel är vegansk och har endast naturliga ingredienser.

Fördelar

 • Smakar inget
 • Kliniskt bevisad och välbeprövad

Nackdelar

 • Resultaten kan dröja upp till två månader

Bästa schampot: Original Silicea Vital Schampo

Original Silicea Vital Schampo är utvecklat för att stimulera hårsäckarna samt ge håret volym och styrka. Den är också mycket skonsam för hårbotten och passar den som har känslig hy. Du kan behöva använda schampot i ca en månad, för att se tydliga resultat. Passar både män och kvinnor.

Fördelar

 • Passar personer med känslig hy
 • Vegansk
 • Volymgivande

Nackdelar

 • Passar inte fett hår
 • Doftar inget

Bästa hudvården: Original Silicea Skin Repair Spray

Silicea vill hjälpa dig på traven och att motverka fina linjer och ålderstecken. Original Silicea Skin Repair Spray är ett gel i sprayform, som bland annat innehåller återfuktande aloe vera. Den kan användas varje dag och på hela kroppen.

Fördelar

 • Återfuktande
 • Svalkande och porsammandragande effekt

Nackdelar

 • Går mycket spray åt om du vill använda den på hela kroppen

Bästa tillskott för magen: Silicea Mage Tarm Direkt

Silicea Mage Tarm Direkt har en hög bindningsförmåga och klarar av att binda toxiska substanser och gaser som magen kan vara överkänslig mot. Kiselgelen kan binda vätska med flera 100 gånger sin vikt och samlar upp gifterna och de försvinner ut den naturliga vägen, via tarmen. Den bildar också ett effektivt skydd för slemhinnorna.

Fördelar

 • För uppblåst mage
 • Lindrar sura uppstötningar

Nackdelar

 • Har inte effekt för alla

Universalmedlet direkt från naturen

Silicea har varit verksamt sedan 1950-talet och har lång erfarenhet av framställning av kiseltillskott. De har tagit fram ett flertal kliniska studier om sina produkter. De strävar alltid efter transparens i sin produktion och lyhördhet inför kundernas erfarenheter och önskemål. 

Kisel, som är den huvudsakliga beståndsdelen av Silicas produkter, är det näst vanligaste grundämnet i jordskorpan. Det är det ämne som krävs för att flexibilitet, elasticitet och styrka ska kunna upprätthållas, inte bara i människans kropp. Kisel har också den funktionen för både djur och natur. 

På havets botten finns det mycket kiselavlagringar och det kislet som används i Silicea utvinns ur ren kvartssand, som en gång i tiden har legat under havsytan. 

Kiselgel från Silicea är en blandning av kisel, syre och vatten. Den här gelésubstansen är mitt emellan flytande och fast form och har en extrem förmåga att binda bland annat vatten och toxiner, med upp till 300 gånger sin egen vikt. Det är det som gör Silicea unikt och det är denna förmåga som ger den så många positiva egenskaper och bra effekter på kroppens hälsa.

En hälsokick för våra inre organ likväl som för huden

Förmågan att binda främmande substanser, gaser och vätska i våra kroppar gör att Silicea har stor betydelse för vår mag- och tarmhälsa. Därför kan Silicea hjälpa mot många olika typer av magbesvär.

Kiselsyra i Silicea har också en förmåga att ge mycket näring till håret, huden och naglarna. Eftersom Silicea är verksam även i hårbotten och hårsäckarna, ger tillskottet i de allra flesta fall både ett starkare hår och lindring för olika besvär i hårbotten.

Olika användningsområden för Silicea

Den mycket bindande förmågan som kiselsyran har, gör den också effektiv som sårbehandling. Den binder effektivt sårsekret och det gör den därför lämplig som bland annat herpesbehandling. Silicea har tagit fram en produkt särskilt avsedd för munsår, som effektivt binder det smittsamma sekretet i blåsorna och även lindrar klåda och lugnar huden.

Kisel är kollagenets bästa vän

Kollagen är ett protein som rönt stor uppmärksamhet de senaste åren. Forskning har visat att de ålderstecken som kommer smygande, till stor del har att göra med att kollagenproduktionen minskar i vår hud. 

Huden består nämligen till stor del av kollagen och det är det som gör huden elastisk och frisk. I takt med att kollagenet i huden minskar, bildas rynkor och slapp hy.

Men visste du att kiseldioxid är en av de största komponenterna i kollagen? Ämnet bidrar med är att transportera viktiga mineraler till hårsäckarna, vilket är en nödvändighet för hudens hälsa och hårets tillväxt. Kollagen skapar också balans mellan kalcium och magnesium, vilket i sin tur påverkar kroppens hormonbalans positivt. 

I samband med klimakteriet, kan många kvinnor uppleva håravfall och torr hy på grund av att balansen i könshormonerna rubbas. Symptomen kan då balanseras och mildras med hjälp av Silicea

Silicea för halsbränna och sura uppstötningar

Halsbränna och uppstötningar kan upplevas som starkt obehagligt. Halsbränna kan också ge smärtor i bröstet. Siliceas produkter för magen kan vara att naturligt alternativ till traditionella produkter mot halsbränna och många upplever en balansering av magsyran omgående vid intag av den. 

Egenskaper hos Silicea-produkter:

 • Baserad på finfördelat mineralisk kisel
 • Noggrant utvalda näringsämnen för mage, hår hud och naglar
 • Antingen utan smak eller med smak av bär
 • Kliniska studier har gjorts på produkten
 • Innehåller inte konserveringsmedel gluten, gelatin eller laktos
 • Vegansk
 • Säkert tillverkad enligt Svensk läkemedelsstandard
 • Har inga kända biverkningar


Våra favoriter

Silicea Original är numera ett klassiskt kosttillskott som är bekant för många. De har numera flera produkter i sitt sortiment och det omfattar både invärtes och utvärtes produkter. Här nedan har vi listat våra favoriter, som är de produkter som är mest populära bland användarna.

Bästa kosttillskottet: Original Silicea Kiselgel

Original Silicea Kiselgel är det klassiska kosttillskottet och är också företagets ursprungliga produkt. Tillskottet ger näring inifrån och bidrar till spänstig hud, starka naglar samt ett tjockt och vackert hår. 

I kiselgelen finns också kompletterande ämnen som zink, selen, mangan och biotin. Zink och selen är viktigt för naglarna, biotin bidrar till hårets och hudens hälsa. Original Silicea innehåller inga konserveringsmedel och endast naturliga ingredienser. Finns numera både i flaska och och som kapslar.

Original Silicea Kiselgel passar både män och kvinnor i alla åldrar, som önskar en välmående ett friskt och starkt hår. För män som drabbats av tunt hår och vill förebygga bortfall, kan vi rekommendera deras anpassade produkt för det, läs mer om det i texten nedan. Kan med fördel också användas av tonåringar som har mild till medelsvår akne. 

För att se ett beständigt och väl synligt resultat, bör du man ta Silicea under minst två månaders tid och du kan kan även ta den som en kur och upprepa den vid behov. Silicea är ett kosttillskott som ska tas under längre tid och är ingen snabb åtgärd. Hår hud och naglar vårdas inifrån inifrån och det kan ta ett tag innan du ser resultatet.

Specifikationer:

 • Finns i flaska eller som kapslar
 • Vegansk
 • Endast naturliga ingredienser

Fördelar

 • Smakar inget
 • Kliniskt bevisad och välbeprövad

Nackdelar

 • Resultaten kan dröja upp till två månader

Bästa schampot: Original Silicea Vital Schampo

Personer med ett klassiskt skandinaviskt hår, har ofta flygigt och tunt sådant. Kvaliteten försämras ofta med åren och för den här typen av hår blir det extra påtagligt.

Många av oss färgar och stylar också håret med värmeredskap, vilket definitivt också i längden har en negativ inverkan på håret. Original Silicea är ett omtyckt schampo som återfuktar och vårdar och tillför näring till håret.

Du kan med fördel komplettera något av kosttillskotten med schampot, för att få en effektiv behandling, både utvärtes och invärtes.

Specifikationer:

 • Volym: 20 ml
 • För normalt till torrt hår

Fördelar

 • Passar personer med känslig hy
 • Vegansk
 • Volymgivande

Nackdelar

 • Passar inte fett hår
 • Doftar inget

Bästa hudvården: Original Silicea Skin Repair Spray

Original Silicea Skin Repair Spray används för att ge huden en hälsokick och tillför extra mycket näringsrika ämnen utvärtes. Vår hud är ofta väldigt utsatt för yttre påfrestningar så som smink, ansiktstvätt, kyla, sol, vind etc. Ju äldre vi blir, desto mindre förmåga får huden att reparera sig själv. 

Med åldern avtar hudens förmåga att tillgodogöra sig näringsämnen, fett och fukt och resultaten blir skörare hy och rynkor.

Passar särskilt bra för utsatta områden, som ansikte, händer och dekolletage. Passar all typ av hud och tränger snabbt in, utan att kladda. Fungerar utmärkt att använda som serum under din vanliga ansiktskräm eller för att ge nattkrämen en extra skjuts.

Specifikationer:

 • Volym: 120 ml
 • Gel i sprayform

Fördelar

 • Återfuktande
 • Svalkande och porsammandragande effekt

Nackdelar

 • Går mycket spray åt om du vill använda den på hela kroppen

Bästa tillskott för magen: Silicea Mage Tarm Direkt

Om du lider av orolig mage, ofta är uppblåst och svullen och har återkommande problem med tarmarna, kan Silicea Mage Tarm Direkt, vara ett naturligt sätt sätt på lindring och påskynda läkning. Silicea Mage Tarm Direkt innehåller endast naturliga ingredienser och innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. 

Personer med IBS, uppblåst mage, halsbränna och liknande magrelaterade problem har fått hjälp av den här produkten. Ökad gasbildning och uppblåst mage beror ofta på att att mikroorganismerna i tarmen ökar gasproduktionen på grund av något tarmen reagerat på. 

Det är visserligen oftast inte farligt, men kan kännas väldigt obehagligt och dessutom kan det vara socialt genant i många situationer. Här kan Silicea Mage Tarm Direkt vara en effektiv hjälp.

Silicea Mage Tarm Direkt används vid tillfälliga och akuta besvär och tas i omgångar om tre till fem gånger om dagen. Det lämpligaste är att ta den mellan måltiderna och strax före sänggående. När symtomen klingat av, kan de med fördel fortsätta behandlingen några dagar, för att stabilisera mag- och tarmfunktion. 

Du kan ta produkten direkt eller blanda ut det i vatten.

Specifikationer:

 • Dospåse á 15 ml
 • 15 eller 30-pack

Fördelar

 • För uppblåst mage
 • Lindrar sura uppstötningar

Nackdelar

 • Har inte effekt för alla

Andra bra produkter från Silicea

Det är intressant att följa Siliceas utveckling och de produkter de kontinuerlig lanserar. Här är några andra bra produkter från företaget som är värda att tittas närmare på. Bland annat finns här en produkt som är speciellt avsedd för män som vill ha ett kosttillskott som kan motverka hårbortfall.

Original Silicea Beauty Shots

Silicea har också tagit fram sina egna så kallade Beauty Shots, som är en produkt som om har ett högt koncentrat av endast de ingredienser som är bra för huden. En portion innehåller biotin, kisel, selen och ingenting annat. 

Den har en mild fruktsmak, tack vare sitt naturliga fruktkoncentrat och är mycket enkel att ta i ett glas vatten eller tillsätta i en smoothie. Original Silicea Beauty Shots kan tas som kur vid behov eller över en längre period.

Fördelar

 • För starkare hår, hud och naglar
 • Portionsförpackningar
 • Frukt och bärsmak

Nackdelar

 • Blir dyr att ta i långa perioder

Silicea Original Man

Silicea Original Man är framtaget särskilt för mäns behov av ett kosttillskott för håret. Även här finns en hög koncentration av biotin, koppar, zink, mangan, selen och kisel. Idag är det vanligt att många män lider av håravfall och en stor procent av den manliga befolkningen tappar åtminstone någon gång i livet en del hår, i större eller mindre utsträckning.

Bakomliggande orsaker till att män tappar hår varierar. Det kan delvis vara genetiskt, men kan också bero på stress, medicinering eller andra faktorer. 

Håret har tre tillväxtfaser. Ett friskt hår växer ett par millimeter per dygn. Varje enskilt hårstrå har sin egen tillväxtfas, övergångsfas och vilofas. Under vilofasen avstannar tillväxten och strået lossnar. Det här är normalt och och ett friskt hår tappar ca 100 hårstrån per dag. 

Har du problem med ett plötsligt hårbortfall, kan du få hjälp av Silicea Man. Kopparn i tillskottet bidrar också till att hårets lyster och egna färg förstärks och den kan förebygga grått hår. Precis som med originalprodukten krävs det att du tar den ett par månader innan du får resultat som är väl synliga och stabiliserade.

Specifikationer:

 • Kapslar
 • Specialprodukt för män

Fördelar

 • Ökar hårets tillväxt
 • Förebygger grått hår
 • Kapslar som är lätta att ta

Nackdelar

 • Finns inte i gelform

Original Silicea Munherpes

Munherpes är ett väldigt vanligt virus och det smittar när slemhinnor eller hud kommer i direktkontakt med vätskan från en herpesblåsa. Herpesutbrott kan ta allt från ett par dagar upp till någon vecka innan det avtar. Original Silicea Munherpes ger lindring och motverkar att nya blåsor uppstår.

Original Silicea Mun Herpes påskyndar läkeprocessen och lindrar symtomen, som svullnader, vätskefyllda blåsor, rodnad och smärta runt munnen. Sprayen är godkänd för utvärtes behandling av munsår och är inte skadligt att använda, så länge det behövs. 

Mest effektivt är att ta den direkt när du känner stickningar i huden och sedan fortsätter att applicera den en flera gånger om dagen, tills symtomen är borta.

Specifikationer:

 • Tub
 • 5 g gel innehåller 4,7 g kiselsyragel
 • Vikt: 5 g

Fördelar

 • Naturliga ingredienser
 • Effektiv

Nackdelar

 • Hade varit mer hygienisk med pumpflaska

Författare
Malin Olofsson
Det var jag som grundade Skönhetslandet 2017 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals